Nuff

15 Ogos 2013

RESIPI CHEESE SOSEJ ROLL BERSALUT NESTUM

CHEESE SOSEJ ROLL BERSALUT NESTUM

Assalammualaikum.. agak berkobar2 nak publish entri2 pasal memasak nih.. ekceli semua entri pasal masak2 ni adalah entri untuk di publish bulan puasa hari tu.. tapi udah teman bilang sebelum ni.. kalau dah malas plus BZ tu.. memang xleh nak kata pa lea.. heee.. kali ni teman nak share resepi Cheese Sosej Roll bersalut Nestum, menu kegemaran hubby miaw2 teman tu.. bila sahur dia akan mintak buatkan CSR (shortform bagi Cheese Sosej Roll, malas nak taip panjang2.. hi2) ni.. sampailah dah abes Ramadhan, dia still request nak makan CSR ni.. maybe belum tiba lagi aura jemunya kot.. esok2 jemulah tuu.. 

heee..jangan x tau, CSR ni mengenyangkan tau.. sahur makan dua roll cukup untuk bertahan sampai waktu berbuka puasa.. caya takkk??? opss.. termelalut lea pulok.. jom kita straight to da point lah.. korang nak tau resepinya tak? JOM kita terjahhh.. kalau yg dah tau tu sila dok diam2 yea.. yg ni untuk sohabat teman yg xtau jea.. saje teman share, resepi ni teman nengok kat blog rakan blogger gak, n terasa macam ingin cuba buat sebab nampak senang n sedap.. thanx kepada 
kak ina kl sumber: inahar's cooking time 



>> RESIPI CHEESE SOSEJ ROLL << 


>> BAHAN-BAHAN <<
8 keping roti tawar (gardenia @ apa saja) - dibuang tepinya (teman x buang pun..lenyek je terus kasi penyet)
8 sosej ayam @ daging

1 biji telur - dipukul sedikit

sedikit serbuk lada sulah- tak letak

breadcrumbs (serbuk roti) - teman pakai Nestum

minyak untuk menggoreng
slice cheese
sedikit tepung gandum di campur dengan sedikit air untuk gam tepi roti takut terbukaklah pulak masa menggoreng. (teman sapu guna bancuhan telur tadi jek)

>> CARA-CARA (STEP BY STEP)<<
Gelek roti hingga nipis/leper.
Taruk Cheese Slice (terpulanglea nak boh seketul or potong separuh..)
Taruk Hotdog (kadang bila hotdog abes, teman taruk stick crab..hubby kata sedap jugakk..)
 Balut sosej dengan roti yg leper tadi.. 
Pastu gulungkan kemas-kemas n letak campuran tepung gandum tadi di penghabisan roti tadi. 

Potong lebihan sosej yg lebih ditepi roti supaya nampak kemas 
(he2.. teman x potong pun.. bio lea mcm tu.. dah goreng bukan perasan pun.. heeeee...)
pukul sikit telur n taruk garam sikittttt jerk tau..
Celup gulungan roti tadi ke dalam telur.
 Salut @ golek-golekkan roti yang dah dicelup dengan telur kedalam breadcrumb/nestum
Goreng gulungan roti td ke dalam minyak yg panas hingga kuning keemasan. 
(jgn lama sangat nanti rentung lak.. x sedapp..)
tadaaa... dua ketul untuk my miaw hubby..
Dah siap..enak dimakan bercicah cili sos campur mayonis ataupun makan camtu ajer.. 
 tapi hubby teman suka makan dengan mushroom sup.. nikmatnya ala2 makan
bread n mushroom PIZZA katanya..
cubalah.. senang.. kenyang.. n x mahal sangat pun kos.. cuma cheese tu yang mahal sikit.. tapi berbaloi dengan perut bila dah makan.. huhuhu.. suka tengok my miaw makan dengan selera.. dia sukaa sangattt..


Related Posts

16 ulasan:

  1. Farah nak 2 ketul boleh? he he he...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh.. amiklah.. untuk farah syg apa saja.. ceeewahh.. heee

      Padam
  2. hehehehe Shakira pun ada pernah buat and share resipi ni.. tapi simple je la, simple sangat..hehe marilah sini..

    http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com/2013/08/resipi-roll-bread-with-cheese.html

    BalasPadam
  3. amboi... sedapnya....!! pndi kome masak yea... :D

    BalasPadam
  4. Ok gud idea.. nxt week anak2 buka skolah boleh buat breakfast simple mcm ni utk diorang.. =)

    BalasPadam
  5. Sedapnyaaaaaaa nak tiru resipi ni. hahahhahee

    BalasPadam
  6. oh myyyyyyyyyyyy.. teringin pula nak makan!! gahhh!

    BalasPadam
  7. npk sedap ni, boleh laa nak cubaaaa nanti. thanks for sharing ;)

    BalasPadam
  8. zura tk blh mkn roti gulung cmni, rasa cm muak semcm jerk.. huhhuhu...

    BalasPadam
  9. Sedapnya..saya nak try resepi ni..thank you for sharing k..simple+tasty

    BalasPadam
  10. Menyelerakan. Sila ke laman web www.shashabakery.blogspot.com

    BalasPadam
  11. Menyelerakan. Sila ke laman web www.shashabakery.blogspot.com

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New