Nity

Nuff

30 Januari 2013

MACAM2 yea.. PRODUK JEPUN UNTUK WANITA YG NAK CANTIK.. HU2.. PATUTLEA SEMUA CANTIK2.. =)

Haii.. Nak Cantikk? nak Comeyy? jom baca entri nih!
Warga Jepun sejak puluhan tahun lalu terkenal dengan kecerdasannya menciptakan berbagai alat dan inovasi menarik. Beberapa inovasi tersebut sangat berguna, misalnya saja peralatan elektronik, otomotif dan bidang kecantikan. Tapi.. ada juga beberapa produk kecantikan buatan Jepun yang aneh dan belum diketahui keselamatan serta efektivitasnya. meh kita dok tengok apa barang2 kecantikan 2.. jommm

1. Pemancung Hidung
Sudah menjadi rahsia umum jika banyak warga Asia Timur dan Asia Tenggara yang ingin memiliki hidung mancung. Hidung mancung menjadi tolak ukur kecantikan dan ketampanan.
Cara kerja produk di atas adalah memasangnya pada hidung, dipakai 3 minit dalam sehari. Ada bateri di dalamnya yang dapat memancarkan getaran elektrik. Berdasarkan iklannya, cetakan hidung dan getaran tersebut dapat memancungkan hidung.

2. Penghilang Kerutan Mulut dan Pipi
Kerutan tak hanya terjadi di dahi dan sekitar mata, tetapi juga di dekat bibir dan garis senyum. Penemuan dari Jepun ini mungkin boleh membantu walau aneh.
Alat ini dipakai di bibir dengan cara latihan pernafasan. Latihan ini akan menguatkan otot pipi dan rahang, sehingga dapat mencegah penuaan di daerah pipi dan sekitar mulut. Latihan ini dapat dilakukan setiap hari dengan 10 - 20 kali tarikan nafas dalam satu sesi latihan.

3. Kacamata Anti Kerutan Mata
Kerutan atau garis halus yang muncul di sekitar mata adalah musuh wanita. Berbagai krim dan suntik kolagen sering dilakukan untuk mencegah dan menghilangkannya.
Nah, benda yang terlihat seperti kacamata renang ini adalah inovasi menghilangkan kerutan mata. Bahagian dalam kacamata dapat memberi pijatan yang dapat menghilangkan kerutan mata. Cara memakainya cukup di pasangkan pada mata selama 5 minit dalam sehari.

4. Alat Untuk Meniruskan Wajah
Banyak wanita yang tidak suka dengan pipi tembem atau bentuk wajah bulat. Banyak orang yang bertanya-tanya mengapa wajah gadis-gadis Jepun sangat kecil dan mungil. Apakah Anda ingin memiliki wajah ala gadis Jepun?
Alat ini berfungsi untuk membuat wajah seseorang menjadi tirus dan mungil. Cara kerjanya adalah dengan memberi tekanan pada pipi dan daerah dekat rahang. Walaupun terlihat menyakitkan, alat ini sangat nyaman digunakan dan tidak menimbulkan rasa sakit.

5. Alat Pencetak Senyum Menawan
Senyum adalah kosmetik yang paling cepat dan efektif untuk memancarkan kecantikan. Sayangnya, tak semuawanita memiliki senyum manis.
Sekilas, alat ini mirip dengan pemutih gigi. Alat ini adalah cetakan yang dapat menyeimbangkan bentuk senyum pada pipi dan wajah. Tak hanya itu, boleh menguatkan rahang dan gigi. Digunakan selama 5 minit dalam sehari.

6. Wajah Tirus Dengan Latihan Mulut
Hanya dengan mengucapkan A, I, U, E, O, wajah Anda bisa menjadi kecil mungil tanpa operasi plastik, percaya?
Alat ini diperbuat dari silikon yang elastis dan digunakan sebagai alat latihan. Harus dipakai di bibir lalu mengucapkan huruf hidup (A I U E O) dengan keras. Fungsinya adalah membuat 12 otot wajah bekerja dan membuat bentuk wajah lebih sempurna.

Apakah Anda tertarik dan berani mencuba produk kecantikan Jepun di atas?
hati2 yea,, berubah jadi cantik xpe.. jangan berubah jadi peot sudah.. huhuhu hehehe....

23 Januari 2013

DOODLE KAH INI? HEEEE...

Salamm.. pekabo semuaa.. heeee.. hari ni teman teruja sgt tau.. teruja nk tunjuk hasil kerja tangan teman malam tadi bersama en suami.. heee.. teman memang dari dlu suka sgt kartun2 ni.. tiba2 malam tadi saja j buka laptop n saja2 buka Adobe Illustrator nk conteng2 apa yg patut.. masa menyonteng 2 baru pasan.. memang best guna Ai .. rasa smooth j melukis guna Ai.. waaa.. nape lea dari dulu teman dok tau pasal ni.. yg hubby teman lak.. bole di biar nye teman melukis guna paint jeww? dia biar je kartun/doodle teman henyot penyot.. tak nak pun bagi idea guna Ai.. last2 malam tadi teman godeh2 Ai dia baru dia nk ajar satu2.. 

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... best giler.. dapat ilmu macam2 satu malam jew tauu! heg3.. tQ cik abe miawku.. sebab sudi share ilmu.. moga murah rezekimu (yg juga rezekiku.. heee..) ok lah.. inilah hasil contengan kami berdua mlm td.. wlupun x berapa perfect ( im beginner.. heee.. ) namun teman puas hati.. heh3.. i love painting, art.. wlupun tgn x berseni tp x sangka pulak dpt teman hidup yg begitu keratif n berseni.. aminn,, syukur k hadrat Allah.. ( ha3.. apa aku ni? lebih2 plak yea.. ) tlampau excited sgt dgn doodle mcm ni lea jd nyee.. heh3.. ok lah.. nk tgk hasil doodle kami? tgk kat bwh ni.. yg background oren 2 teman saja try nk tgk lawo k x.. sebab teman mmg minat orennnnnnnnnnnnn! yess!! heh3

Hasil Pertama 


Hasil Kedua (selepas edit2 background.. he2)

22 Januari 2013

AKTIVITI DI PETANG HARI... (^_______^)

haiii.. he3.. rasa macam n main kelik2 j petang ni.. jom lea kita main kelik2 nak.. klu malas sgt nk KELIK BANYAK2 n malas nk tunggu loading.. klik kanan j kat tulisan Merah kat bawah ni.. pastu klik Open link in new tab .. dh selesai.. tp bia dlm 5 saat dia loading sapai kua gamba yea.. he2.. sama2 kita kelik yea.. dh kelik bg tau teman yea.. tinggalkan tapak kat komen atau chatbox.. nti teman kelik korang punya lak.. orraitt? he3..jom2.. kita berkeerjasama.. apa yg penting?? kerjasama.. heee.. iNGAT yEa.. kLiK DekAT tULiSAn meRAh kUnInG YEA! BUKANN gAMbAR OKEY! =)








04 Januari 2013

CANTIK YEA DOODLE NI...

Kalau lea teman pandai lukis doodle mcm ni kan best! suka sgt2 tau! ada sape2 d kalangan kawan2 yg pandai buat doodle x? korang selalu guna software apa yea.. share lea dengan teman sebab teman pun minat jugak doodle2 ni.. entahlea.. hati sangat suka pada cartoon n benda2 yg cumey cenggini.. he2.. 

31 Disember 2012

Tepat Jam 12 malam ini.. a.k.a pagi esok.. good bye 2012.. huwaaa..




haluuuuu.. pekabo semuaa.. sorry teman jarang update blog ni.. sebab bz sikit hal2 umah.. biasa lea.. macam2 nk kena buat.. he3.. tp kali ni teman curi2 masa gak nk menulis N3 terakhir utk tahun 2012.. esok dh tahun baru.. rasa mcm cepat j masa berlalu kan.. sedar x sedar dh setahun kiat melayari hidup dlm tahun 2012.. huu.. teman xtau nape ada rasa sedih sikit bila meninggalkan tahun 2012.. xtau nk gambarkan macam mana perasaan 2.. rasa mcm berpisah dgn seseorang j rasanya.. walhal berpisah dengan tahun 2012 j.. awat nk feeling sgt yewww! he3.. tp itulah yg teman rasa.. xpelea.. kome x paham pun paham2 kan aje yeww! ok lah.. sempena Tahun Baru 2013 ni.. azam teman ialah nk hidup lebih maju dari sekarang bersama hubby tercinta.. nak bina hidup yang sempurna bersama hubby tercinta .. nak eratkan lagi kasih sayang kami.. (err itu bukan azam kan! itu harapan! he3.. apa2 j lea.. yg penting azam kita mestilah lebih up dari yag lepas.. betui x.. yg mana2 azam tahun lepas x kesampaian 2.. apasalahnya diteruskan jugak utk tahun ni.. xkan nk lupuskan terus kot yea? heee.. ok lah.. jom share kalendar 2013.. teman boh dlm lappy terus.. senang nk semak tarikh2 penting nti.. heeee.. ok.. slamat berblog..tataaaa..


26 Disember 2012

PETUA HILANGKAN LEBAM BAWAH MATA


SEBELUM DAN SELEPAS RAWATAN.. kikikiki..
Rutin yang memerlukan anda bekerja di depan komputer, kurang tidur dan kekurangan nutrisi akan menyebabkan mata letih. Bila hal ini berterusan, kesan lebam bawah mata pun mulai muncul.
Bilamana lebam bawah mata tu mula kelihatan, anda tentu panik, kan? Segan pun ada gak. Tapi nak buat camne, anda sendiri yang mengabaikan kesihatan mata.
Bila bekerja di depan komputer, susah nak berhenti. Walaupun sekejap aje. Secara tak langsung, anda sebenarnya memaksa mata untuk terus bekerja. Mata anda pun tahu letih gak.
Jika terus dipaksa, corak kulit bawah mata akan kebiruan atau bertambah gelap. Ini kerana berlakunya pembesaran pembuluh darah. Semakin banyak darah yang ada di kawasan bawah mata, itu yang membuatkan warnanya kelihatan lebih gelap berbanding warna kulit muka yang lain .
Justeru, untuk hilangkan lebam bawah mata yang kelihatan, anda amalkanlah beberapa perkara;

1. Banyakkan meminum air kosong.
Lebih lebih lagi jika anda seorang aktif melakukan pelbagai aktiviti. Pengambilan air kosong amat baik untuk menjaga kesegaran kulit mata.

2. Makan sayur-sayuran hijau
Andainya anda kurang nutrisi, mulai sekarang tambahkan sayuran hijau dan makanan yang kaya dengan antioksidan dalam menu harian.

3. Gunakan timun atau tomato
Hirisan timun ataupun tomato boleh anda tekapkan pada kedua-dua mata selama beberapa minit. Ataupun boleh tekapkannya semalaman sebelum masuk tidur.

Namun begitu, lingkaran hitam bawah mata juga disebabkan oleh faktor keturunan. Cuba lihat pada mata ayah dan ibu anda. Adakah bahagian bawah mata mereka ada rona hitam?

Jika ada dan seawal usia remaja rona hitam telah muncul di bawah mata anda, berkemungkinan besar ia adalah faktor keturunan.
Namun salah satu faktor yang menyumbang mata lebam ialah.. suka tido lambat.. macam teman sekarang ni lea.. hih3.. so.. jgn tido lewat yea.. tido lea awal sikit.. jangan jadi macam org kat bawah ni.. hih3.. 




22 Disember 2012


                                 KLIK YEA! tQ.. he3
~~ Gambar Hiasan ~~
Hai.. Assalammualaikum buat semua teman2 blogger.. harap2 sihatlea hendaknya kume yea... teman disini sihat2 aje..cuma skrg tgh bz sikit dgn bisnes on9.. so.. nk buka blog pun pk 100x.. ha3.. ni pun sj nk jenguk k sini sebab rindu nk tgk kucen itam teman yg dalam blog ni.. he3.. nk main2 dgn dia jap kasi dia hilang stress.. korg pun main2 lea dgn dia gak tau.. just gerak2 cursor kat muka dia, badan dia n gerak cursor k atas k bwh.. he3... baiklah, hari ni teman lum lg ada idea nk share apa2 yg best.. nti klu ada bru teman share kat sini yea.. sebab masa begitu mencemburui teman la' ni tau.. so, utk x memboringkan korang yg mai sini.. jom kita main kelik2 yea.. teman dh sediakan citer best2 kat bwh ni.. kelik aje.. 

SYARAT2 KELIK
1.) INI CARA NAK CEPAT.. LETAK CURSOR KAT LINK BWH NI.. KLIK KIRI, PASTU PILIH/KLIK OPEN LINK IN NEW TAB .. PASTU KLIK YG LAIN PUN DGN CARA YG SAMA.. SENANG SIKIT KAN.. 

2.) HARUS JUJUR..
3.) KALAU KELIK TU.. TUNGGU SAMPAI LOADING ABES.. JGN BELUM GAMBO  XNMPK DH TOTOP.. HU3..
4.) LEPAS DAH KELIK.. SILA BAGI TAHU KAT RUANGAN ULASAN TU YEA.. NANTI TEMAN REPLY BALIK KLIK KORANG.. TAPI KALAU BAGI LINK LAGI SENANG NAK KELIK.. HE3.. TQ.. SAYANG KAMU SEMUAAA!

20 Disember 2012

Ucapan tQ buat Teman2 Yg Sudi BerTapak di Blog Teman ni.. (aish.. mcm ayat Mazidul dkat FB dia j ni.. ha3 )

bUaT tEmAn2 yG dH FoLLoW TeMaN...
TERIMA KASIH ^^^^^ THANK YOU ^^^^ I LAP U OLSSS!!
RaSa2nYa aNdA yG mAnA 1 dLm picTure cArtOOn kaT aTs ni? he3.. Sudi2kanlah pilih diri sendiri yea.. ha3.. leh komen kat sini.. anda yg mana 1.. x kisah lea.. serupa dgn teman yg lain.. ni saja suka2 j tau.. teman bz sikit nk post cerita terbaru.. yg ni j lea termampu.. hope leh ilangkan fenin2 d ptg2 hari ni.. he3..

Ok.. see u olz d lain en3 okeh! daaaa...!
( jgn lupa pilih korang yg mana 1 tau!.. he3.. )

TUTORIAL WINDOWS LIVE WRITER

STEP 1 : How To and Where To Get The Software

for those yang takde lagi software ni bole download [HERE] or pegi kat web Windows Live atau search je pakcik Google #senang kan?

image

after dah download installer ape lagi, hit la button then install. but be aware, windows live writer ni memerlukan internet connection untuk install which mean perisian ini diinstall secara #online.

STEP 2 : Installation Process

untuk proses pemasangan, pengguna akan ditanya either nak full installation or pilih software yang dikehendaki je. as for me, teman just want Windows Live Writer. so, teman pilih yang tuh je.

image

dalam snapshot tuh pengguna bole pilih nak install yang mana. kalau ada yang tak berkenan feel free tu untick je ok. and yang pasti Windows Live Writer and Windows Photo Gallery and Movie maker akan diinstall. and masa untuk menginstall yang diperlukan akan ditentukan mengikut kelajuan internet pengguna. kalau yang mengalami slow connection tu, memang lama tunggu..sempat makan-makan dulu. selepas install complete, penguna akan diminta memasukkan URL blog, username and passwor blogger.com. ini diperlukan untuk menghubungkan perisian ini dengan blog kita. pengguna boleh memilih untuk biar perisian ini save password and username so,setiap kali kita guna and publish tak perlu masukkan dah. or..kalau ada yang rajin, bolehlah sign in tiap tiap kali nk post.

STEP 3 : HOW TO USE WINDOWS LIVE WRITER

dah install. now jum take a look cemana nak guna software ni. interface software ni sangat mudah difahami dan simple. bila tengok balik umpama Microsoft Word je. Menu kat bar atas pon senang difahami and kalau nak insert or set ape, memang senang nak cari. for instance, kalau nak buat hyperlink, just highlight word mana nak dihyperlinkkan,and click tab hyperlink and insert la URL. as easy as 1,2,3 je Smile

image

keseluruhan proses drafting post bole dibuat secara offline. tu keistimewaan Windows LIve Writer kalau nak bandingkan dengan kita masuk web blogger.com. tak perlu connect to internet pon da bole bukak software ni and terus draft entry baru. kalau menggunakan blogger.com,kena ada connection untuk masuk web tuh dan kalau nk insert gambar kena upload dulu.

untuk Windows Live Writer, kita boleh memilih untuk menggunakan picture dari komputer sendiri or menggunakan link (web source punya gambar – of kos kena online). kalau menggunakan gambar dari komputer sendiri tak perlu online. just insert je.macam dalam Word.so, pengguna tak perlu risau kalau nak draft tapi pada masa yang sana takde internet connection.sama jugak kalau nk insert video. dalam ni juga, pengguna boleh terus buat watermark intuk setiap gambar yang dimasukkan. tak perlu buka perisian pengeditan gambar dah. dalam ni pon boleh. button crop,rotate, sume ade.pendek kata,semua proses drafting bole dibuat secara offline. font pon lebih pelbagai.
image
 and bila pengguna dah siap untuk proses publishing, pengguna perlu online. of kos la kan..kalau tak ,cemana nak upload entry tuh ke blog. selain tu,kalau pengguna takmo publish lagi, ada opsyen untuk set masa bila post pengguna akan dipublish secara automatik. and kalau tak yakin cemana post kita akn nampak apabila dah publish nanti,pengguna boleh klik butang preview yan gada kat bahagian sebelah kiri bawah (kena online baru boleh guna feature ni) .

18 Disember 2012

8 TIPS UNTUK LEBATKAN RAMBUT


Haii!! Assalammualaikum.. he2.. teman rasa nk share tips lebatkan rambut ni dgn korg semua.. tp bkn lea sebab nk kata rambut teman ni lebat yea.. tp just share jer.. rambut teman pun bukan lebat sgt pun.. harapkan panjang j.. tp selalu keguguran rambut.. ha3.. mencikk.. abes lantai penuh dgn rambut.. runsing aje teman.. so.. teman saja je post Tips ni untuk diri teman n kawan2 yg di sayangi semua.. jom tengok n praktikkan.. moga rambut kita cantik macam miss universe yg cun ni..(tengok gambo..)
●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●♥●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●♥
8 TIPS UNTUK LEBATKAN RAMBUT
●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●♥●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•.Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ●♥
1.) Kisar sebiji nenas hingga menjadi jus. Biarkan semalaman barulah lumur di rambut selama 15-30 minit. Amalkan 3 minggu sekali.
2) Bersihkan beberapa helai daun rambutan muda,ramas ke dalam semangkuk air.Biarkan sehingga lendirnya keluar.Kemudian sapukan pada rambut dan biarkan lebih kurang 20 minit.Bersihkan rambut dengan air sejuk.Amalkan dua hari sekali.
3.) Gunakan minyak kelapa hijau buatan tangan dan sapukan pada rambut.Biarkan semalaman dan basuh bersih-bersih. Ulangi selalu dan lihat hasilnya.
4) Ramas daun bunga raya dalam air bersama beberapa helai daun pandan.Sapukan di kepala seperti menggunakan syampu.Bilas dengan air bersih.Lakukan seminggu sekali.
5) Lumurkan minyak yang dimasak sendiri pada rambut / kulit kepala ataupun jika tiada,bolehlah gantikan dengan santan segar.Satu lagi cara ialah goreng tanpa minyak beberapa biji buah keras.Setelah cukup garing,sejukkan dan kisar halus.Gaul dengan minyak zaitun dan simpan sebagai tonik rambut.Sapukan pada seluruh kepala,biarkan semalaman dan bilas.
6.) Tumbukkan berberapa helai daun panda sehingga hancur.Kemudian masukkan sedikit air dan perah.Sediakan semangkuk santan dan campurkan dengan pandan tadi.Kacau rata dan simpan semalaman.Keesokan harinya sapukan bahan tadi pada rambut dan biar selama setengah jam.Bilas rambut dan lihat hasilnya dalam beberapa minggu.
7) Tumbuk segenggam daun asin-asin sehingga lumat.Perahkan airnya dan campurkan dengan semangkuk santan kelapa.Lumurkan pada rambut.Biarkan beberapa minit.Kemudian bilas dengan air suam.
8.) Rendam tiga sudu teh semalaman bersama secawan air mendidih. Setelah sejuk embunkan selama satu malam. Setelah itu sapukan pada kulit kepala dan biarkan selama satu jam.Kemudian baru dicuci.Lakukan sebanyak 3 kali seminggu.. lihat hasilnya.. 

PENGUBAT STRESS.. (Post Merapu A.K.A xde modal nk bercerita da.. )


Teman tgh boring ni.. tp xtau nk buat apa.. last2 view aje lea gambo2 dekat google ni.. apalagi menggoogle gambo kucen2 lea wat cuci mata.. heh3.. mmg giler2 sukakan kucen so.. dlm sehari selalu j view gambo kucen dlm google ni.. he2.. ni ada 1 gambo yg saja teman nk share.. sebab kucen yg dalam gambo ni mcm muka butang (kucen teman yg noti 2..) moh kita tengok gambo ni sambil baca post merapu teman ni.. he2cumey kan kucen kat dalam gambo ni.. He2.. kalau lea Butang teman jd camni.. syian dia kan.. baru nk capai ikan kering 2 dh kena ngap kepalanya (tp bkn ngap betui tau..).. alahai.. cumey betui j kucen ni.. lg kelakar bila tgk yg anak kucen sebelah dia punya ekpresi muka.. muka cam terkezut j.. ha3.. gambar2 mcm ni selalu j wat kita rasa hepi n senyum sorg2.. teman suka j tgk gambr2 mcm ni.. gelagat kucing2 yg noti n cumey2.. klu rasa susah hati j.. boleh hilang sekelip mata j bila tgk gambar2 deme' yg cute ni.. mgkin itu cara teman utk hilangkan stress or bg hati berbunga.. kalau korang lak cne pulak yea? cer share jugak dgn teman.. apa yg korang buat klu stress...

Secret Of Us: Kenapa aku malas sembahyang


Asslammualaikum semua.. mintak maaf sebab teman dh lama x update blog.. hanya share2 j apa yg patut.. tp x kisah lea kan.. janji ada juga hidup blog ni dari kaku j xde citer.. ye tak?? he2.. ok.. kali ni teman ada lea berjalan2 merayap2 k blog2 kwn2 yg lain.. tertarik pula dgn apa yg kawan 2 post.. real suka n blognya menarik juga.. pink lg 2.. tuan empunyanya pun sgt2 lah cute.. (honestly.. mmg cute yea.. bukan bodek..) pepe pun.. teman suka apa yg dia sampaikan.. jom baca sama2 yea.. (^__^)v

Secret Of Us: Kenapa aku malas sembahyang: Kenapa aku malas sembahyang, Allah bagi aku jasad siap bayang-bayang, Bukan ke lebih beruntung daripada tiang, Berdiri tanpa ro...

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2