Nuff

11 Mei 2015

RESEPI APAM BALIK MUDAH, SENANG, SEDAP!!


RESEPI APAM BALIK MUDAH, SENANG, SEDAP!!
Adoii.. tetiba teringin nak makan Apam Balik le pulok.. hahaha.. saja nengok-nengok gambar.. kat Google tadi.. sekali terjumpa resepi ni ha... aishhhh.. macam boleh buat je ni,... tapi nak kena cari bahan dulu.. hehehehehe.. macam sedap je tu.. slurpppp.. takpe.. tepek resepi dulu.. pastu baru masak.. nanti teman buat entri untuk versi tengkubutang lak.. eheheheheh...

BAHAN-BAHAN
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
1 biji telur
1 1/2 cawan air
2 sudu besar susu tepung
Sedikit pewarna kuning jika suka
Blenderkan sebati
Perap 1 jam.

INTI
Kacang tanah kisar
Jagung tin
Mentega
Gula
Coklat rice

CARA-CARA
Buat atas kuali non stick jangan sapu minyak..buat macam pankek. Tabur atas apam Gula, Kacang Tanah, Jagung, Coklat dan sedikit Mentega.. Suka hati korang la nak taruk inti apa. Asal sedap udah.. heeee.. 

Apam balik yang dah siap masak sapu mentega atas dia. pastu makan laaa.. nyum2.. terliur dah..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


JOM CANTIK & KURUS DENGAN 
PANACEA BEAUTY

Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )
Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 


Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. Cepatt.. 
KLIK

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Related Posts

9 ulasan:

  1. beli je kat pasar malam ihihihi :P

    BalasPadam
  2. wah~sedap nampaknyer tuh

    BalasPadam
  3. boleh try nanti, kaknoor belum pernah try buat apam balik ni mcm senang je kan

    BalasPadam
  4. boleh try nanti, kaknoor belum pernah try buat apam balik ni mcm senang je kan

    BalasPadam
  5. memang senang. kalau family besar tu memang elok buat. dpt byk
    bru je lepas buat
    tq.

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum...saya mohon share resepi nie yer...terima kasih mohon halalkan...

    BalasPadam
  7. Agak2.. kalau guna resepi pancake tapi tabur kacang dan mentega sedap jg ke? Sebab stay Kat us.. sudah cari bahan

    BalasPadam
  8. https://lieyhnm.blogspot.com/2019/03/resepi-apam-balik-sedap-holieynur.html

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2