Nuff

30 Disember 2013

LARI DARI RUMAH

Ho2.. Jumaat lepas (27/12/2013) dia buat hal lagii....  nak tau sape yang lari dari rumah tu? haaa.. sape lagi kalau bukan si Butang ni.. kira ini dah cubaan kali ketiga tak silap, dia cuba lari dari rumah.. entah apa yang dia cari diluar sana teman pun idak lea tauuu.. 

Mungkin dia taktau kot, kat luar sana bukannya indah macam yang dia dapat masa dok dalam umah kami ni, teman pun bukan nak kawal atau kongkong dia, tapi teman sendiri takut nak lepaskan dia ke luar sana.. sebab tahun lepas teman pernah nampak 3 ekor anjing liar mengejar seekor kucing putih.. masa teman tengok mula2 tu teman ingat anjing2 tu main kejar2 dengan anak anjing kaler putih, sekali teman dengar bunyi kucen menjerit.. 

Ya Allah... kucen rupanya yang dikejar oleh 3 ekor anjing tadi.. teman dengar kucen tu menjerit2 pastu hilang dah suara dia.. teman soh hubby gi tengok, tapi hubby tak jumpa.. last2 esok pagi teman soh hubby tengok kucen tu kalau ada.. tapi.. sedih sangat2.. hubby teman jumpa mayat kucen tu.. terdapat kesan gigitan yang besar pada kucen tu.. Ya Allah.. sedihnya hati teman dengar.. memang start dari hari tu, teman nekad takkan biar kucen2 teman terlepas keluar.. teman taknak Butang dan Oyen hadapi keadaan ngeri macam kucen putih tu.. Tapi si Butang ni tak faham.. boleh plak dia keluar umah senyap2..

Alkisahnya lepas teman letak plastik sampah kat luar pintu umah, teman dah tutup pintu tu rapat2.. tapi nak dijadikan citer.. rupa2nya pintu tak tutup rapat.. dan teman ni lepas dah siap koje umah, memang akan buka pc untuk update N3 Blog ni.. tengah sibuk2 menaip.. tiba2 rasa dahaga nak ke dapur.. sekali teman tengok pintu terlangah sikit punya beso... dalam fikiran terus tangkap something! Aaaaah sudahhhhh, Butang dah lari lagi laa nii. teman panggil2 Butang, tapi Butang tak muncul2 gak.. sedangkan Oyen elok jea lepaking depan pintu, dia takde pun nak lari.. pelikk..

Pastu mulalah teman turun bawah apartment, cari Butang.. setiap Block teman gi cari.. x jumpa2 gak.. pastu naik tingkat atas, cari dan cari.. takde jugak.. pastu turun balik bawah, gi cari lagi sekali.. gi keluar kawasan apartment pun ada, tak jumpa jugak.. last2 tanya kat makcik cleaner yang selalu cuci kawasan Apartment kami sewa tu, dia kata memang ada nampak sekor kucen yang tak biasa tengok.. ekor dia tebalkan? kata cleaner tu.. teman jawab lea Yea, sebab memang ekor Butang tebal/beso.. hemm.. tapi teman tak budget pun kucen yang cleaner tu jumpa adalah Butang.. teman cuma rasa cleaner tu agak2 aje..

Lepas penat mencari, teman pun dah giveup.. nak dekat berapa jam cari tak jumpa, last2 balik umah.. menangis dalam bilik, call hubby mengadu Butang dah hilang.. hubby pun frust dengar pasal ni, tapi nak buat camne.. dah hilang.. kami tawakal jea supaya dapat jumpa balik Butang..

Tengok2 dalam berberapa minit pastu ada orang panggil2 kat luar umah.. teman buka pinta, tengok2... cleaner tu datang hantar Butang.. Ya Allah.. lega rasanya teman bila memang betul, kucen yang diorang nampak tu Butang.. dan bila buka pintu jea, Butang macam tau2 itu umah dia, dia terus masuk.. hu3.. Ya Allah.. meleleh air mata ucap tQ dekat cleaner tu.. malu pun ada.. sebab takleh control nangis tu.. hu2..

Tapi yang kesiannya cleaner tu macam takut dengan Butang sebab Butang Cako dia.. haishhh... Cleaner tu cakap "abes saya dicakar nye" Alahai.. kesian Cleaner tu.. Butang ni memang akan macam tu kalau tak kenal orang, tambah2 dia dalam ketakutan, masa sampai umah tu dia macam garang semacam pastu mata melilau ketakutan.. kesiann kat dia.. mesti dia rasa ketakutan kat luar sana.. lama jugak kali ni dia hilang..
Beginilah Butang bila dah balik umah hari tu, macam kepenatan jea teman tengok.. tido sampai tak sedar dah.. hemm.. bila teman tengok dia, teman terfikir, kalau dia hilang selama2nya dan duduk merata kat luar sana, agaknya macam mana lea dia tido, macam mana lea dia makan, macam mana lea dia dengan tak mandinya, dengan banyak kutunya,kurap lagi, luka lagi.. hemm.. teman sayang Butang

Related Posts

15 ulasan:

  1. kasi selimut laa...dia sejuk tuuu :D

    BalasPadam
  2. alala comelnya butang tido..nakal sungguh butang..kali nie memang btl2 dah insaf c butang tak nak kuar lari dri umah lagi

    BalasPadam
  3. Butang sangat commmellll!!!! >.< <3

    BalasPadam
  4. Kes tak izin kawen ke sampai nak lari rumah hahahaaa.. :P
    comey jer dia tido kepenatan tu hahahaa.. :D

    BalasPadam
  5. kalau dia try nak lari lagi, babab je dia.. XD

    BalasPadam
  6. comelnya butang.. perangai sebijik macam kucing kat umah sewa anne.. asal buka pintu je mesti meluru nak kuar.. kalau nak kuar terpaksa suh orang lain pegangkan dulu.. hehehe

    BalasPadam
  7. lepas ni kena make sure la pintu betul2 tutup rapat. takut dia keluar lagi

    BalasPadam
  8. kurung die...hihi

    btw, dh follow :)

    BalasPadam
  9. ala..... tomeinya butang......

    BalasPadam
  10. Come on laa mama, butang dah besar laaa... butang perlukan kebebasan.... hihihihihihihi :D ... butang2, suka wat mama risau ek!!... ekekekekeke... :)

    BalasPadam
  11. ish2 si butang nih ngajuk kt kamu ke dik.... nsb lah ada org yg baik jumpa n pulangkan semula... butang nk menan baru kot dik... ke geng baru

    BalasPadam
  12. semua yang komen sini teman udah bw lik.. thanx sudi singgah sini yea

    BalasPadam
  13. dah insaf ke belom si Butang tu...?? hehehe....

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New