Nity

Nuff

27 Mei 2019

Resepi Popia Pepero | White Coklat Oreo


 Resepi Popia Pepero | White Coklat Oreo

Ya Allah.. sedapnya TB tengok Pepero ni.. cara nak buat pun senang yang amat.. ni mesti harraz suka ni.. kalau bukan buat untuk  raya pun, buat kudap-kudap sedap jugak ni kan.. bukan budak je suka.. orang tu pun suka ni.. heheheh... so, disebabkan caranya mudah aje.. TB nak try buat jugak.. nanti TB up versi TB lak ye.. tq tuan empunya resepi sebab share resepi yang TB memang cari selama ni.. 

 Resepi Popia Pepero | White Coklat Oreo

Bahan-Bahan:
Kulit Popia (apa2 brand tak kisah)
White Coklat ( kalau nak salut dengan serbuk biskut oreo )
Dark Coklat ( Kalau nak salut dengan Badam hancur )

Cara-Cara :
Kalau yang kulit popia yang besar potong kepada 4 bahagian -> gulung -> lekatkan ujung dia dengan air.

Kalau yang kulit popia yang kecik, terus gulung sahaja -> lekatkan ujung dia dengan air.
goreng hingga keperangan.

Cairkan white coklat guna double boil , bila dah cair celup pada kulit kulit popia , pastu balut pula dengan oreo.

kalau guna dark coklat balutkan dengan badam sedap. Tapi badam leceh sikit sebab nak kena sangai dulu .


 Kulit popia. Selepas potong & gulung


 Kulit popia selepas di goreng




Beli yang ni.. Dia memang dah hancur siap2  macam kat bawah ni..


Kalau nak beli yang biasa punya biskut oreo tu boleh.. tapi kena ketuk2 bagi halus camni.. 
senang nak salut kat coklat pada pepero tu nanti.. 


 White coklat guna brand nie. 
Cairkan guna kaedah double boil. 
Beli kat kedai cake jugak. Harga rm15.90




Kaedah double boil, macam nie.

Resepi oleh :
Adilah Bte Othman





Related Posts

2 ulasan:

  1. nk buatnya pun mudah, budak2 mesti suka nih... entah2 yg tua pun layan jgk

    BalasPadam
  2. Sedapnya kalau guna dark coklat pastu tabur badam.. Pergh..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2