Nuff

24 Januari 2014

SUNNAH DAN ADAB DI HARI JUMAAT

Salam Jumaat semua.. bersyukur kita kerana masih lagi berada di bumi Allah ini untuk Jumaat yang ke berapa dah kan.. Alhamdulillah kita diberi kesihatan yang baik untuk terus menjadi umatnya yang disayangi.. 

Teman ni nak taip panjang2 pun tak boleh sangat.. sebab tengah terkejar2 nak packing barang customer untuk di post jap lagi.. tapi teman nak jugak share entri ni yang dah lama teman letak dalam draft.. sebab teman suka menyimpan perkara yang berilmu macam ni dalam blog teman, dan moga ia juga menjadi sumber ilmu dan amalan buat rakan2 serta siapa2 saja yang singgah ke blog teman ni.. 

Apa2 pun meh teman kongsikan Sunnah-Sunnah dan Adab-Adab di Hari Jumaat ni, iaitu Penghulu segala hari.. gambar diatas sekali ni adalah perkara sunnah/Adab yang elok  kita lakukan/perbanyakkan untuk hari Jumaat yang istimewa ini.. Dismaping tu, perbanyakkan zikir pada hari Jumaat ni.. mudah-mudahan kita mendapat pahala berlipat kali ganda dari hari-hari biasa.. InsyaAllah.. Aminn.. 
Jom Berzikir dimana saja berada.. 

Related Posts

15 ulasan:

  1. Saya nak save gambar boleh? Nak jadikan panduan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh yunk.. silakan.. teman pun share dari google.. =)

      Padam
  2. thanks for sharing.... smg menjadi panduan ut semua...

    BalasPadam
  3. thanks for sharing this great piece of entry dear and again kalau terlupa... salam jumaat...

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome dear.. salam jumaat jugak.. eh.. dh isnin yea.. hee

      Padam
  4. Kena buat semua ini jika mampu pada hari jumaat yang berkah ni.

    BalasPadam
  5. semua yang singgah n komen sini, teman dah bw balik yea.. tq guys sudi singgah sini.. i lap u..

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

GA New