Nuff

18 Disember 2013

HASRUL HASSAN DAN OH PANDUAN BLOGGER -- INI BUKAN ENTRI BODEK YEA!

HASRUL HASSAN DAN OH PANDUAN BLOGGER
Entri berkaitan : HASRUL HASSAN SUMBER INSPIRASI
Haaa.. Assalammualaikum semua.. hemm.. hari ni sedang sibuk2 menyusun draft entri yang teman nak taip jap lagi.. tiba2 terbaca dekat Fanpage Hasrul Hassan  tentang pengumuman pemenang Giveaway RM50 Tunai anjuran beliau hari tu.. terbaca gak ayat yang ni --

Dan kepada yang lain, terima kasih. Anda semua pula akan layak untuk menerima potongan atau diskaun pengiklanan di blog saya sebanyak 50 peratus bagi semua bentuk iklan di blog saya termasuklah Advertorial. Untuk menebus potongan pengiklanan ini, anda perlu lakukan tempahan sebelum 31 Disember 2013 dengan menyatakan alamat email serta no giliran giveway dengan nama anda terus ke email saya - hasrulhiteg@gmail.com . Iklan tempahan yang anda buat pula akan dipaparkan pada tahun 2014.

(Untuk maklumat pengiklanan ... boleh rujuk - http://www.hasrulhassan.com/p/ruang-pengiklanan.html)

dan, teman pun klik lea LINK kat atas ni, dan baca lea apa syarat2 dan berapa caj  bayaran yang dikenakan untuk mengiklankan iklan kita di blog beliau, sambil baca sambil kagum, sambil baca sambil jeles, sambil baca sambil teruja, sambil baca sambil fikir "Hebat Hasrul Hassan ni.."nak tau apa menda yang teman maksudkan tu? haaaa.. jom baca bawah ni.. bawah ni adalah antara Kredibiliti Blog Oh Panduan Blogger milik Sifu Hasrul Hassan
  1. Google Page Rank blog ini adalah PR3
  2. Rank dari segi trafik antarabangsa adalah 33,766 (Alexa)
  3. Rank dari segi trafik tempatan Malaysia (MY) adalah antara 181 - 212 (Alexa)
  4. Rank dari segi trafik bagi serantau Indonesia (ID) adalah 88,215 (Alexa)
  5. Domain Authority - 39/100 (Tersenarai antara blog paling berpengaruh di Malaysia)
  6. Lebih 4000 entri telah ditulis melibatkan sekurang-kurangnya 50 entri berada di laman utama enjin carian Google
  7. Pengunjung blog terdiri daripada pelbagai lapisan latar belakang, umur dan kaum
  8. Trafik sebulan adalah sebanyak 70-90K dengan separuh merupakan pengunjung baru dan unik (Blogger.com)
  9. Trafik purata sehari adalah sebanyak 1.5K-3.0K (Google Analytics)
  10. Lebih 50% trafik dihasilkan menerusi enjin carian - mujarab untuk Advertorial
  11. 7 daripada 10 link dalam blog berjaya menghasilkan klik jualan serta komisen
  12. Purata pengunjung menghabiskan masa di blog ini adalah selama 5.32 minit (Alexa)
  13. Top 3 Favourite Educational Blog MSMW2013
  14. 8 daripada 10 pengunjung blog memberikan review 10/10 untuk blog ini dari segi kandungan
  15. Telah berjaya memenangi hadiah-hadiah hasil penulisan entri berkualiti termasuk wang tunai dan beberapa gajet terkini.
Haaa.. amacam?? Nganga kan baca betapa Dasyat pencapaian Hasrul Hassan dalam dunia Blogging ni? jeles dan dengki tahap gaban niii.. (ha3.. opss.. bukan dengki.. ayat yang manis sikit ialah  cemburu dengan kejayaan Blogger Hasrul Hassan  .. nak jadi macam dia tak mampu.. sebab blog teman bukan ke arah menjana pendapatan sebenarnya.. just blog personal yang hanya berkisarkan kehidupan seharian aje.. hu3.. tapi takpe.. janji kita senang dan happy dengan apa yang kita ada kan.. teman saaayang sangat kat blog tengkubutang ni.. biarlah tak se gah mana, asalkan teman dapat berkongsi macam2 kat sini denagn korang2 semuaa kan.. heee.. tapi kalau nak menjana pendapatan dengan berblogging.. teman dah ada sifu untuk mintak tunjuk ajar nanti.. kekekeke.. boleh tak Blogger Hasrul Hassan ?? heeee..   

Related Posts

10 ulasan:

  1. beliau memang blogger yang hebat kan..

    BalasPadam
  2. HH banyak membatu blogger belajar dalam dunia blog.

    BalasPadam
  3. kawan pun cemburu jugalah hehe

    BalasPadam
  4. Seorang yang amat hebat dalam dunia blog :D

    BalasPadam
  5. wah tengku butanggggggggggggggggggg cerita pasal blogger otaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    BalasPadam
  6. wah !! jeles ni .. jeles ni .. ahahaha !

    BalasPadam
  7. beliau memang otai dlm dunia blogging..kalau tgk blog beliau penuh dgn informasi bg sape2 yg tcari panduan nak buat side income melalu internet.bydaway, sapa yg menang sgmen beliau tu ye? :)

    BalasPadam
  8. bila nak cerita pasal sy tengkubutang? tp x de apa yg menarik pun pasal saya ;'(

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New