Nuff

26 April 2013

BIARLAH AKU MATI DULU..


Hai.. Assalammualaikum.. mungkin korang semua tertanya2 nape Tajuk entri teman begitu kan? hemm.. sebenarnya teman ingin berkongsi perasaan teman ketika ini.. 1st sekali teman ucapkan takziah buat sahabat teman tu dan Al-Fatihah buat arwah.. semoga ditempatkan dikalangan golongan yang beriman.. Amin.. hemm.. baru-baru ini teman dapat berita dari seorang sahabat, yg mengatakan Suami sahabat kami yg satu sekolah dengan kami dulu telah kembali ke Rahmatullah.. pergi meninggalkan sahabat kami selama2 nya.. Ya Allah.. betapa sedihnya kami mendengar berita itu, tapi sesedih kami.. sedih lagi sahabat kami yg berpisah nyawa dengan Hubby kesayangan.. tak tahu apa reaksi dia ketika ini sebab teman x sempat nak jenguk dia, jarak membataskan teman untuk menziarah dia.. dia di ipoh, teman pulak di KL.. 

Apa yg dapat teman katakan kepadanya cuma text ayat2 agar dia bersabar menerima dugaan ini.. memang agak pahit diterima, namun hidup tetap harus diteruskan demi anak2.. teman agak sebak juga mendengar berita ini kerana sahabat teman tu sebenarnya baru melahirkan baby yg kedua, dua minggu lepas.. dan sekarang masih dlm tempoh berpantang.. hope everythings going OK.. hope my friend dapat menghadapi semuanya dengan tenang.. 

hemm.. bila terjadi seperti ini.. teman rasa sedih n x dapat bayangkan kalau teman ditempat sahabat teman tu.. x tau bagaimana rasanya kehilangan org yg paling kita sayang.. pasti kenangan bersama xkan hilang sampai akhir hayat teman.. hidup pun diselubungi rasa KOSONG bila tempat kita bermanja dan menumpang kasih telah pergi buat selama2nya.. 

Pasti masa tu terkenang kembali.. gaduh2 kecil, usik mengusik, rajuk merajuk yg menjadi pelengkap hubungan kami.. Ya Allah.. KAU peliharalah suamiku dimana sahaja dia berada.. Jikalau ditakdirkan kami berpisah nyawa.. BIARLAH AKU MATI DULU sebelum dia.. kerana aku tak sanggup meratapi kehilangan dia.. aku tak sanggup mengingati memori bersama dia sedangkan dia tiada lagi disamping aku.. Begitulah keadaan teman kalau apa yg berlaku kepada sahabat kami terjadi kpd teman.. Mintak dijauhkan.. namun ajal dan maut itu ketentuan Allah.. kalau dah terjadi tiada siapa yg boleh menghalangnya..

huuu.. apa2 pun kita patut bersyukur org yg kita sayang masih ada bersama kita, maka hargailah mereka (tidak kira ibu bapa/suami/isteri/adik beradik sekalipun mahupun sahabat..) mereka tetap dalam list kesayangan kita kan, even para blogger juga.. kan! ok lah.. xmo sembang panjang2.. bukan Kome baca abes pun kan.. heeee.. meh tengok Video ni plak.. teman suka video ni.. n teman x sedar teman menangis tengok video ni.. saja teman share dengan korang.. supaya kita sama2 menghargai org2 yg kita sayang ketika mereka masih ada.. hope Allah pelihara org2 yg kita sayang.. begitu juga untuk para blogger..  =) .. thanx sudi singgah sini n baca entri yg panjang ni.. (mmg betui2 ikhlas dari hati buat entri kali ni.. )

Psttt.. sebelum tengok video ni, sila klik PAUSE pada lagu background blog ni yea.. ada disebelah sidebar belah kanan ni haaa.. sebab nak tengok video ni bia ada feel.. baru terkesan dihati...



(~___~) ada terasa tak nak cakap BIARLAH AKU MATI DULU? 


Related Posts

11 ulasan:

  1. Betul tu...pernah dlm ceramah agama tempat saya baru-baru ini...sebelum tidur pandanglah wajah suami kerana kita tidak tahu sama ada kita atau suami kita yang pergi dahulu dijemput Allah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. huuu.. ayat akak buat teman rasa sayu sgt.. kadang2 tlepas juga tido x cium tgn.. en. hubby plak letak tgn kat muka kita soh cium.. mungkin dia pun tahu kita lupa kot..

      Padam
  2. Sungguh mati itu benar dan lumrah manusia bila dah pergi baru ingat segala yg telah lepas-lepas akan kebaikannya. takziah buat teman yg kehilangan suami itu. Kalau kakak pun sama tak tahu macam mana rasanya

    Allahh.... moga kalau kakak biarlah tunggu anak-anak dah boleh berdikari..

    Sedih pulak tengok video ini:(

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.. bg yg ada anak2 mesti akan fikirkan anak2 dulu kan.. hemm.. wlupepun hidup harus diteruskan..

      Padam
  3. al-fatihah untuk beliau. mcmana la rasanya kalau kita yang mengalaminya., serius sedih. semoga dia tabah menghadapinya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg x dpt bayangkan klu kita ditempat dia.. =(

      Padam
  4. so touching ..
    semoga dia kuat melalui kehidupan selepas ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hope begitulah.. mujur dia bekerjaya, sedikit sebanyak dia bole juga survive..

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New