Nuff

08 April 2013

Take Note.. Sharing is Caring..


haii.. Selamat hari ISNIN yeaa.. he2.. bagi yang bekerja haruslah rasa 'lemau' n lemah2 badan today kan! hee.. xpe2.. ceriakan diri wlupun lemau.. hi3.. kalau x ceriakan diri nanti korang gak dapat kedutan di wajah.. mau x mau? haaaa.. so, be chill okeh.. hemm.. teman ada terbaca sesuatu n rasa nk share dgn korang.. moga2 kita dapat amalkan.. mintak dijauhkan dari gangguan syaitan kan.. ok.. baca ni.. :-

"Antara faktor keluarnya darah istihadhah & keguguran..adalah kerana 
masuk ke bilik air ketika azan berkumandang!!!..
Ketika syaitan & tenteranya berlari2 ke dalam tandas..ketika itulah juga kita menyertai mereka..
masuklah ke dalam tandas sebelum atau selepas azan..

"Mengapa, ketika berwudhuk...mula solat..mula baca AlQuran..ketika itulah, 
anak-anak kecil kita mula bergaduh..menangis..mahu itu & ...ini"
Di situlah syaitan memainkan peranannya mengganggu melalui bisikan..
'Mak tak dapat kacau.. dapat kacau anak pun jadilah..' 
Lalu para ibu sering jadikan anak sebagai alasan untuk tidak dapat beribadah dengan khusyu'...

Maka amalkan membaca doa berikut: 
(doa yang Nabi SAW ajar kepada Hasan & Husin untuk berlindung dari gangguan iblis & syaitan)
Moga kita sentiasa dilindungiNya...

Doa berlindung dari gangguan Iblis & Syaitan

Selain itu teman nak share jugak (bagi kawan2 yg mana lum tahu) .. sama2lah kita mengamalkannya kerana dalam dunia ni kita x tahu sape sukakan kita n sape bencikan kita..kita x bole puaskan hati semua org.. betul x? okeh.. selamat beramal.. just untuk rakan blogger semua..
TIPS PENDIDING DIRI
==================





Related Posts

22 ulasan:

  1. Semoga dijauhi daripada gangguan2 dan bisikan syaitan...
    Nice sharing.. =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. yea.. moga2 dijauhi..

      thanx singgah n komen sini, jap yea AJ, jap lg teman bw sana.. hee..

      Padam
  2. Doa apa tu yer? sy slalu amal baca ayatul qursi je..

    BalasPadam
    Balasan
    1. teman pun selalu amal ayat Ayatul Qursi..

      Padam
  3. nice info.. kite mmg xnk masuk toilet time azan.. sbb dolu2 mse dok ostel, warden x bg g toilet time azan.. tkot ada yg histeria..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hoh.. histeria? teman lum pnh tgk depan mata budak histeria ..

      Padam
  4. saya memang dari kecil diajar untuk tak masuk bolik air ketika azan..kalau dan nak dekat2 azan sy mesti tunggu sampai azan habis baru masuk bilik air..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    BalasPadam
  5. tq dera, vey gd sharing ni

    BalasPadam
  6. thnx share ... berguna sgt ^^

    BalasPadam
  7. terima kasih kawan2 yg sudi jenguk n komen sini.. jap lg teman bw ke blog korang lak yea.. =)

    BalasPadam
  8. bagus n3 ni...
    syaitan mmg melekakan kita....huhu...

    BalasPadam
  9. tengku butang kenapa lama x update blog? hehe

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    BalasPadam
  10. wow...dasat...ramai dh follower... tahniah...:)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New