Nuff

26 Ogos 2013

PIZZA HOME MADE

PIZZA HOME MADE
CAKKK...!! hihihi.. baru jap tadi publish entri resepi.. sekarang udah publish entri bab makanan lak.. heee.. cer tengok nii.. PIZZA HOME MADE by me.. heee..baru jap ni teman buat.. dah abes makan sorang2.. dah masuk perut 4-4 keping teman perabeh semua.. burppp.. kekenyangan tahap susah nak bercakap.. (punya kenyangngyeee.. ) 

hihihihihi.. tifu jelah.. mana da teman buat PIZZA HOME MADE... yang dalam entri ni semua gambo2 2 tahun lepas kot.. masa teman zaman anak2 dara lea katakan.. hihihi.. rajin bebeno buat PIZZA HOME MADE ni.. suka buat sebab senang dan sedap.. pastu anak2 sedara lak ramai lea jugak suka PIZZA HOME MADE ni.. So, lagi2 lea teman rajin membuatnya.. hee.. kalau kat ipoh tu, if xde org request x mau nye teman nak turun ke dapur nak main masak2 nih.. hih3.. lain lea ada org request mintak buatkan, dengan rela hati teman buatkan.. =)..  bukan apa.. teman xmo membazir, kang teman dok buat banyak2 xde pulak org nak makan.. kan dh membazir.. membazir tu kan amalan syaitonnn.. haaa.. opss.. xmo melalut dah.. jom intai2 resepi PIZZA HOME MADE yang amat mudah ni.. Bismillahirrahmanirrahim.. 
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠· 
BAHAN-BAHAN
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·
Roti Arab Saiz Beso
Sos Cili
Serbuk Origano
Mozarela Pizza
Nenas (potong kecik2)
Cili Benggala Hijau (potong cantik2)
Daging Cincang / Daging Burger
Daging Ayam (teman tak bubuh pun)
Hotdog ayam/daging (potong nipis)
Stick Crab (potong mcm hotdog tadi)
lain2 nak tambah? mushroom pun boleh..
last sekali.. wajib ada!! OVEN!! xde oven x jadi tau! 
(ha3.. ada macam iklan tak? puii..)
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·
CARA MENYEDIAKAN:-
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·
Mula2 sekali.. sapukan Sos Cili atas roti Arab tadi..
Pastu taburkan hotdog,stick crab, cili benggala, nenas secara berselang-seli..
Pastu taburkan daging cincang tadi.. ratakan dan tabur pulak mozarella cheese atas dia..
Kemudian baru letak Oregano tu atas dia.. ingat tauuu.. Oregano ni MESTI ada.. sebab rasa n bau dia yang membuatkan ia dipanggil PIZZA tauu.. xde Oregano x jadi mak! eh! dialog iklan lagi.. 

he2.. sambung lik.. lepas dah siap semua yang teman ajo tadi.. korang panaskan oven jap.. (kejap jea..) pastu masukkan PIZZA korang dalam oven korang tu.. test masak dalam 10 minit.. kalau x masak gak.. bakar lagi.. sampai lea korang tengok daging korang masak.. (yg penting daging tu tauu..) tu sebab teman suka guna daging burger.. cepat sikit nak masak.. heee,, Ok.. dah siap.. tu jea cara nak.. nampak macam banyak step tapi yg bebenonya.. senang sangat2 tauu.. rasa teringin lak nak buat PIZZA tapi apakan daya.. kena tunggu dapat Oven dulu.. hehehehe.. xpe.. no worries.. insyaAllah satu hari nanti Allah akan tunaikan.. kan! aminn...
 inilah ropenyee PIZZA HOME MADE by Tengkubutang
sekeping pun dah mengenyangkann.. nyum2.. 

Related Posts

11 ulasan:

  1. anak sedara suka makan ni.. buat untuk depa selalunya.. heee..

    BalasPadam
  2. dh habis 4 keping baru nk publish ke...ehehe xajak kite org mkn pun?

    BalasPadam
  3. hehehehehe.. 4 keping tu mkn pada 2 tahun yg lepas lea harith.. heee..

    BalasPadam
  4. wahh..dah bole buka francais sendiri ni ehehe

    BalasPadam
  5. kalau xde sapa makan, meh bg kita rasa meh..

    BalasPadam
  6. sedapnye, kalau buat masa open house best ni :)

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

nuffy2

adseng

Innity Mobile

GA New