Nuff

25 Mac 2014

#MH370 BERAKHIR DI SELATAN LAUTAN HINDI #speechless

Kuala Lumpur: Misteri kehilangan pesawat MH370 sejak 17 hari lalu terungkai apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengesahkan penerbangan pesawat itu berakhir di selatan Lautan Hindi.

Menurut beliau, perkara itu dimaklumkan oleh pihak Biro Siasatan Kemalangan Udara (AAIB) petang tadi yang memaklumkan data satelit INMARSAT melakukan kiraan lanjut dan mengesahkan pesawat itu terbang ke Koridor Selatan.

"Lokasi terakhir pesawat MH370 terbang dikesan di tengah Lautan Hindi di Barat Perth, Australia.

"Ini adalah lokasi terpencil yang jauh daripada mana-mana lokasi pendaratan. Oleh itu, saya dengan dukacitanya memaklumkan penerbangan pesawat itu berakhir di selatan Lautan Hindi," katanya.

Kata Najib, kerajaan akan berkongsi maklumat dengan keluarga penumpang dan sidang media lanjut mengenai perkara berkenaan akan dibuat dalam masa terdekat.

Related Posts

14 ulasan:

  1. Mengaharapkan keajaiban tapi Allah juga menntukan... Jika benar..maka redha lah...

    BalasPadam
  2. aku tdo awl arini, bgun2 je ade bukak fb ade cter psl mh370 sudah ditemui..mohon pencerahan

    BalasPadam
  3. Allah juga yg maha mengetahui

    BalasPadam
  4. Susah nak terima berita ni. Sedih dan speechless

    BalasPadam
  5. MH370...pergi tidak kembali tetapi tetap bersemadi dalam ingatan...Alfatihah..

    BalasPadam
  6. semoga yang Islam mati syahid... namun masih berdoa agar mereka selamat & hidup... amin...

    BalasPadam
  7. Allah knows best.. semoga kejadian ni menjadi iktibar kpd kita semua...
    sayangi ahli keluarga sementara masih ada..
    Allah nak tarik nikmat tu anytime..
    takziah kpd semua keluarga mangsa

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum.. sedihnya Y________Y

    BalasPadam
  9. moga2 deme ditmepatkan dalam golongan oghang yang beriman... Amin...

    BalasPadam
  10. Al-Fatihah n Innalillah.. hmm..tutorial nak follow blog tu dah siap. kalau free silalah baca dik tengku...

    BalasPadam
  11. seksinya iklan dekat blog awak nie kakaka.. =p

    BalasPadam
  12. Supaya dipermudahkan pencarian mereka.

    ZH Blogger

    BalasPadam
  13. sebak & sedih sambil masih mengharapkan hadirnyer keajaiban !

    BalasPadam
  14. Mmg menyedihkan.. Al Fatihah... aamiin..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New