17 Julai 2017

RESEPI AYAM BAKAR MADU MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI AYAM BAKAR MADU MUDAH DAN SEDAP!

Ayam banyak dalam peti tapi tak tau nak masak apa? haa.. jom kita try resepi yang TB share dari FB ni.. dari page Ketuk-Ketuk Ramadan   ni ha.. selalu aje ada up resepi sedap-sedap yang boleh kita cuba.. so, TB nak tepek dulu resepi ni.. sebab nak buatkan untuk hubby.. cuma kena cari madu la pulak.. mana nak cari madu ni.. alahai.. parah.. huhuhu.. 

Ayam bakar madu ni simple je cara nak masak. Sapa nak boleh cuba ..sedap hingga menjilat gusi katanya... hahaha.. tu jilat taik gigi namanya.. eh.. ops.. ok ok ok.. jom tengok resepinya..

BAHAN-BAHAN
6 ketoi ayam
2sudu serbuk cili
3sudu sos tiram
2-3sudu madu
3ulas bwg putih ditumbuk lumat
2inci halia ditumbuk lumat
sedikit lada hitam ditumbuk lumat
sedikit garam

CARA-CARA
mula2 rebus ayam dalam 10-15 minit.

dan toskan gaulkan bahan tumbuk dan bahan2 lainnya pada ayam lalu perap sekejap selama 1/2jam.

lalu bakar ayam guna kuali ajaib.curah sekali dengan kuah2nya.bakar hingga masak dn kering kuah.

ok siap !!

Resepi Credit to :
Putih Seroja‎



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Reactions:

4 ulasan:

  1. jemput join segmen shawal.. :)

    http://www.mohdnoorshawals.com/2017/07/segmen-bloglist-bulan-zulkaedah-1438h.html

    BalasPadam
  2. Nampak menarik dan sdap. Madu bnyk kt umh ni. Blh la try

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥