Nity

Nuff

11 Februari 2015

Lirik dan Video Lailaha Illallah - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri )

Wah.. Nampaknya teman benar-benar sudah jatuh cinta dengan alunan zikir dari Hafiz Hamidun ni.. mendayu-dayu dan buat hati rasa tenang setenang lautan dan pantai.. cewahhh.. hu2.. yepp.. teman memang asik nak dengar zikir ni je stiap hari.. silap-silap.. masa nak dodoi baby (anak orang or anak sedoro) memang teman akan guna zikir ini 

Teman pun ada zikir yang selalu teman alunkan untuk tido kan anak sedoro masa baby dulu.. huhuhuhu.. nak dengar teman dodoikan anak sedoro dengan zikir camne? nanti teman upload video.. cara ni berkesan untuk tido kan anak sedoro teman.. memang teman selalu buat camni dekat baby.. insyaAllah.. baby akan tertido nyenyak.. 

Apa-apa pun.. jom hayati alunan zikir dari Hafiz Hamidun ni dulu.. jom.. tak payah lirik kot.. semua tau kan.. mudah dan senang ingat.. takkan leh lupa punya.. amalkan hari-hari.. moga tenang jiwa..
Video Lailaha Illallah - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri )




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


10 Februari 2015

Sape Nak Baucer KFC,PIZZA HUT,TOPUP,IKEA???

Lagi Berapa point je nak redeem barang.. Yeayy!!! Leh redeem thumb drive. Leh redeem topup, leh redeem baucer
baucer KFC, tapi teman decide nak redeem Spy Camera Car Key jelah.. Alang-alang kann..


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 


klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Lirik dan Video Allahu Ya Rahman - Hafiz Hamidun (Zikir Terapi Diri 2)

Merdu.. itu je yang dapat teman perkatakan tentang alunan suara Hafiz Hamidun ni.. buat teman rasa tenang je dengar.. hilang segala resah dan gelisah dalam diri ini.. gelisah memikirkan sakit yang dialami.. resah dengan pelbagai yang bermain difikiran.. Jom dengar sama-sama.. pasang kuat2..

Lirik Lagu/ Lyrics: Allahu Ya Rahman - Hafiz Hamidun

Allah.. Allah..

Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah

Ya Allahu Ya Rahman
Ya Allahu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Rahman Ya Allahu hu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Rahman
Ya Allahu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah

Ya.. Allah..

Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allah
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah

Ya Allahu Ya Rahman
Ya Allahu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Rahman Ya Allahu hu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Rahman
Ya Allahu Ya Rahim
Ya Allahu Ya Allahu Ya Allah

Ya.. Allah..






Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



09 Februari 2015

Astaghfirullah - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri )

Hari tu call kakak ipar teman.. dan setiap kali call kakak ipar teman, tak tahu kenapa hati jadi sayu dan sebak sangat mendengarkan caller Rongtone kakak ipar.. kakak ipar teman set kan caller ringtone dia zikir terapi diri "Astaghfirullah" ni.. 
Lama sangat kak ipar tak jawab panggilan telefon.. sempat juga teman dengar alunan zikir dari Hafiz Hamidun ni berulang-ulang.. dan sempat jugak menitiskan air mata tiba-tiba.. tak tahulah kenapa.. tetiba terbayang muka kakak ipar yang sedang menghadapi dugaan hebat dalam hidupnya.. 
Tak dapat teman nak ceritakan apakah dugaan hebat dari Allah SWT kepada kakak ipar teman tu.. walauapapun, teman kagum dengan ketabahan kakak ipar teman..  Belum tentu mereka-mereka diluar sana mahupun diri teman sendiri mampu bangkit dan setabah kakak ipar teman.. 
Ya Allah.. Kau permudahkanlah segalanya ya Allah.. Berilah kesihatan yang sempurna dan kebahagiaan hakiki buat kakak ipar ku.. Aamiinnn.. 
Astaghfirullah - Hafiz Hamidun ( Zikir Terapi Diri ) 
Klik video untuk dengar zikir terapi ini.. memang berkesan untuk terapi diri.. banyak lagi video-video terapi diri dari Hafiz Hamidun.. sangat-sangat menyentuh hati teman.. teruskan menonton Utube ni.. 



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 



Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 
klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Lirik Lagu Oh Tuhan & Video - Fatin Shidqia Lubis

Fatin Shidqia Lubis - Oh Tuhan Lyric & Video |
1st time dengar lagu ni, teman teringat pada sakit-sakit yang teman hadapi sekarang ni, bermula dari sakit dalam perut (yang dari 2/8/2014 hingga kini tak tahu apa punca dan sebabnya..) , then kena pulak sakit kulit.. Alergik pada kucing (tak pasti betul ke tidak sebab selama bertahun-tahun bela kucen takde apa pun.. ), dan sekarang sakit kulit tu macam bukan alergik je.. macam Ekzema atau Psoriasis aje.. terkini.. sakit tang lutut.. Ya Allah.. apa sebenarnya petunjuk allah nak bagi..

Teman kadang terfikir .. napelah teman dapat sakit-sakit ni semua.. kadang terfikir apa dosa teman sampai kena terima sakit-sakit ni.. hemm.. then teman mula fikir positif balik.. taknak fikir yang tak elok.. ibarat macam kita menyalahkan takdir ilahi plak kan..

Bila dengar lagu Fatin Shidqia ni.. teman hayati setiaop bait-bait kata yang tertulis dalam lirik ini.. dan teman suka satu ayat ni.. "Datangnya ujian bukan sebab kasihNya luntur.."... memang benar.. setiap ujian yang datang, bukan bermakna Allah lupakan kita, bukan sebab Allah marahkan kita, dan bukan sebab kasih Allah kepada kita luntur.. tetapi sebab Allah tahu kita mampu hadapi setiap ujian yang Dia beri.. Allah takkan memberi Ujian sekiranya Dia tahu umatnya tak mampu menghadapinya.. Alhamdulillah..

CUBA DENGAR LAGU NI... KORANG MESTI SUKA.. 

Lirik Lagu Oh Tuhan -  Fatin Shidqia Lubis


Hapuslah cerita duka dari kisah hidupku
Kulepaskan jiwa dari semua kesedihanku
Kecewa dan marah yg pernah aku alami
Pelan-pelan mulai disembuhkan Tuhan

Sakit memang telah jadikan aku tersungkur
Namun pantaskah diri untuk melupakan syukur...
Sungguh Sang Pemilik hati tiada pernah tidur...
Datangnya ujian bukan sebab kasihNya luntur...

Oh Tuhan, Kau selalu dihatiku
Kau begitu berarti Kau tidak akan terganti...
Aku percayakan jiwa dan ragaku kepadaMu...
Kumohon jangan lepaskan, penjagaanMu dari diriku...

Hapuslah cerita duka dari kisah hidupku
Kulepaskan jiwa dari semua kesedihanku
Kecewa dan marah yg pernah aku alami
Pelan-pelan mulai disembuhkan Tuhan

Sakit memang telah jadikan aku tersungkur
Namun pantaskah diri untuk melupakan syukur...
Sungguh Sang Pemilik hati tiada pernah tidur...
Datangnya ujian bukan sebab kasihNya luntur...

Oh Tuhan, Kau selalu dihatiku
Kau begitu berarti Kau tidak akan terganti...
Aku percayakan jiwa dan ragaku kepadaMu...
Kumohon jangan lepaskan, penjagaanMu dari diriku



Note Untuk Diri Sendiri: Moga sakit-sakit yang teman hadapi cepat sembuh.. 
Mengharapkan DOA dari insan tersayang didalam sujudnya... 

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


BIODATA CAKRA KHAN


Cakra Khan Biodata
Tak kenal? hohoho.. kalau baisa dengar radio pasti korang kenal suara Cakra Khan yang satu dalam Malaysia (tapi Cakra bukan Orang malaysia tau..)..

Tapi Kalau Masih tak kenal, meh kita kenal-kenal.. sorry.. nombor telefon teman lupa mintak.. (ekekekekekek.. macam le teman yang interview Cakra ye.. kui3) Opss.. ni saja nak share je yea.. bukan sebab nak agung2 kan artis luar.. okeh.. baca jelah..

Cakra Khan
 adalah penyanyi solo yang namanya kini Popular, setelah lagu dari album single nya hits bertajuk "Harus Terpisah". Bermodal wajah yang kategori ada rupa jugak lah kan.. serta punya suara yang merdu, membuatkan Cakra Khan menjadi idola baru para penikmat muzik di tanah air  (Indonesia) serta di Malaysia juga khususnya kaum hawa. 


Cowok kelahiran 27 Februari 1992 ini, memiliki nama lengkap Cakra Konta Paryaman. Buat sape2 yang meminati Suara serak-serak basah Cowok ini.. Jom bolehlah baca Biodata Artis kelahiran Pangandaran ini. Cakra Khan ... 


Video Cakra Khan - Harus Terpisah

Biodata Lengkap Cakra Khan 
Cakra Khan merupakan penyanyi yang berbakat mengingat usia nya yang masih menginjak 20 tahun ini, masih panjang perjalanan seorang penyanyi muda, dengan suara nya yang tinggi dan sedikit melayu, mungkin akan membuatnya populer. Pria yang bernama lengkap Cakra Konta Paryaman kerap di panggil Cakra Khan, karena ia sendiri Suka dengan Chaka Khan yang juga merupakan seorang penyanyi terkenal asal Chicago.

Nama Lengkap  : Cakra Konta Paryaman

Nama Panggilan : Cakra Khan
Tempat Lahir      : Pangandaran
Tanggal Lahir     : 27 Februari 1992
Penyanyi Favorite : Cakha Khan
Twitter                : @cakrakhanz dan @cakraholic
Pendidikan          : Mahsiswa di STIMB, jurusan Vocal Classic, semerster 6.
Single                  : Harus Terpisah
Terkini                 : Setelah kau Tiada

Video Cakra Khan : Setelah kau Tiada

Demikianlah sekilas mengenai Biodata dari pelantun lagu "Harus Terpisah" dan 
Setelah kau Tiada yang Hits iaitu Cakra Khan.





Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



08 Februari 2015

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN | hoho.. teman agak konpius ni.. hari tu macam dah join.. tapi cari entri tak jumpa lak.. peh tu tengok kat ruang komen dekat entri giveaway owner blog tu, takde gak.. aishh.. terlepas pandang rupanya.. ingatkan dah join.. heee.. jom kome.. kita join ramei2! support GA rakan2 blogger kita wehh.. heee.. jom2..
KLIK BANNER UNTUK JOIN!!!


atau


KLIK SINI !!!!




Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



07 Februari 2015

FRESHKON BAGI FREE CONTACT LENS!! YEAY!!

Dapat Email dari FreshKon Club |
Wah.. Untung betul jadi member FreshKon ni kan.. dah la apa-apa promotion kita dapat tahu dulu melalui email.. lepas tu ada contest ke apa, kita jadi antara yang 1st join... ho2.. dan paling bestttt... dapat plak FREE Contact Lenses sempena hari birthday kita.. wahhh... dah kira macam besday present kita la ni kan.. hehehehe.. tQ FreshKon! i Love You! Dapat le bermata beso di Tahun Baru Cina nanti.. with Alluring Eyes in Mesmeric Black.. hohohoho.. 
Haaaa.. bagi sesiapa yang tak nak terlepas peluang.. jom join jadi member! tak susah mana pun.. daftar then klik submit.. alohaii.. mudah giler.. pastu kan.. korang akan dapat email.. dapat welcome Gift Baucer, Beli satu Contact Lenses dapat free satu lagi.. teman dah dapat dah.. yeayyy!!! best!!
Haaa.. yang ni teman tunjukkan contoh macam mana nak redeem Birthday Treat.. senang ajo.. Tapi pastikan korang dah daftar dan dah dapat email confirmation serta dah dapat email macam teman kat atas tuu yea.. kalau tak, jangan gegatai nak redeem.. hohohoho..  

Klik kat Birthday Treat kat Menu dekat website http://www.freshkonclub.com.my/ .. Pastu klik Redeem Your Gift, pastu akan keluar gambo awek cunn kat situ.. dan sebelah dia akan keluar step untuk redeem macam dalam gambar atas ni ha.. haa.. pastu klik la Redeem Birthday Treat... haaa.. kan senang kan!

Haaa.. tengok gambar atas ni.. nampak tak beza mata model tu? haaa.. kalau korang nak kan kelainan sikit sempena apa-apa perayaan, bolehlah cuba Contact Lenses jenis Alluring Eyes ni.. haa.. memberi effect mata beso gitu.. haha.. 

Masa kawen hari tu teman ada beli gak .. Yang FreshKon Mosaic tu .. color Charming Brown dan Urben Grey dua-dua cantik.. tapi yang tu tak beso la kan.. just mencantikkan mata jadi kaler lain je.. tapi kalau yang memang dha bermata beso.. memang cun sangat pakai.. hehehehe
Dalam Email tu teman dapat borang untuk Redeem Contact Lenses FREE kat mana-mana cawangan terdekat yang teman pilih nak redeem.. dan kat borang tu jugak kena isi Lenses jenis mana kita nak.. So, teman apa lagi.. laju je pilih Alluring Eyes Lenses in Mesmeric Black.. ohohohoho.. sebab?? sebab teman pernah guna.. suka sangat2.. nampak mata Natural tapi beso.. haa. sekali tengok macam muka Uzu Blogger Emas Putih lak.. ekekekekekekk. Perasan!! (mokcik dah tuo kottt...uzu tu muda lagi) apa-apa pun mata Uzu memang Bolat.. takyah contact lenses dah.. Uzu sesuai ambil FreshKon Mosaic dan yang lain kot.. Eh.. Alurring Eyes pun sesuai gak! ada lagi.. colour Fusion dan.. banyak lagi!! semua cantik2!! rambang mata memilihnya tauu.. 
Haa.. alang-alang korang dah daftar.. apa kata join gak contest kat Instagram (kalau ada instagram la ye) .. mana tahu ada rezeki menang contact lenses lak.. haaaa.. jok join!! klik link bawah ni ye..


Opssss.. lupa.. terkini!! ada satu algi quiz untuk dapat kan hadiah contact lenses untuk di join!! Jom Join! tengok ada luck tak korang! heee.. Good Luck!!

BACA ni!!! To celebrate International Women's Day in March, we seek out to find the inner Alluring woman in you. Take part in this quiz and find out! You stand a chance to win FreshKon Alluring Eyes Daily products worth RM220 and product voucher! 

Klik SINI untuk Join!! --->  https://apps.facebook.com/freshkon_my_quiz



= LAIN-LAIN =

Nak Jadi Ahli FreshKonClub? Klik Sini :
http://www.freshkonclub.com.my/


Nak tau cerita terkini/Offer atau apa2 pasal FreshKon? Klik sini
https://www.facebook.com/FreshKon.Malaysia

Nak skodeng Instagram? Klik sini
http://instagram.com/freshkonmy/

Entri berkaitan FreshKon
FreshKon Icon Search

FreshKon Buat Mata Cantik



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 





FREE LACTACYD REVITALIZE

Klik BANNER 
untuk dapatkan Sampel Lactacyd Revitalize (60ml) PERCUMA!!!!! |


Atau Klik 

SINI



Sebagai wanita, sekitar V amat penting dijaga.
Sempurnakan penjagaan sekitar V anda dengan rumusan semula jadi Lactacyd berasaskan esen susu untuk kulit yang lembut dan anjal.
Dapatkan Lactacyd Revitalize 60ml bernilai RM9.90 secara percuma dengan pembelian sebotol Lactacyd White Intimate 150ml berharga hanya RM17.90 dari mana-mana kedai Watsons.

Sementara stok masih ada.

Note : cepatttttt.. klik banner untuk dapatkan sampel percuma tu.. kang terlambat, abes pulok.. !



Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 


klik LIKE sini jugak yea.. tQ --> Tengkubutang Page

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2