Nuff

15 Mac 2013

PEMANGGANG AJAIB YANG MULTIPURPOSE.. =)


Haaaaa.. korang nampak x apa yg teman nampak ni..? perghh.. bg seorang wanita yg memasak dirumah.. emmandang "gadget2" seperti ini adalah amat menggiurkan.. hu3.. ayattt..




dulu masa kat kg ada jugak pakai benda ni.. memang senag sgtt.. x melekat pun tau/.. makanan pun x pakai myk byk.. sedap n menyihatkan badan (tanpa kolestrol kann.. )


ni rupa kat dalam dia.. nak masak stik pun boleh ..


review


RM 129.... hemm.. ok lea.. mutah.. yg kat kg teman harga dlm RM2 keatas.. brand apa ntah tp beli kat COSWAY.. xtau nape mahal..


APA YANG PALING TEMAN SUKA.. HAAAA.. CER TENGOK GAMBAR2 BAWAH NI.. MEMANG SERBAGUNA BETUL LAH PEMANGGANG NI.. MEMANG PATUT DIPANGGIL PEMANGGANG AJAIB PUN.. TENGOK APA YG BOLEH DIMASAK GUNA NI:-















Huh.. ada Buku Resepi sekali ke? waaaaaaaaaa.. bestnyaaa!
BILA TEMAN NAK SAMBAR SATU NIH.. HEEE... 





14 Mac 2013

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

KaLau SaTu Hari NaNti TeMan TinGgaL kAn bLoG


Hemm.. sedang berkira-kira nak melupakan dunia Blogger.. tapi hati berbolak balik sebab dah sayangkan blog ni.. giler x sayang? susah payah teman buat blog ni.. belajo buat itu.. belajo buat ini.. semata2 nak cantikkan lagi blog teman ni.. walaupun idaklea secantik blog korang yg mabeles 2 kannn... tp yg penting hasil tangan teman seniri.. betoi x.. hemm.. x dpt bayangkan lagi klu teman berpisah dgn blog teman ni.. berpisah dengan korang yg sporting yg juga IKHLAS BEKERJASAMA.. tp klu itulea yg terbaik.. terpaksa lea teman STOP ber blog..

TAPI.... Hati teman kat dalam ni berkata-kata...


dia kata lagi.... 


RAWRrrrrrr... teman buntuuuu sudaaa.. nak jadi DINOSAUR jappp..! 
opss.. tp jangan takut.. teman jadi camni pun sebab sygkan blog ni.. syg kan korang semua.. hu3.. 2 pasai payah beno nak buat decesion untuk leave this my lovely blog dan kome2 semuaaa.. 

Pikir punya Pikir.. tak kisah lea jadi ke tak teman tinggalkan Blog ni nanti.. hanya masa yang dapat menentukannya.. kalau satu hari nanti tiba2 korang taip tengkubutang.blogspot.com dan blog ni dh  x wujud..  maknanya teman udah resign lea yea.. maka teman mintak maaf lea awal2 yea klu ada tersalah bahasa semasa berblog.. terlupa nak komen balik kew.. terlupa nk singgahbalas kew.. x sempat nk join GA korang kew.. terlupa nk follow korang balik kew..  sorry sangat2 yea.. klu teman sedar teman x buat camtu punyer.. mungkin itu diluar kesedaran teman kot.. (hik3.. ok x alasan? heee.. opss.. ini bkn alasan.. ini betui2..

Anyeong Haesayo.. Teman nak cakap ni untuk kome semua.. baca kuat2 tau!! 


Baca yg ni kuat2 jugakkkk! hu2.. teman akan cuba hepi2 kan diri nanti.. kome pun kena buat macam 2 gak yew! takmo sedey2.. be happy jew.. baru awet muda.. klu sedey jea mau cengkung muka.. X lawo!


 sekarang ni teman rasa macam kucen 2 jea.. nak menjerit sebab akan di kick away dari blog teman sendiri.. 
Apa2 pun.. kena tunggu kata putus dari ORANG ATASAN samada bole k X nak teruskan berblog ni.. tapi hati macam tau jea jawapannya.. =(

13 Mac 2013

Yeay! Widget Slider About Me dh OK d edit.. heee...

TQ Azuriaaa.. Nice 2 know U.. heee.. =D

heh heh heh hih hih hih kui kui kui ngeh ngeh ngeh hik hik hik ha ha ha lalalalalalala.. (aishh apo kono teman ni? sawan apo? heee.. actually teman sihat2 walafiat jew.. xde sakit apo pun.. mental fizikal masih normal mcm korg lagi.. good condition org putih ckp.. heee.. teman cuma nk share gambo ni jea.. tau apa 2? itulea widget yg ada belah kanan blog teman ni.. (cer klik.. cer klik.. aishhh.. kelik jelah! ) ..bg yg dh terror buat ni dok diam2.. jangan ngata teman JAKUN lak yea.. teman cuma nak wish ucapan TQ dekat seseorang jea.. wlu bagaimanapun teman nk bg tau.. teman memang JAKUN pun.. ekekekek..

Bercerita pasal Widger Slider About Me ni, mula2 teman dh try buat mengikut apa tertulis dalam blog Azuria-freebies  dan hasilnya JADI.. tapiii.. hemm.. klu dh sebut TAPI ni kome pun boleh agak pasti ada yg x kena pada widget slider yg teman buat 2.. hee.. mmg tepat apa yg kome pikirkan.. memang ada mslh sikit dgn widget 2.. yg teman buat 2 coding dia ada salah sikit.. 2 yg jadi mcm 2.. tulisan about me 2 nmpk separuh je.. pastu gambar Butang x betul2 centre n kotak mesej mcm sumting wrong sumwhere jew.. so.. teman pun pi la habak mai kat Azuria ..Teman ngadu kat dia tentang widget yg teman dh buat.. pastu dia minta coding yg teman buat 2.. hari ni teman dapat dh coding yg Azuria dah repair kan.. waaaaahhh.. dh Okey ana funya ABOUT ME tuuuu.. (cer klik.. cer klik.. kelik jea lahhh! ) hi3.. sukanya teman.. Kome pun klu rajin2 gi lea jenguk Blog Azuria ni.. ada mcm2 widget lawa2 kat blog dia.. dan x susah nak faham pun sbnr nya.. (teman yg lemau kot.. dh tua.. hik3)

Apa2 pun TQ yea Azuria sebab sudi luang masa godek2 code yg teman buat salah 2.. hih3.. teman terlebih pandai mana x nya.. hik hik hik

12 Mac 2013

SEGMEN : SAYA NAK 'UP'KAN FOLLOWER SAMPAI TAK LALU MAKAN


HUuuu.. SEGMEN LAGiiiii.. huu.. dh memang x lalu makan pun sebab nk tmbh follower punya pasaiii.. addicttt.. hu3.. abes semua segmen nak kaut.. aishh.. tamaks sungguh!.. kikiki.. tp betullah org kata.. kalau benda cumey yg terpampang, laju jea menarik perhatian kita kan! teman tgk banner cute yg gerak2 ni terus terminat nk join! hi3.. cumey giler! heee.. opsss.. ni bukan nk citer pasal banner cute 2.. tp teman nk ngajak kome2 semua join segmen ni.. nak menambahkan lg follower lea katakan.. usaha kena gigih, bukan tgu rezeki dtg bergolek yea! igt 2! hah! apa lg? jom KLIK Banner atas 2.. kita join ramei2 jomm!

hemm.. nak tag sape eh.. tag AJ yg cumel lah.. heee..

Tarikh Totop : 12 Mac 2013
       



11 Mac 2013

Lirik Lagu 150 Juta -- Ainan Tasneem

Istimewa buat Miaw ku.. LOve U.. =)
Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”

Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”

Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Terharu Tak Terkata.. Terima Kasih K.eida.. =')

Salam.. hari ni teman dapat surprise wish dari my kakak ipar.. terharu sgt2 dia sudi meluangkan masa dia untuk edit kan gambar ni untuk kami.. terharu sampai menitis air mata tengok gambar ni.. xtau nape hati tiba2 rasa sebak n terharu tersangat2.. x sangka k.eida sudi buatkan edit2 ni untuk kami.. argh.. nak nangesss.. terharu tull!! wlupepun u are the best kakak ku.. hik3.. nampak2 ada sekor kucen enterframe dlm foto ni? itulea Butang.. hik3.. teman saja gitau sebab ramai jugak yang tegur teman tanya nama nama TENGKUBUTANG? ada yg cakap nama teman pelik.. ada jugak yg cakap BUTANG BAJU AKU MANA PAH.. ha3.. bukan Butang itu lahh.. ini Butang haiwan kesayangan Nabi.. cumey sgt2.. hik3.. tengoklah.. k.eida pandai jea edit n x lupa nak selitkan foto Butang sekali.. suka sgt2 foto ni.. Hepi teramat sgt.. tQ buat k.eida.. semoga K.eida dikurniakan kebahgian n rezeki yang murah.. Aminnnn..

he2.. alaang2 dh upload gambo hasil gubahan k.eida nih.. teman uploadkan sekali gambo wish hepi besday yg k.eida buatkan untuk teman jugak ritu.. aduh.. rajinnya kakak iparku ni.. terharu sgt2.. tengoklah.. habes semua gambo butang dimasukkan sekali.. tapi yg musykilnya.. awat semua gambo tido? wahahaha,, sememangnya Butang memang suka tido jea kojenya.. hik3.. ni skrg pun dia tgh tido terlentang.. adoi.. mana x domok.. selain dari gambar2 ni.. k.eida pun rajin edit video.. hari 2 k.eida ada editkan video kawen kami.. aduh.. rajinnya kakakku ini.. terharu 200% sgt2.. pepe pun.. thanx a lot buat k.eida.. sayanggg k.eida ketat2.. muah2... lap u..
haaa.. inilah wajah k.eida.. yang betanggungjawab mengedit gambo2 special untuk hari specialku.. cantik kan dia? kulitnya licin mulus.. aduhh.. suka sgt tgk muka sweet dia.. orgnya pun lemah lembut jea.. sora pun lembut sgt.. pasal 2 kot hubby dia sayang sangat ngan dia.. heee.. ha, lagi satu nak share dgn korang.. k.edia n husband dia ni memang romantik giler.. sweet jea diorang ni.. walau ank dah besar2 romantik tetap romantik.. i likeee.. nak jadi macam diorg lah.. heeee.. romantik sampai bila2.. my hubby pun ada time dia romantik jugak.. cuma bkn selalu lea sebab dia kadang2 serius jugak orangnya.. hih3.. takottt,.. =P
Tak lupa juga nk masuk kan gambo ni.. heee.. yg cantik manis ni k.eida (tau dh lea kan.. ) yg cumeyn sweet sbelah ni lak Jiha.. cumey kan..! ehhh.. mestilahhhh..  like mother like daughter kann.. klu nak tau.. Jiha ni lah tuan punya Butang.. hih3.. tokeh kedai makan 2 kasi Butang dekat Jiha ni, tp d sebabkan mamanya (k.eida) takut kucen.. so tpaksa lea bagi kitorang.. mula2 kitorang xnk.. tp bila k.eida kata kucen ni macam muka kucen teman yg dh mati Mei 2012 tu, teman rasa mcm nak pulak.. tgk2 mmg betul.. rupanya kucen yg sama yg kitorg mintak kat tokeh kedai sebelum 2.. tp diorg x kasi.. hu2.. sedih.. mungkin diorg tgk muka kitog ni mcm muka pendera or pemakan kucen kot.. (huwarggghhh.. aku nk jd Tazmania japp.. ) last2.. Butang dapat ke kitorang lak.. dh membeso bagai johan pun sekarang.. hik3.. Opsssss... ni dh ke lain topik lak.. hik3.. nak dengo citer pasal kucen2 or info berkenaan kucen, sila ke KUCEN KUCEN BELOG .. banyak cerita kucen kat dalam ni.. jangan lupa follow sekali yea.. maceh.. =) 

10 Mac 2013

My 1st Anniversary -- 10 mAc 2012--->10 mAc 2013

CakkKKKKKK!!! 

Assalammualaikum.. syukur hari ni kita masih diberi peluang oleh ALLAH S.W.T untuk meneruskan hidup dan beribadah kepadaNya.. teman bersyukur setiap apa yang dah teman lalui selama ini telah mematangkan teman.. Alhamdulillah.. 

Hari ni teman nak berkongsi story pulak tentang diri teman n en suami... he3.. opsss.. nampak x gambo atas ni..??? he2.. Saja teman nak bagi tau.. hari ni adalah 1st Anniversary kami tau! syukur Alhamdulillah.. selama 1 tahun kami menjalani hidup suami isteri.. banyak juga Rintangan dan Dugaan yg kami hadapi bersama.. daripada cerita happy sampailah ke cerita menyedihkan.. kami tempuh semuanya bersama.. semoga Allah memberkati hidup kami, memurahkan rezeki kami, memakbulkan permintaan kami dan memberi kami kesihatan yang baik.. Aminnn..

Actually itu je nak story dulu.. teman blur nak citer apa.. lagipun mata udah ngantok.. nak layankan bantal n katil jap lagi.. apa2 pun walau xde story.. hope gambar2 dibawah boleh menceritakan bagaimana happy n surprisednya teman ketika majlis perkahwinan kami pada 10 dan 11.3.2012 ..

10.3.2012 - 9.00 pagi
Nikah 




RESEPSI BELAH LELAKI DAN PEREMPUAN
10 & 11.3.2012



Bergambar bersama ahli keluarga en. suami.. eh.. muka teman tersorok.. hu3
Majlis Perkahwinan kami diiringi dengan konvoi Motorsikal group en. Hubby.. terima kasih sgt2 dekat diorg yg very the sporting.. sanggup tunggu lama tengah panas.. memang respect kat diorg.. bila ada konvoi ni buat teman lagi cuak masa 2.. yelah.. teman mana pernah naik superbike.. naik moto biasa adalah.. pulak 2 nak naik bersama en. hubby buat pertama kalinya.. hu3.. memang agak kekok.. gayat semua ada.. hi3.. 
Jadi perhatian masa majlis kenduri kami.. heee.. terbaek lah ini encikk.. he2..
he2.. cer cari mana teman? hih3..
Kenangan yang takkan teman lupakan...


Doakan kami Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat yea.. doakan kami sentiasa dilimpahi rahmat Allah dari dunia sampai akhirat.. Aminn..

Lariiii.. teman takut pacatttt..

he2.. sampai sini aje.. daaa...

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New