Nuff

30 Jun 2014

Guess The Emoji Answers Level 81-100

Guess The Emoji Answers Level 81-100
Guess The Emoji All Level Answers

Guess The Emoji Answers Level 81-100


Guess The Emoji solutions Level 81:
Level 81-1: Foot In The Door
Water Polo
Helicopter Ride
Paint By Numbers
Drug Research
A Monster In Paris
Punch Drunk Love
Chill Pill
Chick Fil A
Lock and Load


Guess The Emoji solutions Level 82:
Strawberry Cake
Bird Flu
Line Dancing
Smell A Rat
Valentines Day
Baby Steps
Lightning Storm
Flower Delivery
Family Man
Dirty Martini


Guess The Emoji solutions Level 83:
Business Plan
Looper
Coffee Mate
Two For The Money
The Godfather
Counting Sheep
Monkey Around
Bed Bath and Beyond
Picking Your Nose

Kill The Irishman

Guess The Emoji solutions Level 84:
Delta
Energy Drink
Hurricane
Love Birds
Pass The Buck
Volkswagen
Game Face
High Noon
Eyeball
Wake Up


Guess The Emoji solutions Level 85:
No Soup For You
Starburst
Drug Mule
Twelve Angry Men
Cold Turkey
NBA
Chinese New Year
Sound Wave
Loud Mouth
Twitter


Guess The Emoji solutions Level 86:
Pub Crawl
Miami Heat
Pole Dancing
Monster Energy
Shell Shocked
Play Station
Run For The Hills
Best Man Down
Nail Art
Beach House


Guess The Emoji solutions Level 87:
Game Time
Burn Out
Conflict Diamond
Walk On The Beach
Smoke Free
Frog Legs
Sweet Heart
Currency
Upside Down
Rain Check


Guess The Emoji solutions Level 88:
Banana Bread
Bait
Deutsche Bank
Sweet Dreams
Scientist
Beating A Dead Horse
Countdown
Tongue Tied
Family Kingdom
Spring Break


Guess The Emoji solutions Level 89:
You Go Girl
Wormhole
Be Quiet
Fruit Cocktail
Pokerface
Gas Light
Penguin Suit
Tag Heuer
Hot Shower
Door Stop


Guess The Emoji solutions Level 90:
Dominos Pizza
Bermuda Triangle
Star Struck
Death Sentence
Foot The Bill
Inception
BBC
Pencil Skirt
Aladdin
Plan B


Guess The Emoji solutions Level 91:
Wedding Day
No Woman No Cry
Time Is Crawling
Tower Of London
Mountain Dew
Harvest Time
Play By Ear
B Movie
Bang For Your Buck
Flag Football


Guess The Emoji solutions Level 92:
Photo Bomb
Tiffany and Co
Honeybun
This Is 40
Golf Ball
Cat In The Hat
Fried Chicken
Dirty Dancing
Richie Rich
Grape Nuts


Guess The Emoji solutions Level 93:
North Face
No Sleep Tonight
Drooling
Hit The Spot
Pie In The Sky
Banana Republic
Dropbox
Music Video
Face The Music
Square Meal


Guess The Emoji solutions Level 94:
American Apparel
Peephole
Temple
Sun Chips
Flight Attendant
Cut To The Chase
Numbers Game
Love You To Death
Deadliest Catch
Bridezilla


Guess The Emoji solutions Level 95:
Around The World
Bluetooth
Chocolate Cake
American Pie
World Cup
Gamestop
Clueless
Earworm
Firefox
The Lucky One


Guess The Emoji solutions Level 96:
Weak Link
Book Lover
Plumber
Whirlpool
What Time Is It
Stopwatch
Monkey Love
Dairy Queen
Library Card
Power Play


Guess The Emoji solutions Level 97:
Babys Day Out
Party Bus
Cool Down
Camp Rock
Deaf
Man Up
No Signal
Ski Boots
Desperate Housewives
Kentucky Derby


Guess The Emoji solutions Level 98:
Fish Net
Jetblue
V For Vendetta
Victorias Secret
Fireman Hat
Shot In The Dark
Penmanship
Pump Up The Volume
No Luck
Desert Rose


Guess The Emoji solutions Level 99:
Market Crash
Rock Bottom
Bikini Lines
Heads Up
Pin Up
Your Call
White Chicks
Old Navy
Bull Fighting
Dance All Night


Guess The Emoji solutions Level 100:
Family Circle
Priceline
King Of The World
Redbox
Playboy
Internet
Get Smart
No Kiss For You
Smoking Hot
Flickr

KADAR ZAKAT FITRAH BAGI NEGERI-NEGERI DI SELURUH MALAYSIA

KADAR ZAKAT FITRAH BAGI NEGERI-NEGERI DI SELURUH MALAYSIA | Huh.. tengah mencari2 tengok2 terjumpa kat blog Farah lak.. dan laju je nge'check'.. heee.. kadar zakat untuk kami RM7.00 seorang.. ho.. masih sama la ye? Okeh, bole lah mintak hubby stanby kan takut terlupa kann.. heee.. apa2 pun.. saja teman share kat sini jugak untuk kawan2 yang tak tahu lagi kadar zakat fitrah untuk negeri korang..

28 Jun 2014

Guess The Emoji Answers Level 61-80

Guess The Emoji Answers Level 61-80
 Guess The Emoji All Level Answers

Guess The Emoji Answers Level 61-80


Guess The Emoji Answers Levels 61:
Level 61-1: Hollywood
Level 61-2: Christmas Gift
Level 61-3: Candy Man
Level 61-4: Film Director
Level 61-5: 12 Angry Men
Level 61-6: Time In A Bottle
Level 61-7: Hundred Years War
Level 61-8: Kit Kat
Level 61-9: Nose Ring
Level 61-10: Rice Cake


Guess The Emoji Answers Levels 62:
Level 62-1: Pretty Woman
Level 62-2: Foul Play
Level 62-3: British Pound
Level 62-4: Rainbow
Level 62-5: Justin Bieber
Level 62-6: Flappy Bird
Level 62-7: Touchdown
Level 62-8: Adele
Level 62-9: Star Wrench
Level 62-10: Home Sick


Guess The Emoji Answers Levels 63:
Level 63-1: Hit The Books
Level 63-2: Sunday
Level 63-3: Cut A Check
Level 63-4: Courier
Level 63-5: Electric Piano
Level 63-6: Lamb Chops
Level 63-7: NY Jets
Level 63-8: Standing Ovation
Level 63-9: Fruit Ninja
Level 63-10: Land Down Under


Guess The Emoji Answers Levels 64:
Level 64-1: Paris Hilton
Level 64-2: Top Gun
Level 64-3: Cherry Red
Level 64-4: Snap Chat
Level 64-5: Fax Number
Level 64-6: Mother Nature
Level 64-7: Fosters
Level 64-8: Peace Out
Level 64-9: Legally Blonde
Level 64-10: Rugby World Cup


Guess The Emoji Answers Levels 65:
Level 65-1: Diamond Black
Level 65-2: Gift Tag
Level 65-3: Computer Bag
Level 65-4: Apple Computer
Level 65-5: Bejeweled
Level 65-6: Small Town Girl
Level 65-7: Icloud
Level 65-8: Halloween Custome
Level 65-9: Tapeworm
Level 65-10: Turtle Power


Guess The Emoji Answers Levels 66:
Level 66-1: Captain America
Level 66-2: Mission Impossible
Level 66-3: Tokyo Tower
Level 66-4: Rule Book
Level 66-5: Discovery Channel
Level 66-6: Costume Party
Level 66-7: Beefcake
Level 66-8: Home Alone
Level 66-9: Fine Dining
Level 66-10: Ice Cream Cake


Guess The Emoji Answers Levels 67:
Level 67-1: The Lone Ranger
Level 67-2: Time Is Up
Level 67-3: Life and Liberty
Level 67-4: Electric Guitar
Level 67-5: Chick Flick
Level 67-6: Twins
Level 67-7: Lucked Out
Level 67-8: The Frog Prince
Level 67-9: American Dad
Level 67-10: Ambulance Chaser


Guess The Emoji Answers Levels 68:
Level 68-1: Polar Bear
Level 68-2: Elephant Man
Level 68-3: Super Eight
Level 68-4: Bedtime Stories
Level 68-5: Rat Race
Level 68-6: Linkin Park
Level 68-7: Jet Lag
Level 68-8: Harold and Kumar
Level 68-9: The Smurfs
Level 68-10: City Lights


Guess The Emoji Answers Levels 69:
Level 69-1: Powerpuff Girls
Level 69-2: Bad Luck
Level 69-3: Tears Of Joy
Level 69-4: Eye Shadow
Level 69-5: Star Power
Level 69-6: Gas Lamp
Level 69-7: Car Sick
Level 69-8: Winter
Level 69-9: Tarzan
Level 69-10: Lemonhead


Guess The Emoji Answers Levels 70:
Level 70-1: Water Skiing
Level 70-2: Rock Paper Scissors
Level 70-3: Margarita
Level 70-4: Walk The Line
Level 70-5: Cherry Blossom
Level 70-6: Acapella
Level 70-7: Facebook ID
Level 70-8: Radio Shack
Level 70-9: News Anchor
Level 70-10: Four Square


Guess The Emoji Answers Levels 71:
Level 71-1: Drive By Shooting
Level 71-2: Surfin USA
Level 71-3: Kate Upton
Level 71-4: Crying Game
Level 71-5: Double Diamond
Level 71-6: House Party
Level 71-7: Slow Dance
Level 71-8: Audi
Level 71-9: Filthy Rich
Level 71-10: Monsters Inc


Guess The Emoji Answers Levels 72:
Level 72-1: Peace On Earth
Level 72-2: Paper Airplane
Level 72-3: Paper Man
Level 72-4: Bill Gates
Level 72-5: Dreamcast
Level 72-6: Golf Club
Level 72-7: Lebron James
Level 72-8: Ghost Rider
Level 72-9: Jazz Club
Level 72-10: Credit Card


Guess The Emoji Answers Levels 73:
Level 73-1: Milk Carton
Level 73-2: Water Gun
Level 73-3: Finish Strong
Level 73-4: Chinese Medicine
Level 73-5: World Peace
Level 73-6: French Toast
Level 73-7: Maneater
Level 73-8: Music Box
Level 73-9: Sleep Talking
Level 73-10: Slow Traffic


Guess The Emoji Answers Levels 74:
Level 74-1: Oscar
Level 74-2: Crown Jewel
Level 74-3: Honey Bee
Level 74-4: Sad Song
Level 74-5: Mint Chocolate
Level 74-6: Finger Paint
Level 74-7: Rush Hour
Level 74-8: Forrest Gump
Level 74-9: South Park
Level 74-10: Apple ID


Guess The Emoji Answers Levels 75:
Level 75-1: Booze
Level 75-2: Mad Cow Disease
Level 75-3: Speed Demon
Level 75-4: Key West
Level 75-5: Doctor Who
Level 75-6: Camp Out
Level 75-7: Toilet Seat
Level 75-8: No Battery
Level 75-9: Bridesmaids
Level 75-10: Surfing The Web


Guess The Emoji Answers Levels 76:
Level 76-1: Cat and The Fiddle
Level 76-2: Rain Forest
Level 76-3: Food Truck
Level 76-4: Palm Tree
Level 76-5: Full Moon Party
Level 76-6: Fruit Loops
Level 76-7: Homeless
Level 76-8: Hawaii
Level 76-9: Alien Ant Farm
Level 76-10: Rain Boots


Guess The Emoji Answers Levels 77:
Level 77-1: Lady In Red
Level 77-2: Needle In A Haystack
Level 77-3: Radiohead
Level 77-4: Be Cool
Level 77-5: Bacon and Eggs
Level 77-6: Plastic Surgery
Level 77-7: Under Lock and Key
Level 77-8: Blind Date
Level 77-9: Clockwork Orange
Level 77-10: Phoenix


Guess The Emoji Answers Levels 78:
Level 78-1: Apple Of My Eye
Level 78-2: Bonfire
Level 78-3: Katy Perry
Level 78-4: Four Leaf Clover
Level 78-5: Emperor
Level 78-6: Turtle Wax
Level 78-7: Bucktooth
Level 78-8: Three Wise Monkeys
Level 78-9: Ant Hill
Level 78-10: White House Down


Guess The Emoji Answers Levels 79:
Level 79-1: Thumb War
Level 79-2: Nine Lives
Level 79-3: Mushroom Cloud
Level 79-4: Catch Twenty Two
Level 79-5: Red Bull
Level 79-6: Dragon Ball
Level 79-7: Rihanna
Level 79-8: Princess Toadstool
Level 79-9: Leather Purse
Level 79-10: Magic Eight Ball


Guess The Emoji Answers Levels 80:
Level 80-1: Wet Willy
Level 80-2: Area Fifty One
Level 80-3: Movie Clip
Level 80-4: Monkey Wrench
Level 80-5: Babe
Level 80-6: Door Lock
Level 80-7: Infant Formula
Level 80-8: Paper Clip
Level 80-9: Powerbar
Level 80-10: Dont Stop The Music

RESEPI KUETEAW KUNGFU

Resepi Kuetiaw Kungfu |


Tengok gambo dah terliur kann.. slurppp.. ni gambo anak kakak ofis teman yang punya.. teman just terliur aje nengok, terus put kat sini.. takpe kan Izyan? heeeeee.. Izyan tu pandai masak.. jeles teman.. nak tau citer pasal izyan tak? klik SINI dan SINI ... pandai masak kotttt.. jelessss teman!


Baru2 ni hubby teman request menda ni, teman pun baru 1st time dengo, buat apatah lagi.. haremmm.. tak pernah buat pun.. heee.. last2 google resepi.. jumpa le kat blog Mat gebu.. so, teman pinjam sat yea.. nanti teman nak buat lak.. kekekeke.. sape2 yang rajin masak tu meh lea try buat.. apa rasanya ye!

Resepi Kuetiaw Kungfu


BAHAN A :-
500 g kuetiau
5 biji telur

BAHAN B :-
100 g udang basah, dibuang kulit
150 g daging ayam, dihiris (tak letak sebab tak de)
100 g sotong, dibersihkan, hiris (tak de dalam resipi asal)
100 g sawi kailan, dipotong (mat ganti dengan kobis)
100 g bunga kobis, dipotong
100 g lobak merah, dihiris
3 ulas bawang putih, cincang halus
2 camca besar minyak masak
2 camca besar tepung jagung (mat letak 1 camca besar je)*
1/2 cawan air*(*dibancuh rata)
1 cawan air rebusan ayam
2 camca besar sos tiram
1 camca besar lada sulah
Garam secukup rasa


CARA MEMBUATNYA :-

  1. UNTUK KUAH :- Panaskan minyak dalam kuali dan tumis bawang putih hingga kekuningan. Masukkan udang, sotong dan ayam. Tuang air rebusan ayam, lada sulah, sos tiram dan lobak merah. Bila mendidih, masukkan bunga kobis dan bancuhan tepung jagung, kacau rata dan masukkan kailan tadi. Biar mendidih perlahan dan tambah garam secukup rasa. Jika suka boleh tambah belahan tomato, matikan api. Ketepikan.
  2. UNTUK KUETIAU :-Panaskan minyak, kemudian goreng telur bersama kuetiau dalam kuantiti yang sedikit sehingga agak garing (biar kuali panas betul2, kalau tak kuetiau melekat, atau guna kuali non-stick), kemudian alih ke dalam bekas sesuai (mat tambah sedikit kicap cair masa menggoreng, anggaran 100 g kuetiau = 1 biji telur)...
  3. PENYEDIAAN KUETIAU KUNG FU :- Isi kuetiau dalam bekas sesuai, tuang kuah bersama isi2 nya. Kalau suka hias dengan hirisan daun bawang, bawang goreng dan hidangkan segera bersama cili hijau jeruk atau cili kicap. Hidangkan panas2....
mat gebu-->tuanpunyaresepi..


Psssssssttt.. teman dah try buat.. sedappp wooo.. hehehehe.. nak tengok hasil kejadiannya?? meh tengok kat link bawah ni ye.. hehehehe  




NIAT BERSAHUR DAN DOA BERBUKA PUASA

Niat | Doa Bersahur dan Doa Berbuka Puasa | Ehem.. belek punya belek, rupanya teman takde entri pasal Doa ni rupanya.. baru perasan.. hu2.. Tu yang laju buat ni.. heee.. nanti kalau ada anak nanti dia tanya doa berpuasa/berbuka puasa teman leh tunjukkan blog teman ni.. trafik free tuuu.. ekekekekekk.. imigination jauh bebeno yeaaa.. 

Oklah Ni teman kongsikan Doa Berpuasa / Bersahur, agar sama2 kita tak lupa berpuasa dengan berniat.. jangan berpuasa tapi terlupa niatnya.. rasa tak best kan... apa2 pun esok kita dah start puasa.. jangan lupa bangun sahur ye.. kang ketaq lutut lak siangnya.. hahahaha.. 

Salam Al-Mubarak semua.. semoga mendapat pahala yang berkat.. Aamiinn.. disini teman kongsikan jugak Amalan Rasullah di Bulan Ramadhan.. moga dijadikan ikutan buat kita semua.. =)
Maafkan segala salah dan silap teman sekiranya ada, kalau ada jangan simpan dalam hati yea.. maafkan aje teman ni yea.. mekaseh.. Allah sayang korang.. me too.. heee.. Assalammualaikum!

Ucapan Selamat Menyambut Ramadhan

Ucapan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak | Assalamualaikum, sempena pagi terakhir bulan syaaban ini, dengan rendah diri teman mohon maaf atas segala kelemahan, kekurangan, kesilapan dan kekhilafan antara kira samaada yang tersirat mahupun tersurat, yg sengaja mahupun tak sengaja, yg tersembunyi mahupun terang-terangan, yg berniat mahupun tak berniat. Segala gurauan hanyalah utk menghiburkan hati bukan menyakiti hati sesama sendiri. Semoga Allah mempermudahkan ibadat puasa kita tahun ini dan semoga ibadat kita mendapat pahala dan rahmat spt mana yg dijanjikanNya. Aamiin insyaAllah. Selamat menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak.
Jangan lupa Niat Bersahur... nanti puasa takdak pahala lak.. lupa niat puasa? Nah...
Yang ni teman kongsikan jugak Doa Berbuka Puasa Sekali..

Jgn lupa jugak baca doa sambut Ramadhan dan doa2 harian Ramadhan setiap hari hingga puasa yang terakhir yea.. klik kat sini---->Doa Harian Ramadhan Full..

Selamat Berpuasa Semuaaaa... Opsss.. kalau nak tahu waktu imsak / bersahur / berbuka puasa, klik sini yea ---> JADUAL WAKTU IMSAK, WAKTU BERBUKA PUASA

KENALI BENTUK TUBUH WANITA

BENTUK/LEKUK TUBUH WANITA |
Wanita sememangnya dikurniakan dengan pelbagai keunikan dan keistimewaan. Selain diselimuti dengan bermacam emosi, mereka juga memiliki bentuk/lekuk tubuh tersendiri.
BENTUK JAM PASIR 
Berada di tengah-tengah di antara pir dan epal. Tidak kurus dan tidak gemuk. Mempunyai ukuran dada dan pinggang yang lebar. Jika anda cergas, lengan dan paha kelihatan berotot dan kuat. Bentuk tubuh seperti ini biasanya menjadi idola para wanita juga lelaki. Memiliki pinggul yang lebih langsing dan dada serta pinggang yang berisi.

· Mereka yang dikurniakan bentuk tubuh seperti ini sangat bertuah dan bebas memilih apa jua busana.

· Untuk kelihatan menawan, anda boleh memilih sequin dress, peplum atau lace.
 
BENTUK LURUS
Tubuh seperti ini turut dikenali sebagai tubuh berbentuk pisang atau pembaris. Ada yang beranggapan wanita yang dikategorikan dalam bentuk tubuh lurus kelihatan kurang menarik. Biarpun kurus dan tidak mempunyai lebihan lemak di badan, namun golongan ini juga sebenarnya agak sukar untuk memilih busana.

· Gayakan busana yang diperbuat daripada material yang mempunyai ‘volume’ seperti chiffon, hycon atau ruffle untuk memberi gambaran lebih berisi serta elakkan memakai busana ketat.

· Usah memilih busana yang terlalu pendek kerana ia akan menyerlahkan lagi tubuh kurus anda.
BENTUK PEAR
Bahagian dada kecil dan pinggang ramping. Badan dikatakan seperti duyung. Mempunyai pinggang,pinggul dan paha yang agak besar.

· Pilih aksesori yang boleh dipakai di bahagian leher bagi menimbulkan ilusi yang kelihatan seimbang dengan pinggul dan paha.

· Hindari pemakaian legging atau busana yang melekap pada tubuh.
EPAL
Berat anda tertumpu pada bahagian pinggang ke atas. Memiliki pinggul yang kecil dan kaki langsing. Ia seakan mirip dengan rupa bentuk buah epal dan membuatkannya kelihatan lebar dan gemuk.

· Elak pemilihan busana daripada bahan buatan spandex yang akan membungkus tubuh ketat. Cari busana yang agak longgar untuk membantu menutup bahagian pinggang .

·  Hindari pemakaian aksesori yang terlalu banyak di bahagian pinggang agar tidak terlihat makin lebar dan gemuk.

·  Pilih warna-warna gelap untuk memberikan kesan langsing.

Heee.. agak2 korang yang mana satu? 

27 Jun 2014

OOOOOOooo.. SKODENG yeaaaaa..

Ha2.. tiba2 je ternampak nama bulus2 teman dekat kotak Shoutbox ni.. Si Adik, Oyen dan Butang.. Aiii.. Blog teman dah ada pengunjung Kucen rupanya yea.. krikk.. krikk... (gelak kurang sopan).. 

ho2.. Kalau korang nak tau, yang tinggalkan komen dalam kotak shoutbox teman ni sebenonya hubby miaw2 teman.. adeh.. rajin pulak cik abg ni singgah blog kita ni yea? heee.. Skodeng ekkkk.. hehehehehe.. 

Alamak.. nak kena cek ada tak entri2 yang mengumpat dia.. hehehehehe.. Apa2 pun.. tQ sangat2.. sebab sudi singgah blog teman ni.. hope oren ni tak menyakitkan mata yea.. mehehehehe.. 

Nota : yang ayat paling atas tu, maksudnya Si adik tu memang suka main getah rambut teman.. kalau dia nampak je, terus dia gonggong bawak lari.. adeh.. tak larat nak beli baru dah.. huhuhuhu..

PUNCA DAN TIPS MENGATASI MASALAH TUMIT MEREKAH

KETAHUI PUNCA DAN TIPS MENGATASI MASALAH TUMIT MEREKAH |
hai.. Assalammualaikum.. fuhh.. hari ni baru teman dapat update blog.. masa agak mencemburui untuk mengepost entri2 baru.. Internet pun ngada2 le pulok.. macam Chipsmore.. kejap ada kejap takde.. mengong tui..  

Opss.. jangan marah.. perlu latih diri untuk bersabar yea.. puasa dah nak dekat ni.. lagi 2 hari.. meh kita kumpul pahala yang "mabrur".. heeee.. betul ke ayat teman nih haa?

Ok lah.. takmau melalut ke laut dah, teman nak citer ni.. baru2 ni.. entah kenapa lea tumit kaki teman ni haa, pecah2.. merekah lak tu.. geram pun ada.. sakik jiwa teman nengoknya tau.. 

Bila baring atas katil.. tumit tu melekat tersagat kat cadar.. rasa tak selesa betul lah.. dulu licin je tumit ni.. tension teman dibuatnya.. orang kata tak elok dibiarkan, nanti kalau merebak merekah tu nanti jadi luka dan pedih lak.. 

So, teman cepat2 cari solution.. walaupun tumit ni duduk nya kat kaki, sape nak tengok kann.. tapi.. rasa buruk sangat bila hubby nengok.. toi takk.. aishh.. pastu bila google2, teman jumpalah petua n tips ni.. jom kita baca..

Khasiat betik bukan sahaja baik untuk proses penghadaman dan dijadikan pelawas. Bahkan ia amat berguna bagi merawat tumit kaki merekah. Mengalami masalah tumit kaki merekah memang merunsingkan kerana jika tidak dirawat rekahan tersebut semakin meluas. Lebih parah, rekahan pada tumit kaki akan mencacatkan kesihatan kaki dan menyebabkan kesakitan.

Mengikut petua tradisional, buah betik muda menjadi salah satu ramuan utama bagi menghilangkan rekahan di kaki. Tanpa ubatan yang mahal mahupun rawatan di spa kecantikan, tumit kaki anda dapat dibelai hanya menggunakan kelebihan buah-buahan tempatan ini. Ringkas, cepat dan murah!

PETUA 1
Ambil sebiji betik muda yang berwarna kekuningan. Potong di bahagian kepalanya untuk mendapatkan getah betik. Kemudian, sapukan getah betik tadi di tumit kaki yang merekah. Amalkan setiap hari untuk hasil memberangsangkan.

PETUA 2
Gosok tumit kaki dengan belimbing buluh sehingga bersih. Kemudian, berus tumit kaki dengan menggunakan berus lembut. Selain melembutkan kulit kaki, ia juga membersihkan segala kekotoran dan menanggalkan sel-sel mati.

PETUA 3
Dapatkan beberapa asam keping dan perahan limau nipis untuk dimasukkan ke dalam baldi berisi air suam. Setelah itu, rendamkan kaki selama 30 minit. Keringkan kaki dan lakukan petua ini setiap hari sehingga rekahan di tumit kaki tersebut hilang.

Selain merawat, punca-punca yang menyebabkan tumit kaki pecah juga perlu diambil kira agar anda dapat menjaga kesihatan di bahagian ini. Antara punca ia berlaku kerana:

·         Kulit kering
·         Berat badan berlebihan
·         Pemakaian kasut yang tidak sesuai
·         Alah kepada jenis sabun
·         Alah kepada simen lantai
·         Mengabaikan penjagaan kesihatan kaki

Selain tu, ada juga teman terbaca komen yang mengatakan pada masa yang sama kita kena gunakan basic consept juga, vit C mampu bertindak as antibody terhadap alahan. So, amalkan Vit C, insyaAllah tumit akan bercantum balik. Bahkan kulit tapak kaki bertambah halus dan kemerahan..

Hoh.. kalau bab Vitamin C tu, memang teman sebelum kawen selalu amalkan vitamin C tu, lepas lawen terus stop.. hemm.. agaknya kena sambung balik la kot.. rasa segan lea pulok bila tumit hubby miaw2 lagi licin dari kita kaaan!

Okey.. itu je setakat ni.. Selamat Menunaikan Solat Jumaat yea..

25 Jun 2014

BLOG BERWAJAH BARU LAGiii...!!

Entri Sebelum ini ---> BLOG BERWAJAH BARU
Ni Yang Dulu... heee.. simple je tapi OK.. Ramai yang komen kata kemas..
Pastu tempah kat  Zaza Iman untuk edit template yang macam  Zaza Iman punya.. cantikk.. teman tertarik template ni sebab leh letak iklan banyak2.. heee.. tQ  Zaza Iman.. =).. yang dalam gambo ni background teman pakai yang asal macam teman guna sebelum ni, 
Pastu terjumpa Background yang ni lak..nampak macam bercorak dan bergradient tu yang buat teman tertarik nak guna, Heee.. tema Oren tetap dikekalkan tauu.. 

Tapi.. kaler dia sakitkan mata le pulak.. adeh.. dan disebabkan konfius dan rambang mata nak pilih mana satu, maka teman post kat wall FB teman mintak pendapat kawan2 yang mana pilihan terbaik.. NO.1 (atas) atau NO.2 (bawah).. 

Dan ramai yang pilih NO. 2.. So, teman decide pilih NO.2 gak, sebab hati macam suka yang NO.2, tentang kaler sakitkan mata tu, teman adjust sikit bagi redup sikit.. baru puas hati.. heeee.. kalau tak, sendiri tengok blog pun feningg wehhh.. 
Haaaa.. yang ni setelah diubah kaler background tu jadi redup sikit.. So.. takdelea shining semacam.. baru lea sedap nak memandang.. heee.. teman sukaaa sangat ORENNN.. !!! Amacam? Komen sikittt..  

Nak ucap tQ sekali lagi buat Zaza tuan punya blog
-->http://www.zazazehra.com/ sebab sudi editkan blog ni..

PERBELANJAAN REPAIR DAN SERVIS KERETA SETAKAT INI


Entri sebelum ni, sila baca SINI dan SINI |
Servis dan Repair Kereta Kancil 850 pada 7/3/2014 setelah bermula dari 6/3/2012 tak servis2nya.. ha3.. rajin dan pandai teman jaga kereta kann.. lalalalala.. 

STARTER (RECON)  ----> RM   180.00
SPARK PLUG            ----> RM     30.00
ENGINE OIL              ---->  RM     78.00
FILTER                      ---->  RM     12.00
AIR FILTER               ---->  RM     20.00
WIPER                       ---->  RM     20.00
GEAR OIL                  ---->  RM     50.00
ENGINE OIL NUT     ---->  RM       8.00
FUEL                          ---->  RM       2.00
                                               RM  400.00 (genap2 tu wehhh)

Bateri lama start dari 6/3/2012 tak tuko2 lagi sebab walaupun dah 2 tahun usia bateri tu tapi pomen check masih OK lagi.. Tapi disebabkan keta takleh start maka gatai pi tolak bateri tu (dapat RM10) pastu ambik bateri baru dengan harga RM160.. 

then semalam.. 24/6/2014 (Selasa)
Ganti Battery Velve lak.. tak ingat nama dia tapi cenggitulah ejaannya.. Semuanya Total RM120 termasuk upah koje dan upah tolak keta sekali kot.. hemm.. boleh lah.. janji keta leh start dah tak meragam lagi.. 

So, tahun ni je.. dah kuo RM680 untuk ubat-ubatan si Kancil tu.. Ok, terima kasih keran sudi baca.. kalau korang dapat murah lagi cer citer.. kalau korang dapat mahal lagi pun cer citer.. heee..

Note : Masalah keta teman terungkai sudah.. bukan masalah bateri, bukan masalah plug, bukan masalah kunci, bukan masalah minyak takde, bukan masalah Altenator, bukan masalah wire short, tapi masalahnya... wayar bumi yang menyambungkan ke power bateri tu dah reput n terputus.. mana nak leh start enjin keta nya yonggg.. ha3.. Ok.. dah paham.. tataaa..
hee.. lepas ni baru semangat nak cuci ketaa.. 

MC DONALD | SEKALI SEKALA TUKAR SELERA


Hari tu dah jemu kot asik makan kat kedai mamak bawah tu, maka hubby pun belikan burger BIG MAC dan eskrim Sunday tu.. nak masak kat umah bila masanya entah.. kul 9.30 baru sampai umah.. hu3.. tapi kadang2 tu bila dah tak tahan sangat makan kat mamak memang teman gigih gak le masak.. tapi makan malam terpaksa le lewat sikit.. jam 10 baru makan malam kot.. hu2.. apa2 pun.. thanx buat en hubby kerana dapat gak skip sehari makan kat mamak.. hihihihi.... 

nuffy2

GA New