Nuff

23 Mei 2018

Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW



Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW

Hemmm .. dah 2 hari TB buat Air Teh Cincau ni.. Tapi macam ada yang kurang je.. Tetiba tadi ternampak pulak Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW ni.. Aikk ada letak Bahan tambahan rupanya.. menarik untuk dicuba.. mungkin sebab tu yang buat sedap tu kot kan.. So, TB nak try esok buat Teh ni lagi.. ada separuh lagi baki cincau dalam peti sejuk tu.. Nak buat hari ni tak boleh sebab TB sedang merasai perut kembung sebab minum teh banyak sangat wehh.. adoi.. ni menahan je ni.. asik tutttt aje.. kembung perut sebab tak berhenti minum teh cincau tu semalam dan kelmarin.. hambik kau.. huhu..hari ni nak relax.. minum air suam balik.. Memang itu je minuman TB sebelum ni.. cuma lupa diri pulak time ramadhan ni.. nak minum bergula saja.. ampunnn.. tak nak baut dah (yeke) ..

Apa-apa pun jom tengok Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW yang unik ni.. haha.. unik la bagi teman sebab tak pernah try dan rasa lagi.. hehehe.. 

Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW

Pekena time waktu berbuka puasa nie memang betul-betul kaw... Buat sendiri lagi bagus. Boleh minum seberapa banyak yang kita nak.. lepas tu kembung perut macam TB jangan salahkan TB yea.. hahahaha.. adeh.. peruttttttt.. 

Bahan-bahan:
1. Teh serbuk 
2. Susu full cream
3. Gula (ikut sukatan yang korang nak buat)
4. Buah pelaga/kayu manis atau cengkih
5. Cincau

Cara-cara:
1. Panaskan air dalam periuk. Masukkan semua bahan.
2. Jaga api jangan terlalu besar untuk mengelakkan teh melimpah.
3. Sukatan susu ikut nak kaw macam mana. 
4. Bila dah nampak warna teh dah cantik dan rasanya pula dan sedap, bolehlah tutup api.
5. Hidangkan dengan ais batu yang banyak dan masukkan cincau.


kredit :
Resepi Ibu



Related Posts

5 ulasan:

  1. Teh serbuk ke teh y dlm uncang...kire msuk terus dlm periuk dah siap bru tapis. Ke

    BalasPadam
  2. bodohnya resepi ni.. bek tk payah bagi kalau mcm buat teh biasa

    BalasPadam
  3. Bangang betul resepi ni. Sukatan tak bagi. Tak detail langsung. Ni bukan resepi bangang. Ni check list bahan² je

    BalasPadam

٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥
adik2, kakak2, abg2, ibu2, bapak2, pakcik2, dato2, tan sri2, maceh sebab sudi singgah n follow, meh lea komen sekali yea.. u olz mmg da gajus eh silap da gojes in da world lah! thanxxxx.. muah3 100000000000X buat u olz...!
٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ ٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙˜”*°•.·٠•●♥

Innity Mobile

adseng

GA New