Nuff

03 Januari 2014

KALENDAR TAKWIM TARIKH PENTING DALAM ISLAM TAHUN 2014

Kalendar Takwim tarikh penting dalam Islam Tahun 2014 / 1435 - 1436 H bagi Malaysia.
Hari ni teman masih bz lagi nak ber blogwalking.. ada tetamu lak nak mai umah malam ni, nak kena kemas umah dan macam2 lagi nak settle kan.. hope lepas dah selesai semua teman dapatlah bw ke blog rakan2 yang komen kat sini yea.. jangan marah teman yea.. sebab lum ada kesempatan nak singgah blog korang... ada masa nanti teman singgahbalas yea.. thanx buat semua.. sayang korang semua..

Apa2 pun, entri blog teman kena jugak di update kan.. sebab hari ni dah masuk 3 Januari 2014, teman lansung takde update lagi entri terbaru untuk tahun ni kan.. makanya.. teman nak update sesuatu yang penting untuk kita share bersama2.. teman share info ni dari Blog Mia Liana yang femes tu.. jom singgah!

Maulidur Rasul
14 Januari 2014 bersamaan 12 Rabiulawal 1435 H

Israk dan Mikraj
27 Mei 2014 bersamaan 27 Rejab 1435 H

Awal Ramadhan / Berpuasa
*  29 Jun 2014 bersamaan  1 Ramadhan 1435 H

Nuzul al-Quran
15 Julai 2014 bersamaan 17 Ramadhan 1435 H

Hari Raya Puasa / Aidilfitri
* 28 Julai 2014 bersamaan 1 Syawal 1435 H

Awal Zulhijjah
26 September 2014 bersamaan 1 Zulhijjah 1435 H

Hari Raya Korban / Aidiladha
* 5 Oktober 2014 bersamaan 10 Zulhijjah 1435 H

Awal Muharam / Maal Hijrah
25 Oktober 2014 bersamaan 1 Muharam 1436 H

* Tarikh ini akan diisytiharkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia 
Sumber :  Jawatankuasa Teknikal Kalendar Islam, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia

Entri Credit to : Blogger Mia Liana

Related Posts

29 ulasan:

  1. Balasan
    1. welcome.. teman pun share dari blogger mia.. =)

      Padam
  2. ni ada lagi info menarik:

    Hari jumaat 2014:
    4/4/2014 - Jumaat
    6/6/2014 - Jumaat
    8/8/2014 - Jumaat
    10/10/2014 - Jumaat
    12/12/2014 - Jumaat
    SubhanALLAH.

    *saye memang peminat setia Tengku Butang. Heee :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. waaa.. menarikk..

      he2.. ada peminat ke teman ni.. heee.. tq..

      Padam
  3. nice....boleh bajet tarikh kenduri nie...ngeee~

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. hehehehehhehe.. sape taksuka raya kannn..hik3

      Padam
  5. Balasan
    1. tu lea.. baru tersedar.. bulan 6 kita puasa yea??

      Padam
  6. Assalamualaikum kak, sheila pantang nanti time puasa. heeeeeeeeeee. 6/6 tu tarikh sheila dengan ayue jean!

    BalasPadam
  7. tq, mohon kebenaran nak download gambar tu ye nak buat rujukan :)

    BalasPadam
  8. boleh jea.. =)teman pun share dari blogger mia liana.. =)

    BalasPadam
  9. semua yang komen disini tean udah bw balik yea.. tq semua..=)

    BalasPadam
  10. tahun baru islam 25 .10 ya. oke take note. hehe
    yg kenangan dalam majalah sebelah kanan blog TB ni ada yang istimewa ke ??

    BalasPadam
  11. awal nye puasa...cepat nya raya...penat poket... wehh

    BalasPadam
  12. thanks share.ini yang dicari-cari..wah..puasa bulan 6.hihi..tak sabar

    BalasPadam
  13. tq sharing bro..sangat mamfaat..saya dah save gambar tu snang nak smak..

    BalasPadam
  14. ps: berkenaan dgn soalan TB, ini jwpannya...InsyaAllah membantu...hihi...kalau xjadi, gtaw tirah k :)

    sign in blog mcm biasa>design>customize>layout
    atau
    sign in>dashboard>template>customize>layout

    then, pilih lah body layout yg TB nak...hihi...pastu apply to blog...preview lah dulu

    kalau jadi, gtaw tirah jugak k :)

    BalasPadam
  15. ps: berkenaan dgn soalan TB, ini jwpannya...InsyaAllah membantu...hihi...kalau xjadi, gtaw tirah k :)

    sign in blog mcm biasa>design>customize>layout
    atau
    sign in>dashboard>template>customize>layout

    then, pilih lah body layout yg TB nak...hihi...pastu apply to blog...preview lah dulu

    kalau jadi, gtaw tirah jugak k :)

    BalasPadam
  16. T kasih diatas perkongsian.. mmg bagus utk dibuat rujukan.. :)

    BalasPadam
  17. Sebagai saudara islam. Terima Kasih share ye :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New