Nuff

25 Julai 2013

BILA MASTERCHEF TURUN KE DAPUR

SKEWER DAGING + AYAM + LADANG BENGGALA |

haloooo... oittt..  apakebuat tido time posa2 ni weh? bangunn.. bangunn.. isk2.. air liuk meleleh terok beno tu.. bangun2.. meh baca entri teman ni.. nak citer pasal skewer daging n ayam ni.. pernah dengar x? pernah makan x? hu2.. teman pun baru pernah dengar ni.. ketinggalan betul kan? hihi.. tapi masa upload gambo kat FB semua kawan2 kenal menda nih.. hiii.. memang sah teman ni ketinggalan.. =P ... tak ngapelah, janji teman dah merasa betul x? tujuan teman publish n share gambo2 ni ada dua MOTIP taauuuu.. 

1.) Nak Citer Pasal Masakan Dari Air Tangan Tersayang..
2.) Nak Share Masakan Menggunakan Pemanggang Ajaib!! Yeay!! dah gunaaa!!

ok lah.. jangan nak merapek panjang2.. jom baca entri teman ni sambil cuci mata hokeh.. hee.. opss.. sebelum terlupa, makanan tambahan hari tu ialah Macaroni Cheese (yg ni teman buat)..
MACARONI CHEESE
gambar Atas: Skewer Daging yg diperap 
semalaman telah sedia untuk diBAKAR
gambar Bawah: Macaroni Cheeze yang 
sedang menanti untuk diletak CHEESE..
Yang telah siap masak.. bau dia.. perghh.. 
Macam kebab wehh.. bau cili benggala lagi.. uuumm...
gambo tambahan.. heee..
Yang ni baki last2.. saja tambah cheese sos.. 
giler punya sedap..

my hubby punya air tangan.. thanx cyg.. i lop u cyggg.. 
(jgn nk geli2 lak yeaa.... kui3.)
Alhamdulillah.. kami kekenyangan hari tu.. makan bersama2 si Oyen n Si Butang.. depa pun sukaaaa.. aishh.. memang lea suka.. daging n ayam kannn.. sudahnya Macaroni x terusik.. udah kenyang bebeno mana taknya.. hihi.. sepatutnya x perlu masak macaroni tu.. tapi kami pikir macam x kenyang jea mkn skewer jea, pasal tu buat macaroni cheese jugak..hik3.. 

tp Alhamdulillah.. macaroni 2 abes jugak.. kami tak membazir tau.. kami tau.. membazir tu amalan SYAITONnnn.. hu3.. apa2 pun memang teman ucapkan terimakasih buat masterchef tersayang.. untung sangat dapat hubby yang pandai masak ni.. bertuahh.. syukur sgt2.. 

Walaupun ada satu side teman rasa segan plak teman ni x sepandai dia memasak.. tau masak biasa2 jea.. almaklumlah.. teman ni suka makan jea.. nak buat x berapa reti.. tambah2 yg western2 ni.. hu3.. (yolahhh.. besonya alasannnn.. puii! hi3.. )

ok lah.. sampai sini jea.. xmo taip panjang2.. ada lagi en. miaw masak dlm bulan posa ni, antaranya satay home made, samosa, popia campur.. kebab n macam2 lagi.. nanti teman share dengan korang gambonya yea.. gambo je lea yea.. makanan xde.. dah abes masuk peruttt.. hahaha.. opsss..

Nak RESEPI?? >>> SILA KLIK SINI

p/s: entri ni dah lama sebenarnya.. tp saja post hari ni, takut terlupa.. bulan ramadhan makin berlalu kan.. =)

Related Posts

21 ulasan:

  1. boleh masuk next year nya master chef.... ekekekeke..... sy pon penah buat kebab mcm awak buat.. sng jer kan.. campak2 rempah, perap dan grill.... :)

    p/s: baru tau ada b/g music.. first time masuk blog nie dkt opis xda speaker... ekekeke....

    BalasPadam
    Balasan
    1. he3.. awk lagi terer lea.. main campak2 jea pastu jadi lak tua masakannya.. tahniah.. heee...

      o.. baru tau ada lagu yea.. he3.. ramai suruh buang tapi rasa mcm syg nk buang lagu tu.. err.. berat sgt ke blog teman ni yea?

      Padam
  2. tengok pun dah tau sedap.. ala ala chef hotel 5 bintang tu.. sedap nampak cheese tu.. perghh.. ala2 kebab dan ala2 arabian style lah kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hu2.. tau xpe.. masa masak ni time puasa.. bayangkan.. bau dia.. perghh..

      Padam
  3. akak nengok sambil menelan bergelen2 air liur.... sedapnyer skewer tu dik oi, ni yg bt akak berkobar2 nk beli pemanggang ajaib tu, dr awal thn duk tertangguh2 je

    BalasPadam
    Balasan
    1. he3.. beli lea cepat akak.. bole masak macam2.. memang ajaib betul tauu.. beli kat langkawi murah jea.. RM69 yg no.2 beso.. yg no.1 rm79..

      Padam
  4. hohoiiii,,sedapnyeeeeee arghhhhh!!!nakkkk

    BalasPadam
  5. terliur pulak tengok macaroni tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. samalah teman.. teman pun terliur ni.. tapi macaroninya dh abes.. =(

      Padam
  6. syok arr..telior plak rase...nk kena buat jgk nie..:D

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. buat.. jgn tak buat.. senang je.. cuma perap tu yg buat lama sikit.. tp klu perap lama lagi sedap.. semalaman camtu.. heee

      Padam
  7. Ermmmmm yummy yummy sungguh D..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang yummy2 pun.. tapi kalau bukan teman yg masak gerenti teman sendiri pun x merasa kot makan ni.. thanx 2 my hubby .. hee

      Padam
  8. nasib baik tgk malam ... blh telan air liur ... tgk dah tau sedap tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe.. opsss.. sorry terbuat awk terliur.. =)

      Padam
  9. Salam.

    Allah.. huhu..

    tengku..share la resepinya.. kita tak pernah buat.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman dah buat entri terbaru.. lana tengok yea.. hee.. resepinya baru nak keluar.. terlupa n bz nak publish..

      Padam
  10. amboi..semua nampak sedap ok.pndainya hubby masak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang dia pandai masak dari dulu, kadang jeles pun ada.. huk3

      Padam
  11. semua yang komen kat sini teman dah kunjungbalas lik yea.. hee.. tq sudi singgah sini.. sorry lambat kunjungbalas.. baru tadi pasan ada komen yg belum dijawab

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2