Nuff

26 September 2016

LIST PERSIAPAN BEG MOMMY DAN BABY KE HOSPITAL

List Persiapan Beg Mommy dan Baby 
ke Hospital 
Memandangkan ada juga pembaca yang follow entri perkongsian teman tentang info untuk ibu mengandung dan sebagainya, teman share jugaklah antara info atau perkongsian yang agak penting juga rasanya iaitu Persiapan Beg mommy dan Baby ke Hospital, Teman terjumpa semua list ni dekat Facebook hari tu.. so, teman share jelah kat sini ye.. Sharing Is Caring kan... hehehe.. Semoga bermanfaat buat semua-ibu-ibu yang memang sedang blur nak sediakan apa untuk korang pi hospital nanti.. 
Beg Mommy
  1.  tuala mandi
  2.  tuala muka (untuk lap peluh)
  3.  telekung
  4.  kain batik
  5.  baju butang depan ( untuk check out)
  6.  sweater
  7.  buku pink
  8.  power bank ( full batery)
  9.  cabel charging
  10.  Balm/ minyak angin
  11.  toiletries
  12.  stoking panjang/ tebal
  13.  seluar dalam pakai buang 
  14.  maternity pad
  15.  laundry bag
  16. sliper ( siap pakai dari rumah)
  17. nursing bra ( segan nak letak )
  18. breastpump (jika perlu, hospital ada)
  19. tudung express ( siap pakai dari rumah )
Bakul 
  1. Botol Air berstraw ( mudah sedut time sakit )
  2. biskut ( untuk lapar dan tenaga )
  3. kismis
  4. milo + planta 
  5. cawan dan sudu
  6. thermos
  7. kurma
  8. air zam zam
Beg Baby

Set LR
  1. baju lengan pendek
  2. pampers
  3. bedung bertopi
Set siang
  1. baju lubang
  2. barut
  3. pampers
  4. bedung
  5. mitten boties
Set Malam
  1. baju lengan panjang
  2. barut
  3. pampers
  4. bedung
  5. mitten botties
Lain-lain
  1. wet tissue
  2. spray air
  3. towel mandi
  4. towel muka
  5. bedung bertopi
  6. minyak telon
  7. pampers 20x
  8. cotton bud


Di harap perkongsian ini sedikit sebanyak dapat membantu mommy lain untuk membuat persiapan menyambut kelahiran permata hati dengan mudah 馃槝


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page

Related Posts

3 ulasan:

  1. bagus jugak ada tip macam ni..tak adalah ibu2 pening nak fikir apa yg diperlukan utk membuat persediaan

    BalasPadam
    Balasan
    1. zaza pun leh buat rujukan nanti.. hehehehe.. wink2

      Padam
  2. Bagus tip2 macamni. Sebagai persediaan untuk bakal2 ibu

    BalasPadam

贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙ 贍•●♥ 聘̵̡訙̵̨̄品 ♥●•贍·˙˜”*°•.·贍•●♥

nuffy2

GA New