Nuff

06 Januari 2014

BERADA DALAM PENJARA SELAMA SEJAM

BERADA DALAM PENJARA SELAMA SEJAM
Entri berkaitan-->Call Me Back *126* - maxis
Nampak gambo atas tu? he2.. korang ibaratkanlah tu teman yea.. alkisahnya teman pernah terkurung dalam pintu grill dekat umah teman ni tau.. masa mula2 pindah n duduk dengan hubby, teman tak pernah terfikir pun akan melalui pengalaman camtu tau.. hu2.. 

Meh teman citer, hari tu kannn.. lepas hubby teman makan tengahari kat umah, dia pun bersiap ke Ofis semula, dalam kul 2 lebih kurang.. lepas hubby dah gi koje teman lak memang nak keluar jap gi Mydin, nak beli barang dapur untuk masak dinner punya menu.. kelam kabut sangat nak keluar, teman tarik lea pintu kayu tu (yg dah di lock dari dalam) pastu seluk poket nak buka pintu grill.. tengok2 kuncinya enggak adaaaa.. warghhhhh.. teman terlupa amik kunci grill.. arghh... guano ni?? 

Teman terperangkap ditengah2 tu? henfon lak takde kredit.. nak whats app pun line wifi takleh 'tarikh' sampai keluar pintu tu.. teman udah mati kutu kat tengah2 tu.. aiyooo.. acane ni? nak mintak tolong jiran, jiran lak tak keluar2 umah dari tadi.. pastu teman pun cuba lea rodok2 gak mangga grill tu dengan kunci2 lain yang teman ada.. dengan harapan untung2 boleh terbuka walau bukan kunci dia.. tapi.. kecewa hasilnya.. tak boleh wehh! (memang lea tak boleh kannn.. kunci SOLEX tuuuuuuuuuuu..)

Akhirnya teman berpeluhan kat situ.. gilerrr.. panas wehh!! ingat hotel ke ada aircond kat situ? ha3.. teman pun terduduk kejap kat tengah2 ruang antara pintu grill n pintu kayu tu..fikir punya fikir.. lama2 teringat tentang perkhidmatan Maxis Call Me Back yang disediakan untuk pelanggan Maxis yang tiada kredit dan ingin dihubungi segera (urgent) macam SOS gak lea bagi teman kan! 

Pastu teman pun tekan no. *126* diikuti no henfon hubby teman... tak lama pastu.. kring.. kring.. hubby teman Call teman.. (itupun selepas 3 mesej Call Me Back  berturut2 baru dia call, sebab dia tak paham katanya nape teman tiba2 cakap omputeh suh dia call lik.. kui3) then teman mengadulah itu ini, mintak dia balik bukakan pintu.. huk2.. kesian hubby teman balik semula ke rumah semata2 nak bukakan pintu grill untuk teman.. lepas dah buka dia terus gi koje lik.. nampak macam ada marah sikit kat muka hubby tu.. yelea.. dia baru masuk koje dah kena balik umah lik.. Teman pun faham dia bz sangat masa tu.. teman takut2 gak nak call dia.. 

Abeh tu, kalau tak call camne teman nak keluar dari situ? alamatnya kena tunggu sampai pukul 6 la baru leh Merdeka??? ha3.. tq lea hubby ku sayang, walau bz camne pun masih sudi balik selamatkan bini mu yang pelupa ni.. ha3.. selepas itu.. tiap kali nak keluar teman pasti akan genggam kunci tu kuat2.. takut terjadi kes terkurung ni lagi.. kikiki.. fobia wehh!!

Pssst : Sebelum ni teman pernah gelakkan kawan FB teman yang pernah hadapi kejadian terkurung macam teman gak, last2 kena batang hidung sendiri.. amik kauuu.. gelakkan orang lagii.. ha3.. So, korang hati2 yea.. jangan nak gelakkan teman sangat, kang korang lak kena.. hah3..  takuttt

Related Posts

17 ulasan:

  1. adoii .. acanor lha boleh lupa kunci .. haha .. sebaek hubby tu baek haty penyayang balik umah mula .. ngee.. jgn lupa2 lg taw :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi.. tu lea pasai.. takltau camne leh lupa.. serik n fobiaa..

      Padam
  2. Kelakar pon ada cerita nie, teringat pulak peristiwa terpaksa ikut atas syiling sebab pintu tu terkunci dari dalam :3

    BalasPadam
  3. eeeh ada ruang pintu kayu ngah grill erk...bahaya nie...klu tertinggal kunci...

    BalasPadam
  4. Adoiii.. pengalaman tu. Mmg siksa bila terkunci mcm tu.. :D :D

    BalasPadam
  5. Hahahaha mujur badan muat dok celah pintu tuh. Kalu Kak Azie, memang sesak nafas dibuatnya! hahaha

    BalasPadam
  6. Mak aii...azab nya terkurung macam tu..

    BalasPadam
  7. lawak pun ada.. kesian pun ada.... ekekekek... pengajaran nya pastikan kunci rumah sentiasa dipegang... :D

    BalasPadam
  8. Memang azab kalau terkurung macam tu. Abis potong nak buat apa2 lepas tu.

    BalasPadam
  9. Assalam
    Masyaallah. Lawhalawala.. :)

    BalasPadam
  10. tak pernah ada pengalaman camni ehehe.. harap tak terjadi pada diri sendiri. seksa kalo terkurung camtu :D

    BalasPadam
  11. kahkahkah.. pintu and grill mcm akak tu mmg byk je yg terkurung di tengah2 sebab lupa kunci.. hihi.. mujurlah umah saya grill and pintu tak de ruang besar sgt hehe.. apapun alhamdulillah sebab hubby akak dah jd hero :)

    BalasPadam
  12. ayoyo kak..nasib baik ade maxis call me back..hehe..sape tak risaukan bini yang terkurung tu sanggup balik

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah... nasib baik teringat no maxis call me back tu kan... dan kebetulan ada hp di tangan... kalau takda ermm... bahaya gak tu...
    Hati2 ye TB... lenkali jangan lupa lagi... :D

    BalasPadam
  14. keh keh keh... lawakk~!! mcm same kess je.. tp dulu masa terperangkap xtau guna hp lg.. tepon bomba suh tepon mak balik umah bukak pintu.. hehehe

    BalasPadam
  15. aduhai kak.. kalau kita pun mati kutu.. maunya nak pitam kt situ..

    BalasPadam
  16. Hui.. Nervous tu... Mmg berpluh gak tu..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New