Nuff

01 September 2016

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA | VIRGIN COCONUT OIL (VCO)

MINYAK KELAPA DARA | VIRGIN COCONUT OIL (VCO

Khasiat Minyak Kelapa Dara / Virgin Coconut Oil (VCO)

Assalamualaikum, salam sejahtera semua... Hari ni teman nak share something terutama buat ibu-ibu mengandung khasnya ye... korang tahu tak.. Virgin Coconut Oil (VCO) ini sangat berkhasiat diamalkan oleh semua, namun jangan tak tahu yea.. VCO ini juga sangat baik diambil oleh ibu-ibu mengandung, ibu yang menyusukan (BF), ibu yang sedang berpantang... juga sangat bermanfaat untuk bayi/anak...


Pengambilan VCO atau virgin coconut oil/minyak kelapa dara keluaran Halagel semasa kehamilan adalah sangat bagus dan insyallah tidak mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan kerana produk ini adalah 100% asli tanpa sebarang bahan kimia atau pewarna tiruan. 

HALAGEL juga adalah Syarikat Bumiputera Islam dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL JAKIM.

Antara kebaikan VCO untuk ibu-ibu mengandung:-

- Menghilangkan jerawat/parut, bintik hitam & putih, kulit berminyak, kulit kering

- Menghilangkan strechmark.

- Tiada masalah keputihan ketika hamil.

- Membekalkan tenaga segera yang mencegah rasa letih dan mengantuk

- Membantu mengurangkan 'morning sickness' iaitu loya dan muntah di awal pagi atau alahan yang teruk (ibu hamil)

- Berupaya memperbaiki kandungan asid di dalam rahim dan mengimbangi paras hormon wanita yang sentiasa berubah-ubah.

- Mengawal paras hormon dan kesuburan serta meningkatkan metabolisme badan.

- Proses bersalin secara normal juga menjadi lebih mudah dan lancar.

- Mengurangkan risiko komplikasi dan mengelakkan kelahiran tidak cukup bulan (pramatang).

- Mengurangkan sembelit/buasir yang sering dihadapi kerana ia memperbaiki sistem penghadaman dan pencernaan.

- Mengawal kandungan gula dalam darah sepanjang kehamilan.

- Mengurangkan risiko tekanan darah tinggi semasa hamil.

-Meningkatkan kualiti persekitaran rahim & susu ibu

- Kulit bayi lebih lembut & mengurangkan masalah juandise/demam kuning pada bayi.

- Sebagai minyak urut bagi rawatan ibu-ibu dalam pantang.

- Dapat mengelakkan kekejangan dan rasa tegang semasa hamil (sapu pada betis dan peha)

- Sapuan pada luka bersalin juga akan mencegah jangkitan kuman, mempercepatkan proses penyembuhan dan mengelakkan parut.Selain bagus untuk kulit..kesihatan dalaman dan luaran...


haa.. Ada sape2 yang mengamalkan VCO ni tak? Kalau baca kat atas ni, memang banyak kelebihan-kelebihannya kan! Elok untuk kecantikan kulit, baik untuk sistem imun badan.. Tambahan pula Ibu hamil pun sesuai amalkan sebab boleh buat hb ibu2 cantik je.. InsyaAllah boleh juga melegakan sembelit jugak tauu.. 

Nak beli harga murah tak.. Ha ni ada brand Halagel.. Asli.. Tulen.. Pure punya VCO, teman nak letgo.. Ada 3 botol je.. Teman tengah try minyak zaitun ni untuk masalah kulit Psoriasis, So.. Takmau campur-campur makan kan.. 

Yang ni nak letgo murah2 je kepada sesiapa yang memang amalkan VCO ni.. Dalamnya ada 120 biji softgel, sebotol ni untuk 2 bulan yea.. Jimat sangattt.. Haaa.. kalau ada yang berminat, boleh whatsapp 0196783724 ye.



Dalamnya ada 120 biji softgel, sebotol ni untuk 2 bulan yea.. Jimat sangattt.. Haaa.. kalau ada yang berminat, boleh whatsapp 0196783724 ye.

1 botol rm50 termasuk post
3 botol rm130 termasuk post

1 botol ada 120 softgel
(untuk stok 2 bulan)
BERBALOI-BALOI NI TAUUU!! Brand HALAGEL

Berminat sila whatsapp 0196783724
#vco #virgincoconutoil #halagel #minyakkelapadara  #minyakkelapadaramurah #minyakkelapadarahalagel #vcohalagel 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Sape nak voucher? ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...DLL )

Sila tekan: WHOHAA Terus register sahaja, 
PERCUMA! Free voucher ( KFC,TESCO,JUSCO,PIZZA HUT,IKEA...and another ) 
Please visit WHOHAA to join member . (join member for free ) 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik 8SHARE dan daftar FREE aje.. 

Share Iklan --> Orang KLIK--> Dapat DUIT!!! Nak tahu macam mana?? 
Klik GRAVYTRAIN dan daftar FREE aje.. 

Nak tebus barang FREE??? 
Jom join dan tebus hadiah.. Daftar free, kumpul point mudah sangatttt.. 
Join WOOP cepattt!!

klik LIKE sini yea.. tQ --> Tengkubutang Page



Related Posts

1 ulasan:

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New