PENGORBANAN SEORANG AYAH

Cuba korang tengok gambar ni, kalau sekali perhati korang paham tak maksud gambar ni? hu2.. mula2 teman tak berapa faham.. tetapi bila terpandangkan seluar Lelaki dewasa tu yang berlobang2 baru teman faham maksud gambar ini, gambar diatas menunjukkan pengorbanan & kasih syg seorang ayah kepada ank nya.. tengok seluar ayah dan seluar anak.. seluar anak koyak jadi ayah tak ada duit nak beli baru so, ayh ambil kain dari seluarnya dan tampal kat seluar anaknya. lebih kurang macam tu lea, biar miskin harta asal tidak miskin ilmu. biar miskin di dunia InsyaAllah akan kaya di akhirat.. miskin itu ujian kaya itu pun ujian. kaya itu ujian melalui nikmat..

Note : Siapa pun dia...dia ialah ayah kita..biar buruk pada pndngan orang...ayah orang yang membawa kita melihat dunia ini..

11 Ulasan

 1. Balasan
  1. kan, hanya yang tahu menghargai dapat menilai pengorbanan seorang ayah..

   Padam
 2. Sebak hati ni bila mengenangkan betapa banyak pengorbanan ayah dan mak kita terhdap diri kita. Hurmmmmm

  BalasPadam
  Balasan
  1. memang lea kan Ainaa, bila kita dah dok jauh dengan diorang lagi kita akan terasa dan teringat2 pengorbanan diorang selama membesarkan kita..

   Padam
 3. betapa besarnya pengorbanan seorg ayah..besyukurla andai masih punyai ayah

  BalasPadam
 4. Balasan
  1. memang tak ternilai walau dibayar dengan wang sekalipun takkan terbalas.. =(

   Padam
 5. terharu baca entri ni... tahniah kerana ada kesedaran macam tu... beruntung ayah TB ada anak mcam TB :D... dan saya setuju, biar miskin di dunia tapi dapat kaya di akhirat... syaratnya, jangan asyik mengeluh dan salahkan orang itu orang ini kalau miskin di dunia ni... kan? Kaya di dunia, chance besar untuk kaya di akhirat tapi masalahnya takut kaya di dunia ni terlalu kuat untuk ingat akhirat atau kaedah untuk kaya juga di akhirat... :)

  The best entry I've read today!!! look forward to read more from u :D

  BalasPadam
  Balasan
  1. tQ .. memang kita perlu menghargai setiap pengorbanan ayah atau ibu kita kerana tanpa mereka, kita pun belum tentu dapat lihat dunia ini, dan belum tentu jugak dapat kehidupan yang kita nak seperti sekarang ni..

   Padam
  2. ya... terharu saya sebagai seorang ayah...

   Padam

Catat Ulasan

Post a Comment

Terbaru Lebih lama