Nity

Nuff

28 Mac 2016

Cashout Nuffnang kali ke 7



Cashout Nuffnang kali ke 7 |

Alahai.. Cenonit je dapat? kih3.. Gasak le.. Macam biasa.. Malas nak tunggu duit beranak lagi.. Cashout je mana ada.. janji tiap bulan cashout.. hahaha.. bukan nak guna pun duit tu.. tapi kalau dah boleh cashout.. cashout je.. Kalau kumpul banyak-banyak sekali ada masalah dengan Nuffnang.. duit burn pulok.. tak ke meroyan nanti.. Lepas ni tabung Nuffnang cepat je penuh balik.. tapi tu laa.. sejak 2-3 bulan ni.. dapat banyak ni je.. hahaha.. dah apa kena dengan blog teman ni..  redha je laaa..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

26 Mac 2016

RESEPI AISKRIM CHOKI-CHOKI SEDAP GILER!!


Resipi Aiskrim Choki Choki Sedap Giler!! 


hehehe.. hari tu teman share resepi Choki2 kononnya nak cuba.. tapi punya la lama baru nak buatnya.. akhirnya tercapai gak niat tu.. hahaha.. siap buat jual lak tu pada 21.3.2016 (isnin) di Ofis hubby.. heee.. adeh.. licin.. 150 buat, terjual semuanya.. Alhamdulillah.. Tapi campur-campur Aiskrim Jagung, Aiskrim Choki-Choki dan Aiskrim Sumi....

Ok.. jom tengok bahan-bahan dia dan cara buat Aiskrim Choki-Choki.. kalau nak buat aiskrim sumi pun lebih kurang gak.. tapi kalau nak tengok resepi gak, leh klik SINI ..



Bahan Bahan

- 1 tin susu pekat manis
- 1 tin susu cair
- 4 tin air yang telah di masak
- Sedikit garam
- 2 sudu 1/2 tepung jagung
- Choki choki 2 tiub cukup, kalau lebih nanti manisss.. 


Cara-Cara  

1.Masakkan air,susu pekat manis dan juga susu cair sehingga mendidih.

2.Setelah mendidih,kecilkan api dan masukkan bancuhan tepung jagung untuk bagi aiskrim jadi lembut.Kacau hingga sebati.Kalau tak nak masukkan tepung jagung pon takpe sebab susu tu pon dah boleh lembutkan aiskrim.

3. Masukkan sedikit garam untuk bagi aiskrim rasa lemak lemak sikit.Kacau lagi sekali dan tutup api.

4. Biarkan sejuk untuk seketika sebelum di masukkan ke dalam plastik aiskrim. 

5. Choki choki tu masukkan sekali kat dalam plastik aiskrim dan picit picit untuk bagi rata..Takde la nanti bila siap terkumpul kat satu tempat je.Picit picit dan ratakan elok elok tau.Nanti comel la rupa bentuk aiskrim korang..


6. SIAP dah AISKRIM CHOKI CHOKI...Boleh masuk kat peti ais dah.Tunggu dah keras,boleh la makan.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

Cara Atasi Masalah Text Tak Muncul di Blog


Hai.. Semalam teman ada post kat wall Facebook teman tanya cara nak settle kan masalah tulisan tak keluar ni.. 

Alhamdulillah hari ni dah Ok dah blog adik teman ni haaa..tengok atas tu.. dah keluar dah tulisan tu.. kalau tak dulu putih tak nampak apa (blank), dengan otak tuan2 dia pun blank nak marah aje dah.. kih3..

Haa.. sudi-sudikanlah singgah yea.. Follow sekali yea.. Belog Orang Biasa-Biasa katanya.. hehehe..

Yang penting mesti lepas ni mood nak berblog dia akan bersemangat kembali.. sebelum ni asal taip je bila publish tulisan tak keluar.. hangin je dia masa tu.. teman pun agak busy nak membantu dia.. 

So, semalam baru nak godeh-godeh blog dia.. pening jugak.. teman bukan reti menda-menda code ni.. Last-last mintak tolong kawan ajarkan cara.. Alhamdulillah dah settle.. 

Mula-mula tu jadi camni laa.. Dah taip tapi bila publish tulisannya tak keluar.. Jadi putih dan kosong macam ni.. 
Bila select/highlight tulisan tu baru nampak pa yang kita taip.. Adoi.. Kesian adik tension dengan blog dia.. Huhu.. Tapi sekarang dah ok.. Alhamdulillah..  Semalam ada kawan ajarkan cara nak repair.. Teman buat macam kat bawah ni.. 
Kalau korang ada masalah yang sama. Boleh try guna cara macam teman ni.. Mungkin ada cara lain tapi kalau tak leh jadik gak.. Try la macam teman buat macam kat atas ni yea.. 

Oh ya.. Untuk code color tu.. Korang Pergi Website Color Code Html ni untuk cari code yang sesuai untuk tukar font korang tu.. then tukar je ikut yang teman tanda kan kat dalam gambar atas ni.. 

tQ buat rakan Facebook Ulul Azmi yang sudi membantu bagi cara/jalan utnuk settle kan problemo ni.. Sib baik boleh repair.. haha.. thanx again yea..

Haa.. sape-sape yang minat nak tahu Rahsia Photoshop dan Ai korang boleh lah contact Ulul Azmi ni yea! Dia ada keluarkan DVD tutorial ‪#‎locewlegacy‬,

So, Sape-sape berminat boleh whassup 0102181901.. harga cuma RM170.. +RM10 utk pos.. Sangat-sangat berbaloi weh!.. Yang penting ilmu tu kan.. Jom korek Rahisa Photoshop dan Ai dengan DVD Tutorial Locewlegacy ..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

HOT KOOL JAM DI SETIA CITY PARK, SETIA ALAM

Hot Kool Jam di Setia City Park, 
Setia Alam |

GABUNGAN MANTAP HOTFM & KOOLFM

Apabila 2 radio bergabung untuk sebuah konsert paling epik dengan kolaborasi lebih 20 artis lama & baharu! Nantikan Konsert HOT KOOL JAM! Hari ini Sabtu (26 Mac 2016) bermula jam 4 petang di Setia City Park.. 

 Barisan Penyampai Radio Hot FM 
Barisan Penyampai Radio koolfm

Eh eh.. Ada block besar Hot Kool, depa kata kalau mai sana, jangan lupa amik gambo kat block beso tu dan upload gambo kat fb atau twitter korang.. Jangan lupa letak hashtag #hotkooljam..

Haaa.. Kalau korang yang dok dekat Setia Alam tu jangan lupa pi.. Ada macam-macam aktiviti tau kat sana.. Retis retis pun ramai buat persembahan nanti.. Kot la korang memang nak release tension atau bosan dok umah je..  boleh la jalan-jalan cuci mata, hehehe.. 
Nah.. Ini pelan jalan untuk memudahkan korang ke sana.. Siap ada detail parking lagi.. 

Atas ni senarai Artis-Artis yang sama-sama menjayakan HotKoolJam ni.. Alamak.. Akim & Majistret pun hado!! Hehehehe..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

TONTON WRESTLEMANIA 2016 DI TGV


Tonton WRESTLEMANIA 2016 di TGV |
Wah.. Tak sabar rasanya nak tahu siapalah bakal memegang Tali Pinggang World Heavyweight Champion WWE 4th April 2016 ni nanti.. Adakah Roman Reign mendapat kembali title atau Triple Edge jugak yang pegang title tu dengan cara yang agak klise seperti babak-babak lepas? Asyik ada je rancangan menggagalkan peluang Roman Reign untuk dapatkan tali pinggang diidamkan tu.. 
Melepas tiket FREE dari contest yang dianjurkan oleh FB Page Peminat Gusti Malaysia (PGM) sebab terlambat jenguk page tu.. Haha.. Takdak rezeki.. 
Bagi peminat gusti yang memang giler nak tengok WRESTLEMANIA ni secara beramai-ramai, TGV Cinemas telah berkobolirasi dengan Astro untuk menayangkan siaran WRESTLEMANIA ini.. So, kalau nak rasa suasana macam tengok bola ramai-ramai tu, jom lah join..  Tapi tak semua TGV Cinemas ada tau.. Hanya yang terpilih aje.. Tengok info tentang tayangan kat bawah ni.. Atau boleh layari website TGV Cinemas di -->


Morning screening will start at 7:00AM and customer can enter the cinemas by 6:30AM to purchase their concession items.
WWE WrestleMania32 Live at TGV Cinemas will be on the 4th April 2016
Morning screening RM 18 per seats – live from Astro channel
  • 1 Utama
  • 1st Avenue
  • Tebrau
  • Sunway Pyramid
Night screening RM 15 per seats – re-run from Astro
  • 1 Utama
  • 1st Avenue
  • Tebrau
  • Sunway Pyramid
Jom cepat beli tiket Online di TGV Cinema.. Tonton WWE WrestleMania beramai-ramai.. Pasti riuh giler.. Pecah panggunggg.. Hahaha.. Klik je link bawah ni.. Bayaran boleh tengok atas ni.. Atau buka je website TGV Cinemas tu.. Semua info ada dalam tu.. 

klik
|
|
V
WRESTLEMANIA TGV





Teman tak beli pun tiket.. Sebab semuanya jauh-jauh dari rumah.. So, kami download je la kot.. Tengok kat umah je dengan hubbymiaw.. Baru puas jerittt.. Kah!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

23 Mac 2016

TUPPERWARE Allegra 4 Peas Server | Dapat Juga Akhirnya!!

TUPPERWARE Allegra 4 Peas Server |

Hai.. Assalammualikum.. hehe.. teman ada masa beberapa minit je lagi ni.. just nak share dengan korang keseronokan teman apabila mendapat  TUPPERWARE Allegra 4 Peas Server ni.. Teman panggil benda ni MANGKUK ULAT .. hahaha.. sebab macam Ulat/Cartepillar tu kan? kan? kan? Dah lama mencari tau.. sejak 2012 lagi kalau tak silap.. heeee.. 

Masa Bujang dulu ada la pernah tengok benda ni.. tapi masa tu takde rasa nak membeli pun.. biasalah.. tengah takde kegunaan kan.. Tapi bila dah kahwin ni.. bila kita dok kat dapur, rasa macam nak ada benda tu je tiba-tiba.. hahaha.. actually teman kalau memasak mesti nak sediakan bahan2 dulu dalam satu bekas.. kalau tak buat camtu nanti teman aje jelah tertinggal bahan-bahan yang kadang boleh menjadikan masakan agak "kureng" rasa.. hehehehe.. mengada-ngada yea.. orang lain boleh je masak potong-potong then campak-campak.. haa.. yang tu stail belah mertua teman.. semua tangan terror memasak tu kome wehhh.. heeee..

Ok lah.. Masa takde ni.. nak straight to the point je ni.. haa.. ni teman beli kat rakan FB teman iaiatu Yoshitaka Nobuhito .. hehehe.. saja-saja tanya dia ada tak benda ni.. sekali dia jawab ADA!!! wah!! laju je booking! haha.. memang cari sangat-sangat.. dah terjumpa tu.. baik booking terus.. malas nak survey lain dah.. hehehe.. dan terus je membeli.. dapat je hari tu.. hari yang sama dah start guna dah.. ecececeh.. tak sabar-sabar ye... dan .. seperti dalam gambar diatas dan dibawah.. teman guna buat letak bahan-bahan utnuk buat Sushi meeeeeee... heee.. Amacam.. senang kan kalau ada bekas ni.. pastu takde bahan yang tertinggal.. kih3.. kalau ada lagi panjang.. maunya teman rembat!! 
   
Ni gambar lain yang teman snap masa buat Sushi hari tu.. saja tepek sini.. ada gambar lain tapi nak mencari balik tu taktau kat mana.. kena scroll balik sebab yang ni beli masa bulan NOVEMBER 2015 (tahun lepas) .. tengok.. punya lama beli baru hari ni nak review.. hehehehe.. 
Nyum2.. jadilah Sushi.. huuu.. kerja buat Sushi jadi lebih mudah bila bahan-bahan tersedia rapi dan ikut turutan menggunakan  TUPPERWARE Allegra 4 Peas Server tuu.. cewahhh.. !! K bye.. tu je nak citer.... Kalau korang berminat nak beli barang Tupperware.. boleh je Visit Facebook dan IG Bro Yoshitaka Nobuhito ni yea.. hee.

Facebook

Blog
JOM TAPAU WEH!

Instagram


------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



21 Mac 2016

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih

Giveaway Cash RM600 MAC2016 by Emas Putih |
*sila tekan banner diatas untuk join*

Hadiah :
Top Referral RM100x1
Random Cash RM50x10

Start : 20 Mac 2016 - 3 April 2016







------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

19 Mac 2016

RESEPI AISKRIM SUMI SEDAP GILER!!


RESEPI AISKRIM SUMI SEDAP GILER!! 


Ehemmm.. tadaaaaa.. tengok.. kan teman dah cakap.. kalau teman kata nak buat, teman pasti akan buat.. cuma lambat atau cepat je.. hehehe.. mujurlah encik hubby pun minat buat benda-benda berkaitan masakan/makanan ni.. Kreatif lak tu.. alahai.. memang betul.. buat kerja dengan Masterchef ni memang lain benar .. heee.. banyak ilmu dapat dari my hubby ni haa..

Ok lah.. meh teman share Resepi Aiskrim yang kononnya menjadi Viral sekarang ni ha.. huhuhu.. memang Viral lah pun.. teman yang tak berapa sangat makan Aiskrim boleh terdetik hati nak cuba buat Aiskrim2 seperti Sumi, Aiskrim Choki-Choki dan yang akan datang .. Aiskrim Jagung..

Ok lah.. tengok dulu bahan-bahan dibawah ni yea.. Jom buat Aiskrim.. Jimat Belanja.. leh makan sampai lebammmm!!! 

BAHAN-BAHAN 
1 Tin Susu Pekat
1 Tin Susu Cair
1 Botol Air Mineral Besar 1.5L
Secubit Garam
Sumi 2/3 Paket
Tepung Jagung 3 Sudu

CARA-CARA
Campur 2 susu dengan 1 tin air dan garam .
Masak air sampai garam hancur 
Masukkan baki 3 air tin 
Kacau rata 
Masukkan Sedikit Tepung Jagung (yang telah dibancuh dengan air sejuk)
Sumi dipotong 2 masukkan dalam plastik ais krim 
lepas tu tuang adunan tadi dalam plastik ais krim . 
Siapppp.. Sejuk bekukan selama 24jam dah boleh ngap!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2