Nuff

22 Februari 2016

FOBIA BLOG TENGKUBUTANG KENA REMOVE!

FOBIA BLOG TENGKUBUTANG KENA REMOVE! |

Hai.. Assalammualaikum dan selamat pagi semua.. hari ni teman cuba gak cari masa untuk taip entri ni.. kalau biar lama-lama kang terlupa pulak kan.. So, teman cepat-cepat menaip..dan teman ada masa satu jam je untuk teman dok depan komputer ni... huhuhu.. Ok lah, bagi korang yang dah tahu pasal blog teman kena remove ni, dok diam-diam dulu ye.. hee.. dan untuk yang belum tahu tu.. meh tema cerita alkisahnya bagaimana boleh terjadinya kes yang sampai hari ni buat teman fobia wehh..

Pada jam 9.30 malam bertarikh 18/2/2016 (Khamis) teman try buka blog teman, tapi pelik kena sign in balik, lepas tu ada nak kena isi apa entah.. tak pernah jadi macam tu pun sebelum ni.. sekali bila buka blog, ternampak ayat  Blog Has been Removed..  Rasa nak menangis bila nampak notis tu.. 

Ya Allah.. teman memang terkejut sangat masa tu.. Macam tak percaya blog teman boleh kena remove.. terus citer kat hubby pasal ni... hubby pun faham macam mana sayangnya teman kat blog ni.. Hubby cuba bantu tapi masih tak berhasil.. tetapi nak ucap Terima Kasih juga kepada hubby teman sebab sudi beri ruang pada teman semasa saat mendebarkan tu (cewah). 

Yang mana, dengan ikhlasnya dia beri ruang untuk teman gunakan komputernya untuk teman selesaikan masalah teman.. Hubby teman memang tau teman sayangkan blog teman ni.. Sebab tu dia pun nak masalah teman ni cepat selesai.. Komputer pun ada satu je yang ok, So, malam tu dia stop dulu kerja design dia, dan bagi laluan kat teman guna komputer.. Tq cyg kerana memahami.. Alhamdulillah..

Bila dah buntu sangat, teman pun post dekat wall tentang masalah teman ni.. memang ramai yang bertanya, dan ada yang terkejut.. ada juga yang bagi support, ada juga yang bagi cara atau link tutorial untuk selesaikan masalah ini.. teman pun cuba semua cara yang rakan-rakan cadangkan.. Alhamdulillah.. dengan tak disangka pihak Blogger Help email seperti dibawah ni.. 

Hello, We have received your appeal regarding your blog http://tengkubutang.blogspot.com/. Upon further review we have determined that your blog was mistakenly marked as a TOS violator by our automated system and, as such, we have reinstated your blog. We apologize for any inconvenience this may have caused in the meantime and thank you for your patience as we completed our review process. Thank you for understanding. Sincerely, The Blogger Team

dan pada Pada jam 12.30 pm, Jumaat (19/2/2016).. blog berjaya dikembalikan dan boleh digunakan seperti biasa.. syukur Alhamdulillah.. sangat-sangat gembira masa tu.. dapat juga balik Blog kesayangan teman ni.. blog yang terhasil sempena nama Butang (kucen pertama teman).. Alhamdulillah..

Haa.. keesokannya, teman cepat-cepat beli domain , dah taknak tunggu-tunggu.. sebelum ni memang ada niat nak buat pun tapi asik tangguh-tangguh kan.. haa.. tetiba dah kena macam ni baru nak terhegeh-hegeh buat.. haa.. korang jangan jadi macam teman yea.. jenuhhhh.. 

Beli Domain : 19/2/2016 (Jumaat) Jam 9.30 lebih kurang la.. 
(masa ni dah Register cuma belum point kan domain ke hosting/blog je kata bro Hisyam)

Blog dah bertukar dari Blogspot ke Dot Com :
20/2/2016 (Sabtu), Jam 5.00 pm 

Disebabkan teman ni pelupa.. so, teman tepek gak kat sini Tarikh RENEW DOMAIN ni.. iaitu pada sebelum 18/02/2017 . haa.. bagi Blogger yang nak daftar domain semuarah RM35 setahun? boleh je DAFTAR SINI 


DAFTAR DOMAIN SEMURAH RM35  (SETAHUN)
(buka website INI dan Sign Up/Daftar)
 then contact the person in Charge -->HISYAM NASIR
Beliau akan uruskan semuanya untuk korang..


Kalau tak pandai setup, mintak beliau setup kan domain tu ke blog korang ye.. masa untuk daftar kejap je, masa untuk setup domain ke blog (point domain ke hosting(blog korang) ambil masa 1-3 hari.. sebab kena ikut Turn / Q .. 

Kalau korang takde apa urgent boleh je menunggu.. haha.. teman hari tu sebab dah pernah kena remove sekali dengan Google sebab tu cuak dan fobia.. risau dan mood tak OK selagi tak settle lagi hal domain ni.. 

Teman pun bukan ada banyak masa FREE, dan sangat-sangat sibuk.. Risau kang time teman tengah ada koje dan tak boleh pegang henfon, time tu dia pm teman, tak ke susah dia menunggu reply..

So.. Im Sorry from my side ye Encik Hisyam Nasir .. Teman dah baca review dari Blogger lain.. Semua komen yang baik-baik tentang encik Hisyam ni.. So.. dont worry.. Encik Hisyam will give u a best help in teh future .. Haha.. Maybe teman yang takleh control emosi hari tu.. sampai tak boleh tunggu sehari.. hahaha.. tak boleh woooo.. bila-bila masa kot google buat hal balik.. di remove nya blog teman untuk kali kedua.. pingsaaann nak dapat balik.. hahaha.. Apa-apa pun.. tepuk dada korang, tanya selera korang sendiri yea.. terpulang nak buat ke tak.. teman just ceritakan pengalaman je.. 

Jangan tak percaya.. blog kita boleh kena delete even takde salah apa sekalipun.. boleh google, ramai lagi Blogger yang blog nya tak melanggar syarat tapi still kena remove.. semua semata-mata kerana kesilapan sistem.. yea.. sistem yang kadang-kadang boleh jadi tak betul.. So, teman dah bertukar.. korang bila lagi?? hehehe.. jom Daftar SINI .. nanti teman share lagi satu Company yang bagus juga reviewnya dari blogger2 lain .. tapi bayaran mahal sedikit.. cuma ada yang kata servis pun setanding dengan bayaran.. Tapi kalau nak budget.. yang RM35 ni pun dah ok sebenarnya.. hehehe.. bersyukur lah dah tak guna blogspot.. itu aje nak cakap.. K byeee..

Nak senaraikan nama2.. ramai sangat.. Antaranya Shida Radzuan , Pencetus Impian Terakhir , So, teman tujukan ayat ni untuk semua yang terlibat.. terima kasih sangat-sangat yea.. Alhamdulillah.. syukur ada korang.. Tapi kalau nak tau sape yang ada time teman problem ritu.. boleh baca koemn-komen mereka di sini..


Walau apa-apa pun... ucapan ini ditujukan buat korang semua..
"Terima kasih teman ucapkan kepada rakan-rakan blogger yang banyak membantu tempoh hari.. Teman terharu sangat dan sangat berterima kasih kepada semua"

Tq jugak buat Bro Framestone sebab sudi menyelitkan kisah teman ni di BlogRetis beliau.. hehe.. 




Baca juga kisah Blogger lain di sini ---> http://www.blogretis.com/


--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

13 ulasan:

  1. so..sebab apa kena remove ? ada bgtau tak ? hehehe tulisan keck tak paai sepk arini ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni email dari bloggerhelp hari tu lisa.. Hello, We have received your appeal regarding your blog http://tengkubutang.blogspot.com/. Upon further review we have determined that your blog was mistakenly marked as a TOS violator by our automated system and, as such, we have reinstated your blog. We apologize for any inconvenience this may have caused in the meantime and thank you for your patience as we completed our review process. Thank you for understanding. Sincerely, The Blogger Team

      Padam
  2. erm...tibe2 lak rasa macam blog saya dalam keadaan xselamat pulak

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu teman tak rasa apa-apa pun, tu yang tangguh2 beli domains endiri.. sekarang dah terkena.. teman laju2 beli.. kui3

      Padam
  3. Balasan
    1. memang menakutkan.. sape yang ada blog kesayangan tu mesti akan rasa macam ni punya kan.. huhu

      Padam
  4. seram pulak baca..ok,kali ni dah determined nak tukar domain.domain blogspot ni kita tumpang je..anytime je diorang boleh ambik balik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan Nick Nashram .. tak rela kot blog berkubur.. =(

      Padam
  5. huhu. spa yg ada blog je tau macam mana rasanya hilang blog ni. hehe. mcm nak pengsan. tp alhamdulillah. smuanya dh okay. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betui3.. memang sape yang ada blog je tau apa rasa nya.. meroyan sekejap ritu teman.. huhuuhuhu

      Padam
  6. aduhh..rasa mcm blg yui lak kena..tkutnya.. huuu..udahlah tau buat entry je.hat lain hadooo jeee.

    BalasPadam
  7. haaaaa tau pun cuak.... sian dia

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New