Nuff

27 Mac 2014

Jangan Marah Aku Begitu Sekali..

Tengah nak makan tadi, tiba2 telefon berbunyi.. Teman jawab tepon dulu..
Kena Marah dengan SESEORANG sebab tak jawab Mesej, walhal teman di dapur masa tu.. 
baru nak makan.. lapar sangat masa tu.. 
Bukankan boleh cakap elok2.. nape mesti marah2? hati teman lembut macam tisu.. jangan diguris, jangan dicalar, jangan dicakar berkali2.. kelak tiada ubatnya jika cedera parah.. hemm.. terbantut selera tiba2.. dah sejuk pun makanan teman ni.. makan jugaklah.. tak baik membazir, dan teman perlukan tenaga untuk kerja2 seterusnya.. kalau sakit nanti takut menyusahkan orang pulak.. better jaga diri sendiri sebelum jadi apa2..

Note : kalau kita senang MARAH, bererti Syaitan dah berjaya menakluki kita.. 

Related Posts

12 ulasan:

  1. nak tahan marah.guling-guling and titor he..he..betul ker tu..

    BalasPadam
  2. kekadang susah juga nak kawal marah nie..emmm

    BalasPadam
  3. sabar ea TB... istghfar je... org yg marah tu tension gamaknye...

    BalasPadam
  4. kalau marah salu nya licha dduk diam je.. tak pun jerit kuat2. itu je la.

    BalasPadam
  5. org tu mungkin ada reason tersendiri...hehe, apepun, sabar byk2x taw..! =D

    BalasPadam
  6. akak kene amalkan ayat nih jgk, sbb akak cpt marah... kadang nk elakkan dr mrh org... akak diam je.. dr kite mrh org baik kite diam kan pendam dlm hati

    BalasPadam
  7. sebenarnya bagus jugak ada orang yang marah kita.. masa tu baru tahu tahap sabar kita..kan?
    bila sabat kita menang sebenarnya :D

    BalasPadam
  8. bagus doa tu, he he he, thanks for sharing dear...

    BalasPadam
  9. Alhamdulilah, penyabar rupanya Tengku butang ni.

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New