Nuff

27 Mac 2014

CARA NAK HILANGKAN LINE PUTIH/MELINTANG DEKAT ATAS BLOG


Blog Mimi -->http://hanyadihatiku.blogspot.com/
Ternampak blog Blogger mimi macam ada garisan melintang yang mengganggu macam yang pernah teman kena dulu, rasa macam terganggu jea bila tengok kan.. haa.. pastu teman teringat balik tutorial yang pernah diajar oleh seorang Blogger di FB teman dulu, dah buat lama dah entri ni, tapi terlupa nak publish.. dan terlupa sape yang ngajor teman untuk hilangkan line putih yang menganggu tu.. kalau mimi baca ni, cer try buat.. insyaAllah.. menjadi tauu.. 
Gi kat Blogger-->klik edit html-->klik sekali kat tengah2 coding yang banyak2 tu-->tekan control+F pastu taip Tabs atau Tabs-outer kat ruang kotak tu.. (atas belah kanan) ( /* Tabs-------- */..tabs-outer { )
korang akan jumpa macam bawah ni :
overflow: hidden;position: relative;background: transparent url(//www.blogblog.com/1kt/awesomeinc/tabs_gradient_groovy.png) repeat scroll 0 0;}
pada bahagian background, tukar jadi camni : background: none ; 
(kalau nak senang, copy jea background: none; ni gantikan dekat atas tu.. heee..)

PASTU..kat bawah kod /* Tabs----------------------------------------------- */semua kod dalam tabs tu, cari border (border-top, border-bottom, border-left, border-right)...tukar 1px kepada 0px.Note : ingat : jangan buang tanda ; ....  kena ada kat setiap penutup kod tauu

Related Posts

12 ulasan:

  1. nice tip.xprnah kena, tp kna alert utk msa dpn nanti..hehe

    BalasPadam
  2. Alhamdulilah tak pernah kena lagi setakat ni. Mintak2 jangan le.

    BalasPadam
  3. tak pernah lagi alami..harap2 janganla terkena

    BalasPadam
  4. haaa, mmng nmpk serabut pun kak ada line tu.. thanks bagi tutonya.. nti kita try buat..

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum kakak, ohh dulu benda ni ada gak mengganggu sheila. hehe singgah menabung digi sini ~~~

    BalasPadam
  6. Owh... Tpi sstgh template je ni kn.. Nice tutor TB..

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum.

    If belum join GA Nad dan Liniey, jemput join ea :) Ada 2 top refferal, jadi dinasihatkan join secepat mungkin utk berpeluang menang top refferal.

    Kalau dah join, teruskan promote GA menggunakan link entri penyertaan ea.

    Dan..

    90+ pemenang by random dicari !

    http://www.linieynor.com/2014/03/sweet-giveaway-by-misz-nadea-liniey-nor_14.html

    Untuk melihat senarai sponsor beserta hadiah boleh klik link http://www.linieynor.com/2014/03/senarai-sponsor-dan-hadiah-sweet.html

    :)

    BalasPadam
  8. Alahai.. mcm ada laa kat blog Zara ~.~

    BalasPadam
  9. This is great sharing. Thanks!

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New