Nuff

02 Disember 2014

GULA-GULA KAPAS / COTTON CANDY BERBENTUK BUNGA DI PENANG HERITAGE

 
Wow.. sangat -sangat Kreatif sungguh hasil tangan dari negara China nie, kebiasaannya gula-gula kapas berwarna pink dan bentuknya tak ada la menarik sangat pun. Tapi lain ceritanya di China, dimana warna gula-gula kapas tersebut di pelbagaikan dan penghasilannya juga cukup menarik. Inilah dikatakan China LEVEL! Tapi kat Malaysia pun dah ada dah ni.. 
Selalu yang ada jual di kedai rupanya simple camni je kan.. 
 Tapi... bila dihias jadi kaler-kaler camni.. terus menarik perhatian budak-budak.. mak budak.. bapak budak dan mereka-mereka yang suka benda comel2 dan cantik ni kan!
Amboih.. suka bebeno lah diorang dengan gula kapas camni.. aishhh.. mana tak suka... kalau udah cantik rupa ni.. huhuhu.. kalau teman memang sayang nak ngap rasanya... Dasyat dan kreatif deme ni yea.. siap boleh buat bentuk bintang dan bunga lagi tu. cayalah.. 
Jom tengok Video ni.. memang rasa gerammm je tengok gula-gula kapas tu.. 
Haaaa.. nak tau kat mana korang boleh dapat ni kat Malaysia? heee...boleh try cari kat Penang Heritage.. mesti jumpa punyaa.. just share ajo.. teman suka gak tapi tak suka makan banyak.. manisssss.. cukuplah teman dah manis sekarang.. wakakakakaka.. (sila muntoh)

Related Posts

6 ulasan:

  1. salam :) singgah pagi. cantiknya cotton candy tu

    BalasPadam
  2. akak yang orang penang ni pun x tau psl gula kapas yang cantik ni.. :)

    BalasPadam
  3. da jadi sayang pulak nak makan gula kapas tu :)

    BalasPadam
  4. Memg kreatif pndai diorg buat may b da acuan kot kan

    BalasPadam
  5. ok, memang kena pergi ni. cantiklah. makanan yg cantik beri motivasi tinggi tau

    BalasPadam
  6. cntiknye... br nmpk kwn penang post psl nie semlm

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2