Nity

Nuff

23 Oktober 2016

SHOPPING DI EZBUY.MY - MUDAH, MURAH DAN CEPAT !!

SHOPPING DI EZBUY - MUDAH, MURAH DAN CEPAT !!

Perasan tak, sana sini semua asyiklah bercerita tentang Ezbuy ni... Apa dia Ezbuy ni ye? Haaa.. kalau korang nak tahu, Ezbuy ni ialah Website Shopping Online terkenal yang Mudah, Murah dan Cepat!
Website ini ada menjual pelbagai barangan mengikut kategori seperti Pakaian Wanita, Pakaian Lelaki, Kasut, Beg&Aksesori, Produk Kecantikan&Kesihatan, peralatan rumah&dapur, peralatan pejabat, barangan automatif dan bermacam-macam lagi tau! Korang boleh tengok kat gambar dibawah ni.. Macam-macam kategori ada.. korang pilih je mana-mana mengikut apa yang korang nak shopping..


Haa.. nampak tak list kategori kat gambar diatas ni.. Kalau nak tahu, ada lebih berjuta-juta produk yang kita boleh lihat di website Ezbuy  ini tau, antara lainnya ialah Perabot, Permainan dan peralatan luar, Kanak-kanak & Barangan Bayi , Fesyen, Kasut & Beg dan lain-lain .

Selain itu, beratus-ratus dan beribu-ribu barangan akan sentiasa bertambah dalam setiap hari tau!

Terdapat juga macam-macam jenama yang boleh korang pilih. Harga bergantung pada jenama juga, ada yang murah. Ada yang mahal. So, pandai-pandailah korang yea.. Jangan membeli ikut nafsu sudah.. heheheh.. 

APA YANG BEST??
Di EZBUY ni ada sesuatu yang pasti akan membuatkan korang berasa Happy sangat tau! Nak tau apa dia?

haaa.. di EzBuy ni, yang specialnya ialah kos penghantarannya hanya RM8.80 (unlimited parcel size & weight ). Semua ini kerana terdapat Servis yang dinamakan PRIME ..

APA ITU PRIME ?
Prime adalah program keahlian yang amat membantu dan memudahkan kita berbelanja dengan begitu untung sekali dimana kita boleh shopping beratus-ratus atau beribu-ribu produk tanpa perlu bimbang tentang kos penghantaran.

Kenapa TB kata kita tidak perlu bimbang tentang kos penghantaran, sila baca di bawah ni ye!

KELEBIHAN MENGGUNAKAN SERVIS PRIME 
Prime menawarkan kita kos penghantaran tanpa had pada hanya RM8.80! Tanpa mengira saiz, berat atau kuantiti. Sekali lagi diulangi yea! KOS/BAYARAN PENGHANTARAN hanya serendah RM8.80 tanpa mengira saiz, berat atau had kuantiti yea!

Untuk mendapat keistimewaan ini, kita hanya perlu buat bayaran RM18.80 untuk sebulan (tempoh percubaan) atau RM188.00 untuk tempoh setahun. Selepas itu korang nak shopping ribu riban ke, berpuluh jenis barang ke.. tak kira berat atau kuantiti.. Semuanya hanya RM8.80 sahaja untuk kos penghantaran.. berbaloi-baloi kann?? hehe..

CARA-CARA NAK DAFTAR PRIME SERVICE
1) Buka website ezbuy.my dan click ‘PRIME PAGE'
2) Seterusnya pilih barangan apa yang kita nak beli, Tapi sebelum tu kena pilih dan buat bayaran samada nak bayar RM18.80 untuk tempoh percubaan selama sebulan atau RM188.00 untuk tempoh setahun.

Kebanyakan barangan yang di jual dalam website ezbuy.my ni datangnya daripada luar negara seperti China, USA dan lain-lain lagi. Dan pastinya kita sedia maklum bahawa international shipping fees sudah semestinya akan mahal. Makin banyak kuantiti barang yang kita beli, lagi mahal shipping fees nya. Dan kalau nak tahu, inilah gunanya Prime Service. Tak perlu bayar mahal-mahal sampai beratus ringgit dah sekali beli untuk shipping fees.

Masih murah jika dibandingkan dengan shipping cost yang kita perlu bayar jika guna shipping biasa. Malah shipping rate EZBUY adalah yang termurah tau. Hanya RM4.50 per 500g dan TIADA Agent Fee!

Ini yang membuatkan TB pun terasa nak shopping giler-giler di EZBUY.MY ni.. oh.. sebelum tu.. Jom tengok bagaimana cara nak membeli belah di EZBUY.MY ni...

SAVE EVEN MORE 15% off shipping fee + RM4.50/500g (New China Economy Air Rate) 
No Base Charge + Free Agent Fee (ezbuy & Prime order) 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STEP SEBELUM NAK SHOPPING 
DI EZBUY.MY

1. Mula-mula Daftar acc EZBUY.MY , 
Lepas tu dah boleh shopping dah! yeay!

2. Pilih pesanan yang korang nak. Klik ADD TO CHART


3. Pilih kos penghantaran. Ada empat option disitu. So kalau nak murah pilih la yang biasa. Selepas selesai pilih CHECK OUT


POTONGAN 15% POSTAGE DI EZBUY MALAYSIA
Siapa taknak diskaun kan? 
haha.. ni ada lagi diskaun untuk shipping, 
Jom Daftar dan lepas tu dah boleh dapat diskaun 15% ini.. just masukkan code ezsh15 di bahagian Use Voucher tu.. 

4. Masukkan butiran peribadi seperti nama, alamat dan nombor telefon untuk tujuan penghantaran barangan di pesan.

5. Seterusnya teruskan dengan membuat bayaran.. SELESAI..


BEST SELLING PRODUCT DI EZBUY.COM
Kadang-kadang bila blur tak tahu nak beli apa, TB suka je jenguk-jenguk bahagian seperti Best Selling Product ni. Bukan apa, Kalau dah Best Selling pastinya barangan tersebut terbaik.. ye tak? So, tak perlu pening-pening dah .. just grab je barangan apa yang banyak permintaan tu.. 

Haa.. kalau korang pun macam TB juga, better korang pi website shopping online ni dan klik‘BEST SELLER’. Banyak sangat pilihan kat situ. 

Kot la korang ada bercadang nak membeli hadiah for someone special ke.. tapi blur nak beri hadiah apa,, boleh je cari terus kat situ.. Senang, mudah dan cepat!

UNIQUE SELLING POINT
Haaa.. lagi satu,  lupa nak bagi tahu,  setiap pembelian yang korang buat, akan dapat unique selling points juga tau. 

100 credits = RM1.00 
500 credits = sekiranya perkenalkan website ini kepada rakan 
dan rakan beli something kat website ini.

Menarik bukan? hehehe.. So.. Bagi korang yang nak mendaftar dengan EZBUY, korang juga berpeluang untuk mendapatkan voucher bernilai RM15 yang akan dimasukkan ke dalam account EZBUY korang.

So kalau korang nak membeli belah di EZBUY daftar je di sini..


Register for Prime Trial. Limited to daily 1st 100 register user klik Di SINI

Haaa.. ni nak bagi tahu.. sekarang Website EZBUY.MY dah ada pilihan Bahasa Melayu, so lepas ni kalau ada siapa yang tak berapa faham cara nak order kerana tak berapa faham Bahasa Inggeris, sekarang dah boleh lah shopping dengan mata yang terang! yeay! hehe.. 





Jangan lupa register dulu akaun ezbuy di link url di atas ye. Untuk keterangan lanjut, boleh ke:
Hotline: +603-27803898

Operation Time: 
Monday - Friday: 
10:00am to 6:00pm / 

Saturday: 
10:00am to 2:00pm 

(Sunday& Public Holiday close)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


21 Oktober 2016

BERMAIN JIGSAW PUZZLE SECARA ONLINE DI JS PUZZLES


SYOKNYA BERMAIN JIGSAW PUZZLE
SECARA ONLINE DI JS PUZZLES!!

Apabila ada masa free dan tiada aktiviti nak dilakukan, pastinya kita tercari-cari apakah perkara paling best dapat menghilangkan rasa bosan kita kan? haha.. kalau TB, dulu memang suka habiskan masa dengan bermain game yang menguji IQ ni.. dan game yang menjadi pilihan TB ialah Game seperti SUDOKU, MAHJONG, SOLITAIRE, dan bermacam-macam game online yang boleh dipilih mengikut kesukaan kita.. Yang penting game itu bukanlah game yang membuang masa, tetapi game yang menguji dan mengasah minda kita untuk berfikir dan mencari jawapan mahupun penyelesaian untuk meneruskan step seterusnya..


Terbaru.. haaa.. ini dia Website yang ingin TB kongsikan dengan korang semua. Website game online iaitu JS Puzzles yang bagi teman amat menarik untuk menguji dan menguatkan ingatan kita apabila otak kita bergerak bersama mata kita didalam melengkapkan cebisan-cebisan puzzle yang berterabur untuk dicantumkan supaya mendapat sebuah gambar lengkap.

Sedikit Info tentang JS Puzzles
JS Puzzles adalah sebuah website yang lahir untuk pencinta Jigsaw Puzzles. Untuk makluman semua, Website JS Puzzles ini telah dilancarkan pada April 2007, dan pengguna/pelawat di website tersebut boleh mengakses pelbagai stok puzzles yang ada dan lebih merasa selesa dan realistik apabila permainan tersebut disertakan dengan sound effect dan ciri-ciri yang menyeronokkan .

Setiap hari Website JS Puzzles akan menambah koleksi Puzzle terbaru, antaranya 9-225 jigsawpuzzles untuk orang dewasa, kanak-kanak dan banyak lagi. Dinatar koleksi yang ada di Galeri website JS Puzzle ialah yang bertemakan Alam, Pemandangan, Tempat dan lain-lain ...

Berjuta-juta teka-teki jigsaw percuma yang dicipta oleh ramai orang. Seronok sangat bermain, berkongsi teka-teki jigsaw dan bersaing dengan pengguna lain. 

JS Puzzles kini bekerja dalam kebanyakan platform termasuk Windows dan Mac (dalam pelayar) dan Android serta Ipad tablet.

Pelawat boleh mendaftar untuk menjadi ahli secara percuma, bermain sebagai tetamu, dan mempelajari fakta-fakta menarik tentang bagaimana teka-teki jigsaw terhasil dan apakah sejarah mainan menarik ini. 

Jom Main teka-teki jigsaw percuma dalam talian ... itupun kalau korang mahu sel-sel otak korang bekerja dengan relaks, hanya layari http://www.jspuzzles.com .

Oh ya.. Laman ini juga mempunyai pautan ke tapak permainan yang lain seperti SUDOKU ONLINE, MAHJONG DRAGON, SOLITAIRE BLISS, FUNZOLA, HANGMAN..

JSPuzzles juga mengalu-alukan maklum balas pengguna dan apa yang paling menarik, pengguna boleh memuat naik gambar mereka sendiri untuk digunakan sebagai teka-teki jigsaw. Wah! menarik kan? hehehe.. rasa nak cuba yang ni je.. tapi kena daftar dulu tau.. hehehe.. Jom lihat step-step nak daftar di website ini, mudah sahaja! dan yang penting PERCUMA!

CARA MENDAFTAR DI JS PUZZLES DAN 
CARA MEMUAT NAIK GAMBAR KESUKAAN KORANG 
KEDALAM GALERI WEBSITE JS PUZZLE


Mula-mula klik Register dan isi butiran yang diminta.. 

then pilih lah Upload and Manage Photos untuk upload gambar kesukaan korang untuk dijadikan Jigsaw Puzzle versi korang plak.. hehehe.. 

Step 1 - Isi butir-butir diperlukan

Step 2 - pilih gambar dan klik Upload


Step 3 - Save Change

Step 4 - Yeay!! dah berjaya masuk dalam Galery 

Nak try main Jigsaw Puzzle guna gambar Butang? 
sila KLIK SINI yea.. 

######################################################

Haaa.. kalau korang rasa malas nak upload gambar-gambar korang sendiri, korang boleh je terus pilih gambar yang sedia ada tu.. Kalau nak gambar Animals, Art atau Nature.. boleh je pilih kat situ.. ada banyak pilihan.. dan kalau korang rasa tak mencabar sangat, pilih je gambar abstrak tu, nak tengok boleh ke tidak korang selesaikan dalam masa yang diberikan.. kira best timer la.. hehehe.. kalau berjaya, korang memang the best! 

Macam biasa, TB kan pencinta kucing, so.. TB pilih gambar Kucing ajelah yea! hehehe..Klik situ

Nanti akan keluar gambar macam ni..  klik je PLay This Puzzle

hehe.. akan keluar gambar berterabur macam ni..  
apa lagi.. susun la ye!

Sebelum terlupa, nak bagi tahu.. game ini best sebab ada masa diberikan untuk menyelesaikan puzzle ni.. so, dengan cara ini korang akan tahu tahap kecekapan korang.. hehehe

yang ni teman punya time untuk main kali kedua, kalau kali pertama lagi laju daripada ni tau.. hehehe

Haaa.. bagi yang rasa gambar kucing yang tb pilih tu terlampau mudah, apa kata korang cuba gambar yang ni.. haha.. boleh ke tidak capai masa yang dimahukan? hehehe

Eh.. kucing lagi .. tak habis-habis dengan kucing je ye! hehehe.. apa-apa pun.. TB suka semuanya.. sebab memang mencabar jugak permainan Jigsaw Puzzles ni.. tambah-tambah sebab kena kejar masa terbaik.. adoi.. Rasa geram je kalau asik dapat masa tercorot!

Oh ya.. sebelum terlupa.. jemput singgah jugak website Solitaire Bliss dan Live Sudoku ni yea.. antara permainan online yang menjadi favourite teman jugak tau! 



Selain itu.. dibawah ni jugak ada game online lain yang best jugak ye!! boleh try jenguk!







Jom LIKE Facebook Page JS Puzzles!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

17 Oktober 2016

Kekal Lansing dan Menawan dengan Brace 8 Slimming & Whitening

Kekal Lansing dan Menawan dengan Brace 8 Slimming 

Sana sini orang dok bercerita tentang Brace 8 Slimming & Whitening iaitu produk terbaru dari Brace Beaute . Produk perlansingan badan ini merupakan formulasi terbaru untuk KURUS dan PUTIH dengan rasa yang cukup menyelerakan.

Rasa Koko yang lazat seolah-olah seperti kita sedang meratah MILO yang nikmat gitu.. dan sudah semestinya ia amat digemari oleh sesiapa sahaja yang sukakan perisa koko/coklat .. ye tak?

Disamping dapat menguruskan badan, produk ini juga boleh memutihkan kulit tau, so.. sambil usaha nak kurus sambil tu dapat pakej wajah putih berseri.. wah.. berbaloi-baloi kan! Cara makan pun tak sesusah mana.. tak perlu nak bancuh-bancuh.. tak perlu nak shake-shake, tak perlu nak kunyah-kunyah or gigit-gigit... Hanya.. Kemam bawah lidah je tau! senang kan??

haha.. ni baru mukadimah je ni.. kalau nak tau selanjutnya jom kita baca lagi info-info kat bawah ni ye! Oh ya! selain nak bercerita pasal produk brace 8 slimming & Whitening, teman pun nak kongsi gak tentang cara nak buat side income dengan menjadi Agent Brace Beaute . Apa apa pun.. jom kita luangkan sedikit masa untuk mengetahui sedikit info tentang Brace Beaute.

Brace Beaute

Brace Beaute merupakan Gerbang Pusat Membeli Belah bersistem Affiliate dropship.

Brace Beaute menawarkan 4 pakej utama untuk menjadi agent dropship BRACE BEAUTE dan seterusnya layak untuk mendapat bonus setiap kali belian semula atau pun bonus pengenalan produk kepada pengguna.

PRODUK-PRODUK BRACE BEAUTE
1. Freely Face Serum ( 3 botol ) = Rm198
2. Diamond Firming serum ( 3 botol ) = Rm198
3. Brace 8 Slimming ( 1 botol ) = Rm198
4. Wonder Perfume ( 1 box ) = Rm198

Hanya RM198 sahaja perlu dibayar untuk berdaftar sebagai agent dropship BRACE BEAUTE. Kita boleh pilih salah satu pakej yang disediakan di atas untuk berdaftar dengan BRACE BEAUTE. Harga adalah termasuk yuran keahlian BRACE BEAUTE.

EJEN DIPERLUKAN !!
EJEN DIPERLUKAN !!
Peluang jana pendapatan bersama produk BRACE BEAUTE
.
Adakah korang dalam kategori di bawah:
1. Boring dengan kerja dan nak belajar buat bisnes
2. Kerja sampai ke malam tapi duit gaji tak pernah cukup sebulan
3. Jeles tengok orang lain makan dan shopping tempat mewah
4. Dah berniaga online tapi masih tak untung banyak
5. Dah 5 tahun kerja tapi gaji tak naik juga
6. Memang dah pasang niat nak berhenti kerja dan buat bisnes
.
Jika ada dalam list seperti diatas, terus
Whatsapp “BB” ke 60111 684 0717 Sekarang


BONUS PENGENALAN PRODUK
Sekiranya setiap agent yang berdaftar dengan BRACE BEAUTE, membuat jualan atau pun membuat belian semula mengikut pakej di atas, agent akan mendapat bonus seperti berikut:

Level 1 : Rm40

Level 2 : Rm15

Level 3 : Rm10

Level 4 : Rm5

Level 5 : Rm5

Level 6 : Rm5
........................
Total : Rm80

Woowww.. Menarik kan?? Cuma kenalkan produk keluaran BRACE BEAUTE kepada orang ramai. Jikalau ada yang berminat kita sudah mampu mendapat keuntungan sehingga rm80 dengan setiap 1 pakej terjual.

Brace Beaute memberikan kita gaji rm1500- rm3000 sebulan dengan bermodalkan serendah rm198

Sesiapa sahaja boleh berniaga online atau offline bersama brace beaute

JOMM.. TUNGGU APA LAGI. 

Ramai-ramai jadi Agent Affiliate Dropship Brace Beaute.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dulu kalau nak kurus Jenuh nak ber exercise bagai.. Tapi berat tak susut2 jugak yea!! Tapi sekarang ni ada macam2 suplemen yang boleh diamalkan untuk mendapatkan bentuk badan yang lansing macam retis tu kan! Yang terbaru.. Hanya kemam je! Kompem Kurus!! Ini dia.. Produk yang bernama Brace8 Slimming and Whitening.. Yang mempunyai fungsi menguruskan badan disamping memutihkan kulit sekali.. Macam mana rasa dia? Uihhh.. Jangan risau.. Takde rasa ubat batok ok! Rasanya seakan2 coklat malt tu.. Sedappp.. Ada rasa coco2 gitu. Hehehe.. Lepas ni boleh la lansing macam retis tu ye! Bagi sesiapa yang berminat nak order boleh lah ke instagram encik @zul_fattah_ atau whatsapp aja beliau di no. 01116840717.. Jom kurus sama2.. Disamping tu leh buat bisnes sekali..cantik dan kurus sambil Jana side income dengan Brace 8 Slimming n Whitening..!! #brace8 #brace8slimminganangwhitening #bracebeaute #slimming #whitening
A photo posted by πŸ‡ΉπŸ‡ͺπŸ‡³πŸ‡¬πŸ‡°πŸ‡ΊπŸ‡§πŸ‡ΊπŸ‡ΉπŸ‡¦πŸ‡³πŸ‡¬ (ღ˘⌣˘αƒ¦) (@tengkubutang) on


BRACE 8 SLIMMING & WHITTENING

Kandungan
1. Collagen
· Mempercepatkan kadar penyembuhan kulit mati
· Memperbarui sel kulit
· Melembutkan kulit

2. Teh Hijau
· Menurunkan kadar kolestrol dalam darah
· Anti Oksidan dan awet muda
· Merangsang penurunan dan membakar lemak secara semulajadi 

3. Garcinia Combogia
· Merawat masalah perut buncit 
· Menghilangkan pembentukan lemak asid (lipid synthesis) 

4. Hoodia
· Memperbaiki metablisma tubuh badan
· Membantu mengawal selera makan

5. Guarana
· Sebagai suplemen untuk menu diet menurunkan berat badan.
· Meningkatkan stamina dan tenaga tubuh.
· Melancarkan sistem pencernaan

6. Aloe Vera
· Mempercepatkan kadar penyembuhan pada permukaan kulit yang luka
· Menghilangkan pigment hitam dan melicinkan kulit

Cara Penggunaan/Pemakanan
Ambil 1 satu scoop/5gram sehari dan kemam pada bawah lidah. Paling sesuai diambil sebelum makan dan selepas makan setiap malam. Banyakkan meminum air masak atau mineral 3 liter sehari dan makan banyak buah dan sayur-sayuran. Jauihi minuman berkafein.3 in 1 atau bergas

Fb page : brace beaute hq

Contact fattah : 0111 684 0717.

Fb personal : zul fattah saleh


Harga produk untnk brace 8 slimming ni rm198 sbotol.

Tetapiii.. untuk jadi ahli brace beaute. Just dapatkan dengan rm198 dan automatik jadi ahli dropship brace beaute.

#bracebeaute #affiliatebracebeaute #brace8

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


15 Oktober 2016

TONTON ONLINE DRAMA HANTU PUNYA BOS!! BEST DAN KELAKAR!!

TONTON ONLINE DRAMA HANTU PUNYA BOS!! BEST DAN KELAKAR!! 

Drama Hantu Punya Boss yang di adaptasi dari novel karya Dekna Lee ini telah membuatkan teman tersuka la pulak dengan lakonan Shukri Yahaya ni.. hahaha.. tetiba je mood nak nonton Drama yang 20 episod ni sampai habis,. hehehe.. Serius.. lawak giler.. memang asik nak tergelak besar je tengok aksi Shukri Yahaya dengan pelakon baru Intan najuwa ni..

So.. disebabkan suka dengan Drama ni.. teman nak tepek lah link Drama 20 Episod ni dalam blog teman.. nanti nak tengok balik leh la cari kat sini.. hehehe.. Share dari Blog Kepala Bergetar

Drama ini terbitan MIG Production Sdn Bhd dan diarahkan oleh pengarah Mohamed Feroz Abdul Kader. Dibintangi pelakon Shukri Yahaya, Intan Najuwa, Julia Marin, Afiera Riana, Fahmy Reza, Iszander Nor, Aizat Hassan, Tengku Fiela, Vicha SayWho dan Serena Redzuawan.

Lagu tema/latar, Hantu Atau Buaya artis Nanasheme.

Episod 1Episod 2Episod 3Episod 4Episod 5Episod 6Episod 7
Episod 8Episod 9Episod 10Episod 11Episod 12Episod 13Episod 14
Episod 15Episod 16Episod 17Episod 18Episod 19Episod 20

Sinopsis drama, 
Arrayyan adalah seorang CEO yang sangat angkuh. Selepas bekas PAnya berhenti kerja, Abby telah mengantikan tempat Deila sebagai PA. Oleh kerana mereka selalu bertengkar dan tidak sebulu, akhirnya pertengkaran itu membuatkan Arrayyan jatuh hati kepada Abby.

Note : teman suka part Abby melatah apabila disergah oleh bosnya tu.. hahahaha.. kelakar giler.. teruk beno melatahnya.. tapi nasib baik lah comel orangnya.. hehe.. korang mesti tengok tauu!!  tak bosan citer ni.. banyak buat kita ketawa dengan aksi lucu Shukri yahaya.. =)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


09 Oktober 2016

6 KUNCI KEBAHAGIAAN HIDUP ala ALI BIN ABI THALIB

6 KUNCI KEBAHAGIAAN HIDUP
ala ALI BIN ABI THALIB

Assalammualaikum.. Sementara jalan-jalan di Facebook tadi.. teman ternampak gambar diatas ini.. dan tertarik sangat nak share tentang 6 Kunci Kebahagiaan hidup ala Ali bin Abi Thalib ni.. memandangkan teman ni suka kartun, Gambar diatas ni memang bagi teman sangat comel untuk teman tempek kan di blog tengkubutang ini.. hehehehe..

Eh.. itu bukanlah motif utamanya... Motif utama teman share gambar diatas ini adalah untuk berkongsikan tentang tips / cara Ali bin Abi Thalib jalani kehidupannya dalam keadaan tenang dan bahagia.. Meh kita baca 6 Kunci Kebahagiaan hidup ala Ali bin Abi Thalib ni ye!.. semoga ia bermanfaat buat kita semua..

1.) Jangan Membenci Sesiapapun, Walaupun Dia Menzalimi Kita .
2.) Jangan Sedih Berlebihan Walaupun Masalah Kita Begitu Berat .
3.) Hiduplah dengan Sederhana Sekalipun Kita Seorang Berada .
4.) Jangan Pernah Berhenti Berdoa kepada Allah Moga Dipermudahkan Segalanya .
5.) Perbanyakkan Sedekah/Memberi Walaupun Ketika Itu Kita Juga Dalam keadaan Susah.
6.) Tersenyumlah Walau Hati Kita Sedang Menangis

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2