Nity

Nuff

18 Disember 2018

Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser - Sesuai Untuk Masalah Psoriasis Juga!


 Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser
| Sesuai Untuk Masalah Psoriasis Juga!


Kali ni TB nak share tentang produk dari Ainaa Beauty. Masa dapat tu TB teruja sangat nak cuba sebab semua jenis produk yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural, bebas bahan kimia dan ada kelulusan KKM. So takdelah ragu-ragu nak guna sebab dah complete semua ada kan.. Lagipun kulit TB ni memang sensitif sebab TB kan ada Psoriasis.. Paling TB teruja nak cuba bila tengok satu video testimoni dari pengguna yang ada psoriasis jugak... 

Katanya dalam video tu, dia saja cuba pakai sebab tengok ingredient yang natural tu, tengok-tengok serasi.. muka dia yang dulunya ada tanda-tanda macam tak sekata berwarna merah pink gitu, sekarang dah semakin pulih.. wahhh.. masalah macam sama je dengan TB.. memang terganggu emosi dibuatnya tau!


So, TB pun dengan lafaz Bismillah.. cuba try 2 produk Ainaa Beauty ni.. haaa.. hasilnyaaa.. bacalah feedback TB sendiri tentang 2 produk Ainaa ni .. Sebelum tu meh tengok video TB ajar cara-cara nak guna.. hehehe..




TB dah cuba 2 Produk dari NSA Beau ni, Best sebab serasi sangat dengan kulit TB yang sensitif ni . Teringin nak dapatkan kulit macam Pengasas produk AINAA ni.. Nor Syafiqah Aina.. . . . Jom tengok cara Guna Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser ni.. Haaa Kalau nak baca review dan pengalaman TB guna Produk AINAA ni bolehlah baca di blog TB --->> www.tengkubutang.com yea . Ada 2 produk yang TB dah cuba ritu.. Produk pertama iaitu AINAA SERUM yang mengandungi 5 bahan semulajadi seperti Timun, Lavender, Aloe Vera, Saponaria Officinalis / Soapworts, dan Asparagopsis Armata. . dan produk kedua iaitu AINAA CLEANSER . Cleanser ini terdiri daripada 6 bahan semulajadi seperti Cocamidopropyl, Castor Oil, Coco Glucoside, Trehalose, Dimethicone dan Lecithin . TB teruja dengan 2 produk ni.. sebab semua jenis produk yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural, bebas bahan kimia dan ada kelulusan KKM. #ainaaserum #ainaacleanser #ainaaproduk
A post shared by TENGKUBUTANG (ღ˘⌣˘ღ) (@tengkubutang) on

Apa-apa pun.. jom baca dulu apa kelebihan produk Ainaa Beauty ni dulu ye.. Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum 


Ainaa Cleanser 

Kelebihan Ainaa Cleanser
Ainaa Cleanser Boleh Digunakan Sebagai Make up Remove dan face Cleanser. Dedua Waterbased And Of Course Natural ingredients

1-Cocamidopropyl
Membersih & membuang segala kotoran dari kulit

2-Lecithin
Merawat kulit wajah

3-Dimethicone
Melembabkan kulit wajah

4-Trehalose
Mengekalkan hidrasi kulit

5-Coco Glucoside
Merawat masalah jerawat

6-Castor Oil

  1. Merawat sunburn
  2. Mencegah masalah jerawat
  3. Mengekalkan keremajaan kulit
  4. Membantu menghilangkan parut jerawat
  5. Melembutkan kulit wajah
  6. Merawat masalah kekeringan
  7. Melindungi kulit dari bakteria
  8. Non Comedogenic ( Tidak menyebabkan pori pori tersumbat)
Harga : rm45


AINAA Serum 

Serum ini terdiri daripada 5 bahan semulajadi seperti Timun, Lavender, Aloe Vera, Saponaria Officinalis / Soapworts, dan Asparagopsis Armata.

Selepas penggunaan serum Ainaa, ruam, jerawat, dan muka kusam hilang! 

Kesan efektif :

  1. Look lebih muda dan mempunyai kulit yang lebih cerah
  2. Rejuvenate & bina semula kulit
  3. Mengecilkan liang roma pada wajah
  4. Meningkatkan pembaharuan sel
  5. Mengurangkan pigmentasi & parut pudar

Banyak KEBAIKAN yang ada dalam serum ni. Jom baca apa bahan-bahan yang terkandung dalam Serum ni!

Kebaikan Timun

  1. Untuk kulit kita segar (hydration)
  2. Kulit lebih nampak muda
  3. Kulit nampak cerah
  4. Mengurangkan eyebag
  5. Melegakan sunburn
  6. Melembabkan kulit
  7. Melewatkan proses penuaan
  8. Mengurangkan kedutan

Kebaikan Lavender

  1. Anti Penuaan
  2. Menyihatkan kulit
  3. Sifat Anti Oksida untuk mengelakkan iritasi kulit
  4. Sesuai untuk orang yang kulit kering, ekzema, dan jerawat

Kebaikan Aloe Vera

  1. Mengurangkan pigmentasi
  2. Menghilangkan parut jerawat , jeragat
  3. Melembabkan kulit wajah
  4. Merawat luka external

Kebaikan Saponaria Officinalis

  1. Merawat Psoriasis – Penyakit Kulit Bersisik
  2. Merawat Ekzema – Penyakit kulit merah, gatal, dan merekah. Kebiasaanya disebabkan genetik.
  3. Merawat Bisul
  4. Merawat Jerawat

Kebaikan Asparagopsis Armata

  1. Membantu membersihkan kulit dari dalam
  2. Sekatakan tona wajah
  3. Anti bakteria dan anti fungus di kulit wajah dan kulit kepala
  4. Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit kusam
Harga : 
rm 65


Testimoni TB Sendiri :
Kulit TB ni jenis yang agak sensitif sebab ada psoriasis, so.. kalau nak pakai apa-apa produk perlu pastikan dulu kandungannya macam mana.. dan TB dapati apabila guna Ainaa Serum dan Ainaa Cleanser ni TB takde rasa pedih di muka atau rasa panas ataupun rasa merengsakan pada kulit wajah.. bermakna terbukti tiada kandungan berbahaya dalam 2 produk Ainaa Beauty ni..


TB sukakan kedua-duanya.. sebab Ainaa Cleanser best sebab berfungsi untuk 2 kegunaan iaitu mencuci makeup dan seterusnya mencuci wajah.. Masa cuci muka TB suka bau lembut yang menenangkan dan juga suka sebab rasa bersih selepas bilasan.. rasa sejuk dan lembab je muka.. tak rasa tegang pun kulit wajah..

Manakala Ainaa Serum pulak.. Alamakkk.. TB dah jatuh cinta jugak sebab testur dia yang bergel dan bila disapu pada wajah senang sangat meresap.. TB suka gila.. bau pun best.. bersifat water based dimana ia mudah diserap terus ke dalam kulit wajah..

Haa.. kalau korang nak dapatkannya boleh la layari website dibawah ni yea..

LAMAN WEB :
Ainaa Beauty



#ainaaserum #ainaacleanser #ainaaproduk




Related Posts

13 ulasan:

  1. Banyak gak kelebihan produk ni ye. lagi2 yg untuk psoriasis tu. Kdg2 ada org pakai x sesuai, tak baik2 jugak. Salah pakai silap2 makin teruk kan.

    BalasPadam
  2. yesss whenn there are timun and aloe vera, then it must be good for the skin! haha afterall we always use it even raw directly from the plant itself.

    How to deal with markets ups and downs?

    BalasPadam
  3. Packaging baru ke ni. Selalu juga mengikuti perkembangan produk ainaa ni. Maklumlah peminat syafiqah aina. Hahaha. Kalau lelaki boleh pakai nak juga try. hehehe

    BalasPadam
  4. Cantik packaging dia. Simple not overdo. Benefit produk pun bagus dan menarik. Memang nak try juga yang serum tu.

    BalasPadam
  5. Orang yang ada psoriasis memang kulit dorang akan sensitif. Tp kalau guna produk yang natural based mcm produk Ainaa ni boleh jadi serasi. Harga pun berpatutan tu.

    BalasPadam
  6. Bagus juga Ainaa product ni ya. Cx tak pernah usha Ainaa product ni. Cx punya kulit muka jenis kering. Takut nak cuba mcm² produk. Biasa cx akan cek juga mcm TB. Apa bahan dlm produk tu. Based on what sbb kang habis muka terkupas² pedih. Tompok² jer kang tak memasal

    BalasPadam
  7. Orang-orang perempuan memang suka sangat lah ada produk yang selamat dan bagus macam ni. Kita tak pakai makeup tak dapat guna wakakakaka...

    BalasPadam
  8. boleh beli online ke produk Ainaa ni? sebotol tu tahan sebulan ke? bagus jugak bahan-bahan dalam tu banyak guna sumber semulajadi. harap lepas pakai muka kurang berjerawat dan sesuai untuk kulit. kan flawless gituh

    BalasPadam
  9. Bagusnya produk ni guna bahan bahan semulajadi. Saya pun jenis kalau nak beli produk untuk muka ni, kene tenogk betul betul. takut muka rosak nanti

    BalasPadam
  10. Bagus lah ada prduk yg sesuai dgn kulit wajah. Mcm sis pun memang dah ada produk yg sesuai dgn kulit sis..so mmg pakai yg itu aje lah..x berani dah nak tukar2.

    BalasPadam
  11. Memang sedang mencari serum untuk kulit muka kita ni TB. Dari apa yang saya baca, dan trngok pulak ada kelulusan KKM rasanya mungkin saya patut cuba serum aina ni..

    BalasPadam
  12. Wah nenarikla serum dia. .Banya kelebihan.. Botl pulak besar.. Tahan lama ni.. Kenapa baru dengar pasl ainaani er.. Hehehe..nadsuka pakai serum

    BalasPadam
  13. suka cleanser dan serum ainaa ni. Wangi je. Then boleh rasa kulit muka segar dan nampak sekata

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2