Nuff

25 Jun 2014

PERBELANJAAN REPAIR DAN SERVIS KERETA SETAKAT INI


Entri sebelum ni, sila baca SINI dan SINI |
Servis dan Repair Kereta Kancil 850 pada 7/3/2014 setelah bermula dari 6/3/2012 tak servis2nya.. ha3.. rajin dan pandai teman jaga kereta kann.. lalalalala.. 

STARTER (RECON)  ----> RM   180.00
SPARK PLUG            ----> RM     30.00
ENGINE OIL              ---->  RM     78.00
FILTER                      ---->  RM     12.00
AIR FILTER               ---->  RM     20.00
WIPER                       ---->  RM     20.00
GEAR OIL                  ---->  RM     50.00
ENGINE OIL NUT     ---->  RM       8.00
FUEL                          ---->  RM       2.00
                                               RM  400.00 (genap2 tu wehhh)

Bateri lama start dari 6/3/2012 tak tuko2 lagi sebab walaupun dah 2 tahun usia bateri tu tapi pomen check masih OK lagi.. Tapi disebabkan keta takleh start maka gatai pi tolak bateri tu (dapat RM10) pastu ambik bateri baru dengan harga RM160.. 

then semalam.. 24/6/2014 (Selasa)
Ganti Battery Velve lak.. tak ingat nama dia tapi cenggitulah ejaannya.. Semuanya Total RM120 termasuk upah koje dan upah tolak keta sekali kot.. hemm.. boleh lah.. janji keta leh start dah tak meragam lagi.. 

So, tahun ni je.. dah kuo RM680 untuk ubat-ubatan si Kancil tu.. Ok, terima kasih keran sudi baca.. kalau korang dapat murah lagi cer citer.. kalau korang dapat mahal lagi pun cer citer.. heee..

Note : Masalah keta teman terungkai sudah.. bukan masalah bateri, bukan masalah plug, bukan masalah kunci, bukan masalah minyak takde, bukan masalah Altenator, bukan masalah wire short, tapi masalahnya... wayar bumi yang menyambungkan ke power bateri tu dah reput n terputus.. mana nak leh start enjin keta nya yonggg.. ha3.. Ok.. dah paham.. tataaa..
hee.. lepas ni baru semangat nak cuci ketaa.. 

Related Posts

4 ulasan:

  1. mntk d manja gitu... umpama masuk spa ;)

    BalasPadam
  2. hehehehe kancil sy pun manjanyer tu ala2 mcm tu jugak lah nnti...ni pun sblm raya nk kena antar 1 minggu utk repair semua.tp rasanyer lebih kot uhuk uhuk get ready jer laaaa

    BalasPadam
  3. Haha.. Klkar pula bca cite akk ni.. Rupanya sebab lain ye kak..sabar je la.. Syukur kete tu dh ok.. Klau x asik buat hal aje la kn..

    BalasPadam
  4. Akk sekali servis keta paling murah rm500 mrlayang. Servis setiap 3 bulan. Hu hu hu. Nak nangis rasa.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New