RESEPI AYAM GORENG MELETOP LETOP
POM! POM! POM!

Haii.. saja TB nak share resepi lagi satu ni kat sini... Tapi resepi ni macam sama je dengan resepi yang TB pernah masak sebelum ni.. mungkin ada beza dari segi bahan-bahan dia kot.. Tapi rupa hasilnya macam serupa sangat dengan AYAM GORENG BEREMPAH TB ni ha.. cer korang tengok.. serupa kan? Tapi TB nak jugak letak resepi yang ni sebab mana tau ada penambahan rasa ke.. kan.. sedap tau.. makan simple-simple je kalau ada lauk ni.. Nasi panas-panas dengan "kari bodo",  kari yang tak payah letak apa-apa, hanya buat kuah kari je.. ikan, daging ke tak payah.. Pastu buat la sambal belacan sikit.. sedap wooo... 




AYAM GORENG BEREMPAH MELETOP POP POP

Bahan-bahan:

Bahan A (dikisar):
Serai
Lengkuas
Halia
Lada kering

Bahan B:
Telur ayam
Garam
Gula
Biji ketumbar
Daun kari
Tepung jagung

* Lebihkan bahan kisar untuk lebih sedap.

Cara-cara:
1. Sediakan ayam yang dipotong kepada 16 bahagian dan ditoskan airnya.
2. Masukkan bahan A dan b dan digaul sebati.
3. Perap selama 20 minit atau boleh disimpan di dalam peti ais.
4. Goreng dalam minyak yang banyak untuk masak sepenuhnya dan lebih rangup.
5. Siap dan boleh dimakan bersama lauk lain.




Credit to :

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



3 Ulasan

  1. Nmpk sdap. Mkn ratah gitu je pnas2

    BalasPadam
  2. Your so good at cooking, I love fried chicken and Im gonna give this a try. Thanks for sharing.

    BalasPadam
  3. Absolutely looks delicious. Now am feeling hungry just reading your post :)

    BalasPadam

Catat Komen

Lebih baharu Lebih lama

TB MOBILE

tengkubutang nity

GA New