Nuff

07 Mei 2014

BUKAN KERANA TAKUT KEPADA ISTERI DAN BUKAN KERANA MENGHINA SUAMI



HARGAI SUAMI KITA..


::: bangga lah jika suami anda boleh drive anda ke mana saja anda nak pegi, banggalah kalau suami anda boleh menyapu sampah, tolong anda masak, tolong anda jaga anak, basuh berak anak, tukarkan pampers anak. RAMAI WANITA YG CEMBURU DAN INGIN MEMILIKI SUAMI SEPERTI SUAMI ANDA. 

Suami anda buat semua tu bukan kerana dia takut, bukan kerana dia hina atau kerana kita menghina dia, tapi dia buat semua tu KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA. 
(sama ada suami kita sedar atau tak yg dia mencontohi Rasulullah SAW atau memang dah di didik oleh ibu-ibu mereka mengenai akhlak terpuji Rasulullah saw ini)

HARGAI LAH SEADA-ADANYA SUAMI ANDA, PUJILAH SEIKHLAS HATI, nak puji dalam Facebook ker, dalam surat khabar ker, dalam tv ker, pujilah. itu cara masing-masing. BIARLAH ORANG NAK KATA "MACAM DIA SORANG ADA SUAMI" DAN BIAR LAH ORANG NAK KATA APA SAJA. SUAMI ANDA, BUKAN SUAMI ORANG LAIN. Asalkan anda tidak memuji suami orang lain, kang jadi kes plak betul? betul?

tahukah anda::

(1) Suami yang mencuci baju sendiri bukan kerana ingin menyenangkan isterinya, bukan kerana takut tangan isteri menjadi kasar, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

(2) Suami tidak bersuara keras pada isteri bukan kerana takut dengan isterinya akan marah dan pergi dari rumah, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

(3) Suami sabar dan diam ketika isteri menuntut hal-hal di luar batas kemampuannya bukan kerana takut ditinggalkan sang isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

(4) Suami tersenyum melihat isterinya cemburu kepada perempuan lain bukan kerana takut kepada isterinya, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

(5) Suami memakan makanan isterinya yang masin atau pun yang keras bukan kerana mencuba romantis di depan isteri, tapi KERANA Rasulullah SAW MENGHARGAI MASAKAN ISTERINYA.

(6) Suami mengumpulkan sejumlah dana untuk disimpan isteri bukan kerana bodoh dalam mengatur kewangan, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

(7) Suami merawat anak-anak kecil ketika mereka sakit bukan kerana mereka sesuai jadi perawat peribadi, tapi KERANA Rasulullah SAW MELAKUKANNYA.

:: JANGAN AMBIK KESEMPATAN PLAK BILA SUAMI DAH RAJIN TOLONG KITA DALAM HAL RUMAH TANGGA. BERSYUKUR LAH SUAMI NAK TOLONG YEA 
::: mana yg tak faham bahasa melayu ni boleh cari translator untuk translatekan. boleh kita didik suami kita perlahan-lahan, contoh macam saya kahwin dengan foreigner, jadi saya selalu terangkan setiap perkara supaya lebih persefahaman dalam rumah tangga. Selamat beramal 

Back to sunnah, JOM SELAWAT KE ATAS NABI MUHAMMAD SAW
(sumber - FB Yuyu Rasid yang cantikk)
I Love U Miaw2 Cyg.. 

TAHAP MENDIDIK ANAK-ANAK MENGIKUT SUNAH RASULULLAH

Untuk tatapan sahabat2 teman yang telah menjadi ibu dan bakl menjadi ibu.. juga untuk menambahkan ilmu buat diri teman sendiri walaupun masa yang dinantikan untuk menjadi ibu belum menjelma lagi.. Aminn.. doakan teman agar dapat menjadi seperti ibu2 yang penyayang seperti korang yea.. heee.. Aaminnnn...

DOA SEBELUM MEMULAKAN KERJA


 

Doa Memulakan Hari
"Ya Allah ! Ya Tuhan kami,
Pada hari ini, kami menadah tangan memohon restu perkenan daripadaMu, jadikanlah hari ini hari kebaikan bagi kami, hari kesinambungan untuk kami mengejar dan memperjuangkan cita-cita murni
kami.”

“Sesungguhnya Ya Allah!, jadikanlah hari ini hari bagi kami mengorak langkah, berhijrah dari sudut yang baik kepada yang lebih baik, dari insan yang lemah kepada insan yang kamil dan dari tingkah laku yang kurang baik kepada yang baik dan daripada tingkah laku yang baik kepada yang lebih baik.”

“Ya Allah! Engkau jadikanlah segala tugas yang telah dan yang akan kami laksanakan sebagai suatu ibadah kepada Mu jua. Kami bersyukur ke hadratMu Ya Allah!, kerana diberi masa untuk terus
hidup, menerokai alam yang penuh dengan khazanah yang engkau ciptakan untuk kami memikir dan mengambil ikhtibar di atas KeagunganMu. Jadikanlah penghidupan kami ini sebagai suatu penghidupan yang penuh keimanan dan ketakwaan kepadaMu Ya Allah.”

“Ya Allah ! Ya Rohman! Ya Rohim!
Engkau satukanlah hati-hati kami, agar kami dapat bekerja dengan jiwa yang bersatu-padu, hormat menghormati serta percaya mempercayai, berikanlah kami kekuatan tenaga dan akal fikiran juga kesabaran dalam menghadapi segala cabaran dan dugaan, pimpinkanlah kami agar kami tahu mensyukuri nikmat yang telah Engkau kurniakan kepada kami, juga pimpinkanlah kami ke atas melakukan perbuatan-perbuatan baik dan usaha-usaha yang murni yang Engkau redai serta masukkanlah kami ke dalam lingkungan hamba-hambaMu yang solihin iaitu dengan rahmatMu jua Ya Allah!”

“Ya Allah Ya Robbul Alamin !
Perkenankanlah kami untuk menuju ke arah petunjuk Engkau dan peliharalah kami daripada perkara-perkara yang menyebabkan kebodohan dan kerosakan diri kami sendiri, selamatkanlah kami daripada sifat-sifat keburukan hawa nafsu kerana ia adalah sejahat-jahat musuh. Lindungilah kami daripada kesesatan hati , kelalaian, kepapaan , kehinaan, kemalasan, beban hutang, kemiskinan dan segala sifat- sifat yang tidak Engkau redai seperti sifat lara yang sia-sia dan membuang masa.”

“Ya Allah!, Engkau perbaikilah kami di atas urusan agama kami yang menjadi sandaran segala urusan kami, engkau perbaikilah dunia kami yang menjadi tempat penghidupan kami, perbaikilah akhirat kami di mana kami akan dikembalikan. Ya Allah!, jadikanlah kehidupan kami sebagai tambatan setiap kebaikan untuk kami.”

"Ya Allah, aku memohon kepada-Mu kebaikan hari ini iaitu tercapai objektif atau matlamat pekerjaan,mendapat kemenangan terhadap musuh, mendapat cahaya memberi petunjuk ilmu dan pekerjaaan, mendapat berkat kemurahan rezeki yang halal lagi baik, mendapat hidayah agar tetap mengikut petunjuk dan menjauhi hawa nafsu dan aku berlindung kepada-Mu dari segala kejahatan yang ada pada hari ini dan segala kejahatan yang ada selepas hari ini."

PETUA KUALI BERKILAT!!




Ha2.. cara2 nak bagi kuali berkilat mcm kuali teman diatas.. ialah.. mula2 amik berus kuali tu, yang dawai tu.. pastu calit2 kat sabun mandi.. pastu gosokla kuali tu.. haaa.. korang mesti rasa teruja tengok hasilnya.. kuali berkilat macam cermin wehhh.,. ni petua dari my mother in law.. heee... cubalah!



06 Mei 2014

DOA UNTUK ANAK DIDALAM PERUT

Buat Rakan Blogger yang bakal menimang cahayamata.. heee.. Shiela Salim, Sya mimi, dan sesiapa saja lah.. meh baca ni untuk baby korang.. heee.. semoga selamat melahirkan baby yang comel dan sihat.. Aminn..

"Ya Allah peliharakanlah anakku selama ia berada didalam perutku, 
dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan, 
tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, 
penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit. 
Ya Allah rupakanlah dan bentukkanlah dia yang ada di dalam perutku dengan rupa yang baik, 
dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada Rasul-Mu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat. 
Ya Allah jadikanlah dia sihat yang sempurna, berakal dan pandai, alim dan beramal.
Ya Allah panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, 
baguskanlah suaranya untukmembaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad SAW, 
dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"..
amin

TAPAU CHICKEN GRILL UNTUK ABNG IPAR & HIS WIFE.. =)


Entri Sebelum ini--->Tetamu Special Dari Ipoh
Heee.. hari tu masa Cuti Hari Pekerja (1 Mei 2014) teman ada citer kan yang umah kami betul2 meriah hari tu dengan suara anak2 sedar yang riuh, dengan adik2 teman yang ngajak nyembang.. dengan suasana yang..... taktau nak cakap.. hepi sangat2 jumpa diorang semua.. yelah.. sekarang teman kan dah berjauhan dengan diorang.. so, bila nak jumpa pun time raya aje kan.. ni bila depa mai umah, memang terasa sangat2 hepi.. 

Alhamdulillah.. semuanya berjalan dengan lancar.. Opsss.. itu citer hari tu.. sekarang nak share jugak gambo yang kami tapau untuk abang ipar n his wife yang lovely tu.. heee.. sayangg diorangg.. diorang tu pemberi semangat kitorang jugak tau dalam memulakan bisnes dan buka kedai ni.. syukur.. kamai ada jugak sedara terdekat selain kakak ipar  (k.eida) teman yang teman pernah citer sebelum ni.. diorang memang terbaekk.. 

Apa2 pun, rasa hepi bila apa yang kami tapaukan untuk diorang hari tu buat diorang suka.. Aminn.. semoga hubungan kami labih rapat lagi akan datang.. aminn..

PENGORBANAN SEORANG AYAH

Cuba korang tengok gambar ni, kalau sekali perhati korang paham tak maksud gambar ni? hu2.. mula2 teman tak berapa faham.. tetapi bila terpandangkan seluar Lelaki dewasa tu yang berlobang2 baru teman faham maksud gambar ini, gambar diatas menunjukkan pengorbanan & kasih syg seorang ayah kepada ank nya.. tengok seluar ayah dan seluar anak.. seluar anak koyak jadi ayah tak ada duit nak beli baru so, ayh ambil kain dari seluarnya dan tampal kat seluar anaknya. lebih kurang macam tu lea, biar miskin harta asal tidak miskin ilmu. biar miskin di dunia InsyaAllah akan kaya di akhirat.. miskin itu ujian kaya itu pun ujian. kaya itu ujian melalui nikmat..

Note : Siapa pun dia...dia ialah ayah kita..biar buruk pada pndngan orang...ayah orang yang membawa kita melihat dunia ini..

05 Mei 2014

Aura Pagi: Mengapa Usahawan Berjaya Bangun Di Awal Pagi

Bangun Awal Pagi
Baca Doa Bangun Tidur

Apabila menjalankan perniagaan, ia mungkin kelihatan seperti waktu sehari tidak pernah mencukupi. Waktu pagi jarang digunakan untuk aktiviti, dan mungkin ini boleh menjadi kunci bagi meningkatkan produktiviti anda.
Artikel lain berkaitan
Ho2.. hari ni mood motivasi le pulokk.. nak citer pasal bangun awal pagi.. hu2.. ekceli teman ni bersetujulah sangat dengan artikel dari Blog Dr Azizan Osman ni.. kerana apabila kita memulakan hari kita seawal yang boleh, ada bermacam2 kerja atau aktiviti yang boleh kita lakukan.. hu2.. tapi jangan pulak tido lewat yea.. pastikan tido kena awal gak.. baru badan bertenaga nak mulakan hari yg awal.. kalau tido lewat nanti bangun pulak awal.. kemungkinan dapat sakit lain lak.. dah tak cukup tido la katakan kannn.. errr.. mcm teman lea pulak rasanya.. apa2 pun.. jom baca artikel bawah ni sama2 ok..
Selama 15 tahun, Presiden Starbucks Michelle Gaas telah menetapkan jam loceng beliau pada pukul 4.30 pagi untuk aktiviti berjogging. Gretchen Ruben, penulis popular “The Happiness Project” (Harper Perennial, 2011) akan bangun pada pukul 6 pagi dan bekerja selama satu jam sebelum keluarganya bangun dari tidur. Pakar pengurusan masa, Laura Vanderkam telah menekankan kelebihan bangun awal pagi dan bagaimana menggunakan masa pagi ini dengan lebih cekap lagi di dalam buku penulisan beliau “What The Most Successful People Do Before Breakfast” (Portfolio Trade, 2013). Berikut adalah beberapa kelebihan bangun di awal pagi.


Kemungkinan besar anda tidak akan menghadapi gangguan di waktu awal pagi
Seorang usahawan memenuhi masanya dengan cepat. Jika anda menunggu sehingga waktu petang atau malam bagi melakukan sesuatu yang manfaat diri sendiri seperti bersenam atau membaca, anda mungkin tidak akan dapat lakukannya. “Terdapat banyak halangan peribadi yang akan dihadapi dalam lingkungan pukul 4 petang. Waktu yang berkemungkinan kurang gangguan adalah di awal pagi pada pukul 6 pagi.” kata Vanderkam.

Anda mempunyai tekad yang lebih tinggi di awal pagi
Walaupun anda bukan seorang yang suka bangun pagi, anda mungkin akan merasa tekad yang lebih tinggi jika bangun di awal pagi berbanding waktu di sebelah petang. “Tekad anda umpama seperti otot manusia yang akan menjadi letih apabila digunakan secara berlebihan,” kata Vanderkam.

Bangun di awal pagi memberi peluang kepada anda untuk menetapkan tenaga positif bagi hari tersebut

Pernahkah anda menghadapi situasi di mana anda lupa untuk menetapkan waktu pada jam loceng atau terlupa menyediakan sarapan pagi buat anak-anak? Anda akan dapat rasakan bahawa dengan memulakan aktiviti awal pagi dalam keadaan negatif, ia boleh menjejaskan emosi serta produktiviti kerja sepanjang hari tersebut. Vanderkam memberitahu, dengan bangun di awal pagi, anda berpeluang memulakannya dengan mempunyai perasaan seperti orang berjaya (tenaga positif) dan mempengaruhi aktiviti harian dengan lebih produktif lagi.

Sumber : Dr Azizan Osman

JAWAPAN UNTUK EMOJI GAME : APO BONDO EH NI? : EPISOD 2

 Apo Bondo Eh Ni? - Android Apps on Google Play

JAWAPAN UNTUK APO BONDO EH NI?BAGI EPISOD 2

JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 1 : KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 2 : KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 3 : KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 4 : KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 5: KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 6 : KLIK SINI


  1. IBU JARI KAKI
  2. KITAR SEMULA
  3. PEPOHON CINTA
  4. PANDU LALU
  5. KALAU AKU KAYA
  6. KONVOKESYEN
  7. DIAM SERIBU BAHASA
  8. UBAT NYAMUK
  9. MAKANAN SEJUK BEKU
  10. MAJALAH TIGA
  11. KUNCI LORI
  12. MALAIKAT MAUT
  13. MAT JENIN
  14. LITAR PINTAS
  15. DORAEMON
  16. MUAT TURUN
  17. PISANG KAKI
  18. ZAINAL ABIDIN
  19. ANAK ANGKAT
  20. PERMATA HATI
  21. BINTANG BERKELIPAN
  22. CARTA LAGU
  23. EKUESTRIAN
  24. DUNIA JAM SEPULUH
  25. TAMPARAN WANITA
  26. TIKUS BAIKI LABU
  27. BERTEGUR SAPA
  28. INTAN PAYUNG
  29. TALIAN HAYAT
  30. WANG MUKA
  31. TIDUR MATI
  32. BINTANG KECIL
  33. HITAM LEGAM
  34. PESTA TANGLUNG
  35. AZHAR MANSOR
  36. MISAI KUCING
  37. HERBIVOR
  38. ILMU PELITA HIDUP
  39. MATA DUITAN
  40. SIRAP BANDUNG
  41. BULAN NAIK
  42. MAT KOOL
  43. MASTERCHEF MALAYSIA
  44. RAJIN
  45. TANGKAP BASAH
  46. KARYAWAN
  47. AYAM MADU
  48. PAYUNG TERJUN
  49. NOTA KAKI
  50. AYAM MASAK KICAP
  51. CETAK ROMPAK
  52. NELAYAN
  53. PECAH REKOD
  54. TUA CENDAWAN
  55. HARTA INTELEK
  56. HIDUNG BELANG
  57. PEPIJAT
  58. MAK ANDAM
  59. HALWA TELINGA
  60. PENCUCI MULUT
  61. MATA MATA
  62. KEPALA BATU
  63. SUTRADARA
  64. ROTI BOM
  65. SELALU BERTENGKAR
  66. KOPI KAPAL API
  67. BELANG TARUNG
  68. TELINGA KUALI
  69. BUDAK HINGUSAN
  70. BERTIH JAGUNG
  71. AISKRIM ROTI
  72. MALU MALU KUCING
  73. GERHANA SKA CINTA
  74. BUNYI GITAR
  75. BATU KARANG
  76. SETAHUN JAGUNG
  77. MAHSURI
  78. BUKIT NANAS
  79. SIARAN ULANGAN
  80. JALAN MATI
  81. AKUARIUM
  82. SENYUM MANIS
  83. KUIH BULAN
  84. BATU BERSURAT
  85. IRAMA MALAYSIA
  86. DUSUN BUAH
  87. SABUNG MENYABUNG
  88. KLIP VIDEO MUZIK
  89. TANDA TANYA
  90. MANDI KERBAU
  91. TUKAR HADIAH
  92. CARIAN PANTAS
  93. KAWAD KAKI
  94. SUSU KOTAK
  95. MELAKA
  96. SIMPUL MATI
  97. MATANG
  98. PINDAH RUMAH
  99. PEMBURU HARAM
  100. BENDERA PUTIH
  101. MINTA PERHATIAN
  102. BUAYA DARAT
  103. LAGU RASA SAYANG
  104. KUDA PADI
  105. PUTIH MELEPAK
  106. TONGKAT ALI
  107. HOSPITAL BAHAGIA
  108. NASI KUKUS
  109. MATA GANJARAN
  110. GENGGAM BARA API
  111. SENYUM KAMBING
  112. CAMERON HIGHLAND
  113. KEJATUHAN EKONOMI
  114. POS LAJU
  115. PESTA FLORA
  116. BUKU HUTANG
  117. PEKERJA KONTRAK
  118. MASA ITU EMAS
  119. KANTA LEKAP
  120. TALIAN FAKSIMILI
  121. HOT FM
  122. UPIN IPIN
  123. PIALA MONSUN
  124. RENANG BERIRAMA
  125. TILIK NASIB
  126. PENA MATA BULAT
  127. NOMBOR PLAT
  128. ROTI PINTAL
  129. IBU RATU HATIKU
  130. MATA AIR
  131. BUTA HATI
  132. JURUSOLEK
  133. NANGIS TAK BERLAGU
  134. SENIWATI
  135. OTAK UDANG
  136. HARI NATAL
  137. TENAGA NASIONAL
  138. CAKERA PADAT
  139. BSKL
  140. JURUKAMERA
  141. PETA DUNIA
  142. DILARANG MEROKOK
  143. TERANG BENDERANG
  144. AMBANK
  145. BEBOLA IKAN
  146. BATU API
  147. MENUSUK JIWA
  148. SOAL HATI
  149. DIGI
  150. DUIT PECAH
  151. RAKAN COP
  152. SEKAKI PAYUNG
  153. AMY MASTURA
  154. BOLING PADANG
  155. MENDUNG
  156. HARAP BALAS
  157. PENGUNDI HANTU
  158. PIJAK KEPALA
  159. TOUCH N GO
  160. MESEJ BERANTAI
  161. NASI JADI BUBUR
  162. MAT BUNGA
  163. GEJALA SOSIAL
  164. HARIMAU MALAYA
  165. PANGGILAN HANGIT
  166. JOHOR
  167. POLIGAMI
  168. LIDAH KELU
  169. SIPUT SEDUT
  170. BUNGA MANGGAR
  171. BERUANG KUTUB
  172. LIMAU MANDARIN
  173. MASAM MANIS
  174. UBAT KUAT
  175. LABU LABI
  176. TUNGGANG
  177. PEDAS
  178. NASI CAMPUR
  179. HADIAH MISTERI
  180. FLORA DAN FAUNA
  181. WARNA WARNI
  182. IKAN SALAI
  183. LAYAR MUTIARA
  184. TELEKOM MALAYSIA
  185. MASAM
  186. ARKITEK
  187. PLUSMILES
  188. HOSPITAL VETERINAR
  189. SEHATI BERDANSA
  190. BULAT HATI
  191. TIKUS MAKMAL
  192. MATA REDUP
  193. CAKERA LIUT
  194. PETI MEL SUARA
  195. MAJLIS PERASMIAN
  196. TELEFON BIMBIT
  197. KELUI
  198. POKOK SEMALU
  199. TAMAT SIARAN
  200. BULAN MADU
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 1 : KLIK SINI
JAWAPAN PENUH APO BONDO EH NI ? EPISOD 3 : KLIK SINI

04 Mei 2014

MENYAMBUT TETAMU SPECIAL DARI IPOH N KLANG

30 April 2014 --> 1 Mei 2014 (umah adik)
02 May 2014 --> 03 May 2014 (umah kami)

Hari Khamis malam sampai Sabtu kami bz sesaja, tapi hati rasa berbunga2 bila adik2 dari ipoh datang menjenguk kami di kedai dan siap bermalam di rumah kami.. aduhh.. hepinya dapat jumpa diorang.. dapat jumpa anak2 sedara yg ramai yg macam2 perangai.. sooo cuteee.. ha3.. rindu sgt dengan diorang.. memang nak sangat moment macam tu selalu.. hu3.. 

Haaa.. gambo atas tu adalah menu kami Jumaat malam Sabtu tu.. adik bongsu teman bersama isterinya datang bertandang ke rumah teman, dan satu keluarga lagi ialah adik perempuan teman yang kebetulan amik cuti gak hari tersebut, maka teman n hubby buat makan2 sikit untuk diorang.. ajak mai umah walaupun umah tak lea beso mana.. heee.. 

tapi Alhamdulillah.. kami happy.. sebab rindu punya pasal kan..  So, siang kami makan Ayam Penyet, malam lak kami bedal lea Chicken Grill hasil tangan my luvely hubby miaw2.. ha3.. Alhamdulillah.. rasa bahagia tengok diorang makan.. teman pun makan sekali.. aishhh.. abes diet teman.. wakakaka.. pasni kena diet balik nih.. 

EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA

EPHYRA UNTUK CANTIK SIHAT DAN BERTENAGA

Menjadi fenomena hangat masakini, kerana heboh diperkatakan akan keberkesanannya! Ramai pengguna yang dah cuba dan kagum dengan hasil yang menakjubkan. Pendek kata, memang jatuh cinta dengan EPHYRA, dan tak akan berpaling lagi!

Satu-satunya produk premium berkualiti tinggi khas untuk kecantikan kulit dan kesihatan dalaman, yang harus diminum oleh setiap orang, baik lelaki mahupun perempuan, yang bertindak dari dalaman, mencerahkan dan menyempurnakan kulit dari dalam, bukan saja untuk kulit muka, malah keseluruhan. EPHYRA sangat berkesan dalam mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. 

EPHYRA, produk keluaran bumiputera buatan Malaysia yang berkualiti tinggi dan dijamin HALAL oleh Jakim dan diiktiraf selamat oleh KKM. Dengan ramuan berkualiti premium yang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti kolagen ikan laut dalam, astaxanthin, acai beri, l-glutathione, gam akasia, serbuk tomato, bunga marigold dan acerolla cerry yang diimport dari seluruh dunia, dan dirumuskan di sini untuk menjaga tahap status selamat dan halal oleh badan JAKIM dan KKM di Malaysia, pastinya gabungan mantap yang memberikan 10 kali kuasa penyembuhan sel dalam badan, dan berupaya merangsang penjanaan sel-sel kulit baru, menyah toksin dalaman badan dan menyihatkan tubuh badan anda, serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan muda!

RUMUSAN TERHEBAT, 100% BERKESAN!
Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, menyihatkan dalaman anda, memberi tenaga berpanjangan, serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG TERSANGATLAH SEDAP!
Mendapat pujian dari ribuan pengguna, supplement paling sedap di pasaran!! Sekali minum, rasa nak minum berkali-kali! Berperisa Tutti Frutti bukan sahaja enak diminum tetapi penuh dengan pelbagai khasiat untuk cantik, sihat dan bertenaga dalam satu masa.



TANPA BAHAN TAMBAHAN
Disahkan HALAL oleh Jakim, dan SELAMAT oleh KKM. 100 % semulajadi dan selamat, tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.

KEISTIMEWAAN DAN KELEBIHAN EPHYRA 
  1. Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  2. 80% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2 hari
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  4. memulihkan kulit jerawat, berparut, kusam dan eczema
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  6. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  7. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  8. Menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
  9. Mengurangkan kadar kolesterol
  10. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  11. Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  12. Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
  13. Kempiskan perut buncit
  14. Melancarkan haid & hilangkan senggugut
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
  16. Mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
  17. Sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
  18. Meningkatkan kuantiti susu ibu
  19. Menjadi lebih bertenaga sepanjang hari
  20. Memulihkan masalah tumit merekah, kurangkan selulit
  21. Meningkatkan kualiti tidur
  22. Meningkatkan kesuburan
  23. Membantu memulihkan masalah cyst

EPHYRA SESUAI UNTUK 
  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahun ke atas)
  • Ibu menyusu dan hamil (5 bulan ke atas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan & kesihatan luar dan dalam
  • Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :
    1. Kulit berjerawat
    2. Kulit Berjeragat dan Berparut
    3. Eczema / Penyakit Kulit
    4. Gastrik / Masalah Usus
    5. Menurunkan Kolestrol
    6. Stress / Kemurungan / Ceria
    7. Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
    8. Asthma / Lelah / Penat / Semput
    9. Gout / Arthritis Sendi
    10. Menopause
    11. Ketidakseimbangan Hormon
    12. Alergi Makanan Laut
    13. Resdung
    14. Penyakit Gusi / Demam
    15. Masalah Tidur / Kelesuan
    16. Jangkitan Pundi Kencing
    17. Masalah Buah Pinggang
    18. Kanser / PertumbuhanTumor
    19. Sakit Sendi & Sengal Badan
    20. Jantung / Saluran Darah
    21. Migraine / Sakit Kepala
    22. Strok / Parkinson
    23. Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
    24. Masalah Senggugut / PMS
    25. Jangkitan Virus / Bakteria
    26. Darah Tinggi
    27. Masalah Saraf
    28. Kencing Manis
    29. Thyroid

ANTARA RIBUAN TESTIMONI EPHYRA

Cantik
  1. Masalah jerawat - klik SINI dan SINI
  2. Masalah jeragat - klik SINI
  3. Eyebag pudar - klik SINI
  4. Parut chicken pox hilang - klik SINI
  5. Kulit lebih bersih daripada parut jerawat - klik SINI
Sihat
  1. Legakan sakit sendi dan suami berhenti merokok - klik SINI
  2. Masalah Eczema - klik SINI
  3. Berjaya kuruskan badan dan lancarkan haid serta tiada senggugut - klik SINI
  4. Berjaya mengandung setelah bertahun menanti - klik SINI dan SINI
  5. Masalah resdung - klik SINI

Bertenaga
  1. Kekal aktif sehingga ke malam - klik SINI
  2. Rasa lebih bertenaga dan bersemangat - klik SINI
  3. Badan lebih sihat dan segar - klik SINI
  4. Sentiasa bertenaga - klik SINI
  5. Tidak mudah letih / tidur lena / tidak mudah mengantuk di siang hari / kempiskan perut buncit / melancarkan sistem pelawasan - klik SINI

PROMOSI EPHYRA MEGASALE 


HARGA PREMIUM PACK (30 SACHETS) 
RM 180 ( Semenanjung ) / RM 190 ( Sabah & Sarawak )

Call / whatsapp HOTLINE : 019 3999 238 / 03 41417889




EPHYRA BERI KESAN YANG SANGAT LUARBIASA,
MEMBUATKAN KITA CANTIK, SIHAT DAN BERTENAGA,
KESAN TERBUKTI DALAM 7 HARI SAHAJA,
KALAU TAK PERCAYA JOM KITA CUBA!

Giveaway Ephyra Untuk Cantik Sihat Dan Bertenaga ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 10,020.00 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New