Nuff

21 Disember 2013

MASAK LEMAK TEMPOYAK PUCUK UBI ZITAOMAR YANG MABELESSSS..

=Bahan-bahan=
Santan rm1..
Serai 4 batang..
Daun Kunyit 3 helai..
Pucuk Ubi (celor dulu..) ikut suka lah banyak mana nak..
Sambal Tempoyak...3 sudu..
          Bawang Kecik 4 ulas        
Kunyit Hidup
Cili Api 15 biji..
(di blender)
=Cara Masak=
Masuk semua bahan tu dalam kuali..
Masak dalam api yang sederhana.sehingga kering..
makan dengan ikan kering sodappp...
nak pulak kena dengan nasi panas2.. perghhh
bak kata Blogger Ita, kalau motor ducati lalu pun aku tak layan..

Resepi dan Gambar Oleh : Ita / zitaomar.blogspot.com
Jom singgah blog ita, entri2 dia best jugak tauuu!

20 Disember 2013

YOUR FACE LIKE ARABIC GIRL

 
Perghh.. dah selesai entri untuk penghargaan kepada sponsor2 dan Penganjur Giveaway2 yang telah teman menangi semua.. hee.. kalau ada yang tertinggal, hope boleh jea PM teman kat FB, kasi link sekali hadiah yang teman menang tu yea.. nanti teman buat entri kredit kan ke blog korang yea.. bukan apa.. dah banyak sangat join, teman dah lupaaa.. hak3.. dah tua gini.. memory lost! hu2..

Ok lah, kali ni teman nak citer pasal teman bersama hubby ke HK baru2 ni, baru tak baru juga lea..pada tarikh 7(mlm)hingga10 Disember 2013 hari tu..citer serba sedikit lea apa yang patut..(ada yg nak baca ke?)

Ekceli takde menda nak diceritakan perihal gi HK hari tu, sebab takde yang best, tau nape? sebab bila pergi tempat supplier (bisnes hubby) maka xde menda yang leh di share disini, hu3.. rahsia kerajaan... alahai.. tapi takpe.. ada lagi entri teman leh share pasal travel kami hari tu.. heee..(travel lea sangattt.. ekceli lawatan bisnes hubby je kot..hu3)..Ni teman nak citer pasal sorang Pak Arab tu haa.. cer tengok gambo bawah ni..
hi3.. Hamboiihh.. nak letak gambo yang lawa2 aje yea! 
ekceli Pak Arab tu tua lagi dari yang ni.yea... hi3..
 hu3.. Teringat teman masa di hotel hari tu, ada seorang Pak Arab menegur teman dengan dengan perkataan satu patah apa pun teman tak faham, bunyi nya memang Arab2 lea of coz kann.. tapi memang sungguhlah teman tak paham walau sebutir pun..dia tanya apa entah kat teman, yg teman lak dah terpinga2 fikir apa dia cakap..hubby lak macam takmo tolong jawab kan,sebab dia ingat teman faham..walhal cakap Arab tuuu..

last2 dia pun speaking English.. "Im Sorry..Are You Arabic Girl"? From Arab? pastu teman sambil senyum-senyum leret teman menjawab "Ooooooo..(panjang O nya) No, actually i am from Malaysia".. pastu Pak Arab sambil dia tunjuk muka dia dan buat gerakan bulatan kat muka dia, dia cakap lagi, "Your Face Like Arabic Girl" hu3.. hubby miaw2 teman pandang teman dan senyum.. pastu hubby pun cakap memang ramai yang kata macam tu.. cisssss.. menokok tambah lak hubby teman ni.. Pak Arab tu ngangguk2 kepala dia tanda setuju dengan apa hubby teman cakap tu. aishhhh.. sabo jelah

ABBY ABADI PENGASAS PINKISH BEAUTY COSMETIC?


Wahhh.. macam tak percaya jea rupa2nya produk Pinkish Beauty yang Famous tu Pengasasnya adalah seorang pelakon/penyanyi yang dikenali ramai iaitu Abby Abadi.. Selama ni Abby Abadi senyap jea tak nak tonjolkan diri, teman pun tertanya2 gak.. produk Pinkish Beauty ni sape pengasasnya kan.. sebab dah popular sangat produk ni..memang terbaikk.. ramai kawan2 teman pakai produk ni, muka diorang glowing dan cerah..kulit muka diorang lembap jea..bersih jea..memang Natural Beauty jadinya bila pakai produk ni..
 
Cantik sangat2 kan..tak payah pakai bedak pun dah cantik..macam Abby Abadi pun tengoklea sekarang ni, makeup nipis jea kan.. dia pakai produk Pinkish Beauty la tu.. memang cun wooo.. Dari produk yang sikit, lama2 jadi banyak.. dan sekarang dah ada bermacam2 dah produk baru yang Pinkish Beauty keluarkan.. 
 
Wah.. makin laris nampaknya jenama Pinkish Beauty ni kan.. apa2 pun, bagi yang belum mengenali produk ni, jom try nak! kalau berminat nak mencuba, boleh lea tengok senarai pengedar dibawah, kot ada yang berdekatan dengan kawasan umah korang, leh COD jea kan.. jimat duit pos.. kan senanggg.. =)
Heee.. saja tempek gambo ni, sebab suka sangat nengok gambo ni.. sweet jea.. Abby n Memey dah berbaik.. Abby pun dah kawen, dah jadi Pengasas Produk Femes lak tu.. semoga Murah rezeki dan ditabahkan hati menghadapi dugaan Haters yang tak habis2 nak menjatuhkan beliau.. teman bukan peminat Abby, tapi teman tak suka baca komen2 jelek dari haters2 yang singgah di FB beliau.. paling pelik dan hairan, Haters tu boleh plak komen guna akaun FB palsu.. bukan ke penakut namanya tu? kalau berani cuba le tonjolkan diri sebenar, baru fair kan.. hu3.. teman ni memang tak suka tengok orang di buli.. kang teman jadi macam NI kang.. haaa.. macam apa tau? haaa.. kalau nak tau klik sini-->Itu Moon La Bodoh

aishh.. termelalut lea plak teman ni yea.. apa2 pun, jom nengok senarai Pengedar-Pengedar sah untuk korang contact kalau berminat dengan produk ni..jangan risau..produk ni memang  bagus.. heee....

✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
HUBUNGI PINKISH TEAMs YANG SAH DISENARAI NAMA DIBAWAH.
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

Setiap bulan hasil pembelian dari SAHABAT amat kami hargai dan 

beberapa % hasil jualan akan disalurkan kepada yg memerlukan.

INSHA ALLAH 

BRUNEI
Mdm Belle Brunei, Darul Salam +673 715 7797 
Cik Sulistyowati Kuala Belait, Brunei+673-8148783 

SELANGOR 
Pn Suriawatty bt Solikan Banting 012 672 3619 
Cik Intan Wazlin bt Abdul Wahab Klang 016 204 8006 
Cik Khadijah Mahfar bt Adib Batu Caves 019 640 1156 
Cik Syafarina bt Safei Shah Alam 019 359 8447 
En Mohammad Zamzam bin Zainuddin Gombak(UIAM) 013 253 2320 
Pn Ainna Izwah bt Nasfuddin Ampang 018 236 1717 
Pn Sharifah Rohani bt Ahmad Rawang 014 726 3909 
Pn Suhaili bt Mahmod Teluk Panglima Garang 012 722 6285/013 712 8040 
Pn Hasniyati bt Hashim Seri Kembangan  012 477 1860 
Pn Alimi bt Othman Damansara 013 348 7530/ 011 285 09986 

Cik Zalina bt Alkap  Kelana Jaya 012 377 2440

WILAYAH PERSEKUTUAN
Cik Norhamizah Bt Jamian Jalan Tun Razak 019 715 3002
Pn Norzilawati Zainal Jalan Ipoh 012 696 2490
Cik Faeszah bt Isa Kg. Datuk Keramat 019 338 7129 
Cik Farahana Bt Isa Bandar Sri Permaisuri 012 338 9017
Pn Shahidah bt Salban  Putrajaya  017 725 0411
Noraini bt Abd Malim Jalan Melati Utama, Setapak 019 989 0777


NEGERI SEMBILAN
Pn Norshafiza bt Md Isa (ayylaa)Seremban 013 351 8900

JOHOR
Pn Martasha bt Rosman Pasir Gudang 017 612 2830
Pn Zarazillah bt Zakaria Taman Setia Tropika 019 595 9181
Cik Norazlinja bt Jamaluddin Mersing 019 790 8979
Pn Norasmawati bt Mohd Nor  Segamat 019 783 0830

PERAK
Pn Hamidah bt Abdul Majid  Seri Manjung, Lumut  013 520 7484

KEDAH 
Cik Hasniza bt Muslim (zabeauty produk) Yan 017 565 0514
Pn Nurul Assa'adatul Shahida bt Osman Jitra 012 575 5237


TERENGGANU
Pn Suhartini bt Abu Bakar Jalan Seberang Takir 017 970 7107
RZ TUAH ENT Kuala Terengganu 014 822 8905


KELANTAN 
Cik Fatin Amirah bt Ariffin Wakaf Che Yeh  013 231 0133 
Cik Nik Fathanah bt Nik Othman Tanah Merah 019 930 2617
Cik W.Farhana bt W. Halim Kubang Kerian 017 682 7504
Cik Rozalieyla bt Ab.Kadir  Pasir Puteh 011-293 79544/017 973 4567

PAHANG 
Cik Yusliza bt Mohd Yusof Jerantut 012 659 9259 

SABAH 
Pn Nurshafiqa Jos bt Adullah Sembulan Kota Kinabalu  016 414 3327
Cik Sofina bt Yussoff Labuan  013 655 2861
Pn Justina bt Santi Papar 017 817 9728.
Cik Norsyakirah bt Abdullah Taman Luyang Perdana,  Kota Kinabalu 016 352 0896
Ms Emilia Ita Penampang  017 814 6100

SARAWAK
Ms Evelyn Yieng Kuching 016 808 9610
Cik Nuramanina Hassyyaty bt Sabtu Limbang +6738120297 
Pn Hjh Mas Lailawati bt Hj Mohidi Limbang +6738821961
Pn Irmiza bt Ahmat Maxis Centre Miri 017 808 0140
Ms Louisiana Louis Betong, 013 816 8473

19 Disember 2013

BLOG TENGKUBUTANG DI REVIEW OLEH IMAN ZAKARIA

heeee.. asyik buat entri penghargaan jea teman ni yea.. heee.. bukan apa.. dah asyik tangguh2, sampai terlupa nak buat entri ucapan terima kasih buat sponsor2 dan penganjur2 Giveaway yang teman udah menang.. rasa macam tak best pulak kalau tak buat entri untuk kredit kepada diorang kan.. so, teman gagahkan jugak abeskan dalam satu hari ni.. itupun siap buat autopublish jea.. siap ukur jarak masa bila yang sesuai untuk publish entri2 penghargaan semua tu.. hope para sponsor/penganjur suka lea hendaknye yea.. 

haaaa.. ni ada lagi satu Giveaway yang teman menang.. Mega Giveaway by Iman Zakaria tapi ini bukan barangan la yea.. ini hadiah Blog Review by Iman Zakaria, besttt.. teman suka dapat hadiah macam ni, sebab dari situ kita tahu apa kekurangan dan kelebihan blog kita, kalau tengok dari mata sendiri memang tak nampak cacat cela nya.. ha3.. wlu pun ada sikit2 (banyak kottt) tapi pejam mata tak mau ngaku.. ha3.. sebab tu kita perlu dengan pendapat orang lain tentang blog kita.. So, teman puas hati Blog teman di review.. tQ Iman Zakaria

Pssst: November pun bulan Murah Rezeki nampaknya.. heeee.... Disember taktau lagi.. moga Allah murahkan rezeki teman dan suami.. aminnn...

HADIAH SHAWL DARI WIRDA JAMALUDDIN

Terima pada 27/11/2013 kalau tak silap teman laa.. sebab kat sampul tu bertarikh 26/11/2013 dan Wirda Jamaluddin pun ada pm kat FB kata nak post hari tu.. heeee.. tak ingat tarikh, tapi dalam bulan Nov gak lea... hee.. tq yea Wirda, ada blog tak? leh teman kredit kan ke sana sekali (baiknya tengkubutang nii..he2)
 
Shawl dibungkus rapi.. heee.. tQ.. =)
 
1st time dapat Shawl, dan 1st time gak dapat corak Tribal.. i likeee.. dah pakai masa gi HK hari tu.. hee.. jauh Shawl ni berjalan kan, siap naik kapal Trobang lagi dia yea.. kikikikiki.. Wirda ni orang Perak gak tau.. hee.. sembang loghat perak kami hari tu.. kikiki.. satu kampung kita yeaaa.. heeeeee...thanx again tau!
He3.. atas permintaan Wirda Jamaluddin, teman upload gambo ni.. lawo tudung ni! suka! tQ! he2..

Blog Wirda Jamaluddin - jom singgah!

MENANG HADIAH GEMPAK GIVEAWAY RED DELIMA.COM

Menang Hadiah 
Gempak Giveaway Red Delima 
Ekceli la kan.. hadiah ni pun dah lama sangat teman terima, bayangkan pengumuman pemenang pun 4 November hari tu kan.. hu2.. sekarang dah bulan Disember.. seingat teman la kan, hadiah ni cepat jea sampai ke teman, lepas bagi detail jea.. tunggu dua tiga hari, barang sampai umah.. memang terbaek.. cepat! 

Rasanya teman terima barang ni pada 15 November 2013, itupun Serahan Kali Kedua gak sebab masa posmen mai, teman xde kat umah, gi ngepos barang customer gak masa tu.. hu3.. mana lea teman nak ngejornya, bukan kita tau time yang betul posmen tu mai kan.. kadang pagi, kadang tengahari, kadang petang nak ke senja baru mai.. ikut suka deme lea kann.. maleh teman nak ngikut sangat.. teman pun ada koje nak kena settle kan.. nak nunggu deme memang penat lea, apa pun tak leh gerak.. hu3.. apa2 pun thank you to Red Delima.com.. sape2 nak beli barang kat sini, silalah singgah n jenguk2 yea! macam2 adaaa...!!
heee.. macam biasa, mesti ada dia ni nak enterframe jugok... adeh..
 
 Butang ni perasan beg ni nak bagi ke dia kottt.. aishhhh.. tolonglahh...
he2.. moh baca sikit Note yang disertakan sekali ni.. =)
 
dalam bungkus lagi dah nampak kaler kegemaran hubby teman ni.. 
hitam merah kelabu.. perghhh..
 
 snap lagi lebih jelas.. heeee... tapi beg ni kecik, teman xpasti untuk orang dewasa or untuk budak2.. 
kalau untuk budak2.. teman simpan untuk anak2 nanti.. heeee.. Aminnn..
Banner Gempak Giveaway Red Delima.com yang teman join kat Blog Nabilabiela.com.. 

HAPPY BESDAY ZAZA (UCAPAN VERSI BLOG LEA PULAK.. HEEEE

hee.. terlupa sangat2 nak buat entri yang ni, yang ni ditujukan khas buat Blogger Zaza, sebab Besday dia kelmarin (17/12/2013) .. dah wish kat FB dengan menyertakan gambo katon kat atas ni..rupa2nya Zaza buat entri lak dengan memasukkan gambo katon teman ni sekali dalam entri tu.. hu3.. tQ yunk.. saja2 lukis untuk kawan2.. nak plak time besday Zaza, terus spontan tangan tu rajin nak conteng2.. 

heee.. apa2 pun moga Zaza happy di hari Besday zaza kali ni yea.. siap dapat Digital Potrait lagi dari Blogger Zakie Azid.. bertuah tuu.. heee.. apa2 pun teman tau Zaza akan semakin dewasa, dan semakin tabah menempuhi liku2 kehidupan dari satu fasa ke satu fasa yang lain akan datang.. Selamat Hari Lahir, Happy Birthday to you yunk!heee.. ok lah.. ini saja buat kali ni.. nak taip panjang2 pinggang dah sakit ni,hu2

Hadiah Fridge Magnet dari Blogger Zarena Heeney dan Adriana Syaz

heee.. teman dapat hadiah Fridge Magnet (FM) ni pada 19/11/2013 (isnin) kalau taksilap teman lea.. lupa nak check peti box, agaknya dah sampai awal lagi taktau lea pulak kan.. tarikh sampul tu Blogger Zarena Heeney tulis 15/11/2013(khamis).. boleh jadi gak Jumaat tu dah sampai.. heee.. apa2pun.. tQ sangat2 yea.. i like.. Opss.. lupa lak nak citer hadiah untuk apa ni, heee.. ini sebenarnya hadiah sebab menjadi Pengomen Tegar blog Zarena Heeney.. hee..so.. sape2 yang suka kumpul FM ni, boleh lea rajin2 komen di Blog beliau yea.. klik jea kat nama2 Zarena Heeney yang teman dan bold kan atas ni..singgah dan komen yea! 
 
Omey kannn!!
 
siap letak kat Fridge.. tapi pastu cabot balik sebab terbaca artikel pasal keburukan letak FM kat Fridge.. hu2.. tapi xtau betul ke tak artikel tu, kebarangkalian tu ada.. tapi teman rasa elok teman elakkan menda2 yang teman rasa ragu kan.. hu2.. nak tau pasal ni?? KLIK SINI--->BAHAYA FRIDGE MAGNET tapi, kalau takleh letak kat Fridge tak semestinya teman nak STOP ngumpul kan.. heee.. lagi2 nak ngumpul adalah! kebetulan, hubby teman pun banyak jugak kumpul FM ni, so.. teman curik dia punya.. ekekekekek
Ni hubby teman punyaaa.. teman punya baru 1 tu jea sebenonya.. heee..
 
haaaa.. jeng jeng jeng.. tiba2 dapat pulak arahan suruh bagi alamat n detail untuk pengeposan hadiah.. hu2.. sape tu yang bagi arahan tu? heee.. ekceli bukan arahan, tapi inform dari sponsor Giveaway apa yea? tak ingat.. yang teman ingat sponsornya jea.. iaitu Blogger Adriana Syaz, kalau Adriana Syaz ingat leh bagi tau tak GA apa yea? teman lupa sangat sebab dah banyak sangat join.. sorry tau.. hu2.. nak tau gak GA apa sebab nak kredit kan ke penganjur tu.. hee.. tQ yea Adriana Syaz, jasamu amat ku kenang.. 
Tu diaaaaaaaaa.. siap bear hubby miaw2 pun nyebok ditempekkan dalam gambo ni yea.. kikikiki... xpelea.. bear cumey kan.. heee.. tengok, cumey jea bas bolat Double Dekker tu kan.. haaa.. kalau korang perasan, FM tu bertulis Melaka gak kan? So, teman udah dapat dua FM dari Melaka.. yeayyy.. tQ sangat!! suka!!

Terkini!!! Syasya Solero Feat Erry Putra

Terkini!!! Syasya Solero Feat Erry Putra
Syasya Solero Feat Erry Putra
Alahai.. sweetnya Syasya ni, suka nengok dia senyum.. manis lea senyuman dia tu.. haaa.. lagi satu, teman ni memang minat nengok Erry Putra tu berlakon, sweet jea dia kan.. suara dia pun memang sedap.. lagu terbaru ni pun best suara dia.. alahai.. femes lea Syasya Solero pasni yea.. suara dia lembut jea kan? hu2.. tak kisahlea yunk..janji pandai jaga diri yea.. dunia hiburan tu banyak pancarobanya tau..so,berhati2 dan atur langkah tu dengan betul, hokeh ..(cewah.. nak nasihatkan anak orang plak yea.. )ok.. jom layan video ni..

CORAT CORET SEBELUM FLY HARI TU(7-11DIS2013)

 
hu3.. hari ni teman sekadar nak share cerita bergambor je buleh? (buleh caya ke ni.. kang tengok2 taip panjang lebor gak yeaa.. ekekekek) haaa.. entri kali ni memang nak citer sikittttt jea.. tak banyak.. sikittt jerkk... ha2.. ok lah,kita mulakan yang ni dulu, gambo kat atas ni ialah botol kecik yang hubby teman belikan untuk isi syampu2 dan sabun2 teman.. untuk teman sorang jea sebab hubby teman kulit normal jea.. xdea alergi2 macam teman ni haaa, dia leh pakai hotel punya sabun jea.... 

macam teman ni lak, alergi.. kulit ngada2.. tak bole campur sabun macam2.. nanti jadi gatal2 dan merah2.. tak lalu menggaru la dol... hu3..tapi botol2 ni teman tak boh dalam hand luggage, just boh dalam beg troli tu jea.. sebab tak lepas bawak masuk flight kang.. baik jangan dibuattt.. hu3.. walaupun tak berapa mahal menda dalam botol ni, tapi kalau takde nanti teman lak menggaru2 pakai sabun n syampu hotel.. aiyakkk.. tak rela teman menggaru macam nyet2..
 
Heeeee.. hari tu teman ada tanya2 gak kat Facebook (KLIK SINI), boleh ke bawak McD makan dalam Flight? hu3.. ramai yang respon kata tak boleh, ada jugak yang kata boleh.. ada jugakkkk yang kata curi2 bawak masuk OK jea.. heee.. teman n hubby lak memang teringin nak makan McD dalam flight.. tak lalu nak makan Nasi Lemak Pak Nassier aje tiap kali fly kan.. pergi makan Nasi Lemak, balik pun makan Nasi Lemak.. lama2 muka pun dah macam Nasi lemak.. ekekekek.. Opsss.. sambung lik citer, 
 
Maka kami pun amik keputusan makn disitu ajelah, senang.. beres.. takde nak kecut perut takut kena tahan ke apa kan,selamat jiwa raga.. hu3.. teman pun apa lagi.. kuo kan henfon, terus snap gambo.. ngeh3.. laju je kann.. saja gataiii.. 
lupa lak, hari tu kami order OrangeMcFizz x2,Prosperity Burger x2,AppplePie x2, 
yang gulung2 tu x 2 gak.. haa.. total semua RM41.55 
  tapi Apple Pie tu tak kena dengan tekak teman, so bagi kat hubby jea abeskan.. hu3.. 
kesian dia termengah2 nak abeskan.. kekenyangan melampau terus dia..hik3
ni teman punyaaa.. teman tak taruk apa2 sos tambahan dah, terus ngap jea..hee
 
 ni hubby teman punya, dia suka buka dulu pastu taruk sos2 lain buat tambah2 perisa..
Opsss.. ha2.. korang nampak ke gambo apa ni? hi3.. 
sempat jugak teman curik2 snap gambo anak patung tupai entah sape punya tu.. 
hu3.. bantal untuk tido dalam flight la tuu apa lagi kann.. hik3
haa.. dah dalam Flight dah, Makan time!! huu.. tapi tak rasa nak makan punn..
 huk2..kannn.. hubby dah tempah sekali dengan tiket flight, makan ajelahh.. 
tapi teman tak makan pun, sebab perut meragam masa tu.. tak sihat.. maka teman tapau jea dulu,sampai hotel nanti kalau lapo, baru ngapp..walaupun dah sejuk Nasi nya,tapi bolehlah..asalkan perut terisi kan..
 
yang ni Green Tea, tak pernah2 minum.. tiba2 rasa nak minum sebab ada terbaca Teh elok untuk sakit perut.. (eh.. yeke? hu3) teman pun hirup.. tawar gilerrrrr..memang Green Tea tak bubuh gula ke???
terlalu kat suatu kawasan tu, nampak lea menda ni, terus tertoleh2.. hubby teman perasan teman tertoleh2.. dia tanya.. nak ke? heeeeeeeeeee... apa lagi.. jawab teman Nakkkkkkkkkkkkkk!! dapat lea dua ketul! he2

18 Disember 2013

EPHYRA DAH SAMPAI.. YEAY!!

Teman join Giveaway dari Blog Blogger Mia hari tu, saja cuba2 nasib n support Giveaway Blogger Mia yang Best tu, heee.. tengok2 rezeki Menang Hadiah Ephyra ni lak.. rezeki bulan November boleh tahan jugak.. fuhh.. syukur Alhamdulillah.. heee.. sepatutnya barang dah sampai Jumaat lepas(13/12/2013), tapi teman lak tak dengo Posmen panggil.. (suara macam semut mana taknya..kui3) last2 terpaksa lea call Poslaju untuk buat Serahan Kedua, hu2.. semalam (17/12/2013) baru dapat barangnya.. yeay!! akhirnyaa.. 
 
Teman menang no. 7, dapat hadiah 1 kotak Ephyra (10 sachets) bernilai RM 68, Kalau ikut apa yang tertulis pada entri pengumuman Pemenang Giveaway tersebut, Blogger Mia ada menyatakan Tugasan Kedua bagi pemenang ke 4-25, iaitu Dikehendaki untuk membuat entri review selepas 10 hari minum Ephyra. dan Kongsikan pengalaman dan perubahan yang di alami. hu2.. tapi teman tak start minum lagi, sebab sekarang masih demam.. kalau demam2 boleh tak minum Ephra ni yea? ada sape2 tau? meh share dengan teman.. hu2.. gambo dah letak sini awal2.. takpelea.. nanti teman amik gambo lain.. heeee..
tengok dari luar memang terasa macam nak start minum jea menda ni.. tapi masih lagi sabo.. hee.. nak tunggu badan betul2 sihat dulu.. boleh ke lambat2 hantar review yea Blogger Mia? ada tarikh tutup ke?

FELT CRAFT PLUSHIES DAH DITERIMA.. CUTE GILER!!

Tadaaa.. Hadiah Giveaway dari Aesya Zealous dah sampeiii.. lama dah, hari Sabtu yang lepas2.. heee.. 7.12.2013 (Sabtu) iaitu hari teman n hubby nak berangkat ke airport hari tu.. posmen ketuk pintu dan teman macam leh agak apa hadiahnya sebab dah di inform oleh sponsor Giveaway ni 2 hari yang lepas.. kikiki.. bila dapat jea terus buka, dan terus terlompat2 hepii.. sebab sukaa sangat menda2 cute ni.. alahai.. berbunga2 hati teman ni.. heee.. sampai berkobar2 dalam flight berangan lea konon, balik Malaysia nak update entri laju2 pasal ni.. ha3.. last2 teman sampai jea Malaysia tersadai kepenatan mencuci umah yang asyemm dengan wangian dan yellow liquid hasil dari bulus dua ekor tu, Butang n Oyen.. hu2.. KLIK SINI
Balik ke Malaysia cuaca berubah ke suhu Malaysia lea pulok kan.. tak sama dengan cuaca sejuk di HK, maka demam pun mula lea berperingkat2 nak menjengah.. mula2 Batuk, pastu selsema, pastu mata pedih n panas, badan panas.. tekak sakit.. haaaa.. kepala pening.. dan pakej terus demam sampai ke hari ni (18/12/2013-Rabu). Masa tengah snap gambo ni, teman masih lagi demam.. tido malam tak lena sebab badan panas n hidung tersumbat.. buka aircond pun badan still rasa panas, panas dalam badan agaknya..

Aishhh.. bukan itu yang teman nak citer yang benonya.. heee.. teman nak citer pasal hadiah Giveaway yang teman terima ni haa.. hari tu teman ada join Special Giveaway by Misz Nadea (klik yea), pastu teman menang lak FELT CRAFT PLUSHIES ni.. sebelum ni tak tau pun apa menda Plushies tu, pastu godek punya godek Sponsor punya FB dan Blog dia.. maka terjumpalah gambo FELT CRAFT PLUSHIES di FB dia.. perghh.. memang suka gilerr la punnn.. terus PM bagi detail semua (laju jea kan!) 

Pastu dia mintak bagi masa sikit dia nak post sebab dia tengah bz exam ke apa ntah.. lupa lak teman, teman x kisah pun.. sebab dia respon.. lain lea kalau dia senyap jea kan... heee.. pastu, tunggu punya tunggu akhirnya dapat.. bukan 1.. tapi 3 beb.. dengan tambahan burung 2 ekor lak tu.. yeayyy!! giler2 sukaa!! tQ sangat2 yea Aesya Zealous!! walauapapun.. teman rasa berbaloi menunggu lama.. heee.. thanx again! sape yang berminat nak order Plushies ni, leh lea tanya2 kat Blogger Aesya Zealous ni yea (klik2).. ni lak Facebook Aesya dan FanPage Aesya klik2 yea.. add dan LIKE sekali.. .. heee..
tengokkkk.. tak boleh nak privasi sikittt.. dia pun nak enterframe gakk.. aiyooo..
heee.. Bear tu pemberian Hubby teman masa zaman bercintan cintun dulu, 
haruslah mau letak dalam entri gak.. kikikiki
Kesayanganku... lupa lak.. FM tu dari Adriana Syaz.. 
hee.. nanti nak buat entri lain lak.. 

Apa2 pun tQ jugak buat Blogger Nadia yang anjurkan Giveaway ni.. 
thanx a lot yunk! klik sini untuk LIKE Fanpage Nadia..

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New