02 November 2016

BABYNEST BY CEKEBUM BERKONSEPKAN KANGAROO MOTHER

BABYNEST BY CEKEBUM BERKONSEPKAN KANGAROO MOTHER

Alahai comelnya baby tu tidur dalam bekas tu ye! Bekas apa ye orang panggil? haaaa.. Inilah Babynest namanya.. Kenapa namanya babynest? ianya bermaksud 'sarang untuk bayi' dimana ianya melindungi bukan sahaja di belakang bayi, malah disekeliling bayi. haaa.. kalau korang nak tau lagi, Babynest yang comel macam dalam gambar diatas ni adalah keluaran dari CEKEBUM

Babynest ini berkonsepkan "Kanggaro Mother" dimana apabila diletakkan didalam Babynest ini, bayi akan terasa seperti dipeluk ibunya dan berasa selesa hingga lena tidurnya walaupun dalam cuaca yang tak berapa sejuk sekarang ni kan.. ini adalah kerana kekabu yang dipilih adalah 100%  asli sebagai bahan utama .

Haaa.. Nak tahu DETAILNYA? HARGANYA? termasuk PROMO untuk bulan ini???.  jom baca info detail tentang CEKEBUM dulu di bawah ni.. Kita Kenal-kenal dulu dengan CEKEBUM sementara tu leh cuci-cuci mata ye tak? heheheh.. 


Pengenalan
Cekebum™ adalah brand untuk produk bayi dimana kami fokus kepada tilam untuk bayi 4 in 1 babynest by cekebum™ .

Apa itu 4 in 1?

2 permukann untnk tilam biasa (tali direnggangkan)
2 permukaan untuk babynest selepas dilaraskan tali.

HQ kami di suite S2-11-01 Vista Alam Sek 14,Shah Alam dan telah beroperasi sejak Jan2016.

Produk ini berkonsepkan "Kanggaroo Mother" yang memastikan anaknya didalam jagaannya dengan mempunyai kantung di perutnya.

Kita tidak mampu mendodoi mahupun mendukung anak tetapi dengan adanya produk ini bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.

Info Cekebum
1. Produk eksklusif ini diperbuat daripada 100% kekabu asli import tanpa campuran mahupun kekabu terpakai.

2. Tilam fully kekabu dan juga ada tilam setebal 1inci fiber bebas habuk di sertakan 1 lapisan whitecloth untuk tindakan anti statik.

3. Dan yang terutama, untuk kain yang bercorak, hanya kami di MALAYSIA mahupun dunia mengunakan

(High Quality 'Thick Cloth' di mana 100% Cotton Double Warp and Double Weft fabric.)
(High Quality colourfull coating untuk memberikan pengudaraan sempurna untuk anti ruam)

Haaa... kalau orang tanya kain apa.. inilah material kain yang mereka gunakan tau.. kain yang lembut, sejuk dan tidak berbulu.. iaitu 

100% Cotton Double Warp and Double Weft

Di datangkan dengan 15 corak berbeza dimana ready stock but limited.

Penghantaran poslaju berkotak mengambil masa sehari atau beberapa hari untuk semenanjung dn sabah Sarawak serta Brunei.
Berat 800g
45cm x 85 cm
Tebal 13cm
Tilam 1inch fiber

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kegunaan dan kelebihan 
4 in 1 Babynest by Cekebum™

Kegunaan 4 in 1 Babynest by cekebum

1-Saiz boleh laras dan boleh digunakan 2 bahagian atas atau bawah.
Haaa.. ini namanya stopper ya.. kegunaannya ialah untuk 
laraskan saiz Babynest by Cekebum

2-Boleh dijadikan babynest atau tilam biasa semudah abc.

3-Sangat sesuai untuk majlis kenduri cukur jambul, orang datang melawat.

4- Mengelakkan bayi dari jatuh dari katil mahupun sofa.

5-Tidak perlu mencari bantal peluk yang hilang, bantal peluk tidak lagi perlu,

6- Selepaskan dilaraskan saiznya bayi akan terasa seperti dipeluk ibu atau bapanya.

7- Boleh diletakkan dalam stroller, babycourt, atas sofa dan katil.

8-Hanya kami mengunakan 100% Cotton Double Warp and Double Weft?? , ianya sangat lembut dan dapat mengelakkan bayi berpeluh dan ruam.

Haaaa.. Amacam!! dah baca info dan detail tentang cekebum? Sekarang jom cuci mata lak tengok design-design yang ada .. Jangan meleleh air liur ye ibu-ibu.. geram pulak TB nengoknya.. Kalau la dapat satu.. bestnyaaaa.. teruja rasanya.. hehehe.. dah lah 100% kekabu asli, empuk gebu dan nyaman pulak tu, InsyaAllah tiada masalah ruam-ruam pada kulit baby disebabkan panas, sebab ia bukan fiber ya, takkan kempis-kempis tau! 

Sehingga kini sebanyak 15 corak telah dikeluarkan dengan tag line "Ready Stock But Limited" tapi TB letakkan beberapa gambar je kat sini.. kalau korang nak tengok selebihnya boleh terjah :
BLOG : 

PAGE : 

PAGE : 


BNC 113 Adorable owl (ocean blue)
BNC 110 Mr Robot (ocean blue)
BNC 112 Little jungle (creamy brown)
BNC 114 Adorable owl (apple green)
BNC 111 Babybird (lemon yellow)
Ehem.. ada design baru lak tu.. comey gilerrrr!! TB berkenan yang ni!! 
 Corak yang ni pun lawa kan!
Tengok.. muka-muka happy baby yang suka benar tidur dalam Babynest By Cekebum ni.. 

So, Kalau ada yang sedang menunggu kelahiran cahayamata tu, pastinya Babynest By Cekebum ini antara yang barang perlu ada untuk ibu-ibu semua kan.. 

Bagi teman Babynest By Cekebum ini sangat praktikal dan mudah kerana dah tak perlu nak angkut Bantal peluk kiri kanan banyak-banyak dah.. sebab Babynest By Cekebum ni dah lengkap semua.. 4 in 1 la katakan.. korang hanya perlu angkut tilam Babynest By Cekebum ni je.. Pastinya masalah bantal peluk tertinggal tiada lagi lepas ni.. heheheh.. 

Oklah.. bagi sesiapa yang berminat.. boleh lah terjah Facebook Page dibawah ni yea.. TB sertakan sekali URL Blog Babynest By Cekebum

BLOG : 

PAGE : 

PAGE : 


UNTUK DIRECT ORDER 
BOLEH CONTACT/WHATSAPP :
016-931 3648 (MIRA)
 016-931 6813 (ADAH)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


Reactions:

8 ulasan:

  1. Hello ! This is not spam! But just an invitation to join us on "Directory Blogspot" to make your blog in 200 Countries
    Register in comments: blog name; blog address; and country
    All entries will receive awards for your blog
    cordially
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    +++++
    Assalammualaikum! Ini bukan spam! Matlamat hanya jemputan untuk menyertai kami di "Direktori Blogspot" untuk membuat blog anda di 200 Negara
    Mendaftar dalam komen: Nama blog; alamat blog; dan negara
    Semua penyertaan akan menerima anugerah untuk blog anda
    hormatnya
    Chris
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/

    BalasPadam
  2. terasa nak tido dalam tu.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha.. sib baik zaza beso.. tak muatt.. =P

      Padam
  3. Comel tau klau bby new born tdo dlm tu.. klau bby dh pndai pnjat ni, pyah sikit. Hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ha a.. Baby kecik lagi ok la pakai ni.. Rasa mcm dipeluk je kan..

      Padam
    2. Ha a.. Baby kecik lagi ok la pakai ni.. Rasa mcm dipeluk je kan..

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥