Nuff

30 Ogos 2018

GLOW GELENGGANG ATASI MASALAH KULIT PSORIASIS YANG TELAH 4 TAHUN DI BETIS KAKI


GLOW GELENGGANG ATASI MASALAH KULIT PSORIASIS YANG TELAH 4 TAHUN DI BETIS KAKI


Sebelum ni TB pernah share tentang Glow Gelenggang ni di entri yang lepas, dan banyak info-info tentang Glow Gelenggang ni berserta testimoni yang korang boleh baca di entri tersebut, so TB tak perlu nak bercerita panjang lagi tentang produk yang awesome ni.. kalau korang nak tahu lebih lanjut, klik je SINI dan baca yea..

Ok lah.. TB dah gunakan Glow Gelenggang ni 3 set dah... Sabun dan Minyak Herba Gelenggang ni nampaknya serasi dengan kulit TB, Syukur Alhamdulillah.. Apa yang TB paling terkejut ialah masalah kulit psoriasis TB yang dah 4 tahun TB alami di betis tu dah hilang sama sekali.. MasyaAllah! Tanpa sedar, dia hilang macam tu je lepas guna sabun Glow Gelenggang ni. Dah takde kesan merah-merah, dah takde kulit kering dan gatal di betis TB dah.. Memang TB rasa nak menangis masa TB tengok betis kaki TB dah sembuh sepenuhnya..

Pada mulanya TB tak perasan pun, tapi hubby TB yang tegur.. eh.. dah takde kulit kering tu? baru TB perasan dan rasa macam ... wowww.. tak sangka boleh baik juga tang betis ni.. tengok macam susah nak baik sebab merah-merah dan gatalnya ya Allah... Sekali bila guna Sabun Glow Gelenggang terus baik kulit TB ni.. Syukur sangat-sangat ya Allah.. Walaupun dia tak lah membantu menghilangkan semua masalah psoriasis di badan TB namun bila tang betis tu hilang pun TB dah rasa lega sebab tang betis tu besar masalah kulitnya.. gatal dan cepat luka bila digaru atau tersaduh bucu-bucu.. erghh.. perit kalau teringat balik..

Kini TB masih gunakan set Glow Gelenggang ni untuk bahagian muka pula.. sebab TB ada masalah psoriasis di muka sekali.. TB tak pasti berapa lama dah TB guna, nampak jugaklah kesan kulit dan beransur OK, cuma tang bahagian muka ni lambat sikit nak dapat result. So, TB teruskan je guna set Glow Gelenggang ni.. Harap sembuh macam kat betis kaki tu.. Aamiinn..


Haa.. Bagi yang tak tahu.. inilah dia Produk Glow Gelenggang nya.. TB suka Produk Glow Gelenggang ni sebab ia produk  yang diyakini no paraben, no Mercury, no bahan kimia berbahaya, no steroid dan no minyak haiwan bagai dan yang paling penting ada sijil KKM dan ada Sijil Halal.. 

Produk ni  dihasilkan dari Daun Gelenggang yang sudah diketahui ramai khasiat dan kebaikannya untuk masalah kulit. 


Produk Glow Gelenggang ni.. sesuai untuk mereka yang ada masalah kulit macam TB ni ha.. Kalau korang ada masalah kegatalan pada kulit akibat dari eczema ke, panau ke, ruam ke atau gatal akibat kesan gigitan nyamuk mahupun gigitan dari hama/kutu kucing pun boleh diatasi dengan glow gelenggang ni tau. Malah.. untuk yang ada Psoriasis macam TB pun boleh guna produk ni tau.. TB rasa kurang gatal lepas sabun dan sapu minyak tu di bahagian anggota yang bermasalah.. 

Glow Gelenggang membantu mereka yang bermasalah GATAL-GATAL KULIT, yang disebabkan oleh :

➡️ Eczema
➡️ Psoriasis
➡️ Panau
➡️ Kurap
➡️ Kulat air
➡️ Kayap
➡️ Kudis buta
➡️ Bisul
➡️ Kurap susu
➡️ Resdung



Bahan yang digunakan adalah diformulasikan dari 100% bahan semulajadi dan bebas dari bahan kimia yang berbahaya, Bebas Steroid,  kerana ia dihasilkan menggunakan bahan organik seperti daun herba gelenggang ( cassia alata ), habattus sauda, susu kambing, minyak argan, minyak zaitun dan juga menthol.


Bahan-bahan yang digunakan mempunyai khasiat yang bagus untuk merawat masalah kulit :

Gelenggang ( cassia alata )
Membantu mengurangkan radang dan menyembuhkan penyakit luaran

Minyak Argan 
Menjadukan kulit lebih licin, halus dan mudah meresap ke dalam kulit

Minyak Zaitun
Bertindak sebagai pelembab yang sudah terbukti untuk masuk ke dalam lapisan kulit paling dalam

Susu Kambing
Susu Kambing sememangnya mempunyai nutrisi yang banyak untuk mencegah kulit kering, melembab serta bantu mencerahkan warna tona kulit

Crystal Mentol
Melega serta menyejukkan kulit


CARA GUNA SET GLOW GELENGGANG 




Guna Sabun Herba Setiap kali mandi, kalau boleh guna 2-3 kali sehari secara konsisten yea! boleh guna pada muka dan badan .



Lepas mandi tu, Picit dan sapu minyak herba ke tempat yang bermasalah dan biar sehingga meresap ke dalam kulit, Kalau nak sapu sebelum masuk tidur & bila perlu / gatal pun boleh.. takde masalah.

Guna 2-3 kali sehari secara konsisten untuk hasil yang optimum .


TB perasan setiap kali TB guna Sabun Herba Glow Gelenggang ni kan.. Si Butang ni asyik la nyendeng2.. Apa.. Dia ingat makanan ka sabun tu?? haishhh.. Nak selfie dengan produk pun masuk muka dia dalam gambar.. hahahaha.. 


Set Produk Glow Gelenggang ada 2 item iaitu :
1.) Minyak Herba Organik Gelenggang dan
2.) Sabun Herba Organic 

Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda (30ml)
Tak Panas , Tak Memedihkan , Tak Merengsakan , Tak Busuk

Organic Herbal Soap Glow Gelenggang (50gm)


Apa Yang Best Tentang Glow Gelenggang

Disebabkan ia diformulasikan dari 100% bahan semulajadi, bebas bahan kimia, bebas Steroid maka korang tak perlu risau kerana ia selamat digunakan untuk semua masalah kulit termasuk kulit sensitif, Eczema mahupun Psoriasis macam TB ni pun boleh guna produk Glow Gelenggang ni tau! 

Haa.. lagi satu kalau korang nak tahu Pengguna Glow Gelenggang ni kebanyakannya terdiri dari pelbagai peringkat umur tau... maksudnya sesiapa pun boleh guna termasuklah budak kecik ke, lelaki ke, perempuan ke, muda atau tua pun boleh guna malah ibu hamil tak terkecuali juga.. Pendek kata produk ni Mesra Pengguna gitu kan!

MENGANDUNGI HERBA GELENGGANG & 3 JENIS MINYAK; (HERBAUTUS SAUDA, ZAITUN & ARGAN
Macam apa yang TB  dah sebutkan kat atas, produk Glow Gelenggang ni mengandungi Herba Gelenggang dan 3 jenis Minyak iaitu Habbatus Sauda, Zaitun dan Argan. Bagi yang belum tahu tu herba gelenggang ni memang power sebagai agen anti-kulat & anti-bakteria. Ia memang berkesan menghilangkan kegatalan akibat resdung & penyakit kulit lain seperti eczema, kurap, panau, bisul & kudis buta,

Dan, inilah satu2 nya formula sabun herba yang paling banyak sekali minyak yang premium. Kenapa? Kerana minyak akan 'kunci' lapisan kelembapan dari tersejat. 

Makanya sebab itulah sabun herba ni TAK KERING, TAK PEDIH dan TAK MERENGSAKAN KULIT kita, juga muka pun tak rasa berminyak bila pakai ni, rasa lembab jer kulit.. Sejukk je..

MEREDAKAN KEGATALAN KULIT
Kajian pakar dalam penilaian makmal mendapati Daun Gelenggang (Cassia Alata) sangat berpotensi sebagai antiseptik dan memiliki ciri-ciri sangat mengagumkan dalam penyembuhan luka. Gelenggang ini juga dipanggil sebagai “Ringworm Bush” kerana sifatnya yang sangat berkesan ke atas kulat (fungicidal), untuk merawat kurap (ringworm), panau dan lain-lain jangkitan kulat kulit.

PENGGUNAAN ESTRAK BAHAN DIOPTIMASIKAN  
Maksudnya ialah selagi boleh letak bahan-bahan tu, selagi tu nak letak bagi produk tu hampir 100% bahan semulajadi tak campur apa-apa untuk pekatkan ke apa.. Kalau korang dha beli sabun dia nanti, cuba perhatikan tekstur sabun herba tu nanti. Boleh nampak kan banyak bahan dalam tu, ini bukti yang pengasas ni tak kedekut bahan, bila bahan bagus banyak, barulah kesan pun PANTASSSS! Sangatlah berbaloi !



SABUN HERBA PLUS SCRUB
Ramai pengguna bagi feedback berpuas hati dengan sabun ni, sambil cuci muka/badan, sental dan tonyoh-tonyoh aje untuk tanggalkan daki-daki di badan, seterusnya kulit akan jadi bersih dan lembut aje .. Tak perlu dah nak cari produk lain untuk scrub badan, guna sabun yang sama pun dha boleh scrub badan.. jimat bukan!



TAHAN LEBIH SEBULAN
Hahh.. TB kalau beli something memang kalau boleh berbaloi lah dengan harga, boleh pakai lama atleast dalam masa sebulan lebih ke kan.. Menurut pengguna sebelum ni kata mereka Glow Gelenggang ni sangatlah berbaloi dibeli... katanya lagi sebotol minyak herba tu, boleh tahan smpai 2-3 bulan... jimat duit gaji. 

Opss.. Nama dia herba, ada yang tak suka bau herba kan? haaa.. tapi jangan risau lah! Glow Gelenggang ni nama jer herba tapi takde bau ubat, takde rasa pedih, takde rasa panas & takde keringkan kulit. Glow Gelenggang ni bau wangi.. macam bau aiskrim coklat plus Vanila gitu.

Oh ya.. lupa pulak.. diingatkan jangan sapu Minyak Herba Gelenggang Plus Habbatus Sauda tu dekat bahagian luka tau!! tunggu luka dah kering baru sapu yea..


HARGA


Harga bagi sabun herba/minyak herba ni hanya RM47.00. Tapi kalau nak untung.. beli satu set (sabun dan minyak), total RM70.00 sahaja. Jimat kan?


Testimoni TB Sendiri :


Bagi TB yang dah pakai sabun ni selama beberapa bulan, TB dah rasa hasil positif dia apabila kawasan betis kaki TB tu dah sembuh sepenuhnya.. serius! tak tipu! ia bukan sembuh sekejap aje... tapi agak lama dah betis kaki TB ni tak merah-merah dan gatal.. kulit kaki pun dha rata, takde tanda-tanda betis kaki tu pernah kena Psoriasis sebelum ni.. ajaib betul..  Walaupun bukan seleluruh badan, tapi TB bersyukur sangat-sangat sebab ada juga kawasan badan yang dah sembuh sepenuhnya.. Next nak tunggu result untuk muka pulak.. heheheh..

bagi yang tak tahu apa itu Psoriasis, korang boleh baca dekat SINI SINI dan SINI yea..

Berbalik pada feedback TB tentang produk Glow Gelenggang ni tadi, seperti TB kata tadi TB dah guna produk Glow Gelenggang selama beberapa bulan dan hasilnya amat memuaskan hati TB..

TB nak share jugak sedikit kesan yang TB dapat rasa iaitu bahagian kulit kering di siku TB dah makin lembut dan seperti nak sembuh je.. Tapi kita tunggu update dari TB nanti yea..

Tentang bau dia pula.. TB suka bau dia sebab bau nya macam vanila gitu macam bau coklat pun ada.. rasa macam nak gigit-gigit je sabun dia tu.. minyak tu pun rasa nak jilat je sebab macam bau makanan.. haha.. nasib baik bukan bulan puasa.. hehehe.. 




Sabun tu comel je sebab ada bentuk love kat tengah-tengah dia.. kombinasi warna sabun pun mantop.. TB dah try kedua-dua produk glow gelenggang ni.. memang betul lah macam orang kata.. best sebab bau dia wangi dan sedap dipakai di wajah.. tak mengeringkan muka, dan banyak bahan semulajadi yang TB rasa serasi dengan kulit sensitif TB ni..


Tips untuk penjagaan sabun dan minyak herba
Mudah je..sabun tu kalau nak tahan lama, boleh lah potong sikit beberapa bahagian, pastu jangan biar sabun tu terendam, kena simpan kat dalam bekas yang kering..

Manakala minyak herba lak, pastikan simpan pada suhu bilik, elakkan dari kena direct cahaya matahari sebab nanti boleh kurang/jejaskan khasiat minyak tu.. ada paham?? hehe



Untuk maklumat lanjut, sila contact :



FB Page : 

Website : 

WhatsApp : 
014-544 5951



Related Posts

9 ulasan:

  1. Wah bagusnya produk ni, design dia pun comel je. Blh juga nak jadikan gift kan

    BalasPadam
  2. Ouhhh..lama betul x nampak TB share pasal produk ni...Sally belum sempat lg nak guna

    BalasPadam
  3. CR guna sabun tu.memang best pakai.sbb CR kadang2 ade alergik kt kulit.pkai ni ok sikit.

    BalasPadam
  4. Kita pun ada mslh kulit tak.sekata. Nanti boleh la cuba kat muka ni.

    BalasPadam
  5. Mimi pun pakai glow gelenggang. Memang bagus bukan untuk gatal gatal je resdung pun okay tau

    BalasPadam
  6. ada dapat sabun glow ni dari wawa..nanti nak try la..eh bukan kita..bagi dekat family yang aada masalah gatal2 ni..nak tengok keberkesanaan dia

    BalasPadam
  7. The soap shape and design is so sweet, i am keen to try it too since it can help to reduce to many skin problems.

    BalasPadam
  8. daun gelenggang memang banyak manfaatnya

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2