Nuff

11 Februari 2013

Shila kembali selepas 'hilang' sekejap



fuhh.. bermakna cerita cinta shiela dah berakhir kot bersama Shahnaaz.. bila shiela pulang ke pangkuan keluarga, maka episod kisah cintanya akan dilupa terus dari kenangan beliau kan.. hemm.. xpelea shiela, restu mak ayah penting bila kita nak hidup bahagia.. kerana kita perlukan doa mereka sampai akhir hayat kita.. percintaan memang amat menyakitkan.. tetapi ia akan kita lupa juga suatu hari nanti.. percayalah.. ikut kata mak ayah tak rugi pun.. wlu sekarang kita x nampak apa hikmahnya.. tp disebaliknya nanti lama kelamaan kita akan tahu juga kenapa kita bukan dijodohkan dengan dia (lelaki itu).. berbalik kepada cerita yang teman dapat dari Surat khabar ni, jom kita ikuti antara cerita yang teman baca tadi.. =)
Penyanyi Shila Amzah yang mencetuskan kontroversi mengenai kisah percintaannya tiba di sebuah hotel ,di sini, bersama bapanya, N D Lala, kira-kira 10.45 malam tadi.
Dia kelihatan ceria ditemani pengawal peribadi dan bapanya itu tetapi enggan mengulas mengenai kemelut itu. Tetapi, Shila tetap melayan peminatnya di perkarangan hotel itu.
Shila, 23, yang sebelum ini 'menghilangkan' diri sejak tujuh hari lalu kerana tertekan dengan konflik percintaannya bersama pelakon, Sharnaaz Ahmad sudah kembali ke pangkuan keluarganya.
Difahamkan, Shila menghubungi bapanya yang juga penyanyi dan pengacara, ND Lala, 53, selepas berita ND Lala membuat laporan polis mengenai kehilangan Shila disiarkan akhbar, semalam.

08 Februari 2013

Blogger Belia Blogger Cool


Korang nak kenal lebih ramai blogger tak? nak tambah follower x? nak share entri korg dalam Blogger Belia Blogger Cool x? ha2.. kalau nak.. Jom Join Segmen dari HasrulHassan
 Senang jer....
Klik banner di atas dan ikut syarat-syarat yang ditetapkan.
  • Tarikh tutup ialah pada hari ini, 8 Februari 2013 Jumaat Jam 3 Petang.
Soal jawab segmen
Nama blogger: Tengkubutang
Nama Blog : Sharing My CeriteraURL bloghttp://tengkubutang.blogspot.com/
Umo-->32
Nama Blog lain : Kucen Kucen Belog
URL bloghttp://kucenkucenbelog.blogspot.com/
Kenapa saya seorang blogger yang cool? 
saya seorang blogger yang cool kerana saya bukan seorang yg berputus asa dalam ber blog, kenapa saya cakap macam 2? he2.. saya sentiasa akan cuba menambahbaikkan lagi blog saya dan takkan mudah berpuashati kalau pencapaian hanya setakat termampu j.. maksud saya.. kalau follower 2 sikit je, saya akan cuba sedaya upaya tambah2 kan.. kalau blog saya 2 kurang menarik.. saya akan cuba percantikkan lg.. kalau saya jarang buat entri terbaru, saya akan cuba luangkan masa untuk buat entri.. he3.. dari situ saya definisikan bagaimana cool nya saya.. err.. bole ke camtu? he3.. lg satu... haaa.. apa lg yg membuatkan saya seorang blogger yg cool... saya tak memilih rakan blogger.. kalau ada yang masih baru (mcm saya mula2 dlu) jangan risau.. kalau u ollz follow saya.. saya akan follow u ollz balik.. itu tandanya saya seorang blogger yg cool.. heh3.. cukup sapai sini.. nti sambung lg yea.. =P
hah.. apa lg? moh kita join segmen ni moh.. nanti leh pomot blog korang sekali.. heh3.. jomm

Menang Tempat ke 5 Teka Teki Origami (burung)..


heh3.. hari ni teman nak bercerita pasal contest yg teman join baru2 ni.. contest suka2 n x memberatkan fikiran pun.. he2.. contest ni namanya Teka Teki Origami yg dibuat oleh Cik Pensil kita yg cumey 2.. contest bermula 28Januari--->6Febuari hari 2..

he2.. teman pun suka origami tapi memandangkan teman ni bukanlah berjari ajaib (dlm erti kata lain tangan keras mcm kayu) so, teman x selalu fokus pun klu melipat-lipat kertas ni.. hih3.. lagi satu, kalau korang ni bukan seorang yg penyabo.. lupakanlah nak melipat2/buat origami yeww.. mau bersepah umah dgn kertas2 origami yg korg buat x jadi tew.. hih3... tp kalau org bagi teman free, teman nak jea.. suka sgt benda2 comel ni.. dulu klu rajin pun teman suka buat bintang2 yg kecil 2, kasi bubuh dalam balang ikan yg kecik 2.. so cute tau.. (aishh.. jgn tanya lain.. bintang 2 j teman tau buat ponn.. hih3.. )

ok lah, berbalik kepada contest teak teki origami tadi.. heee.. melihatkan ramai giler yg komen berapa jumlah burung2 dlm kotak 2, teman pun rasa mcm xcited nk cuba.. teman try lea teka jugak.. berpinar2 jugak mata ni mengira burung2 tu.. bila dh Cik Pensil asingkan warna pun masih berpinar2 (berpino2 org Perak ckp) naik kero mata ni mengira sebab tuan tanah pandai.. dia blur kan gambar burung2 tu.. hu3.. Last2.. teman komen j ikut nasib.. heeee... saja suka2.. suka tgk gelagat org yg komen sekali.. hih3.. mesra alam j semuanya.. hu3.. dan semalam teman dapat keputusan dari Cik Pensil ... he3

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. Cik Pensil ckp.. Tahniah! anda menang.. hi3.. 

He3.. yg ni 1st time dpt adiah melalui berblog.. wlupepun, jgn slh tafsir lak dan jgn lak anggap teman join smata2 nk dpt hadiah j tau.. teman join apa2 segmen or contest or apa2 je lah.. bkn semata2 nk kan imbuhan or hadiah, tp kita semua tahu n sedia maklum kan.. dengan cara macam ni kita dapat mengeratkan lg hubungan kita dgn blogger2 lain.. komen2.. kenal2.. sharing2.. exchange link.. semua ni dapat menjadikan suasana dunia blogger kita meriah kan! ( cewaaaahhh .. ayat teman dasyattt kan! )

wlu pepun.. tQ kepada Cik Pensil yg mengadakn Teka Teki Origami ni.. nti buatlah lg yea.. heh3..





07 Februari 2013

NAPE ACCOUNT NUFFNANG SAYA BERUBAH??? HELP ME..

Salam petang buat rakan blogger semua.. tadi punya lea happy teman join segmen.. sekali bila nak sign out, terasa nak tengok berapa dah income dalam acc nuffnang teman.. alangkah terkejutnya tgk acc teman dh tinggal RM 0.60 dan paling terkejut.. nape status Glitterati teman dah berubah ke Non-Glitterati lak? nape..? nape..? ada sape2 leh bagitau nape? sebab teman mmg baru sgt dlm berblog ni..

nape nuffnang potong duit dlm acc teman tu yea? n nape status acc teman berubah jadi Non-Glitterati lak? amat2 confused sangat sekarang ni.. perlukan penjelasan nuffnang tapi baik tanya kawan2 kat sini yg arif pasal ni dlu kan.. dlm acc nuffnang teman xde byk mana pun.. sikit sgt2.. (elok pun sikit, klu byk lg teman nganga terkejut.)

Aku Kah Yang Berubah?


Dh tengahari dh.. ingat malas nk buat entri terbaru.. tp hati tergerak nk buat entri jugak bila trgtkan seseorang.. hemm.. sahabat baik yg dh lama x dengar kabar.. teman masih ingat dlu sahabat teman ni selalu akan contact teman, begitu jugak teman.. kami akan selalu hangout sama2.. makan2, jalan2, naik cameron pusing2 kat atas 2.. sembang2 berjam2 lamanya.. macam2 topik kami sembang.. yg paling teman xbole lupa ialah gelak tawa n the way dia bercakap.. mmg selalu buat teman ketawa besar.. begitu jugak teman.. selalu jugak buat dia ketawa berdekah2 sapai terbatok2 kawan 2 teman buat.. kami memang rapat dh mcm isi dgn kuku.. sapailah 1 masa 2.. hubungan kami mulai renggang bila teman dh bertemu jodoh.. dan dia mula menjauhkan diri dari teman.. sedih rasanya.. dulu dia pernah cakap harap teman x berubah selepas status dh berubah (kawen).. tp skrg ni xtau siapa yg berubah sebenarnya.. . hope dia xlupakan sejarah kami yg dlu.. mcm2 pengalaman kami harungi bersama.. miss u Cikin.. 

06 Februari 2013

Berniaga Online Menguntungkan? Memang! Memang benar!


SETELAH mencuba produk kesihatan dan pelangsingan badan, Emilia Leman, 29, mendapat inspirasi untuk menjalankan perniagaan produk berkenaan.
"Saya mendapat inspirasi daripada testimoni diri sendiri. Saya berjaya menguruskan berat badan menggunakan produk Alpha Lipid SD2 tanpa perlu berlapar," katanya.
Menggunakan modal permulaan daripada wang simpanan sendiri, Emilia mengakui keuntungan yang diperolehi sangat menggalakkan dalam tempoh singkat, biarpun hanya menggunakan laman sosial.
© Utusan Melayu (M) Bhd 
© Utusan Melayu (M) Bhd 
Emilia telah terlibat perniagaan dalam talian selama setahun sebagai pengedar produk kesihatan berkenaan. Kini dia memegang jawatan sebagai eksekutif pemasaran produk NZ New Image Sdn. Bhd. (NZ New Image).
"Dahulu saya hanya menikmati pendapatan sederhana tetapi kini berubah dalam waktu singkat kerana keuntungan perniagaan dalam talian boleh mencecah lima angka,'' katanya.

05 Februari 2013

kaLAu NaK BeRbLOG BiArLAh dARi HaTi..


Haiii.. peace.. salam petang buat semua.. hari ni teman terusik hati membaca entri seorang blogger yang terkenal.. beliau bercerita bagaimana beliau boleh terjebak dalam kancah blog ni.. (cewah ayattt).. macam2 pengalaman beliau share dalam blognya.. tp ada satu nasihat yang teman dapat melalui blog beliau.. kalau nak berblog biarlah dari hati.. hati yg ikhlas.. bukan semata2 kerana nak income lebih dengan berblog.. 

Pada pendapat teman lak.. memang betul niat kena lurus sebab apa nk berblog.. kalau setakat nak side income memang tak ke mana.. tapi bagi teman lak.. memang niat asal teman nak cari side income dengan berblog (jujur lagi 2 tauuu.. tamo tipu2.. wekk) namun dlm pada niat camtu, teman jugak suka share cerita n baca entri org lain yg kadang2 menghiburkan.. nak pulak suka tengok blog2 kawan2 lain yg cumey2 n cantik2.. x sangka ramai giler jari2 kreatif dikalangan blogger ni kan.. teman suka art.. suka sangat sesuatu yg berbentuk cumey.. so, bila terjebak dalam dunia blogger ni, teman nampak yg cumey2 ajo dkat dunia ni.. hih3.. (aishh.. merapek sudaa.. ) heh3.. apa yg teman nk sapaikan disini.. tujuan/niat kita nk cari side income dgn berblog 2 tak salah..cuma kita harus juga faham fungsi2 blog yg sebenarnya.. bukan semata2 kerana nak income.. 

Sepanjang berblog ni.. teman seronok dapat kenal blogger2 lain.. yg ramah dan tak sombong.. melalui sini kita dapat kawan2 baru.. dapat ilmu yang kadang2 kita x sangka kita bole buat.. contohnya cara nak mencantikkan blog, cara toturial nak buat macam2.. semua kita bole dapat dari rakan blogger yg dh mahir..(yg x kedekut pun kalau kita mintak share..) bermula dari kita belajar tempek code pada html lah.. buat sticky note lah.. join segmen lah (i likeee) n macam2 lg yg kita x sangka kita bole buat.. he2.. ingatkan org IT j terror menda2 ni.. rupanya kita yg biasa2 aja ni pun leh buat gak.. toi x.. 
ok.. lah.. xmo citer lama2 nti termerapek lebih.. itu j teman nk ngomel petang2 ni.. wlupun ntah apa2.. teman nk g tau.. apa yg teman tulis ni DATANG DARI HATI TEMAN YG IKHLAS.. BUKAN DARI COPY PASTE FROM ANY ENTRY BLOGGER LAIN yeaa.!! he3.. apa2.. salam petang buat semua.. jom minum petang jomm.. he2.. tataaaa.. see u in next entri .. =)

30 Januari 2013

MACAM2 yea.. PRODUK JEPUN UNTUK WANITA YG NAK CANTIK.. HU2.. PATUTLEA SEMUA CANTIK2.. =)

Haii.. Nak Cantikk? nak Comeyy? jom baca entri nih!
Warga Jepun sejak puluhan tahun lalu terkenal dengan kecerdasannya menciptakan berbagai alat dan inovasi menarik. Beberapa inovasi tersebut sangat berguna, misalnya saja peralatan elektronik, otomotif dan bidang kecantikan. Tapi.. ada juga beberapa produk kecantikan buatan Jepun yang aneh dan belum diketahui keselamatan serta efektivitasnya. meh kita dok tengok apa barang2 kecantikan 2.. jommm

1. Pemancung Hidung
Sudah menjadi rahsia umum jika banyak warga Asia Timur dan Asia Tenggara yang ingin memiliki hidung mancung. Hidung mancung menjadi tolak ukur kecantikan dan ketampanan.
Cara kerja produk di atas adalah memasangnya pada hidung, dipakai 3 minit dalam sehari. Ada bateri di dalamnya yang dapat memancarkan getaran elektrik. Berdasarkan iklannya, cetakan hidung dan getaran tersebut dapat memancungkan hidung.

2. Penghilang Kerutan Mulut dan Pipi
Kerutan tak hanya terjadi di dahi dan sekitar mata, tetapi juga di dekat bibir dan garis senyum. Penemuan dari Jepun ini mungkin boleh membantu walau aneh.
Alat ini dipakai di bibir dengan cara latihan pernafasan. Latihan ini akan menguatkan otot pipi dan rahang, sehingga dapat mencegah penuaan di daerah pipi dan sekitar mulut. Latihan ini dapat dilakukan setiap hari dengan 10 - 20 kali tarikan nafas dalam satu sesi latihan.

3. Kacamata Anti Kerutan Mata
Kerutan atau garis halus yang muncul di sekitar mata adalah musuh wanita. Berbagai krim dan suntik kolagen sering dilakukan untuk mencegah dan menghilangkannya.
Nah, benda yang terlihat seperti kacamata renang ini adalah inovasi menghilangkan kerutan mata. Bahagian dalam kacamata dapat memberi pijatan yang dapat menghilangkan kerutan mata. Cara memakainya cukup di pasangkan pada mata selama 5 minit dalam sehari.

4. Alat Untuk Meniruskan Wajah
Banyak wanita yang tidak suka dengan pipi tembem atau bentuk wajah bulat. Banyak orang yang bertanya-tanya mengapa wajah gadis-gadis Jepun sangat kecil dan mungil. Apakah Anda ingin memiliki wajah ala gadis Jepun?
Alat ini berfungsi untuk membuat wajah seseorang menjadi tirus dan mungil. Cara kerjanya adalah dengan memberi tekanan pada pipi dan daerah dekat rahang. Walaupun terlihat menyakitkan, alat ini sangat nyaman digunakan dan tidak menimbulkan rasa sakit.

5. Alat Pencetak Senyum Menawan
Senyum adalah kosmetik yang paling cepat dan efektif untuk memancarkan kecantikan. Sayangnya, tak semuawanita memiliki senyum manis.
Sekilas, alat ini mirip dengan pemutih gigi. Alat ini adalah cetakan yang dapat menyeimbangkan bentuk senyum pada pipi dan wajah. Tak hanya itu, boleh menguatkan rahang dan gigi. Digunakan selama 5 minit dalam sehari.

6. Wajah Tirus Dengan Latihan Mulut
Hanya dengan mengucapkan A, I, U, E, O, wajah Anda bisa menjadi kecil mungil tanpa operasi plastik, percaya?
Alat ini diperbuat dari silikon yang elastis dan digunakan sebagai alat latihan. Harus dipakai di bibir lalu mengucapkan huruf hidup (A I U E O) dengan keras. Fungsinya adalah membuat 12 otot wajah bekerja dan membuat bentuk wajah lebih sempurna.

Apakah Anda tertarik dan berani mencuba produk kecantikan Jepun di atas?
hati2 yea,, berubah jadi cantik xpe.. jangan berubah jadi peot sudah.. huhuhu hehehe....

23 Januari 2013

DOODLE KAH INI? HEEEE...

Salamm.. pekabo semuaa.. heeee.. hari ni teman teruja sgt tau.. teruja nk tunjuk hasil kerja tangan teman malam tadi bersama en suami.. heee.. teman memang dari dlu suka sgt kartun2 ni.. tiba2 malam tadi saja j buka laptop n saja2 buka Adobe Illustrator nk conteng2 apa yg patut.. masa menyonteng 2 baru pasan.. memang best guna Ai .. rasa smooth j melukis guna Ai.. waaa.. nape lea dari dulu teman dok tau pasal ni.. yg hubby teman lak.. bole di biar nye teman melukis guna paint jeww? dia biar je kartun/doodle teman henyot penyot.. tak nak pun bagi idea guna Ai.. last2 malam tadi teman godeh2 Ai dia baru dia nk ajar satu2.. 

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... best giler.. dapat ilmu macam2 satu malam jew tauu! heg3.. tQ cik abe miawku.. sebab sudi share ilmu.. moga murah rezekimu (yg juga rezekiku.. heee..) ok lah.. inilah hasil contengan kami berdua mlm td.. wlupun x berapa perfect ( im beginner.. heee.. ) namun teman puas hati.. heh3.. i love painting, art.. wlupun tgn x berseni tp x sangka pulak dpt teman hidup yg begitu keratif n berseni.. aminn,, syukur k hadrat Allah.. ( ha3.. apa aku ni? lebih2 plak yea.. ) tlampau excited sgt dgn doodle mcm ni lea jd nyee.. heh3.. ok lah.. nk tgk hasil doodle kami? tgk kat bwh ni.. yg background oren 2 teman saja try nk tgk lawo k x.. sebab teman mmg minat orennnnnnnnnnnnn! yess!! heh3

Hasil Pertama 


Hasil Kedua (selepas edit2 background.. he2)

22 Januari 2013

AKTIVITI DI PETANG HARI... (^_______^)

haiii.. he3.. rasa macam n main kelik2 j petang ni.. jom lea kita main kelik2 nak.. klu malas sgt nk KELIK BANYAK2 n malas nk tunggu loading.. klik kanan j kat tulisan Merah kat bawah ni.. pastu klik Open link in new tab .. dh selesai.. tp bia dlm 5 saat dia loading sapai kua gamba yea.. he2.. sama2 kita kelik yea.. dh kelik bg tau teman yea.. tinggalkan tapak kat komen atau chatbox.. nti teman kelik korang punya lak.. orraitt? he3..jom2.. kita berkeerjasama.. apa yg penting?? kerjasama.. heee.. iNGAT yEa.. kLiK DekAT tULiSAn meRAh kUnInG YEA! BUKANN gAMbAR OKEY! =)








04 Januari 2013

CANTIK YEA DOODLE NI...

Kalau lea teman pandai lukis doodle mcm ni kan best! suka sgt2 tau! ada sape2 d kalangan kawan2 yg pandai buat doodle x? korang selalu guna software apa yea.. share lea dengan teman sebab teman pun minat jugak doodle2 ni.. entahlea.. hati sangat suka pada cartoon n benda2 yg cumey cenggini.. he2.. 

nuffy2

GA New