Nuff

30 April 2013

TERGAMAK KAU BAGI TEMAN DUIT KOYAK???


 
haaaaaa.. tu apa nganga nengok duik banyak2 nih? bolat je mata mengkume tinguk duik banyak2 dalam gambo atas ni yewww! ah.. jangan dok pasan yea.. duik diatas bukan duik raya mengkume yeww.. mengkume dh besau2.. buleh cari duik seniri.. duik raya ni dikhas kan untuk bebudak yg x koje lagi jew.. hik3.. macam lea teman x pernah dapat duik raya time dh tua2 gini.. hihihi.. opssss.. teman bukan story pasai duik raya yeaa.. actually teman nak citer pasal DUIT KOYAK..

teman dapat DUIT KOYAK macam ni, tapi nilai dia lebih beso


koyak ghopa ini pun ada? kena geget tikuih apa??

Haaaaa.. korang pernah x hadapi situasi terima duik koyak dari kedai2 or mana2 tempat korang membeli barang? sudah bayar dan balance pun diterima cukup2 namun? duik yg diterima buruk gilerrr.. ada yg ronyok2.. ada koyaks.. ada yg kabur (ni tentu udah di blend dlm mesin basuh kot! ), ada yg bau masam.. hu3.. ada jugak duik yg berconteng2.. siap ada sign lagi.. yg bercop nama pun ada! aiyoooo! apa lea korang ni?? xde adab dgn duik ke? Opsss.. ter' emo lea plak.. hu3.. cool man.. cool man.. breath in love, breath out anger.. hihihi.. ok lah.. teman buka topik DUIT KOYAK ni sebenarnya sebab nak citer teman punya pengalaman dapat duik koyak semasa teman ikut hubby teman ke Hong Kong (hal bisnes hubby, mukan honeymoon hokehh..) Januari lepas..
Masa tu kami makan di sebuah kedai makanan Islam berdekatan hotel yg kami duduk tu.. actually memang selama 10 hari disana, ada lea 4 hari terakhir kami makan kat situ.. heee.. malas nk gi jauh2 n paham2 je lea.. nk cari makanan halal kat sana memang yg amat payah.. hu2.. last2 pilih yg dekat, janji HALALAN TOYYIBAN.. kannnz.. 

Lepas kami dh abes makan kami pun bayarlah duit... pastu kami dapat balance balik.. bila belek2 nk kira jumlah balance terpegang lea duit yg koyak tang bucu dia.. aiyooo.. my hubby lak masa 2 perasan tp dia diam jer.. teman rasa mcm x puas hati je dapat duit 2.. nk mintak ganti mcm malas nk pi balik kat org tuu.. adoiii.. fenin teman masa tu.. geremm pun adaaa.. aiyoo..

pegang dahi teman bila dapat DUIT KOYAK.. hu3..

Rasa geram sampai beso2 dan Hijo2 tangan teman masa 2 tauuu.. hak3.. korang percaya? tipu jelah.. hok3.. kelakauu..

Fikir punya fikir esoknya kami decide datang makan kat kedai tu lagi... he2.. memang kami suka pun makan kat situ.. sedap masakannya.. mee tarik.. daging kambing plus sayur.. hemm.. sedapp.. tapi harga paham2 sendiri la yea.. heee... so, disana endak x endak kena lea standby gak duik untuk makan.. coz x banyak sangat pilihan kedai makan halal yg murah di sana.. restoran Arab banyak lea.. sekali sekala boleh lea makan kat Restoran Arab tapi kalau dh 10 hari melampau kauuu.. macam ayor lea duik kuo.. hu2..

heee.. sambung lik citer DUIT KOYAK tadi.. lepas kami dh abes makan, mcm biasa.. kuo duik dari poket.. udah tau dh jumlahnya berapa coz 4 hari makan menda yg sama kat situ.. hik hik hik (sapai kat Malaysia pun dh mengidam Mee Tarik wehh!! ) haipp.. teman melalut lagi.. sambung lik citer pasal DUIT KOYAK tadi.. 
kami budget ini ekpresi tuan kedai lepas dapat 
DUIT KOYAK dia balik..

Kami pun bayo lea jumlah berapa yg kami makan tadi.. dan peniaga kedai makan tu terimalah duik kami tu.. tapi dia siap belek2 duik tu.. dan kami tau dia perasan duik tu koyak.. tapi dia x cakap apa pun.. hu2.. maybe dia tahu yang DUIT KOYAK tu datang dari kedai dia seniri.. sebab tu dia tak leh nak marah kan.. so.. inilah dikatakan WHAT YOU GIVE, U GET BACK.. ok tak? heeeee.. 
Muka tuan kedai bila dapat DUIK KOYAK dia balik.. ngehehehe..

Opsss.. korang kata teman jahat? apasal lak? teman just pulangkan balik duik koyak tu kat tuan dia, bukan teman bagi org lain kan! takkan lea teman nak penaya org lain plak kasi DUIT KOYAK tu? klu teman buat camtu, teman pun dh macam tuan kedai 2 lea.. huh.. xmo.. xmo.. heeeeeeeeeee.. kena jujur n baik hati.. =P

thanx sudi baca sampei abes.. silalah ngomen sekali yew! =)



Related Posts

24 ulasan:

  1. hoho, klu hda, terus mintak tukar. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. heeee.. teman dh bjalan jauh dari kedai makan tu.. malas pulak nak patah balik tuko.. hu3..

      Padam
  2. entah2 dah beberapa kali duit tu datang dan pergi ke laci tuan kedai tu... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. tau xpe.. memang kelakar nengok muka tuan kedai dapat DUIT KOYAK tu.. hu3..

      Padam
  3. ok la tu tokey kedai terima..mngkin dah perasan cust. dia kan.. hari2 orng sama mkan kat situ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. betui mimi, mungkin sebab diorg dh kenal kitorang yg biasa makan kat situ.. hu3..

      Padam
  4. selalu dpt duit koyak, lah-lah p selotep. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ho.. yeke.. kalau leh selotep lagi hokeh lea dear.. klu dapat yg xleh selotape.. hu3.. maunya 10 kedai gi, 10 kedai tolak.. hee..

      Padam
  5. selalu macam tu jugak.. last2 kalau koyak, mmg taknak terima.. nanti susah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah.. betui.. klu dapat je duik cek dulu.. klu koyak cepat2 tukar masa 2 jugak kan..

      Padam
  6. done follow ur blog.. thanks sudi singgah blog bella :)

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. thanx dear.. jap lg teman bw sana yea.. =)

      Padam
  8. hehe..tuan kedai tu duit koyak tu asinglah kan..tak usah nk gune lagi kan..prnah dpt duit koyak..rase bengang je..hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha a.. asingkan supaya x dapat ke customer.. kesian customer kan.. hemm..

      Padam
  9. haha ok la tu bayar balik pakai duit koyak tu....hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehehe.. duit dari dia kan.. xpelea kan.. hihihi

      Padam
  10. dah kalau dia buat muka gitu, sah memang sengaja nak bagi duit koyak.
    sudahnya dia sendiri dapat balik duit tu. haa, hambekkk! haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha.. sukaaaa sgtt.. kann.. akhirnya dapat ke dia balik.. memang duit tu nak dengan dia je kot.. hahaha.. gulp.. tergelak lebey plak.. hihihi

      Padam
  11. Balasan
    1. he2.. thanx sebab byk komen entri teman.. nti teman singgahbalas yea..

      Padam
  12. wah mmg tak suka kalau dpt duit koyak..tiap kali dpt baki,kena check duit2 tu.sbb susah nk byr guna duit koyak.kdg2 kan saya selit2 duit koyak tu saya pusinglah yg koyak tu bhgn bawah biar x nmpk ketara.ini akan berjaya kalau amount yg nk dibayar tu besar,so byklah duit kertas yg dihulurkan.kalau berjaya je hlr duit koyak tanpa staff tu perasan,pergh rs mcm nk lompat keriangan dpn kedai tu jugak he3....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha2.. mcm 2 lak kisahnya yea..? heee.. betul.. sape nak duik koyak kan..?

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New