Nity

Nuff

07 Julai 2014

Nasib Baik Tak Patah Hidung Aku!


Hoo.. Tadi teman nak ambil stok barang kat dalam kotak kat atas tu.. terjengket2 lah ngambilnya.. punya malas nak amil kerusi or tangga, sanggup lea terjengket2, kejang kaki dibuatnya.. tak sampai weh. hujung jari je dapat capainya.. kuis punya kuis, last2 dapat gak capai kotak tu.. tapi masa tengah nak bawak turun, tetiba baru teringat atas tu ada modem internet, 

Haaa.. apa lagi.. terus kedeganggg.. pom pom.. jatuh atas muka teman.. Ya Allah.. sakitnya... tiba2 terasa pedih tang hidung.. aduhh.. berdarah.. cepat2 sapu ngan tisu.. pastu gi cuci dan letak minyak gamat.. Masa tengok kat cermin, MasyaAllah.. nampak sangat bekas luka tu, macam kena hiris.. aduii.. teman dah tak rasa sakit macam tadi.. tapi teman tengah tension sebab... sebab apa tau?

* Sebab Esok Ada Makan2 (berbuka puasa) dekat luar dengan hubby dan rakan2 ofis dia (i guess), segannya nak pergi kalau hidung teman bergaris camni.. dah rupa kena tumbuk pun ada.. aduii.. macam ahli gusti kena tomoi pun yea.. hahahaha.. macam Mike Tyson pun ada.. hu3.. Hope esok boleh lea cover2 dengan bedak sikit.. (kalau boleh.. tp mcm tak bole je.. pffttt..) sabo je laaa..

Tapi melalui apa yang berlaku hari ni, teman dah insaf diatas kemalasan teman yang taknak menggunakan tangga/kerusi untuk ambil barang.. tak sedor diri tu pendek.. tu lea pasaiii.. 

Hu3.. dan akhirnya teman guna minyak gamat tu yang baru semalam teman teringat nak bawak ke kedai (simpan spare if anything happen).. baru je letak kat kedai udah dirasmikan hari ni.. ho2.. ok.. hikmah tu.. luka pun dah stop tapi bau minyak gamat terlekat kat hidung ni.. ha3.. dalam hati teman berkata  "Nasib Baik Tak Patah Hidung Aku"..

Related Posts

8 ulasan:

  1. hehe TB ni mcm2 la..so lps ni jgn mls2 lg ye hehehe

    BalasPadam
  2. Kifarah-kifarah dosa tu TB.... setiap kesakitan tu terhapus dosa kecik kan...?? dugaan di bulan ramadhan... semoga cepat hilang parut... ^_^

    BalasPadam
  3. ya allah sakit tu..hati2 kak lain kali :)

    BalasPadam
  4. pakai mask macam encik mimpi la gi majlis makan2.. jgn mkn kt situ tapau bawa balik..hehehe

    BalasPadam
  5. Dugaan ramadhan..pasti ada hikmah disebalik apa yang berlaku..

    BalasPadam
  6. Allah... kena xtra hati2 pasni yer...

    BalasPadam
  7. Aduhai akk.. Nasib xteruk mna.. Klau x, kna pegi spital pula..

    BalasPadam
  8. Aduhai akk.. Nasib xteruk mna.. Klau x, kna pegi spital pula..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2