Nuff

29 Julai 2013

7 KRITERIA PENDAMPING HIDUP YANG SETIA

7 Kriteria Pendamping Hidup Yang Setia

Haii.. assalammualaikum rakan2 blogger semua.. Hari ni teman x brapa sihat.. perut pun meragam.. xtau lea sakit apa.. x pernah sakit macam ni.... sampai bergenang air mata tahan sakit... mungkin dugaan di bulan ramadhan kot.. sakit tu kan penghapus dosa.. bila teringat balik, masa barang stock niaga en. suami sampai hari tu teman terangkat banyak barang berat.. nak plak hari tu hari 2nd coticotimalaysia... adakah sebab itu kesannya harini? Hemm.. ada yang nasihat teman, popuan tak elok angkat berat2.. tapi teman degil.. 

Semata2 nak tolong en. Suami teman gigih gak nak tolong angkat brg2 tu.. sudahnya sekarang baru terasa kesannya.. ya Allah.. serik dah nak angkat brg berat2.. sekarang masih terasa sakit start dari malam tadi jadinya.. untuk tak menyusahkan en. suami, teman cuba jugak sihatkan tubuh badan ni.. sebab mengenangkan byk kerja umah nak buat.. kain x berjemur lagi.. ada yg x berlipat pun ada.. umah dah serupa apa dah.. bselerak giler.. Dh mcm tongkang pecah.. macam umah ada anak sepuluh je rupanyaa...

mujurlah En. Suami jenis memahami.. setakat ni dia tak pernah merungut lagi nape umah berselerak.. sebab dia paham teman x sihat n x mampu nak buat kerja2 berat ketika ini.. Tapi disebabkan rindu pada blog teman gagahkan jugak diri menaip satu entri ni..almaklumlah.. taip guna jari jea.. bukan nk kena angkat2 brg kan.. ni pun guna note je publish entri ni.. nk bangun terasa tak larat..  teman tertarik nak share sebab suka dengar ayat2 ni.. buat hati rasa sebak memiliki suami/isteri macam ni.. bertuah rasanya.. Alhamdulillah.. sape dapat  suami/isteri macam ni jugak? Cer angkat tangann??? Apa2 pun jom tengok 7 ciri2 pendamping yg setia.. Tak kira suami/Isteri atau bakal suami/bakal isteri bole baca ni.. lebih2 lagi.. Untuk yang dah bertunang n tunggu hari2 bahagia tu.. 

1. Menerima pasangan apa adanya.

2. Selalu menghargai apa yang ada dihati dan fikiran pasangan.

3. Selalu berusaha untuk tidak mnyakiti dan mengecewakan pasangan.

4. Selalu berusaha memberikan yang terbaik

5. Selalu ada buatkpasangannya..

6. Tidak pernah memaksa pasangan untuk mengikuti semua kemahuannya.

7. Selalu menjaga hubungan agar tetap diredhai sampai akhir hayat.

Tahniah yeaa.. sape dapat hubby/wife macam ni.. aminn.. buat blogger lelaki/perempuan.... prepare kan diri untuk jadi bakal suami/isteri yg mempunyai ciri2 diatas yea.. boleh?? Huhuhu.. wlu apa2 pun.. nobody is perfect kan.. itu pun kena terima gak.. sama2 share.. .sama2 perbaiki diri.. Salam rindu buat semua.. tata.. nak sambung rehat jap..


Related Posts

10 ulasan:

  1. Seboleh-bolehnya setiap kita mahu menjadi yg terbaik pada pasangan masing-masing; jadi jauhnya mana yg pasangan kita tidak suka pasti indah jadinya...

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak tengku, semoga cepat sembuh yaaa. alhamdullilah. walaupun tak sempurna tetapi sheila bertuah ada suami sebaik si dia. alhamdullilah :)

    BalasPadam
  3. Tahniah ye sebab husband awak baik dan memahami..susah nak cari husband macam ni

    BalasPadam
  4. untung dapat husband y memahami. :)

    BalasPadam
  5. semoga cepat sembuh.. ermm yg tak kawin lg kena prepare awal2. hehe

    BalasPadam
  6. akk, moga cepat sihat ye..
    erm, beruntunya kan.. alhmdulillah, en.tunang kita ada la juga perkara2 diatas tu..

    BalasPadam
  7. haahah tktau plk piyed dipanggil coticotimalaysia...

    BalasPadam
  8. untung sis dapat suami understanding :)

    BalasPadam
  9. Tahniah...syukur alhamdulillah

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New