Nuff

28 Jun 2013

iPOD shuffle hadiah kejutan dari yang tersayang!

tadaaaa.. ha2.. hari ni teman udah x nyabo2 nak buat entri ni.. entah ngape.. (kata bz???) ha2.. mana taknya.. hati ni hepi sangat sebab terlalu excited nak share dengan korang kegumbiraan teman ni.. lagipun entri ni untuk menghargai pemberian en hubby ni.. opss.. macam lea dia rajin baca entri dalam blog teman ni.. hu2.. ok lah, meh lea teman citer dari awal babak2 sebelum teman terima iPod shuffle ni yea..
Alkisahnya kelmarin (hari RABU-26/6/2013) en. miaw (gelaran hubby teman) sila muntah hokeh! ha2.. whatever lah.. sambung citer lik.. hubby teman post kat wall FB teman dan tiba2 tanya soklan.. dalam banyak2 apple.. apple apa paling sedap? dia bagi teka teki lea plak.. hu3.. jenuh teman teka.. apple pie lea.. plum apple lea.. apple hijau merah lea.. apple DKNY lea.. apple iPad pun ada masuk (dekat2 dah tuu.. hi3.. tp huruf A tu klu tuko jadi iPod kann.. )
pastu malas teman nak fikir dah.. dia plak ckp sedapnya apple.. hemm.. teman pelik jugak.. hubby teman ni buka suka makan buah-buahan.. so, agak misteri disitu... ha3.. tapi teman tanya lea jugak kat dia.. nak ke teman belikan buah apple untuk dia.. pastu dia cakap, nak air kelapa.. adoii.. pulakk.. ekceli memang dia suka minum air kelapa/air nyiok kat tepi jalan tu.. so, teman pun gi lea beli.. memang tengah dahaga pun dia masa tu.. aish.. cian dia..
dia lik koje jam 5.30, dalam kul 6 dia sampai umah.. dah siap minum semua pastu dia dok sebelah teman dia bagi satu kotak kecik.. dalam hati teman.. apa ni? cincin kah?? ha3.. aishh... tipulah.. teman x pk cincin pun sebab terang2 kotak tu dh tulis siap2 iPod shuffle kan.. hih3.. teman pun senyum panjang n giler2 sukalah.. tapi masih terkejut.. dan asik tanya jea.. untuk teman ke? betul ke ni? hahahaha.. ekceli xmo tanya pun.. memang lea untuk teman kan.. hi3.. pastu ada ayat yg kua dari bibir my hubby.. dia kata kesian kat teman yang kena tolong bisnes dia, kena post barang2 yg customer order selama ni.. hu2.. time tu rasa dihargai sangat2.. hadiah x penting, tapi bila dihargai macam tu, teman rasa hepi sangat2.. teman ingatkan selama ni semua tu nremeh jea bagi dia.. rupanya dalam diam dia perhatikan jugak.. hu2.. thanx my lovely miaw.. (aipp.. muntah lagi!)
heee.. ada rupa kotak cincin tak? ha3.. terang2 nampak iPod kann..  
kecik je.. bestt.. ada penyepit untuk sepit kat baju.. 
 ni set dia.. kable caj dan earphone 
ha2.. resit ni saja teman upload sekali sebab senang nak nengok balik nanti.. 
 
bila dah dapat tu, teman bole lagi tanya.. kaler OREN xde ke? huik3.. 
tapi kaler ni pun teman sukaaa.. sukaaaa... sgt2.. heeee.. 
ho.. lupa lak.. my miaw (muntah lagiii!) beli iPod shuffle ni dekat Lowyat.. hu2.. ekceli memang dia dah plan nak ke Lowyat itu hari.. sebab nak cari Xternal Hard Disk untuk business dia.. tapi x sangka pulak.. teman pun dapat habuan.. hak3.. i likeee.. pandai dia yea.. dia tau teman boring dalam kapal trobang nanti.. so, dia belikan teman iPod ni.. hu2.. teman bajet nak pakai mp3 dia jea nanti.. tapi tengok2 dia belikan pulak untuk teman iPod shuffle ni.. syukur Alhamdulillah.. terima kasih Allah sebab kurniakan hubby yang menghargai dan menyayangiku.. #mood sayu dan terharu.. 
inilah Xternal Hard Disk yang en miaw beli tu.. 
 
ada banyak ciri2 yang bagus yang buat my hubby pilih brand ni.. 
 
dalam bungkus lagi.. teman yg xcited buka.. aishh.. jakun! 
brand Transcend.. permukaan sarung yang grip n x mudah jatuh.. 
3.0 heeeee...  
ciri2 yang disukai ramai.. perlu dititikberatkan kalau nak beli pape.. kena tinguk menda2 ni jugak.. tapi teman main beli jea.. ha3.. pengguna yg kurang bijak yeaaa.. =P

Related Posts

30 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak, alhamdullilah. rezeki tu, suami bagi hadiah. hee sheila nak tahu harga Xternal tu bape boleh dok? sheila memang tengah survey harga nak beli sangat. hihihi :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. harganya RM249 untuk 1TB.. kalau 500GB separuh lea kot harganya sheila.. beli kat lowyat murah sikit..

      Padam
  2. bestnye dpt hadiah !!

    zura smp skrg blm ada external HDD..hihihih

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. teman pun xde gak zura.. ni pun hubby baru beli untuk bisnes dia.. hee.. teman setakat pendrive jadi lea.. heee..

      Padam
  3. Alhamdulillah rezeki tu... suami ni memang cam tu... diaorang buat dek dan buat rilex jer...tapi sebenarnya diaorang perhati dan tau segala gerak geri kita, apa yang kita fikirkan, apa yang kita buat... *_^ sama jer mana2 suami pun... tau tau ada surprise...tau tau diaorang tau...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. betui lea farah.. hu2.. tau-tau jea diorg buat surprise lah itulah.. inilah.. tapi lagak gaya macam x peduli jea kan.. =)

      Padam
  4. awww... :) so romanticccc :) huhuhu

    BalasPadam
  5. Wahhh, syoknya..saya yg baca ni pun tmpg gembira utk akak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. tq teena.. hu2.. Alhamdulillah.. bulan ni memang murah rezeki aje.. syukur sangat2..

      Padam
  6. hai.. lame tak tinggal komen..
    em, gembira la dy dapat hadiah best kan.. nice..

    BalasPadam
    Balasan
    1. heee.. gembira plus jakun sekali nih.. sebab x pnh lagi dapat menda camni.. hu2.. syukur alhamdulillah.. yg penting luahan kata2 hubby tu kan.. sukaa sgt.. =)

      Padam
  7. wahhh.. bestnyaa dapat ipod.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. best Lissa.. hepi.. tapi kata2 hubby 2 lagi menghepikan teman.. sure punya! hu2

      Padam
  8. semuua yang komen n singgah sini teman udah reply dan udah bw balik blog korang.. tq yea sudi singgah n komen sini.. syg korang.. =)

    BalasPadam
  9. assalamualaikum..tenku butang :)

    comel nyer saiz ipod shuffle hadiah suprise dari encik suami tu..

    tentu terasa dlm hati ada taman kan...hehe

    BalasPadam
  10. huuu.. best dpt ipod tu. lama dh nak 1 tp, tk dpat nk beli lg nih

    BalasPadam
  11. ipod tu best pulak tgk..:)

    BalasPadam
  12. so sweett..dpt ipod gitu...hehe berbunga² hari le tu..hehe

    BalasPadam
  13. bestkan dapat hadiah dari org tersayang..

    BalasPadam
  14. I don't have an ipod (yes, shocking I know! LOL!) so can't say much about them really! Have a great weekend! Take car
    ex

    BalasPadam
  15. wah bestnya..hehehe. external ada suka guna samsung :)

    BalasPadam
  16. Wah...untung la mike ya. Teman yang bujang ni pun xde ipod..hahah. Syukur Alhamdulillah, husband TB memang baik.

    BalasPadam
  17. Salam.

    Mesti senyum2 buat entry ni kan tenku,hehehe.

    Memang panggil mr meow ke? hi3, klako teman rasa..tenku buat bisnes berkaitan kucing ke?

    BalasPadam
  18. hati mesti masih kembang nih ... heheheee ... dpt surprise , sape yg x suka kan !

    BalasPadam
  19. kalau bwk gy jogging bgus ni, ringgan je lepas tu tak jatuh2 mcm hp. bape sebijik tu ??huhuhu

    BalasPadam
  20. untuk le kome dapat hadiah..hihi :D

    BalasPadam
  21. wah..bestnya... hehe. boleh tak teman nak pinjam setahun dua??hehehe :P

    BalasPadam
  22. wahh untunglah dapat hadiah :) siap ada external besstnya

    BalasPadam
  23. rezeki akk tu..syukur kak.. =)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New