Nity

Nuff

30 Ogos 2018

GLOW GELENGGANG ATASI MASALAH KULIT PSORIASIS YANG TELAH 4 TAHUN DI BETIS KAKI


GLOW GELENGGANG ATASI MASALAH KULIT PSORIASIS YANG TELAH 4 TAHUN DI BETIS KAKI


Sebelum ni TB pernah share tentang Glow Gelenggang ni di entri yang lepas, dan banyak info-info tentang Glow Gelenggang ni berserta testimoni yang korang boleh baca di entri tersebut, so TB tak perlu nak bercerita panjang lagi tentang produk yang awesome ni.. kalau korang nak tahu lebih lanjut, klik je SINI dan baca yea..

Ok lah.. TB dah gunakan Glow Gelenggang ni 3 set dah... Sabun dan Minyak Herba Gelenggang ni nampaknya serasi dengan kulit TB, Syukur Alhamdulillah.. Apa yang TB paling terkejut ialah masalah kulit psoriasis TB yang dah 4 tahun TB alami di betis tu dah hilang sama sekali.. MasyaAllah! Tanpa sedar, dia hilang macam tu je lepas guna sabun Glow Gelenggang ni. Dah takde kesan merah-merah, dah takde kulit kering dan gatal di betis TB dah.. Memang TB rasa nak menangis masa TB tengok betis kaki TB dah sembuh sepenuhnya..

Pada mulanya TB tak perasan pun, tapi hubby TB yang tegur.. eh.. dah takde kulit kering tu? baru TB perasan dan rasa macam ... wowww.. tak sangka boleh baik juga tang betis ni.. tengok macam susah nak baik sebab merah-merah dan gatalnya ya Allah... Sekali bila guna Sabun Glow Gelenggang terus baik kulit TB ni.. Syukur sangat-sangat ya Allah.. Walaupun dia tak lah membantu menghilangkan semua masalah psoriasis di badan TB namun bila tang betis tu hilang pun TB dah rasa lega sebab tang betis tu besar masalah kulitnya.. gatal dan cepat luka bila digaru atau tersaduh bucu-bucu.. erghh.. perit kalau teringat balik..

Kini TB masih gunakan set Glow Gelenggang ni untuk bahagian muka pula.. sebab TB ada masalah psoriasis di muka sekali.. TB tak pasti berapa lama dah TB guna, nampak jugaklah kesan kulit dan beransur OK, cuma tang bahagian muka ni lambat sikit nak dapat result. So, TB teruskan je guna set Glow Gelenggang ni.. Harap sembuh macam kat betis kaki tu.. Aamiinn..


Haa.. Bagi yang tak tahu.. inilah dia Produk Glow Gelenggang nya.. TB suka Produk Glow Gelenggang ni sebab ia produk  yang diyakini no paraben, no Mercury, no bahan kimia berbahaya, no steroid dan no minyak haiwan bagai dan yang paling penting ada sijil KKM dan ada Sijil Halal.. 

Produk ni  dihasilkan dari Daun Gelenggang yang sudah diketahui ramai khasiat dan kebaikannya untuk masalah kulit. 


Produk Glow Gelenggang ni.. sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit macam TB ni ha.. Kalau korang ada masalah kegatalan pada kulit akibat dari eczema ke, panau ke, ruam ke atau gatal akibat kesan gigitan nyamuk mahupun gigitan dari hama/kutu kucing pun boleh diatasi dengan glow gelenggang ni tau. Malah.. untuk yang ada Psoriasis macam TB pun boleh guna produk ni tau.. TB rasa kurang gatal lepas sabun dan sapu minyak tu di bahagian anggota yang bermasalah.. 

Glow Gelenggang membantu mereka yang bermasalah GATAL-GATAL KULIT, yang disebabkan oleh :

➡️ Eczema
➡️ Psoriasis
➡️ Panau
➡️ Kurap
➡️ Kulat air
➡️ Kayap
➡️ Kudis buta
➡️ Bisul
➡️ Kurap susu
➡️ Resdung



Bahan yang digunakan adalah diformulasikan dari 100% bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya, Bebas Steroid,  kerana ia dihasilkan menggunakan bahan organik seperti daun herba gelenggang ( cassia alata ), habattus sauda, susu kambing, minyak argan, minyak zaitun dan juga menthol.


Bahan-bahan yang digunakan mempunyai khasiat yang bagus untuk merawat masalah kulit :

Gelenggang ( cassia alata )
Membantu mengurangkan radang dan menyembuhkan penyakit luaran

Minyak Argan 
Menjadukan kulit lebih licin, halus dan mudah meresap ke dalam kulit

Minyak Zaitun
Bertindak sebagai pelembab yang sudah terbukti untuk masuk ke dalam lapisan kulit paling dalam

Susu Kambing
Susu Kambing sememangnya mempunyai nutrisi yang banyak untuk mencegah kulit kering, melembab serta bantu mencerahkan warna tona kulit

Crystal Mentol
Melega serta menyejukkan kulit


CARA GUNA SET GLOW GELENGGANG 




Guna Sabun Herba Setiap kali mandi, kalau boleh guna 2-3 kali sehari secara konsisten yea! boleh guna pada muka dan badan .



Lepas mandi tu, Picit dan sapu minyak herba ke tempat yang bermasalah dan biar sehingga meresap ke dalam kulit, Kalau nak sapu sebelum masuk tidur & bila perlu / gatal pun boleh.. takde masalah.

Guna 2-3 kali sehari secara konsisten untuk hasil yang optimum .


TB perasan setiap kali TB guna Sabun Herba Glow Gelenggang ni kan.. Si Butang ni asyik la nyendeng2.. Apa.. Dia ingat makanan ka sabun tu?? haishhh.. Nak selfie dengan produk pun masuk muka dia dalam gambar.. hahahaha.. 


Set Produk Glow Gelenggang ada 2 item iaitu :
1.) Minyak Herba Organik Gelenggang dan
2.) Sabun Herba Organic 

Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda (30ml)
Tak Panas , Tak Memedihkan , Tak Merengsakan , Tak Busuk

Organic Herbal Soap Glow Gelenggang (50gm)


Apa Yang Best Tentang Glow Gelenggang

Disebabkan ia diformulasikan dari 100% bahan semulajadi, bebas bahan kimia, bebas Steroid maka korang tak perlu risau kerana ia selamat digunakan untuk semua masalah kulit termasuk kulit sensitif, Eczema mahupun Psoriasis macam TB ni pun boleh guna produk Glow Gelenggang ni tau! 

Haa.. lagi satu kalau korang nak tahu Pengguna Glow Gelenggang ni kebanyakannya terdiri dari pelbagai peringkat umur tau... maksudnya sesiapa pun boleh guna termasuklah budak kecik ke, lelaki ke, perempuan ke, muda atau tua pun boleh guna malah ibu hamil tak terkecuali juga.. Pendek kata produk ni Mesra Pengguna gitu kan!

MENGANDUNGI HERBA GELENGGANG & 3 JENIS MINYAK; (HERBAUTUS SAUDA, ZAITUN & ARGAN
Macam apa yang TB  dah sebutkan kat atas, produk Glow Gelenggang ni mengandungi Herba Gelenggang dan 3 jenis Minyak iaitu Habbatus Sauda, Zaitun dan Argan. Bagi yang belum tahu tu herba gelenggang ni memang power sebagai agen anti-kulat & anti-bakteria. Ia memang berkesan menghilangkan kegatalan akibat resdung & penyakit kulit lain seperti eczema, kurap, panau, bisul & kudis buta,

Dan, inilah satu2 nya formula sabun herba yang paling banyak sekali minyak yang premium. Kenapa? Kerana minyak akan 'kunci' lapisan kelembapan dari tersejat. 

Makanya sebab itulah sabun herba ni TAK KERING, TAK PEDIH dan TAK MERENGSAKAN KULIT kita, juga muka pun tak rasa berminyak bila pakai ni, rasa lembab jer kulit.. Sejukk je..

MEREDAKAN KEGATALAN KULIT
Kajian pakar dalam penilaian makmal mendapati Daun Gelenggang (Cassia Alata) sangat berpotensi sebagai antiseptik dan memiliki ciri-ciri sangat mengagumkan dalam penyembuhan luka. Gelenggang ini juga dipanggil sebagai “Ringworm Bush” kerana sifatnya yang sangat berkesan ke atas kulat (fungicidal), untuk merawat kurap (ringworm), panau dan lain-lain jangkitan kulat kulit.

PENGGUNAAN ESTRAK BAHAN DIOPTIMASIKAN  
Maksudnya ialah selagi boleh letak bahan-bahan tu, selagi tu nak letak bagi produk tu hampir 100% bahan semulajadi tak campur apa-apa untuk pekatkan ke apa.. Kalau korang dha beli sabun dia nanti, cuba perhatikan tekstur sabun herba tu nanti. Boleh nampak kan banyak bahan dalam tu, ini bukti yang pengasas ni tak kedekut bahan, bila bahan bagus banyak, barulah kesan pun PANTASSSS! Sangatlah berbaloi !



SABUN HERBA PLUS SCRUB
Ramai pengguna bagi feedback berpuas hati dengan sabun ni, sambil cuci muka/badan, sental dan tonyoh-tonyoh aje untuk tanggalkan daki-daki di badan, seterusnya kulit akan jadi bersih dan lembut aje .. Tak perlu dah nak cari produk lain untuk scrub badan, guna sabun yang sama pun dha boleh scrub badan.. jimat bukan!



TAHAN LEBIH SEBULAN
Hahh.. TB kalau beli something memang kalau boleh berbaloi lah dengan harga, boleh pakai lama atleast dalam masa sebulan lebih ke kan.. Menurut pengguna sebelum ni kata mereka Glow Gelenggang ni sangatlah berbaloi dibeli... katanya lagi sebotol minyak herba tu, boleh tahan smpai 2-3 bulan... jimat duit gaji. 

Opss.. Nama dia herba, ada yang tak suka bau herba kan? haaa.. tapi jangan risau lah! Glow Gelenggang ni nama jer herba tapi takde bau ubat, takde rasa pedih, takde rasa panas & takde keringkan kulit. Glow Gelenggang ni bau wangi.. macam bau aiskrim coklat plus Vanila gitu.

Oh ya.. lupa pulak.. diingatkan jangan sapu Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda tu dekat bahagian luka tau!! tunggu luka dah kering baru sapu yea..


HARGA


Harga bagi sabun herba/minyak herba ni hanya RM47.00. Tapi kalau nak untung.. beli satu set (sabun dan minyak), total RM70.00 sahaja. Jimat kan?


Testimoni TB Sendiri :


Bagi TB yang dah pakai sabun ni selama beberapa bulan, TB dah rasa hasil positif dia apabila kawasan betis kaki TB tu dah sembuh sepenuhnya.. serius! tak tipu! ia bukan sembuh sekejap aje... tapi agak lama dah betis kaki TB ni tak merah-merah dan gatal.. kulit kaki pun dha rata, takde tanda-tanda betis kaki tu pernah kena Psoriasis sebelum ni.. ajaib betul..  Walaupun bukan seleluruh badan, tapi TB bersyukur sangat-sangat sebab ada juga kawasan badan yang dah sembuh sepenuhnya.. Next nak tunggu result untuk muka pulak.. heheheh..

bagi yang tak tahu apa itu Psoriasis, korang boleh baca dekat SINI SINI dan SINI yea..

Berbalik pada feedback TB tentang produk Glow Gelenggang ni tadi, seperti TB kata tadi TB dah guna produk Glow Gelenggang selama beberapa bulan dan hasilnya amat memuaskan hati TB..

TB nak share jugak sedikit kesan yang TB dapat rasa iaitu bahagian kulit kering di siku TB dah makin lembut dan seperti nak sembuh je.. Tapi kita tunggu update dari TB nanti yea..

Tentang bau dia pula.. TB suka bau dia sebab bau nya macam vanila gitu macam bau coklat pun ada.. rasa macam nak gigit-gigit je sabun dia tu.. minyak tu pun rasa nak jilat je sebab macam bau makanan.. haha.. nasib baik bukan bulan puasa.. hehehe.. 




Sabun tu comel je sebab ada bentuk love kat tengah-tengah dia.. kombinasi warna sabun pun mantop.. TB dah try kedua-dua produk glow gelenggang ni.. memang betul lah macam orang kata.. best sebab bau dia wangi dan sedap dipakai di wajah.. tak mengeringkan muka, dan banyak bahan semulajadi yang TB rasa serasi dengan kulit sensitif TB ni..


Tips untuk penjagaan sabun dan minyak herba
Mudah je..sabun tu kalau nak tahan lama, boleh lah potong sikit beberapa bahagian, pastu jangan biar sabun tu terendam, kena simpan kat dalam bekas yang kering..

Manakala minyak herba lak, pastikan simpan pada suhu bilik, elakkan dari kena direct cahaya matahari sebab nanti boleh kurang/jejaskan khasiat minyak tu.. ada paham?? hehe



Untuk maklumat lanjut, sila contact :



FB Page : 

Website : 

WhatsApp : 
014-544 5951


21 Ogos 2018

DAGING MASAK MERAH





DAGING MASAK MERAH


BAHAN-BAHAN :
●1 kg daging
●1 labu bawang besar
●2 ulas bawang putih
●3 tangkai cili merah
●Segenggam cili padi
●1 batang carot
●10 tangkai cili kering(blend)
●3 bji bawang merah(blend)
●3 biji ulas bawang putih(blend)
●2 sudu makan sos cili
●2 sudu makan sos tiram
●Kicap secukupnya

CARA MASAK :
👉Daging dihiris nipis,direbus dengan pewarna merah dan di goreng
👉Tumis bahan bahan di atas
👉Kemudian masukkan bahan perasa












17 Ogos 2018

PERKEMBANGAN HARRAZ SEMASA 1Y 8M - JULAI 2018


PERKEMBANGAN HARRAZ
SEMASA 1Y 8M - JULAI 2018


Bulan Jun hari tu TB ada cerita tentang perkembangan Harraz masa umur 1y 7m (19 bulan), memandangkan kali ni harraz dah masuk 20 bulan ( 1y 8m) TB nak share pula perkembangan harraz selepas sebulan.. huhu..

TB saja tepek perkembangan harraz yang lepas kat sini, nak tengok apa yang berubah.. huhu.. kadang-kadang tak sedar anak-anak dah makin besar, mama pula makin tua.. kenangan-kenangan macam ni patutnya TB abadikan awal-awal lagi.. huhu..

Huruf & Nombor Yang Harraz Dah Kenal
Umur ketika ini : 1y 6m ( Jun 2018), dan tulisan berwarna Biru tu untuk bulan ni punya progress.. 



HURUF

A - Dah Pandai sebut dan kenal
B - Dah Pandai sebut dan kenal
C - Dah Pandai sebut dan kenal
D - Dah Pandai sebut dan kenal
E -  Dah Pandai sebut dan kenal
F -  Dah Pandai sebut dan kenal
G - Dah Pandai sebut dan kenal 
H - Dah Pandai sebut dan kenal
I - Dah Pandai sebut dan kenal
J - Dah Pandai sebut dan kenal
K - Dah Pandai sebut dan kenal
L - Dah Pandai sebut dan kenal
M - Dah Pandai sebut dan kenal
N - Dah Pandai sebut dan kenal
O - Dah Pandai sebut dan kenal
P - Dah Pandai sebut dan kenal
Q - Dulu dia sebut "Kwok" Tapi sekarang dah pandai sebut Q 
R - Dah Pandai sebut dan kenal
S - Dah Pandai sebut dan kenal
T - Dah Pandai sebut dan kenal
U - Dah Pandai sebut dan kenal
V - Dah Pandai sebut dan kenal
W - Dah Pandai sebut dan kenal
X - Dah Pandai sebut dan kenal
Y - Dah Pandai sebut dan kenal
Z - Dah Pandai sebut dan kenal





NOMBOR 

1 - Dah Pandai sebut dan kenal
2 - Dah Pandai sebut dan kenal
3 - Dah Pandai sebut dan kenal
4 - Dah Pandai sebut dan kenal
5 - Dah Pandai sebut dan kenal
6 - Dah Pandai sebut dan kenal
7 - Dah Pandai sebut dan kenal
8 - Dah Pandai sebut dan kenal
9 - Dah Pandai sebut dan kenal
10 - Dah Pandai sebut dan kenal


COLOR N SHAPE
Masa bulan Julai 2018 ni jugak Harraz start kenal shape & color .. 





Color yang Harraz kenal dan pandai sebut :
RED 
GREEN
YELLOW
PURPLE
ORANGE
GREY
PINK
BLACK

Tapi.. hahaha.. taktau nape dia tak boleh sebut BLUE lagi.. TB pun tak reti nak buat intonasi macam mana bila harraz sebut blue tu.. macam mendengus.. takde bunyi blue lansung.. haha.. takpe.. bulan depan harraz pandailah sebut BLUE.. insyaAllah.. 

Haa.. warna lain yang Harraz tak pernah sebut lagi ialah :
BLACK - tapi harraz kenal black ni bila TB tanya mana Black? dia tunjuk barang mainan dia yang berwarna hitam.. 

WHITE - Seingat TB tak pernah dengar atau tunjuk kat harraz sebab jarang ada mainan dia yang warna putih.. huhu.. kena ajar ni.. baru perasan.. haha

Warna-warna lain macam belum pernah dengar dia sebut lagi.. macam BROWN takde banyak kaler brown kat rumah ni.. mungkin kena ajar nanti.. huhu.. 

Shape Yang Harraz dan Kenal & Pandai Sebut :
Baru 5 ni.. hehehe.. yang lain pun dia kenal dah tapi sebutan tu je macam tak clear lagi so, TB anggap belum sampai progres lagi yea.. hehe.. cuma yang 5 bawah ni dia sebut lancar dan jelas.. 
STAR
OVUL
SQUARE
HEART
CIRCLE
DIAMOND
HEXAGON - harraz sebut Heksegan (kikiki)

Shape yang Harraz Kenal Tapi Sebut tak Jelas :
CRESENT (bulan sabit)
RECTANGLE
TRIANGLE

Oh ya.. Ada satu buku shapes tu harraz suka tengok dan tarik tangan TB suruh baca kan.. entah berapa kali.. haha.. tengok-tengok dia hafal pulak.. TB share buku kegemaran dia kat sini.. huhu..




Inilah buku nya.. huhuhu.. comel kan.. gemok2 buku nya.. tapi sayang.. ada satu tu dah rosak sikit sebab harraz pi rendam dalam bekas air minum kucen... huwaaa.. 



Yang ni pulak Harraz dah pandai masukkan ke tempat dia, tapi tu la.. bila tak boleh masukkan dia stress dan marah kita pulak.. hahahaha.. apsalll..


PERKEMBANGAN LAIN

- Harraz Pandai Sebut Papa .. tunjuk Papa bila Mama tanya Papa mana.. Tapi bila Papa tanya Mama mana.. dia taknak pun tunjuk mama.. grrrr.. ni yang jeles ni.. huwaaaa.. Sekarang Harraz panggil papa nya ABAM .. adoi.. terikut mama dia panggil la tu.. 

- Harraz pandai dah sarung sandal nya sendiri sambil sebut shoes .. itu tandanya dia mintak bawak dia jalan-jalan.. aiyoo.. 

- Harraz kenal nama benda atau haiwan yang ada dalam buku ABC dia tu.. di tengoknya setiap hari.. sampai lunyai jadinya buku tu.. dan kadang-kadang dia tunjuk mana yang dia kenal tu.. terkejut jugak TB.. Alhamdulillah.. moga anak mama ni mudah serap ilmu2 yang ada.. Aamiinn

Banyak lagi perkembangan harraz yang TB nak share sini.. nanti TB nak update buat kenangan untuk harraz.. 





16 Ogos 2018

HARRAZ MENANG TEMPAT PERTAMA PERTANDINGAN SIMANJA COMEL AFYAT


HARRAZ MENANG TEMPAT PERTAMA
PERTANDINGAN SIMANJA COMEL AFYAT



Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Ilahi.. semalam TB dapat berita gembira untuk Harraz, buah hati TB dan hubby dimana Harraz telah memenangi Tempat Pertama dalam Pertandingan Simanja Comel Afyat yang dianjurkan oleh Afyat Baby Food .


Bagi korang yang belum tahu tentang Afyat Baby Food ni, meh TB ceritakan tentang Afyat Baby Food ni.. Afyat Baby Food ni ialah puree atau campuran buah-buahan pilihan ramai yang memberi nutrisi kepada si kecil kita . Buah-Buahan premium yang digunakan semuanya segar, lazat lagi berkhasiat. Bayi dan anak kita pasti sukakan rasa dan teksturnya yang mudah dihadam. 

Seperti yang kita sudah tahu, buah-buahan mengandungi khasiat vitamin yang sangat diperlukan bagi tumbesaran bayi, sebelum TB kenal Afyat, TB buat sendiri je puree harraz.. hehe.. TB stim dan blend apple, carrot, kurma, buah naga TB lenyek2 kan aje bagi harraz makan, pisang dan macam-macam lagi.. ada yang harraz suka dan ada yang harraz tak suka.. 

Masa nak buat puree tu, TB akan buat masa harraz tido.. hahaha.. time tu dia tak tak tahu pun mama nya ke dapur tinggalkan dia dalam kelambu.. Tapi jangan time dia jaga.. hahaha.. mama nya bangun nak ke dapur je dia nangis.. terpaksa ambil dan dukung dia.. buat puree sambil dukung harraz.. takpelah.. dia nak belajar buat puree jugak kot.. hahaha.. Kalau TB tahu lebih awal tentang Afyat ni mesti TB dah buat stok dalam peti sejuk, yelah.. kalau tak sempat nak buat puree sendiri.. boleh la bagi afyat ni je.. senang sangat2 .. 


TB tahu tentang Afyat Baby Food dulu sebab memang Artis-Artis banyak yang bagi anak diorang makan puree Afyat ni.. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang inginkan makanan berkhasiat untuk anak mereka kerana hanya dengan sebotol Afyat, si kecil akan mendapat nutrien dan khasiat yang mencukupi bagi tumbesarannya . 


TERDAPAT 5 FLAVOUR YANG ADA :
1) Dates & Pear 
2) Pomegranate, Dates, Beetroot 
3) Apple, Pear, Wolfberry 
4) Avocado & Banana 
5) Carrot & Apple



PENYEDIAAN :
Nak sediakan pun mudah sangat .. hanya keluarkan dari peti sejuk, kemudian defrost kan ia samada guna oven, double bowl atau keluarkan 1 jam dari peti sejuk sebelum dihidangkan .


PENYEDIAAN RAPI DAN TERKAWAL
‘Proper baby food’. Bebas dari PVC/BPA, produk Afyat juga 100% dari bahan semula jadi yang semestinya enak dimakan serta menyihatkan . 

Produk Bumiputera yang diyakini suci dan bersih. Formulasi yang dipilih khas oleh pakar nutrisi dari AFYAT sememangnya yang terbaik dan sedap, malah disukai ramai ibu di luar sana!

APA YANG MEMBUATKAN AFYAT MENARIK?
Semestinya kombinasi bahan-bahan premium dan terpilih yang menghasilkan cita rasa yang terbaik!

MUDAH UNTUK DIBAWA KE MANA SAHAJA
Produk AFYAT semestinya mudah dibawa ke mana sahaja! Tiada lagi masalah untuk menyediakan 
makanan bayi jika anda berada di luar bersama bayi anda. Cuma simpan di dalam beg… and you’re ready to go! 

SELAMAT BUAT SI KECIL 
Afyat selamat buat si kecil dan bayi  

Sudah pasti Afyat Baby Food menjadi pilihan sepanjang masa dengan rasa buah yang sebenar tanpa tambahan gula. Sedap, lazat, dan berkhasiat. Harraz suka sangat afyat ni.. pantang nampak botol Afyat.. huhu.. tak sabar-sabar dia.. sebotol pun boleh habis sekali hadap.. haha.. 

TB tak risau nak bagi Harraz Afyat ni sebab TB tahu Produk Afyat adalah bebas pengawet, tanpa gula, bebas PVC/BPA, 100% dari bahan semula jadi, tiada bahan pewarna dan tiada bahan pemekat makanan. 

huhu.. tak nak cerita panjang-panjang lah.. kalau korang nak tahu lebih lanjut boleh la intai-intai instagram Afyat baby Food ni yea.. Jangan lupa Follow sekali @Afyat Baby Food dan ‘Like’ Facebook page Afyat untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut mengenai produk Afyat .
Haa.. kalau nak tahu lagi detail pasal Afyat yang TB pernah post sebelum ni.. boleh juga tengok kat sini .. KLIK ---> AFYAT BABY FOOD : MAKANAN BAYI BERKHASIAT


THANK YOUUUUU!! (^____^)

Hee.. Panjang lebar pulak cerita tentang Afyat.. yang benarnya nak share rasa terima kasih buat rakan-rakan Blogger, kawan-kawan FB dan adik beradik mahupun saudara mara, belah family TB or ipar-ipar belah hubby.. rakan ofis hubby .. kawan-kawan adik .. dan kawan-kawan blogger yang turut tag kawan-kawan lain untuk sumbang LIKE.. thank yoouuuuuu sangat-sangat yea! Hehehe.. dan juga buat hubby teman yang last minit pecut cari sumbangan LIKE dari kawan-kawannya.. thankyouuuu.. hahaha.. lajuu je like naik.. Alhamdulillah.. Apa-apa pun rezeki tak pernah salah alamat kan.. Tahniah buat anak mama .. Tahniah juga buat baby-baby lain yang menang..








PS4 Skins Online | PS4 Skins for 2018 - HYPERGRAFIX


Excellent Quality PS4 Skins Online
| PS4 Skins for 2018 - HYPERGRAFIX


Amacam.. hensem tak PS4 diorang semua diatas? hensem kan? takkan korang yang ada PS4 tu nak tengok je? mestilah beli jugak kan.. sebab? sebab harga dia murah je.. RM55 je.. Nak beli Console dia je pun boleh.. ada dijual berasingan.. Korang pakai PS4 apa? haaaa... di Hypergrafix Ada Skin PS4 SLIM / FAT dan PRO Ok .. Pilih je mana-mana design korang nak di album tu.. ada lebih 1111 design.. jangan rambang mata sudah! huhu.. Ok apa lagi..  jom terjah yea..

Haaa.. Yang dalam gambar ni salah satu Skin yang Hypergrafix dah hasilkan.. cantik ke tidak??? haha.. lekaihhhh.. pi order kat mana-mana link yang TB letak kat bawah sekali ni.. paling senang.. Order kat Shopee.. lancar gituu.. !

Nak Membeli? boleh je..

Sony PS4 Pro Skins - HYPERGRAFIX


Sony PS4 Pro Skins - - HYPERGRAFIX

Di Hypergrafix Ada Skin PS4 SLIM / FAT dan PRO Ok .. Pilih je mana-mana design korang nak di album tu.. ada lebih 1111 design.. jangan rambang mata sudah! huhu.. Ok apa lagi..  jom terjah yea..

Haaa.. Yang dalam gambar ni salah satu Skin yang Hypergrafix dah hasilkan.. cantik ke tidak??? haha.. lekaihhhh.. pi order kat mana-mana link yang TB letak kat bawah sekali ni.. paling senang.. Order kat Shopee.. lancar gituu.. !

Nak Membeli? boleh je..

Sony PS4 Game Console Skins - - HYPERGRAFIX


Sony PS4 Game Console Skins - HYPERGRAFIX

Tercari-cari Skin untuk Console ke? Tak tahu mana nak cari yang murah, cantik dan berkualiti? haaa.. meh TB share kat mana boleh dapatkan sticker/skin console yang cantik dan memuaskan hati.. buatan Malaysia pulak tu.. takde fly2 dari oversea.. takde nak tunggu sampai 2 minggu bagai.. takde nak pre order bagi.. insyaAllah boleh sampai cepat.. order je dulu.. Nak order satu set pun boleh.. nak order untuk console je pun boleh..

Haa.. korang pakai PS4 apa? haaaa... di Hypergrafix Ada Skin PS4 SLIM / FAT dan PRO Ok .. Pilih je mana-mana design korang nak di album tu.. ada lebih 1111 design.. jangan rambang mata sudah! huhu.. Ok apa lagi..  jom terjah yea..

Haaa.. Yang dalam gambar ni salah satu Skin yang Hypergrafix dah hasilkan.. cantik ke tidak??? haha.. lekaihhhh.. pi order kat mana-mana link yang TB letak kat bawah sekali ni.. paling senang.. Order kat Shopee.. lancar gituu.. !

Nak Membeli? boleh je..

Sony PS4 Skins, Wraps & Covers - HYPERGRAFIX


Sony PS4 Skins, Wraps & Covers - HYPERGRAFIX


Korang pakai PS4 apa? haaaa... di Hypergrafix Ada Skin PS4 SLIM / FAT dan PRO.. Pilih je mana-mana design korang nak di album tu.. ada lebih 1111 design.. jangan rambang mata sudah! huhu.. Ok apa lagi..  jom terjah yea..

Haaa.. Yang dalam gambar ni salah satu Skin yang Hypergrafix dah hasilkan.. cantik ke tidak??? haha.. lekaihhhh.. pi order kat mana-mana link yang TB letak kat bawah sekali ni.. paling senang.. Order kat Shopee.. lancar gituu.. !

Nak Membeli? boleh je..

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2