RESEPI KEBAB DAGING SEDAP DAN MUDAH!
Hai.. Assalammualaikum.. Teman baru buka mesej kat Page Tengkubutang.com tadi.. Baru terperasan rupanya ada 2 mesej belum dibaca.. yang satu tu tanya pasal blog.. yang satu lagi tanya pasal Resepi Kebab Daging.. Teman pun godek lah dalam blog Resepi Kebab Daging tu.. ingat nak share terus je link resepi dari blog ni kan.. rupa-rupanya..alahai.. teman tak buat lagi entri Resepi Kebab Daging ni.. alahai.. baru buat entri gambar je hari tu.. huhu.. memang ada kata nak bagi Resepi dalam entri seterusnya.. tapi itulah.. terlupaaaa.. sorry sangat-sangat kepada yang tertunggu-tunggu Resepi Kebab Daging ni yea.. huhuhu.. (macam ramai je yang menunggu yea.. perasannn.. )


Haaa.. dah alang-alang rakan kita ni bertanya.. teman tepek kan teruslah resepinya yea.. elok jugak.. sebab teman memang terlupa sangat nak letak resepi tu.. yang benarnya resepi ni hubby teman yang punya resepi.. so.. tu yang asik tertangguh aje nak buat entri Resepi Kebab Daging ni.. hee.. nak mintak kerjasama tu payah beno.. hahahaha.. ok lah.. jom kita tengok resepi kebab daging sedap dan mudah ni!

RESEPI KEBAB DAGING SEDAP DAN MUDAH!

Bahan-Bahan :
Daging Cincang

Sedikit Minyak Untuk Menggoreng (sikitt je tau) 

Bawang besar 1 biji - Potong Dadu

Tomato - Potong Dadu

Sos Tomato- 1 sudu kecil (Nak guna Tomato Puri pun ok)

Sos Cili- 1 sudu kecil

BBQ sauce (kalau ada)

Mayonis (teman guna ni ganti BBQ Sauce)

Sos tiram - 1 sudu

mix vegi

Daun Salad (Hiris Halus, nak letak sekeping-sekeping pun boleh.. ikut suka hati)

roti pita kebab- 3 keping di belah 2 - (masa last nanti time nak letak inti tu pastikan Roti tu di panaskan dalam kuali tanpa melekat (teman guna pemanggang ajaib je) macam salai2 gitu je.. jangan hangus lak yea!! 

Cara-cara :
1. Masak daging cincang tu kejap, sampai air daging agak2 kering.

2. Masukkan sos tomato, sos cili, bbq sauce, sos tiram, perasa. Masak sampai daging dan sos sekata.

3. Bile daging dah masak, masukkan bawang, mix vegi dan kacau sampai masak...

3. Dah agak-agak semua masak, tutup api.. last sekali baru masuk tomato yang dipotong dadu tadi     
    bersama salad yang dihiris nipis.. gaul kan.. 

4. Panaskan Roti dalam Kuali Tanpa lekat (pemanggang ajaib) untuk bagi tekstur roti tu lembut sikit..

5. Masukkan inti dalam roti sampai habis.. Siap!


Selamat mencuba!

jom intai RESEPI untuk berbuka puasa..

PELBAGAI RESEPI MENU BERBUKA PUASA



--
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!

11 Ulasan

  1. uiiihhhh sggh menggoda arrghhhh

    BalasPadam
  2. sadis bila baca bulan puasa ni ... iman kuat iman kuat ... heheheee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alalala.. Jangan risau.. Masih kuat iman awak.. Hihihi

      Padam
    2. Alalala.. Jangan risau.. Masih kuat iman awak.. Hihihi

      Padam
  3. waaaaa.. lapar pulak.. salah time singgah sini.. hehe

    BalasPadam
  4. Assalam..tq utk resepi..sy dah buat td..mmg ringkas n mudah..1family pun suke..tq utk perkongsian resipi..gambar xsmpat nak.snap..

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum Wr Wb

    Apakah Anda memiliki masalah keuangan dan Anda sedang mencari bantuan Pinjaman asli, Kami di sini untuk membantu Anda dengan Pinjaman untuk meringankan bisnis Anda dan menyelesaikan semua hutang Anda, kami menyediakan semua jenis pinjaman, besar atau kecil, ini adalah peluang Anda untuk finansial kebebasan.Kami menawarkan yang berikut ini.

    √ Pinjaman Bisnis Besar

    √ Pinjaman Bisnis Kecil

    √ Pinjaman Rumah Baru

    √ Pinjaman mobil

    √ Pinjaman Pertanian Besar atau kecil

    √ Pinjaman untuk proyek jangka panjang atau pendek

    √ Mulai Pinjaman bisnis

    √ Koperasi Pinjaman

    √ Pinjaman untuk Proyek yang ada

    Mengapa Anda harus memilih kami.

    + Kami memberikan pinjaman dengan suku bunga yang sangat rendah

    + Tidak masalah dari negara mana Anda berasal, kami akan meminjamkan Anda.

    + Proses kami sangat mudah dan sederhana. sangat orang bisa memahaminya.

    + Kami adalah perusahaan yang sangat jujur dan dapat diandalkan.

    + Kami tidak memberikan informasi pribadi Anda kepada siapa pun,

    informasi Anda aman bersama kami.

    Tujuan utama kami adalah meminjamkan sebanyak mungkin yang Anda inginkan dan siap untuk mendapatkan pinjaman, Anda harus mengatakan pada diri sendiri cukup, Anda tidak dapat terus membiarkan kurangnya uang membatasi pertumbuhan bisnis Anda. hubungi kami dengan informasi kontak kami di bawah ini dan biarkan kami bergandengan tangan dengan memberikan Anda pinjaman yang akan membantu mengembangkan bisnis Anda. Anda tidak perlu khawatir, kami sangat dapat dipercaya dan Bersedia meminjamkan Anda.

    Hubungi kami dengan:
    Perusahaan:  Femi Otedola Loan Firm  
    Email: femiotedolaloanfirm@gmail.com
    Email: femiotedolaloanfirm1@Outlook.com
    WA: +1(469) 464-5833 (Chat only) 
    WA: +1(806) 395-2203 (Chat only) 

    atau kunjungi Situs web kami dan gunakan Kontak Kami dan kami akan membalasnya kepada Anda.

    Situs web: https://femiotedolaloanfirm.blogspot.com

    Hubungi kami hari ini dan mari bantu mengembangkan bisnis Anda.

    BalasPadam

Catat Komen

Terbaru Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New