Nity

Nuff

25 Mac 2013

KEPUTUSAN SPM NAJWA LATIF JADI BUALAN

najwa


Najwa Latif Redha Keputusan SPM Jadi Bualan
==================================     
Tahniah MH Online ucapkan kepada penyanyi berbakat besar, Najwa Latif yang telah mendapat 4A dalam Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan semalam.
Menerusi laporan Berita Harian, Najwa telah mewakilkan kakaknya, Iqhwatul Syafika untuk mengambil keputusan tersebut di sekolah. 
“Saya tertekan sebab malam tadi (kelmarin) saya bermimpi tidak memperoleh sebarang A, sebab itu saya minta kakak ambilkan keputusan. Bagaimanapun saya tidak menyangka untuk dapat 4A kerana sebelum ini, saya mensasarkan keputusan 3A saja. 
“Alhamdulillah, saya sangat bersyukur dengan keputusan ini dan emak juga gembira melihat pencapaian saya,” katanya yang berhasrat menyambung pengajian sama ada di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) atau Swasta (IPTS). 
Terbaru, melalui status di akaun Twitter miliknya, Najwa seakan-akan reda dengan komen dan kritikan daripada peminat yang mempertikaikan keputusan peperiksaannya. 
Namun, dengan jadual seni yang padat dan populariti yang dikecapi, MH Online rasakan keputusan ini boleh dibanggakan. Dengan keputusan ini, semoga Najwa dapat meneruskan pengajian dalam bidang yang diminatinya.

Related Posts

32 ulasan:

  1. orang yang x abis2 mengomen tu tah2 1A pun xde..ok la 4A..kenapa nak perlekeh2 dia plak..x faham la manusia ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. 2 lea.. x paham sikap manusia ni.. suka menilai org terlebey sgt.. walhal diri sendiri pun x perfect kan.. hemm..

      Padam
    2. Sabar jelah najwa.Ingat nak dpat 4A tu senang.Kan?Kan?

      Padam
  2. biar je pe orang cakap...kita bukannya boleh puaskan hati semua org.. janji kita & family bahagia sudah lah..

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. setuju.. kita x dapat nak puaskan hati semua orang.. sabo jelah najwa..

      Padam
  3. apelah diorg ni kan. jawab salah, x jawab pun salah. org tu dah bagitau resultnya pun dah cukup bagus. doakan sajalah utk najwa, bkn kondem! ni la perangai PHD manusia yg sentiasa x puas hati dgn kebahagiaan milik org lain. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. manusia memang x senang nak tengok org lain senang.. so, bila ada j hal mcm ni diorg besar2 kan.. saja j nk bg najwa rasa down sgt.. kesian dia kan..

      Padam
  4. Betul tu.Orang memang xpernah puas ati dengan orang lain.Dapat result elok pun org ckp2 dapat result teruk pun org cakap2..Jadi kena la banyak bersabar..Pedulikan apa orang nak kata...Apa2 pun yang penting kita happy...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul.. pedulikan apa org nak kata, yg penting kita tahu apa matlamat kita.. x semestinya x dpt straight A hidup akan suram selama2nya.. betui x..?

      Padam
  5. 4A...sudah cukup bagus untuk aku.
    Ada yang tak dapat A langsung..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaaaaaaaa.. yg 2 mmg betuii.. setuju sgt2.. he2

      Padam
  6. dh cukup bagus tu..manusia mmg mult tak boleh tutup..ada aje yg tak kena..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan... mcm lea diorg perfect sgt nk menilai si najwa ni.. kesian najwa..

      Padam
  7. Balasan
    1. yeaa.. tahniah najwa.. peduli org kata.. =)

      Padam
  8. tu pun nak jadi isu besar kan?...4A tu kire cun dah tu.....doa kan yg terbaik ajek tuk najwa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. betuii.. doakan yg terbaek untuk najwa.. cayo2! najwa!

      Padam
  9. tahniah pd najwa latif
    4a ...bagus tuuuu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. dh bagus 2..akan dtg usaha lagi.. jgn give up kan..

      Padam
  10. harga y perlu dibayar bila jd artis..perkara simple pon jd bualan

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. betui.. hi3.. teringat citer CT Nurhaliza, tahi lalat pun pasal pun kecoh.. hi3

      Padam
  11. dah namanya artis,..serba serbi org nak tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak wat cne.. najwa kena siap sedia tempuh semua..

      Padam
  12. ok lah tu kan..dari tak ada A. nk kata bt apa lagi. kesian dia.

    BalasPadam
  13. 2 lea.. stress kawan 2 dibuatnya..

    BalasPadam
  14. Mulut org, mane ley dithn2....nak2 klu public fugure. Redha jelah....

    BalasPadam
  15. keputusan dia tu bagi saya cukup membanggakan sebab dia score subjek macam english, maths. ok la tu kan :)

    BalasPadam
  16. assalam..tahniah buat najwa latif !!..ok juga result SPM dia..

    BalasPadam
  17. sian dia kan.. mmg tul la apa dia ckp kan tu. kang x ckp kata x lulus la hape la... kan.. sabar je la dik yer. dh awak retis gitu la kena terima.. :)

    BalasPadam
  18. Najwa kita sama lah ! hee .. target kami pun sama 5 atau 7 .. tapi dapat 4 .. alhamdulillah ... SPM buka pengakhiran kan Najwa ^_^ .. usaha lebih lagi .. rezeki Allah bagi :)

    -arya addin-

    BalasPadam
  19. Alhamdulillah la tu.. Apsal org perlu condemn.. InshAllah lebih baik untuk masa akan datang..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2

nity 2