Nuff

29 Januari 2014

DULU TAK TAHU, SEKARANG DAH TAHU

heeee.. Motip tayang gambo kat atas ni bukan apa, saja nak share dengan korang apa yang teman tak pernah sangka sebelum ni, iaitu memasak menggunakan bahan2 kat atas ni.. hu3.. korang tau.. sebenarnya teman ni idak lea terer memasak.. masak2 biasa2 tu boleh laa.. tapi kalau macam mak2 kita dan makcik2 yang punya masakan sedap2 tu tak mampu lea teman nak ngikut nya.. teman teringin gak nak ada Tangan Ajaib yang bole masak semua jenis kegemaran hubby teman, tapi tu lea.. lum sampai lagi kot ke tahap tu.. hu3.. ada yang hubby dah suka, ada jugak yang hubby masih tak puas hati.. hu3.. kalau bole nak RASA sama macam apa yang dia makan sebelum ni.. aishh.. jenuh.. mentang2 lea dia mastercheff.. huh3.. 

Ok lah.. nak citer ni.. menda2 kat atas ni ada hadiah dari bos hubby teman, bos bagi kat hubby, masa tu bos baru lik dari Melaka.. so.. paham2 yea.. yang dalam gambo ni semua dari Melaka okeh.. hu3.. dan mula2 teman buka menda2 ni (diletak dalam satu paperbeg) aishh.. nak buat apa menda ni? tak reti teman nak masak guna bahan2 ni.. pehtu.. bior jelea dalam peti entah berapa lama.. pehtu masa bulan puasa teman teringin nak makan buah melaka, so, google lea resepi.. haaa.. dapat pun.. lepas tu tengok bahan2 dia.. ada Gula Melaka, hoh.. kebetulan lea pulok.. hi3.. so, dengan tak semena2 terus buat buah melaka tu.. jadi lak tu.. perghh., sedapppp.. teman ada save gambonya.. nanti teman cari balik..

Then ada suatu hari tu hubby kata teringin nak makan gulai Pajeri Terung, uikk.. ho2.. google resepi lagi.. tengok2 bahannya gula melaka ada gak.. ha2.. apa lagi.. terus buat pajeri terung tu.. Alhamdulillah.. hubby cakap serupa macam my mother in law buat.. syukur.. then teman dah boleh dikatakan dah guna semua menda dalam gambar kat atas tu.. tak sangka plak teman, akhirnya teman guna gak menda2 atas tu yang pada mulanya agak tidak familiar pada teman yang jarang masak ni.. hu3.. syukur lah.. tak membazir kan.. heee.. 

err.. yang Inang-Inang tu teman tak tau nak buat camne.. goreng je kot yea? menda tu pun entah ke mana teman letak teman pun tak ingat dah.. ekekekek

Related Posts

10 ulasan:

  1. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    BalasPadam
  2. Zara pin xterer bab masak mmasak ni.. tp kalo suami pnya mknn feverate.. mmg terer laa.. hasil tunjuk ajar mother in law.. hahakss

    BalasPadam
  3. akak.. inang2tu goreng je.. nti dia kmbang.. ala mcm goreng kopok tu..
    kita biasa mkan2..nak2 sekarang dpt suami melaka.. pergi sana senang jmpa bnda2 tu..hehe

    BalasPadam
  4. BETUL TU...INANG2 TU GORENG JER...KALAU MALAS BAK DATANG KAT SINI....AKAK GORENGKAN...SEDAP WEIIII...
    GULA MELAKA TU BANYAK KEGUNAANNYA KALAU BUAT KUAH KACANG MESTI LETAK GULA MELAKA....BELACAN TU MACAM SEDAP JER...BUAT LER SAMBAL BELACAN,,,,TAPI ADA ORG BUAT SAMBAL MESTI LETAK BELACAN........HIHIHI......

    BalasPadam
  5. Hahahahahha.... slow jela kan... all the best!!

    BalasPadam
  6. hehehe bagus tb rajin belajar memasak....so skrg dah tau kan ;)

    BalasPadam
  7. inang2 tu goreng je ngn minyak banyak dik... tp jgn lupe pastikan minyak tu betul2 panas tau.... takpe pasni kalu dpt sndiri or beli sndiri dh tau fungsinyer... akak kalu bt msk sambal pun gune gula melaka dik

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

GA New

Innity Mobile

nuffy2

BV2019 - 2