Nuff

17 Jun 2016

Cadangan Menu Simple Berbuka Puasa

Cadangan Menu Simple Berbuka Puasa

Tahun ni pun masih berharap dapat masak sendiri semua juadah berbuka, biar simple macam mana sekalipun asalkan bukan beli dari luar.. 

Setakat ni memang masak sendiri tapi ada satu hari tu teman tak berapa sihat maka terpaksa tapau je la, tapi tak beli kat bazar ramadhan.. Kami beli Nasi Kukus Ayam Dara kat tempat yang dah biasa kami beli tu.. Sebab sebelum ni ok je beli kat situ.. 

Nak dijadikan cerita.. Masa kami beli kat situ hari tu.. Adoi.  Nasi nya mantah.. Keras2 je bila kunyah.. Spoil.. Terpaksa masak nasi lain.. Dan rasa serik nak beli  situ dah..  

So lepas tu kami rasa malas nak beli luar dah   nak makan masak sendiri je.. Huhuhu.. So.  Minum simple pun Alhamdulillah.. Syukur.. Ni kat bawah menu simple kami..  teman letak gambar je.. huhu.. Resepi, gunalah resepi korang yea.. teman just nak share idea nak masak apa je.. hehe..
Masak lemak daging
 Sup Daging
 Ayam Masak Merah
 Spagetti Bologniese
 Sup Tulang
 Bubur Lambuk
Kuehteow Sup

Sotong Masak Kicap
Sambal Tumis Udang


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page


KLIK SINI DAPAT DUIT!!


Related Posts

2 ulasan:

  1. Kalau kat rumah kena masak ikut menu anak anak je la. Klw masak menu kita x makan la jwpnya

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New