Nity

Nuff

21 Februari 2014

20 Februari 2014

ENTRI PENGHARGAAN-->MENANG HADIAH

Thank You Dedeq!! muah2!
 Menang hadiah no. 2 Shawl.. peserta No.74
Hadiah Shawl dari Dedeqdewishes Boutique
terima pada : 14 Febuari 2014 ( Jumaat )

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ 
Hadiah dari Blogger Zarena Heeney
Top Komentator November 2013 dan Januari 2014
Terima hadiah pada : 20/2/2014 
Thank You Zarena Heeney! muah2 jugak!

Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang --> TAMAT..

Akhirnya TAMAT sudah Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang 
Okeh.. takmau taip panjang2.. just nak bagi tau Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang sudah TAMAT tepat2 jam 4.00 petang tadi.. teman akan amik berberapa hari jugak untuk check list penyertaan korang, dan InsyaAllah.. akan umumkan pemenang pada 28 Febuari nanti.. hu3.. tunggu.. tapi kalau mood rasa nak umum cepat, teman umum lea cepat yea.. kikiki.. 

So... sape2 yang lum complete kan syarat sila berbuat demikian yea.. sebab teman nak adil buat semua... Pemenang akan dipilih secara Random.org dan terdapat juga satu hadiah untuk entri paling kreatif.. (kalau pemenang Random adalah org yang sama menang untuk hadiah entri paling Kreatif, memang double bounus lah untuk blogger tu yea! heee.. okeh2.. teman bz sikit sekarang.. nanti kita sambung citer esok yea.. bye2.. Opss.. lupa lak.. SENARAI PESERTA esok teman update.. (insyaAllah kalau xde hal apa2 yea..)

LAST CALL --> MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

Tarikh TAMAT dipercepatkan!
Haiii... Cakkkk...! Sayang-Sayang semua.. nak gitau.. ini last call yea.. yang mana mintak teman tangguhkan untuk TAMAT kan Mini Giveaway teman tu, dah join ke belum? Kalau dah.. baguslah.. tapi kalau belum.. teman nak gitau.. tepat jam 4.00 ptg ni.. Mini Giveaway! Happy Birthday Tengkubutang akan di TAMAT kan.. penyertaan selepas jam 4.00 petang tidak akan diambil kira.. Harap Maaf.. heee.. okeh2.. jangan tangguh2 lagi.. moh lea joinn... Opss.. pada sesiapa yang lum tahu nape teman tamatkan segera? sebab target teman memang dalam 100 penyertaan jea.. tapi kalau lebih tu syukur Alhamdulillah.. dan satu lagi sebab nak TAMAT kan cepat2? sebab.. 

Teman mungkin akan bz dalam bulan Mac ni.. so, rasanya nak online pun payah kot sebab kat luar takde line tenet.. so.. nak bukak blog pun maybe malam2 or.. memang takde lansung kot.. hu3.. (hope pageview tak turun).. Okeh! bagi yang lum join, Moh join! masa diberi sehingga jam 4.00 petang ini (20/2/2014).. Lepas jam 4.00 petang, teman tak terima dah penyertaan yea.. sila alert betui2 okeh.. =) heee.. apa lagi.. Selamat menjoinkan diri ye.. 

19 Februari 2014

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG

Haaaii.. buat kawan2 semua.. Malam ni teman bagi pihak Embun Beauty House nak buat Segmen sikit.. Segmen berlansung dari sekarang 18.2.2014 hingga 20.2.2014 jam 10.00 malam.. So, kalau lea ada yang berminat nak join, meh lea join.. pemilihan pemenang adalah berdasarkan Random.Org.. Hadiah di sponsor 100% oleh Embun Beauty House, haaa.. tentu ada diantara korang yang suka coklat kan.. haa.. meh2 join meh.. senang jea syarat2 dia.. jom join cepattt.. =)

SYARAT-SYARAT
#Follow Blog teman (tak follow pun xpe.. huwaaa..)
#Copy BANNER diatas dan tempekkan di entri korang (WAJIB!)
#Buat entri bertajuk-->COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG (WAJIB!)
(pastikan Banner di link kan ke entri segmen ini yea)
#tinggalkan link penyertaan korang kat bawah ni..

LIKE Fanpage Embun Beauty House (WAJIB!)
LIKE dan komen Rangup! pada gambar ini-->KLIK (WAJIB!)
(bilangan peserta yang buat entri dan kiraan berapa orang LIKE Fanpage 
dan komen akan dikira yea.. so.. jangan terlepas syarat lak yea.. heee.. )

dan Hadiahnya ialah..
--> Coklat Daim 1 paket 300gm (65 pcs..) 
---> Pepero 1 kotak
---> Coklat Daim 20 biji

Good Luck yea..

Menang dalam Fasa Kedua Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Alhamdulillah.. ini lea dia Hadiah yang teman menang hari tu.. Syukran..
Hadiahnya...1 kotak Ephyra (30 sachets) bernilai RM 197
tQ to Blogger Mia Liana dan Oceanlife Marketing Sdn. Bhd.
Nanti teman buat review selepas 30 hari consume Ephyra lak yea.. heee.. 
tengok kotak pun dah slurppp... (rasa collagen nya sedap weh!)
Design kotak menarik n nampak elegan..
 
Masa terima parcel ni teman macam dah boleh agak dah apa isi dalamnya.. 
memang terbau2 jea EPHYRA kat dalam ni.. hu2.. 

Bagi yang berminat nak cuba Ephyra ni.. boleh lah contact detail kat bawah ni yea.. ! 
memang berbaloi tau minum Ephyra ni! 
Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com

== ENTRI-ENTRI LAIN BERKAITAN ==
Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

DAPAT HADIAH BIRTHDAY DARI CIK EMBUN!! TQ YUNK!

Hadiah Besday dari Ck Embun.. Mau Nanges! Terharu!
huhuhu.. ni entri Wordless Wednesday yang Ke -2 .. Teman dapat hadiah besday dari Cik Embun, Besday teman 28 Febuari ni.. tapi dah terima hadiah awal lak.. tq sayang.. haa.. cer teka apa didalam ni? huk3.. teman pun taktau apa dia.. jap lagi nak bukak.. nanti teman share dengan korang yea apa isi didalam.. buat cik Embun.. tq so much sayang! Love U! tak sangka, ingat jugak dia esday teman ni.. tQ..

Okeh.. ni nak promote sikit.. kepada sape2 nak beli Pritzel, coklat Daim, biskut lidah buaya.. dan macam2 yang sodap2 tu.. leh PM Embun Beauty House yea! atau PM terus FB Embun

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG 
Tak perlu LIKE, Tak Perlu SHARE, Tak Perlu Klik2.. Mudah jea.. jom join!

Bismillahir Rahmanir Rahim.. sempena Hari Lahir teman pada 28 Febuari 2014 ini, teman dengan suka2 hatinya ingin mengadakan Mini Giveaway buat kengkawan semua, semoga Giveaway ini dapat mengeratkan lagi hubungan kita sesama blogger yea.. heee.. hadiah utama yang teman nak bagi ialah Rantai Tangan AVON.. tapi bukan emas la tau.. seakan2 emas.. walaupun bukan emas tulen, tapi harganya boleh tahan gak tauu.. sekali tengok memang sebijik macam emas.. kalau sesiapa berminat nak dapatkannya.. haaaa.. jom join Giveaway teman ni.. mana tau rezeki korang dapat rantai tangan ni? heee.. syaratnya mudah aje.. jom tengok syaratnya.. 
Syarat-Syarat Wajib!!!

Terbuka kepada Blogger-Blogger di Malaysia Sahaja.. 
So, Wajib ada Blog okeh!
\V/
Wajib Follow Blog Tengkubutang dan Linda Lyn (syarat Utama ni tauu)
\V/
Buat entri bertajuk : MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG 
\V/
Copy dan letak Banner atas ni dekat entri korang tu, 
jangan lupa link kan banner tu ke entri Giveaway teman ni yea.. 
kalau tak nanti teman tak kira dalam undi.. he2..
\V/
Wish lea apa2 aje (yang baik) sempena Besday teman ni..
(Entri paling Kreatif pun ada hadiahnya)
\V/
Pastu tinggalkan LINK penyertaan korang kat ruang komen bawah ni. Itu jeww..

Hadiah-hadiah lain yang menanti :
Handphone Strap untuk 3 pemenang
\V/
Keychain Cute untuk 4 pemenang
\V/
Keychain Comel untuk 2 pemenang 
\V/
Enchanteur Paris Body Lotin 30ml untuk 1 pemenang
\V/
Shawl untuk 1 pemenang
Sponsor by Linda 
\V/
Entri Paling Kreatif x1 
akan mendapat spek mata replica brand Rayban
Nak tengok gambaran Hadiah lain? klik SINI
Untuk senang berhubung kalau korang menang hadiah nanti, sila add FB Tengkubutang Miaw 
atau boleh PM teman di Tengkubutang dan PM Linda bagi Pemenang Hadiah Shawl 
(kalau baik hati LIKE sekali.. heee.. tQ.. muah2..)

MESTI BACA NI!!!!
Semua peserta yang join punya peluang yang sama rata!!
dimana Pemenang Hadiah Utama (Rantai Tangan Avon ) akan ditentukan berdasarkan Random.org.. begitu juga Hadiah2 sampingan lain.. semua ditentukan dengan cara Random.org jea.. So, sape2 pun boleh menang tauu.. kira macam ikut nasib la kann.. teman malas nak buat Top Refferal sebab saja nak bagi adil untuk semua yang join.. kalau ada rezeki, dapatlea ke kome, kalau takde.. insyaAllah.. dalam Giveaway akan datang dapatle kot yea tak? heee.. yang penting.. jangan jemu atau serik join apa2 Giveaway pun yea..! So, join aje.. takyah fikir nak promote ke apa.. 

18 Februari 2014

H12 Media Ads - Jana Duit Mudah & Cepat! Jom Daftar!

H12 Media Ads | Jana Wang Dengan Mudah Melalui Blog 

Sebelum tu nak citer sikit.. Teman dah dapat income dari Nuffnang untuk selama setahun berblogging (lama kan?!!) setahun baru dapat RM100 lebih jea.. dan bila dah Cash Out duit/earning selepas tu macam lambat jea earning "baru" nak naik.. 
huk3.. nampaknya nak kena tunggu setahun lagi baru dapat Cashout kot.. Letih lea nunggu.. 

hemm.. baru2 ni teman asik ternampak jea Blogger2 mempromote pasal H12 Media Ads lak.. banyak komen2 yang mengatakan untung giler join H12 Media Ads ni.. tambahan pulak blogger femes Hasrul Hassan pun join gak.. so.. teman pun rasa terpanggil nak join.. heee... 

So, teman pun bercadang nak mencuba nasib beralih kepada H12 Media. H12 Media kini semakin menjadi pilihan di kalangan blogger. 

Sekarang dah banyak blog menggunakan banner iklan daripada H12 Media Ads ni.. Nak tau nape?|

Bagi yang belum tahu, iklan ni berkonsepkan Cost Per Milion (CPM) dimana Iklan jenis ini tak memerlukan pengunjung untuk klik banner tersebut, cuma sekadar pengunjung tengok sahaja iklan itu. Senang cerita, pengunjung datang je ke blog korang, korang akan akan dapat duit. *kacang je kan! tak perlu menunggu lama nak dapatkan income. Nak tunggu iklan yang perlu klik banner dulu baru dapat duit, memang lambat la nak masuk duit.

Yang istimewa iklan H12 media ini, ianya dibayar dalam mata wang USD. 1USD +- RM 3. Contohnya korang dapat 10USD. Bila di convert dalam Ringgit Malaysia, korang akan dapat RM30. *pembayarannya juga express! Dalam masa sehari pun korang dah leh dapat duit korang. Cash out paling minimun 5USD. korang kena ada akaun paypal kerana pembayaran dibuat melalui akaun paypal. Kalau lum ada akaun Paypal, jom klik SINI.

CARA DAFTAR H12 MEDIA


1. Klik Url H12 Media Ads [klik] ini.
2. Isi form selengkapnya, pastikan emel adalah betul.
3. Check emel anda untuk pengesahan.
4. Login akaun H12 Media Ads dan pilih menu "Web Sites"
5. Klik "Add New Site", pastekan URL blog anda di ruang yang disediakan.
6. Untuk soalan "Choose Site Ownership Verification Method" tersebut, pilih "Add a meta tag into your website"
7. Copy meta tag H12 Media Ads dan paste kan di template blog anda. Paste selepas kod < head>
8. Tick button "Accept Rule" dan klik Verify.
9. Anda harus menunggu selama 24 jam untuk pengesahan.
10. Selepas website anda disahkan, klik menu "Banner Tags" dan pilih mana-mana jenis iklan dan paste kan coding di blog anda. Selesai


Majoriti yang membuat pemohonan H12 Media Ads [klik] akan diterima. Wah masyuk kan.*so apa lagi. Jom daftar H12 Media Ads [klik].

Tarikh BR1M mula dikeluarkan #BR1M 3.0 2014



Tarikh BR1M mula dikeluarkan #BR1M 3.0 2014 
Seramai 5.4 juta penerima BR1M yang telah mengemaskini maklumat akaun bank akan menerima bayaran BR1M 3.0 terus ke dalam akaun secara serentak pada 22 Februari 2014 sebaik sahaja program BR1M dilancarkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di Sekolah Menengah Aminuddin Baki.

Manakala 2 juta penerima bayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2014) yang tidak mempunyai akaun bank akan menerima baucar secara berperingkat dalam tempoh tidak melebihi 20 hari, bermula dari 23 Februari 2014.

Informasi ini disiarkan pada 27.12.2013, Jumaat
(untuk Bacaan sahaja, sebab sekarang sebarang update dah ditutup)

Keputusan BR1M 2014 untuk pemohon berjaya duit disalur ke akaun bank
Soalan : Bagaimana pula dengan penerima BR1M sebelum ini yang mendapat duit bantuan itu secara manual?
Jawapan : y
ang tidak mempunyai akaun bank akan menerima baucar secara berperingkat. Namun, adalah lebih baik akan datang penerima BR1M sebelum ini mengemaskini dan memberi maklumat nombor akaun bank bagi memudahkan wang bantuan itu disalurkan kepada penerima.

Orang ramai boleh mengemaskini  maklumat akaun bank secara online dengan melayari Klik – https://ebr1m.hasil.gov.my 
Bagi pemohonan BR1M 3.0 tahun 2014 yang berjaya, nilai wang bantuan mengikut kriteria yang telah ditetapkan itu akan disalurkan ke dalam akaun bank penerima .

Informasi ini adalah berdasarkan kenyataan Kementerian Kewangan yang disiarkan media, memaklumkan bahawa duit Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) itu akan dimasukkan ke  akaun bank penerima bagi mereka yang memberikan maklumat akaun bank dalam borang permohonan .

Jika difahami kenyataan terbabit, penerima BR1M terdahulu akan mendapat duit bantuan berkenaan menerusi slip jemputan melalui pos untuk mengambil dan tebus baucer bantuan di lokasi dan tarikh seperti yang telah dinyatakan .

Jikalau mahu duit BR1M disalurkan terus ke dalam akaun bank, penerima sebelum ini perlulah mengemaskini dengan memberikan maklumat akaun bank. Bagi yang tiada akaun bank, duit bantuan berkenaan akan dapat secara manual seperti dahulu juga ,

Atau secara manual dengan mengisi borang pendaftaran

Dalam pada itu, keputusan permohonan sama ada berjaya atau tidak, akan diberitahu menerusi surat jawapan yang akan dihantar ke alamat pemohon atau email semasa mengisi borang secara manual ataupun online di internet .

Penerima yang layak akan mendapat pembayaran bermula 22 Februari 2014 mengikut fasa atau secara berperingkat-peringkat
Sebarang pertanyaan adalah dengan sewajarnya menghubungi Talian Hotline BR1M iaitu 1-800-88-2716, Isnin hingga Jumaat (9Pagi –  5 Petang)
haaaa.. tunggu jelea.. dapat ke tidak yea.. he2.. haaa.. pastu kalau dah dapat duit BR1M tu kann.. ingat pesan Menteri kita, berjimat lea guna duit tu yea.. jangan habiskan tauu.. jangan beli Cincin Emas lak..
gambo extract from gugel

17 Februari 2014

CEK NUFFNANG YANG PERTAMA

Cek ni diterima pada 16 Januari bulan lepas, tapi teman terlupa nak buat entri untuk kenang-kenangan dan untuk perkongsian dengan korang semua.. so, disebabkan duit tu pun masih ada selonggok dan tak guna satu sen pun lagi, teman up lea entri untuk Nuffnang ni.. heee... walaupun tak banyak mana.. tapi jadilah buat nyimpan2 kan.. daripada tak dapat apa sepanjang ber blogging ni.. duit 8share pun ada lea dalam RM50 dapat dalam bulan yang sama gak.. hee.. syukur.. Alhamdulillah.. sikit2 lama2 jadi bukit.. heeee.. walau apapun lagi sekali.. syukur Alhamdulillah.. tapi kan.. pelik Nuffnang ni, awat lepas Cashout, duit lambat beno nak naik ni yea? alahai Nuffnang.. awat lambat naik yea? cer jawabbb.. ha2.. macam lea deme baca entri ni yea.. hu3..
nyum2.. masa dapat2 jea surat ni hari tu.. pipi tiba2 blushing.. tiba2 excited terlebih.. heeee.. 
korang2 yang belum daftar Nuffnang tu, meh daftar sini yea.. senang ajo..

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2