Nuff

07 November 2014

Blogger Buat Duit Online

Waaaaa.. RM1,014.78 .. banyaknyaaaaa.. untunggg Cik Laili kita.. |
Blogger Buat Duit Online? Boleh ke? | Pasti ramai Blogger yang diajukan seoalan macam ni kan? dan pasti ramai juga yang sering diperlekehkan kononnya jadi Blogger ni sesuatu pekerjaan yang buang masa, 

Nak pulak orang yang tak bekerja dan semata-mata mengharapkan pendapatan melalui blog sahaja.. Persoalan kerap didengar, "Boleh hidup ke dengan pendapatan ber blog??" Haaa.. Pasti buat Blogger sepenuh masa yang kini menjana pendapatan sepenuhnya dengan Blog  pernah diajukan soalan sebegini, betul tak?

Pasti kita juga pernah di ejek masa mula-mula menceburi dunia Blogger, kononnya duduk depan komputer dan menaip entri adalah satu kerja yang sia-sia.. dan hanya menunggu rezeki datang bergolek.. 

Oh, tidak, kalau teman diajukan dengan kata-kata itu sekali lagi, pasti teman akan menyangkal sama sekali pendapat tersebut.. kerana teman sendiri sudah merasa/memperolehi pendapatan melalui duduk depan komputer sahaja.. itulah namanya rezeki.. tetapi, perlu ingat.. duduk depan komputer bukanlah semata-mata menghadap blog tanpa tujuan/arah.. Tetap memerlukan usaha untuk mencari rezeki, bukan duduk diam membatu tanpa apa-apa usaha..

Sebab teman kata macam tu? kerana apabila kita yakin dengan sesuatu, kita perlu cuba realisasikannya.. teman pernah dicabar oleh seseorang untuk buktikan dengan Blog bolehkah peroleh pendapatan? haaa.. sekarang teman dah buktikan.. jom tengok bawah ni.. cuci mata dulu, kalau berminat.. daftar terus.. mugnkin lepas ni korang pulak bakal jana pendapatan melalui online seperti kami.. walaupun sedikit.. ia cukup untuk menampung keperluan peribadi.. Alhamdulillah..
 Daftar Ashadee sini --> KLIK
Daftar Advertorial : KLIK!!
 Daftar Nuffnang : klik SINI
Pada tahun lepas, merasa lah teman dapat cek Nuffnang yang pertama.. Allahuakbar.. macam tak percaya je dapat duit hanya melalui blog sahaja? memang rasa sangat2 terkejut.. Rezeki ber blog dapat juga dirasai walaupun ramai yang menyangkal dan kurang percaya tentang income yang dijana melalui online ini..

Termasuklah hubby teman sendiri.. hee.. masa teman tunjuk cek tu, hubby macam terkejut.. macam tak percaya yang teman bole jana wang melalui Blog.. hahahaha.. siap dia kata lagi, Cek betul ke tu? entah2 cek kosong.. cek tendang.. aishhh.. teman masa tu mula curiga pulak.. risau manalah tau betul kata hubby teman tu kan.. hee.. tawakal je dalam hati masa tu.. gi bank dan tunggu cek clear.. Alhamdulillah.. tengok2 dalam bank udah masuk duit.. RM 1xxxx.. perghh.. rezeki tak ku sangkaa.. Alhamdulillah.. syukur..nak tau berapa jumlahnya? heee.. baca sini --> Cek Pertama Nuffnang


Daftar H12 : Klik SINI
Haa.. yang ni pulak income PALING CEPAT teman dapat.. memang nak cashout cepat giler.. tak perlu tunggu sebulan.. tapi ada la caj lebih dikenakan kalau nak duit cepat kan.. haaa.. dalam masa sehari duit dah di transfer ke Paypal.. wah.. memang mudah dengan H12 ni.. dulu ramai yang reject iklan dari H12 sebab terdapat iklan CEKCI (seksi) tapi sekarang teman dah tak nampak iklan seksi tu, sebab tu teman letak balik iklan H12 ni.. masuk ni dah 2x teman cashout tau.. kena tunggu 5 USD baru leh cashout.. tapi 5 USD tu kiralah berapa duit Malaysia kan.. hee.. boleh je tunggu banyak2.. dah banyak baru cashout.. teman je risau takut duit tu hilang, tu pasal cashout cepat2.. 

Haa.. ada lagi satu pendapatan sampingan melalui Online..8share namanya..  kerjanya sangat mudah.. hanya share iklan sahaja.. dan duit semakin hari semakin bertambah bila iklan kita di klik, teman dah pernah cashout dua kali.. Alhamdulillah.. klik untuk daftar-->8share .. oh, tak faham?  nak tau caranya?? haaa.. meh meh.. awak awak awak semua ..

boleh klik sini---> Buat Duit Dengan 8share

Haa.. selain dari tu.. Blogger juga bole jana pendapatan online melalui Blog Review.. haa.. nak tahu macam mana caranya? haa.. pertama sekali kita kenalah daftar dengan Advertorial, selepas itu kita akan dapat job review, dan pastinya pendapatan melalui Job review akan buat kita tersenyum lebar.. nak cuba? sila klik banner dibawah ini.. dan daftar.. =)

Hoho.. Rasanya cukuplah setakat ini teman share tentang pengalaman teman sebagai Blogger yang turut serta menjana pendapatan sampingan melalui Online..

Dan Entri ini dibuat khas untuk Contest Cabaran Terakhir iPhone 5s Impian Setiap Blogger, Setelah terpilih dalam senarai Tugasan Kedua,

Untuk Tugasan Terakhir ini Peserta haruslah membuat entri tentang Blogger Buat Duit Online.. masing-masing punya karisma tersendiri dalam menyampaikan pendapat serta perkongsian pengalaman mereka dalam menjana pendapatan online.. Teman berasa agak kagum..

Berikut adalah senarai penaja untuk cabaran iPhone 5S kali ini.
Penaja Utama
  1. http://amariman.com
Penaja Individu
  1. http://www.ombakcreatives.com
  2. http://ejamothman.com
  3. http://www.eridy.com
  4. http://www.hilalazmi.com
  5. http://www.eizil.com
  6. http://www.asamboi.my
  7. http://www.diarymama.com
  8. http://pendekarberkuda.org
  9. http://www.saji.my
  10. http://abangensem.com
  11. http://www.enveeus.com
  12. http://www.pakarniaga.com
  13. http://anarm.net
  14. http://www.daddydee.net
  15. http://www.sunshinekelly.com
  16. http://sweetkurma.com
  17. http://awn.my
  18. http://mawarmerah2008.com
  19. http://www.blogieta.com
  20. http://www.broframestone.com
  21. http://www.akmaomar.com
  22. http://khairilmazri.com
  23. http://wowberita.org/
  24. Japan Budget Trip
Ramai yang telah submit kan entri mereka, dan ada antara entri-entri yang teman suka baca ialah entri dari blog Blogger Kamil Salleh--> KLIK.. 


Kenapa teman kata begitu? kerana teman rasa begitu padat dan mantap sekali penerangan beliau dalam entri tersebut.. membuatkan teman terasa nak habiskan membaca dari mula hingga akhir..Serta jujur teman katakan, beliau layak untuk diiktiraf sebagai pemenang.. memandangkan dari segi Pengomen Terbanyak Blog Denaihati pun beliau tetap berada paling atas.. Dan, agak berbaloi sekiranya iPhone 5s jadi milik beliau kan?.. hu2.. kedengaran seperti bodek kan?? hahahaha.. nak bodek pun bukan dapat apa .. ye tak?


Apa-apa pun, kita hanya berusaha.. Kalah Menang semua Allah yang aturkan.. Dalam Hati memang sangat-sangat teruja kalau menang iphone 5S Impian Setiap Blogger tu.. walaupun teman dah ada henfon baru.. (Sony C3) namun teman tetap mengidamkan hadiah iPhone 5s tersebut.. Kalau menang, hajat hati nak hadiahkan kepada Kesayangan teman iaitu hubby teman sempena birthday nya nanti (Dis 2014).. Moga ada terselit rezeki teman dalam ke 5 pemenang iPhone 5s tu harapanya.. 



Terima kasih buat Tuan Denaihati Ilhamku kerana menganjurkan Contest seperti ini, ia sedikit sebanyak dapat memberi kemeriahan dalam dunia Blogger kita.. tQ Tuan Denaihati.. TQ jugak buat para sponsor yang menaja hadiah-hadiah untuk contest ini..

Jom singgah Blog : Denaihati.com
Jom LIKE Page Denaihati Network

Walaupun entri teman tak seberapa, tetapi semata-mata kerana ayat Tuan Denaihati "Jangan sesekali putus asa sebelum berusaha sehingga saat terakhir … tatap gambar iPhone 5s di atas untuk menaikan semangat. Sifat orang dahagakan kejayaan tidak akan pernah putus asa atau takut untuk mencuba. Tuah ayam nampak di kaki tapi tuah manusia siapa yang tahu" .
Teman tetap terus berusaha untuk Cabaran terakhir ini.. hu3.. sebenarnya.. ini 1st time teman join Contest yang melalui Cabaran demi Cabaran ini.. Agak mencabar mental dan fizikal rasanya.. memerlukan pengorbanan masa dan idea.. serta semangat juang yang tinggi untuk meneruskan hingga ke akhir garisan.. cewahhh! itu saja buat masa ni..Berdoa banyak2 moga kita semua dimurahkan rezeki..Aamiinn..


Nuffnang Baik Hati Kongsi Tips Tingkat Trafik Blog


Kami ingin mengalu-alukan anda sebagai sebahagian dari komuniti blog Nuffnang dan terima kasih kerana sudi mendaftar blog anda dengan Nuffnang! Kami ingin berkongsi petua bagaimana meningkatkan pendapatan blog anda dengan mengikuti langkah-langkah tersebut.

Apakah yang anda perlu lakukan?
Sebelum kita boleh memperuntukkan iklan kepada blog anda, sistem kami memerlukan masa untuk memproses trafik blog anda. Proses ini akan mengambil sekurang-kurangnya 21 hari selepas anda memasang unit iklan di blog anda, oleh itu jangan risau jika tidak ada iklan dipapar di unit iklan anda. Selepas blog anda diserahhakkan kempen, anda akan mendapat emel tentang info kempen tersebut daripada Ad Operations kami. Jika anda tidak berhasrat untuk mengambil bahagian dalam kempen tersebut, anda boleh emel ahli Ad Ops kami untuk menarik diri daripada kempen tersebut.
Sebagai rangkaian blog yang terbesar dalam Malaysia, terdapat banyak cara untuk anda untuk mengambil bahagian dalam komuniti Nuffnang. Berikut adalah tips daripada kami:
  1. Cara-cara untuk meningkatkan trafik blog anda. Kami mencadangkan minimum 20 views setiap hari. Anda boleh mensasarkan untuk mencapai 100 views setiap hari jika trafik blog anda melebihi 20 views setiap hari.
  2. Pilih susun atur blog yang memberikan ruang untuk unit iklan! Nuffnang mempunyai 3 jenis unit iklan yang anda boleh letak di blog anda iaitu leaderboard, skyscraper, dan large rectangular. Kebanyakan pengiklan akan memilih unit iklan leaderboard dan skyscraper, oleh itu kami mencadangkan supaya anda memastikan blog anda mempunyai ruang untuk unit tersebut. Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan saiz and penempatan unit iklan, sila log masuk ke Nuffnang dan klik "Add ads".
  3. Pastikan Nuffnang mengetahui apa jenis blog anda! Pada masa anda berdaftar dengan Nuffnang, anda dikehendaki melengkapkan kajian untuk memilih kategori blog anda. Dengan ini, ia membolehkan kami untuk mencari blog yang sesuai untuk kempen iklan yang berkenaan.
  4. Memahami pembaca blog anda. Dengan memahami pilihan pembaca blog anda, anda boleh mengetahui bagaimanakah pembaca anda akan bertindak terhadap iklan dan jenama yang ada pada unit iklan blog anda. IklanNuffnang adalah disasar kepada kategori atau golongan yang berkenaan. Justeru itu, pilih kategori yang sesuai untuk blog anda, bukan sahaja akan membolehkan kami untuk memperuntukkan iklan yang sesuai kepada blog anda, malahan dapat menambah pendapatan blog anda.
  5. Pengiklanan banner Nuffnang. Nuffnang akan memapar iklan di unit iklan yang ada pada blog yang telah berdaftar dengan Nuffnang. Unit-unit iklan tersebut membolehkan kami mengukur trafik blog anda, dan pada masa yang sama dapat mengiklankan di blog anda. Dengan cara ini, anda akan mendapat pendapatan. Walaupun anda hanya dikehendaki meletak salah satu unit iklan di blog anda, tetapi lebih banyak unit iklan yang anda letak, semakin tinggi peluang blog anda akan dipilih untuk kempen iklan yang berkenaan.
Sekiranya anda mengalami segala kesulitan atau mempunyai segala pertanyaan, sila hantar mesej kepada HelpDesk kami, pihak kami sedia membantu.

Sekian, Terima Kasih. 

Nuffnang


Jangan lupa sertai kami di laman sosial! Anda boleh berhubung dengan kami di http://www.facebook.com/Nuffnanghttp://www.twitter.com/#!/NuffnangMY, dan http://instagram.com/nuffnang!

JOM DAFTAR NUFFNANG!!


06 November 2014

RESEPI KUAH ROJAK PASEMBOQ SEDAP NEKCIK

Haish.. semalam tercari2 resepi kuah rojak Nekcik ni.. tapi tak jumpa.. hanya jumpa gambo ni aje.. resepinya tak jumpa.. hu3.. memang ada Nekcik tag teman hari tu, tapi udah tenggelam dengan post2 dan tag2 yang lain.. tu yang semalam rasa nak cari sebab rasa macam nak try buat sekali.. macam sedap je teman nengoknya.. sekali tengok gambo akan terliur.. kalau berkali2 tengok gambo.. mau banjir meja koje teman ni haa.. hahahaha.. 

Oleh itu.. disebabkan takmau lagi menggagau  cari Resepi Kuah Rojak ni.. dan takmau lah kacau Nekcik sampai susahkan beliau lak nak cari bali post tu.. kesian Nekcik.. sorry yea Nekcik.. heee.. apa2 pun.. teman mintak izin share sini lah resepi kuah rojak tu yea.. nanti time nak masak je teman search aje kat google RESEPI KUAH ROJAK PASEMBOQ NEKCIK.. ehehehehe.. ni teman tepek kan sekali link blog dan FB Nekcik.. sebagai tanda terima kasih sebab sudi share resepi Kuah Rojak ni dengan teman.. i lap u Nekcik.. heee...... JOM singgah dan Follow Blog dan FB Nekcik, ada macam2 story lagi kat blog Nekcik.. haa.. Nekcik pun suka kucen tau.. banyaaaakk kucen Nekcik tauu... siap ada kandang dan taman untuk kucen kucen Nekcik bermain2.. jom singgah cepat... heee!



RESEPI KUAH ROJAK PASEMBOQ SEDAP NEKCIK
Kuah Rojak
500gm keledek putih...buang kulit...potong cube sedang. .rebus hingga empuk..campurkn sedikit air dan blend halus
1/2 cawan cili blend...+ 5 ulas bawang kecil blend sekali
1/2 ketul gula melaka..diricik
5 ulas bawang kecil. .dibuat bawang goreng diblend bersama 1 sudu makan kismis
1 sudu makan bijan..disangai
3 sudu makan gula pasir
1 sudu makan sos tomato
2 sudu makan kacang tanah..digoreng.blend halus
garam secukup rasa
Tumis cili dengan 1 senduk minyak
Biarkan garing...masukkan gula pasir
masukkan 2 cawan air.
Kacau rata
Masukkan keledek blend...kacau
Adjust air...boleh tambah air kalau pekat sangat
Masukkan semua bahan bahan
Masak hingga mendidih dengan api perlahan
Sentiasa kacau sebab mudah hangus
Rasalah ikut cita rasa sendiri.
Siap..hidangkan bersama timun..sengkuang...kentang goreng..telur rebus..daun salad..dan bahan bahan lain sesuka hati...tempe..dan
jemput jemput udang kering...
cucur udang kering...sama macam nak buat jemput jemput bilis jer....ya ampun. ....lupa nak sukat....
blend sedikit udang kering
gaulkan ke dalam tepung.
masukkan air
1 sudu makan yis kering...mauripan
sedikit garam.
gaul rata dan biarkan 30 minit
ambil sesudu goreng macam jemput jemput...api sederhana ye
Sekali lagi.. terima kasih buat Nekcik.. hee.. kalau ada resepi lagi.. jangan lupa share yea.. 


TIPS MENGENALPASTI LABEL ASLI AL-RAZI

Video Sabun AlRazi yang terbaikk..!! |
Haii.. rasanya sejak teman buat review pasal Sabun Al-Razi tu kan, semakin ramai plak yang bertanya2 kenapa harga murah? tiruan ke? hu3.. teman pun nak jugak tahu betul ke tiruan? sebab teman pun pakai jugak.. of course lea teman nak jugak tahu smaada produk yang teman guna itu selamat atau tak kan.. hu3.. risau jugak.. muka dah le sensitif.. kena plak produk tiruan.. aiyooo.. naya je kan.. 
Untuk Order :
pm FanPage ===> Embun Beauty House
atau whatsapp/call -
0124961873

Ok lah.. sebenarnya teman just review sahaja produk Al-Razi ni tau.. teman tak jual pun.. alang-alang dah guna dan ada kesan yang baik untuk teman, apasalahnya teman buat review, share dengan korang.. hee.. nak pulak owner Embun Beauty House dengan baik hatinya sponsor sabun Al-Razi tu untuk teman kali ni.. memang rasa agak bertuah la kan.. tQ yea Embun Beauty House.. 

Haaaaa.. bagi yang tak tahu bagaimana nak tahu samada sabun Al-Razi yang korang beli tu Original atau Tiruan, meh tengok gambo bawah ni yea.. moga dapat memberi pencerahan buat korang2 yang selalu bertanya isu Ori atau tak ini yea.. hope semuanya terjawap.. heee.. 
Sebelum nak beli produk ni, pastikan kotak tu ada sticker Hologram macam dalam gambar diatas ni yea.. haaaa.. ada 3 cara nak kenal yang ori atau tak.. jom baca betul2 ok.. pasni jangan tanya teman dah ori ke tak.. teman just terangkan aje yea.. teman tak jual..

1.) Pengesahan Melalui MATA KASAR / VISUAL

2.)  Pengesahan Melalui Lampu Suluh

3.) Pengesahan Melalui Telefon
Haaaa.. kalau korang dah check untuk No. 1 dan No. 2 dan dah tahu status produk tu Ori.. korang boleh lah beli dah.. heee... dan kalau produk tu korang dah terbeli.. haaa.. silalah komplen segera yeaaa..  jangan redha aje pi guna yang tiruan tu, rosak muka wehhh..

Untuk Order :
pm FanPage ===> Embun Beauty House
atau whatsapp/call -
0124961873

Teman pun dah check Sabun Al--Razi teman tu Ori ke tak.. sib baik ada henfon canggih ni (berlagak tetiba) boleh scan QR code yang ada pada kotak tu.. haaa.. apalagi.. teman pun scan laaa.. dan terus keluar macam gambo kat bawah ni.. hehehehehe...
Haa.. cengginilah yang keluar di henfon teman selepas teman scan QR Code yang tertera pada sticker kat kotak sabun AL-Razi tu.. hehehehe.. so, kalau korang dapat macam ni.. barulah korang yakin itu original kan? walaupun murah tak semestinya tiruan yea.. maybe penjual membeli borong dengan banyak sekali, sebab tu diorang boleh letak harga yang murah seperti yang Embun Beauty House jual tu.. haaa.. apa lagi? video dah tengok.. testimoni dah tengok.. review pun dha tengok.. tak yakin lagi? heee.. kalau dah terasa nak beli tu.. beli ajelah yea.. kat mana nak beli?? haaa.. meh teman kasi tempat yang murah2 aje untuk dibeli.. sila contact.. Fanpage dibawah ni.. =)


Untuk Order :
pm FanPage ===> Embun Beauty House
atau whatsapp/call -
0124961873


REVIEW Sabun Al-Razi ---> 



PROSES PEMBUATAN SABUN ALRAZI



Sabun Al-Razi selamat digunakan dan disahkan oleh Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan

kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia 

no KKM --> NOT131103088

Sabun Al-Razi diperkaya dengan Tea tree oil,ekstrak aloe vera,olive oil & vitamin C.formula baru dengan kombinasi herba semulajadi dan ramuan terpilih sesuai untuk menghapuskan masalah kulit rakyat malaysia.

Sabun AL-Razi ini dengan kombinasi herba semulajadi dan ramuan terpilih boleh merawat :

*Jerawat/Jerawat Batu
*blackhead/whitehead
*Parut jerawat & cela
*Pori-pori terbuka
*Jeragat
*Mencerahkan bahagian muka & badan
*Meratakan tona kulit muka
*Mengurangkan kedutan
*mengawal minyak berlebihan
*memberi kelembapan kulit
*Membuang parut kecil seperti sel kulit mati 
*Membaiki lapisan kulit yang bermasalah


Harga : RM40 siap Post :

Untuk Order.. sila pm...

pm FanPage ===> Embun Beauty House
atau whatsapp/call -
0124961873





Di GiGit TikuSSSS!!!!

Hoh.. yang ni nak citer ngan korang.. pagi tadi teman ternampak sarang tempat nyimpan telur yang baru dibeli semalam ni dah jadi robak rabek camni.. Dalam hati berkata.. "Hai.. ganas betul laki aku ni, kot ye pun lapo sangat nak goreng telur, takkan sampai terobek macam ni jadinya?

hu3.. Alkisahnya.. malam kelmarin memang hubby teman kata lapo, dia mintak teman masakkan Maggi Asam Laksa , pastu teman biasalah.. konon nak jaga makan hubby sebab sebelum tu hubby dha makan banyak.. dnegan Nasi Ayam Dara lagi, Burger Ikan Double Special lagi.. teman budget itu dah cukup untuk malam tu.. tapi yelah, kita punya perut bukan sama kann.. nak pulak hubby agak bz luar biasa sekarang ni.. sebab banyak benda nak buat.. hal keja ofis lagi.. hal kedai lagi.. so, mungkin sebab tu dia terasa kenyang sekejap aje.. pastu lapo balik.. nak plak tido lewat.. adeh.. memang le lapo..

Tapi teman buat pun Maggu Asam laksa tu sebab fikir hubby just cakap aje.. then fikir kesihatan hubby je sebab dah lewat malam.. nak jaga kesihatan tujuannya konon.. tapi last2 hubby tarik muka masam.. dan pergi ke dapur, masak Maggi sendiri.. teman datang nak tolong pun dimarahnya.. merajuk lea pulak.. siap cakap " time boleh makan, baik makan.. esok2 dah tak lalu makan, paksa pun tak guna"..  errr.. teman tengok aje muka hubby masa tu.. dengan wajah seposen.. huhuhu..

adeh.. So, lepas ni.. teman ikutkan ajelah kehendak dia.. nak jaga kesihatan dia tapi dia tak fikir camtu.. so.. teman pun malas nak gaduh kan.. maybe betul hubby memang lapo sangat masa tu.. kalau dia tido dalam keadaan lapo pun susah gak.. kesian dia..

Hoihh.. sambung lik citer pasal bekas telur tadi.. haaa.. pasal tu la teman ingat hubby teman yang robak rabek kan bekas telur tu.. sebab kononnya mengamok & marahkan teman la sebab larang dia makan Maggi Asam Laksa tengah2 malam tu.. hu3.. marah punya pasal di robek2nya bekas telur tu..

Tapi.. yang sebenarnya.. bukan dia yang buat.. teman kata camni sebab pagi2 tu hubby terkejut awat bekas telur terobek camtu.. pastu teman pelik.. awat dia cakap camtu.. bukan dia ke yang buat semua tu? hahahahaha.. rupa2 memnag bukan dia.. kebetulan kucen kami yang bernama adik a.k.a Shiro tu menggaru2 dan menggigit bekas telur tu.. haaa.. terus dapat tangkap sape punya koje.. haaa haa haa..
So, dah tau sape punya koje.. ha3.. budak ni rupanya.. adeh.. si hidung hitam ni.. dah le suka bagi jatuh tong sampah, hangkut barang dari luar balconi bawak masuk dalam rumah, makan ayam bersepah, bagi segulung tisu terkoyak rabak.. haishh.. memang lain dari yang lain dia ni.. tapi tulah.. aksi kucen ni memang buat kita gelihati aje.. nak marah pun tak jadi.. hahaha.. 

Psst.. nampaknya lepas ni beli je telur, hari yang sama.. cuci dan masuk peti ais terus.. kalau tak, alamatnya jadi macam ni gak annti kot.. hahaha.. sib baik dia tak buat telur tu jadi bola dia.. adeh..!


05 November 2014

Entri Penghargaan!! Menang Hadiah Vitamin Shaklee | Giveaway Saya Nak Sihat

Terima Hadiah pada 31/10/2014 (Jumaat).. Haaa.. siap tulis lagi bila terima hadiah ni kan.. bukan apa.. takut terlupa.. heee.. teman dapat hadiah ni sebab join Giveaway Saya Nak Sihat anjuran pemilik Blog The Health Inspector atau FB Page nya  AD-DINA SHOP (klik).. tq sebab buat Giveaway ni yea.. hee. nanti buat lagi yea.. yeayy!

Hadiahnya berupa Vitamin Shaklee iaitu B Complex dan Ostemetrix .. ho3.. macam tau-tau je teman memang nak beli dua menda ni.. untuk kesihatan lea katakan.. memang dapat je duit blog, ingat nak beli terus vitamin ni.. Alhamdulillah Allah Maha Mengetahui apa yang teman inginkan.. SYukur Alhamdulillah.. akhirnya teman dapat plak rezeki tak terduga ni.. syukur Alhamdulillah.. tQ Allah..

heee.. apa-apa pun teman nak ucapkan terima kasih buat Sponsor yang menaja hadiah ini.Hadiah Vitamin yang teman dapat ni adalah dari 2 sponsor yang berbeza tau.. tQ buat kedua-dua nya yea.. teman happy sangat dengan hadiah ni.. yang paling best.. cepat aje barangnya di post.. memang terbaek lah u all.. mekasih.. tQ tauu.. Alhamdulillah.. 

Haaaa.. nak tau siapakah gerangan dua sponsor yang baik hati itu? mereka ialah... silalah singgah blog mereka ya.. 
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ 
== SPONSOR PERTAMA ==
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ 

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ 
== SPONSOR KEDUA ==
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ 

Heee.. jom cuci mata gambo2 semasa proses terima sehinggalah proses membuka balutan hadiah.. ecececehhhh.. beria-ria aje Tengkubutang Miaw ni kan... hahahaha.. Layankan ajelah yeaa.. =P
Masa terima ni teman teragak2 gak, terfikir sape yang hantar.. sebab takde pun yang inform kata nak post barang ke apa.. memang agak tertanya2 masa tu.. he2.. 
Nak pulak dalam tu ada kotak plak.. aishh.. kotak punyalah comel.. ha2.. terus rasa fefeeling happy dan ceria lak.. heheheheh.. mood happy mai dahh... 
Ada terselit kertas / risalah tentang produk Shaklee.. heee.. terbaekk.. ada Kad Ucapan Tahniah dari sponsor gak, tapi lupa teman nak snap gambo.. udah happy tak hengat dunia masa tu.. heee..

haaaa.. buka2 tengok.. inilah isi disebalik kotak comel tadi.. heee.. ada beg duit syiling gold lak tu.. alahai.. sukanya kitaaa.. hik hik hik.. i loikeeee.. tQ yea. para sponsor.. haa.. kalau rajin singgahn follow lah sponsor dan penganjur yea.. meh teman senaraikan sekali lagi kat bawah ni.. 

Penganjur Giveaway :
PAGE-->  AD-DINA SHOP (klik)
Sponsor 1 :
BLOG--> http://preciousinsyirah.blogspot.com/
Sponsor 2 :


TGV Cinemas MOVIECLUB.2015 Calendar For FREE!!

Haii.. Selamat Pagi dan Salam Sejahtera.. cewahh.. mood happy ke apa pagi ni? ha2.. belum tau lagi.. kih3.. tunggu teman udah sampai ke tempat koje baru leh citer.. Oklah.. disebabkan today adalah hari Rabu.. So teman ingat nak up entri kurang menaip.. hee.. 

Wordless Wednesday la katakan.. ho2.. ni ha.. teman nak share pasal offer untuk #TGVMovieClub members, sape kat sini dah jadi members? haa.. leh lea kome cepat2 grab Limited Edition Calendar ni haa.. tapi kena beli 2 movie ticket tau.. cepat2!! sebelum stocks kehabisan!! Promosi start dari 5 November yea! so, hari ni dha boleh beli tiket.. hee.. tapi elok tanya dulu.. kot ada TGV yang tak start lagi promo ni.. hee.. tanya jelah.. ok! Apa-apa pun kalau masih musykil.. leh terus ke Fanpage TGV Cinemas yea!! 

Untuk maklumat lanjut.. sila ke link INI (Klik)

04 November 2014

STICKER KUCEN SAMPAI KE DAPUR!

Minat kucen punya pasal.. abes semua bekas-bekas kat umah ditanda dengan pelekat gambo kucen.. kekekekeke.. adeh.. yang hubby teman ni lak, rajin bebeno dia melayan teman ni.. sib baik dia pun minat kucen.. kalau tak.. gerenti dia takkan buatkan untuk teman sticker2 ni.. hihihihi.. Opss.. lupa.. kat pintu umah, pintu bilik, semua ada sticker Kucen ni tauu.. hahahaha.. sabo jelah yea..

03 November 2014

Gambar2 Rozita Che Wan dan Baby nya

Ya Allah.. Comelnya anak Che Ta dan Zain Saidin.. Muka cute macam mak n ayah dia kan!! Olololo.. Geram tengok.. Sib baik bukan depan mata.. Kalau takpipi tu ku cium2.. Ha2..anak orang kot.. Berani kauu.. Haha


Rozita Che Wan (Che Ta) selamat bersalin pada 1 November 2014. Tahniah diucapkan kepada Che Ta kerana telah selamat melahirkan bayi perempuan di KPJ Ampang Puteri pukul 2.18 petang sabtu. 

Berita gembira itu turut disahkan oleh Zain Saidin menerusi laman Twitter miliknya. 

Terdahulu, Che Ta telah pun bernikah buat kali kedua dengan pasangannya Zain Saidin pada 11 Disember 2013 lalu. 

Manakala hasil perkongsian hidup melalui perkahwinan yang pertama, Che Ta dikurniakan dua cahaya mata iaitu Ammar Effendy, 18, dan Aniq Ezzra, 16.
Sumber 










MasyaAllah.. Teman kagum tenhok kejelitaan Che Ta ni.. Pandai dia jaga kecantikan.. Walaupun semua tahu kan berapa umur Che Ta sekarang.. Tapi. Kecantikannya amat dicemburui wanita lain.. Teman geram tengok baby Che Ta ni.. Omel gilerrrr.. Tahniah Che Ta n Zain Saidin!

02 November 2014

SENARAI PESERTA MINI GIVEAWAY TENGKUBUTANG BERSAMA EMBUN BEAUTY HOUSE

SENARAI PESERTA MINI GIVEAWAY TENGKUBUTANG 
BERSAMA EMBUN BEAUTY HOUSE.. 

Hai.. terima kasih buat semua yang sudi join Mini giveaway kami ni yea.. semoga korang dimurahkan rezeki selalu.. Seramai 88 orang yang menyertai Mini GA ini.. disini teman senaraikan blog2 mana yang tersenarai.. kalau ada yang tertinggal, double url.. sila beritahu teman secepat mungkin yea.. pengumuman pemenang akan dibuat pada hari ISNIN, 3 NOV 2014 .. So, ada masa 3 hari untuk korang check samada blog korang tersenarai ke tidak dalam list penyertaan ini yea.. Ok.. itu aje.. tengah bz ni.. K byee.. =) good luck yea semua.. =)
  1. http://yangbaik.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  2. http://izzeyda.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  3. http://natikah1997.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  4. http://sayasukala.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  5. http://eyqayushaiza.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  6. http://www.dianarashid.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  7. http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  8. http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  9. http://uniquebell.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  10. http://hanwoohwan.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  11. http://fuzamusa.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  12. http://giveaway-jom-santai-aje.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  13. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  14. http://herba-tihara.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  15. http://cahayakasih90.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  16. http://www.sihatitunikmat.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  17. http://jombercontest.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  18. http://ghasaje.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  19. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  20. http://artisarainbow.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  21. http://umikasum.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  22. http://www.mialiana.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  23. http://kasut-rantau.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  24. http://fiezah98.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  25. http://cikash.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  26. http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  27. http://ummi2m2s.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  28. http://www.syuhadasalleh.my/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  29. http://suzlinazreena.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  30. http://www.zazazehra.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  31. http://therylisanurulain.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  32. http://azlanbahar.com/contest/mini-giveaway-tengkubutang-bersama-embun-beauty-house/
  33. http://www.linieynor.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  34. http://cammylia.blogspot.com/2014/10/blog-post.html
  35. http://www.azhafizah.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama-embun-beauty-house.html
  36. http://ijamawar.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  37. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  38. http://aqilahsigadisnovel.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  39. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  40. http://belongtomee.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  41. http://miszrockers.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  42. http://loveyoucontest.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  43. http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  44. http://siszetty.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  45. http://lalazarryn.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  46. http://bluepinkiey.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  47. http://www.ayuinsyirah.my/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  48. http://princesshealthybeautyshoppe.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  49. http://cikmadiah.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  50. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  51. http://sahbanu-mulaan.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  52. http://sweetlittlemom.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengku-butang-bersama.html?m=1
  53. http://diaryzakiah.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  54. http://anisyamir7lee.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  55. http://anereodacandid.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  56. http://mylifemiqhaazmi.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  57. http://ceritacintanadira.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  58. http://hanaexotics.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-by-tengkubutang.html
  59. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  60. http://hatetwentyforeverandever.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  61. http://invisiblenote.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  62. http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  63. http://rim-yeanna.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  64. http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  65. http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  66. http://ohmeletops.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  67. http://labahlabahkenit.blogspot.com/2014/10/mini-give-away-tengku-butang-bersama.html
  68. http://sumandakkonsun.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  69. http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  70. http://kathyrbain.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  71. http://www.mamaniza.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  72. http://maisarahmyblog.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  73. http://angguk2.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  74. http://farraanuar.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  75. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  76. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  77. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  78. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  79. http://hanimsain-delimasari.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  80. http://awesomesr.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  81. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  82. http://pelitasiang.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  83. http://ssurianahyana.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  84. http://vithebat.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  85. http://perducinta.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  86. http://mummysupplementshop.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  87. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
  88. http://adnan-daughter.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html











nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New