Nuff

23 Januari 2014

SEMAKAN STATUS KEPUTUSAN PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT 1MALAYSIA (BR1M) TENGKUBUTANG

SEMAK STATUS BR1M TENGKUBUTANG
Status kelayakan lulus BR1M 2014 hanya boleh disemak secara 
berperingkat mulai Februari 2014 
Dah Daftar dah hari tu.. heee.. tapi tak pasti dapat ke tak.. ni saja tepek maklumat/info ni dalam entri ni, nanti nak semak takde lea tergagau2 mencari link sampai war2 kat wall FB mintak tolong kawan2 kasi link BR1M.. kikiki.. itu kes malas namanya.. hu3.. sekarang tak malas dah.. tengah rajin ni.. mehehehe.. sape yang dah daftar tu, kalau nak semak nanti boleh lea nengok2 kat sini yea cara semaknya.. kalau susah sangat gi jea terus kat link ni haa-->https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx

Cara semak permohonan bantuan rakyat 1malaysia 3.0 boleh dibuat melalui 4 cara seperti di bawah ini. 

1) CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara Melalui Pos. Penerima akan mendapat surat dari pejabat pos yang mengandungi status permohonan sama ada lulus atau pun gagal. Jika lulus,penerima akan diberitahu tempat dimana penerima akan menebus BAUCER tersebut. 

2) CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara Melalui Call. Penerima boleh terus menghubungi pejabat lembaga hasil dalam negeri LHDN di hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716. Talian ini dijangka akan dibuka awal Januari 2014 dan hanya beroperasi dari jam 9 pagi hingga 5 petang setiap hari isnin hingga jumaat. 

3) CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0 : Cara Melalui Email. Penerima hanya perlu menghantar email ke br1m2@treasury.gov.my untuk bertanya melalui email, sila pastikan penerima memberikan identiti penuh bagi memudahkan pihak berkenaan menyemak status permohonan BR1M 3.0 tersebut. 

4) CARA SEMAK STATUS BR1M 3.0: Cara Melalui Laman Web BR1M  Penerima hanya perlu masuk ke laman ini https://ebr1m.hasil.gov.my/Default.aspx untuk menyemak status permohonan secara online. di laman itu juga penerima boleh buat permohonan BR1M 3.0 online

Tahniah kepada yang lulus dan kepada yang gagal,sila buat rayuan dengan segera kerana semakin lewat maka semakin tipis peluang untuk mendapat bantuan ini. 

UPDATE! Setiap permohonan yang lulus, wang bantuan akan terus disalurkan ke akaun bank penerima.Status kelayakan lulus BR1M 2014 hanya boleh disemak secara berperingkat mulai Februari 2014 

Related Posts

16 ulasan:

  1. Assalamualaikum kak, thanks! nanti nak semak brim gak. haritu baru je lepas update brim. hihi

    BalasPadam
  2. ahaha tak lama lagi..entah berjaya ke tak kali nie

    BalasPadam
  3. dlm situasi sara hidup yg makin tinggi , brim jadi penting !

    BalasPadam
  4. thanks kak for information.. haritu dah update. tp x update pun no.akaun.
    mlas nak pergi lhdn.. biar suami je yang update..hehe

    BalasPadam
  5. Saya gaji sikit tapi tak layak jugak sbb campur ngan gaji wife...huhuhuhuhuhuhu... golongan pertengahan jugak yg merana... :D .... untung ler saper yg dapat tuuu.....

    BalasPadam
  6. Semoga membantu & memudahkan kpd mereka yg layak & memerlukan.. t kasih diatas perkongsian..

    BalasPadam
  7. untungg rr dpt br1m tuuu.,uhHUUUu

    BalasPadam
  8. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  9. apa ID pengguna and kata aluan saya cuba tp x dapat

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya lim guat bee 730506145966 nak tahu dapat lulus bantuan rakyat 1m

      Padam
    2. saya lim guat bee 730506145966 nak tahu dapat lulus bantuan rakyat 1m

      Padam
  10. Saya norleyana bt mohd hussin 910710036116 nk thu lulus kew x bantuan rakyat 1 malaysia

    BalasPadam
  11. SAYA SHAHREZAL BIN ISMAIL. 840115075515 SAYA NK TAHU LULUS ATAU TAK LULUS.SAYA MEMBUAT MEMOHON DAH KASIH KRJ SAMA.

    BalasPadam
  12. x fham arr mcm mna nk buat....

    BalasPadam
  13. Dah check mmg lulus..tp duit xmasuk lg..nk kena tgu or g lhdn blik ke?adik berdk lain sume dh dpt..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena call dan tanya balik.. takut ada kesilapan

      Padam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2