Nuff

06 Jun 2015

Cara Tukar Had Pengeluaran Wang / Had Pindahan Wang di mesin ATM

Cara Tukar Had Pengeluaran Wang / Had Pindahan Wang di mesin ATM |
Baru-baru ni adik teman ada masalah nak keluarkan duit dari mesin ATM.. katanya limit pengeluaran sehari adalah rm1000 sahaja.. so, duit tu nak guna untuk kenduri nanti.. macam tak sempat nak keluarkan je.. jadi teman pun bagi tahu had pengeluaran boleh diubah.. cuma set je kat mesin ATM tu.. tapi teman dah lupa dah step2 nya.. terpaksalah google.. then jumpalah step ni.. jadi.. teman pun dapatlah balik memory lama... hahahaha.. ilmu pengetahuan ni.. tapi teman idaklah nak kuo duit banyak-banyak pun.. dalam akaun tak banyak mana pun.. kalau ditakdirkan kaya raya satu hari nanti (Aamiinnn) teman pasti akan baca entri teman ni untuk ingat cara nak tukar had limit pengeluaran ni.. hehehehehe... doakan teman cepat kaya dan dalam akaun penuh duti kepok2 yea.. ehemmm.. k bye!

Cara Tukar Had Pengeluaran Wang / 
Had Pindahan Wang di mesin ATM

 1. Masukkan kad ATM

2. Pilih Bahasa

3. Masukkan No. Pin

4. Kat menu yang keluar, sila pilih 'Lain-Lain'

5. Kemudian, pilih 'Penukaran Had Pengeluaran'  atau 'Penukaran Had Pindahan'

6. Bagi penggunaan ATM Maybank, sila pilih menu yang keluar...(ex: 1000 , 2000 , 3000 ...mak 5000)

7. Then masukkan no. kad pengenalan anda untuk pengesahan..

Info tambahan :
**Penukaran Had Pengeluaran - untuk menetapkan berapa banyak duit yg boleh kita kuarkan  dalam tempoh 1 hari.
**Penukaran Had Pindahan - untuk menetapkan berapa maksimum duit yg kita boleh transfer utk pihak ketiga.

Note : Untuk kali ni jea pastu kena tukar balik sebab bahaya sistem online sekarang ni..

-


Related Posts

17 ulasan:

  1. tips yang menarik..lepas nie bg tau mcm mana nak buat kat maybank2u yer...

    BalasPadam
  2. tp mcm mna klu nak draw out lebih dr 5000

    BalasPadam
  3. tp mcm mna klu nak draw out lebih dr 5000

    BalasPadam
    Balasan
    1. hd limit atm boleh kluar 99 keping duit je... tpi klau nk baik pergi kaunter sbb aku prnh kluarkn 1000 pstu duit jem dkt dlm mesin. duit dh kne tolk dri acc pulk tu..aduh

      Padam
  4. had limit atm 1500 je.. kene buat 3kali la jawabnya kang hiang

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. klu had limit rm1500 kne kluarkn 3x...so mne2 yg nk guna rm5k pn rsenya pn xckup juga lh ye

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukn 3x tapi 3hari. Had limin tu utk sehari.

      Padam
  7. kalau nk tukar pindahan wang dr mybank ke bank lain..secara on9..x buat kat atm boleh x.. siapa tahu

    BalasPadam
  8. bole je online m2u ade caj utk interbank

    BalasPadam
  9. kalau pengguna maybank uder 17 year boleh buat transfer x??

    BalasPadam
  10. Mcm mne no tukar limit cimb mngunakan online bnking

    BalasPadam
  11. cara cmne nk kuar duit abis dari kad bank

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2