Nuff

27 Julai 2017

RESEPI KEK KUKUS PINK OMBRE MUDAH DAN SEDAP!

RESEPI KEK KUKUS PINK OMBRE
MUDAH DAN SEDAP!

Huu.. Geram tengok orang buat kek.. terasa nak buat kek je tapi nak beli bahan-bahan dia tu macam tak reti je.. macam-macam nama bahan.. ada yang mahal-mahal pulak tu.. Dulu masa anak dara kalau buat kek pun satu jenis je.. kek coklat moist tu.. itu pun dah lama berkurun buatnya.. lepas kawen memang tak buat-buat dah.. aishh.. huhu.. almaklumlah.. kekangan masa.. tu yang nak buat pun tertangguh-tangguh..hehehe.. alasan je kann.. Ni teman terasa terliur nak mencuba Resepi Kek Kukus Pink Ombre ni pulak.. macam nyum-nyum je.. Teman dah kena belajo buat kek dah ni.. kot nanti besday anak tak yah beli.. buat sendiri aje.. hahaha.. eh.. teman pernah buat kek berkrim la dulu.. pernah masuk kelas.. tapi.. Allah.. awat semua lupa niiii.. memeory semua tinggal belakang ni apahal.. hahahaha.. Ok lah.. apa-apa pun.. jom tengok resepi kek kukus pink ombre ni.. 

Resepi Kek Kukus Pink Ombre

BAHAN-BAHAN
4 biji telur
200gm gula halus
1 sudu teh ovellete
200gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
100ml santan
100ml minyak masak/butter yg telah dicairkan
Esen vanila
Perisa dan pewarna

CARA-CARA
Ayak tepung bersama baking pwder. Pukul telur,gula dan ovellete hingga kembang dan putih.

Masukkan tepung, mix sebati. Kemudian masukkan esen vanila, santan. Gaul rata. Akhir sekali masukkan minyak. Gaul hingga sebati.

Bahagikan adunan kepada 3 bahagian. 1 bahagian di biarkan tanpa warna. 2 lagi bahagian diwarnakan letak perisa yg disukai. 

Gris loyang saiz 7..kemudian masukkan satu adunan kukus selama 10-15minit..kemudian tuangkan adunan yg kedua..kukus selama 10-15minit..akhir sekali tuang adunan yg ke3..kukus selama 20-25minit. 

Pastikan kukusan dipanaskan terlebih dahulu menggunakan api sederhana.


Resepi : Isma Maisara


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Daftar--> Jawab Survey--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik YOUGOV dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

Shoping dan dapat Cashback balik? Bestnya.. jom daftar SHOPBACK Percuma sahaja. Lepas ni shopping apa-apa je dapat pulangan duit balik.. untung kan??

Shopping barang paling murah di website online! tak percaya? daftar SGSHOP dan start intai barang2 yang murah giler kat sini!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page




Related Posts

4 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2